עוד ביטויים מילים

אנחנו אנשים פשוטים

וקשיי יום אני לא יודע מה המצב הכלכלי שלכם גם לא מנומס לשאול. אבל אני היחידי מביננו שיש לו מחשב ואינטרנט. בגלל זה גם היה לי קשה מאוד ללמוד לדינו את רואה שבסוף הצלחתי. אבל אני לא יודע אם הם בכלל כתבו פעם בלדינו או קראו הם רק מדברים. ולשפה שלהם הם קוראים לה ספניולית ולא לדינו אגב אשמח לדעת את ההבדלים בין לדינו לספניולית אם יש כאלו. פשוט אני חולה כבר כמה חודשים בבית ולא יכול לעבוד אז יש לי זמן לגלוש באינטרנט. אני מקווה בלי נדר שאעבור לגור לבד ולא עם ההורים שאני כל כך סובל איתם אבל אז לא יהיו לי מותרות כמו מזגן,אינטרנט מהיר ועוד כל מיני דברים. שמתי לב גם שאתם לא מכניסים מילים בטורקית בכלל ואני מבין אותכם אתם מעוניינים ללמוד לדינו נטו. אנחנו פשוט מכניסים המון מילים בטורקית. זאת הסיבה שגם לקח לי שבוע להבין אותכם פה פשוט זאת לא הספניולית שאני מכיר מהחברים שלי. אני לא יודע אם אנחנו מדברים לדינו של הרחוב אבל את השירים של יורם גאון ושירים דומים שהם מאוד יפים לא הצלחתי להבין עד היום עכשיו לימדתם אותי. אשמח לשמוע מה דעתכם? שרון.

רותי ב.

New member
אין הבדלים

בין לאדינו לספניולית. יש שקוראים לשפה ספאניולית, ויש לאדינו. אוקיי מה שחשוב שתהיי בריא. זה דבר ראשון.

בנוסף למה שכתבתי לרותי למטה

על כך שאין לנו מחשבים ואינטרנט קשה לי מאוד להתמיד כאן בקריאה וכתיבה זה לא שאני לא יכול. פשוט אני לומד שפות קודם כל מדיבור ושמיעה זה הכי קל לי. את כל מה שאני יודע מהתורכים וגם רוסית הכל מדיבור ושמיעה שום דבר לא מקריאה וכתיבה. אשמח לשמוע מה דעתכם תודה שרון.

בויירום אפנדים

שרוניקו ארמנו, הכנסת לאתר קצת איירה דה טורקוס, כל הכבוד לך, גם רציתי לחזק את דבריך שבני 30 שגדלו עם שפת אם לדינו(כמו שאמרת אספניול) יש לא מעט, במיוחד באזורים בהם דיברת- יפו בת ים וכו', בשכונה בה גדלתי ביפו השאלה הייתה לא אם לדינו מדברים אלא באיזה מבטא: טורקי - איזמרלי או איסטנבולי, בולגרי או יווני והכל הכל משמיעה את ההורים הסבתות הדודים דודות והשכנים, כל שבת היינו מקשיבים לקונסז'אס של המבוגרים וגם אם שמענו אותם כבר אלף פעמים היינו מרותקים פעם אחת נוספת כמו שאומרים אצלנו " אוטרו לקרדי" אגב מישהו יודע מה פירוש הביטוי?

בויירום נאור

קה חבר באבצ'ה? יו סטו אלגרנדו דה אוייר טה אי קונוסר טה. אגורה יו סטו מורנדו אן חולון. מי אמיגוס אסטן אן בת ים יפו-שדרות ירושלים אי קרית שלום אן תל אביב. אנדה סטאס מורנדו אגורה? נסיטס אן יפו ? אן קה קלז'ה? אל פדרה דה מי אמיגו משה אסטה מורנדו אן שדרות ירושלים אגורה. סאנו אי רזיו באבא . קרו אוייר קה סטאס פנסאנדו קטנגאס נוצ'אדה בואנה אבלאמום דוזפואז או מניאנה. ביי ביי.

mosafir

New member
שרון תשמע

אתה פשוט "גדול" כמו שמך, קשה מאוד לעכל איך אתה מתבטא בלאדינו (ספאניולית) וזאת רק משמיעה ולא כחלק גדול מאיתנו שהשפה היא מלידה. כל הכבוד. מוסאפיר.

אסטרלו

New member
מוסאפיר, מסכימה עם כל מילה שלך

די מדהים לקרוא את שרון בידיעה שלא נולד לאדינו שבה דה אלגריה

אז ככה

אז ככה תשמע הסיפור שלך הוא די מדהים בעיני, כבר שמעתי על בני זוג שלמדו לדינו בדרך כזו אבל אנחנו מדברים כמובן על אנשים בני דור אחד קודם לנו, אצלנו בני השלושים זה בוודאי נדיר יותר, בכל אופן, אצל קמנדו בשוק הכרמל כבר אכלתי הרבה ארוחות בוקר טובות של בורקס קון גוואבו חמינדו אי דומט קון פיפיניקוס, ובאמת אין כמו הבורקס שלו ושל פנסו בלוינסקי מלבד הבורקס הותיק באנפארטלאר (השוק העתיק) של איזמיר (זה מניסיון אישי),אכן נולדתי ביפו באזור הקרוב לשד' ירושלים בסביבת פארק דוידוב ובית צ'רנר

נאור ברוך הבא אלינו כאן יש../images/Emo96.gif

דה אלגרייה ואנשים נחמדים , צעירים בגוף ובנפש, שירים ריקודים, יש כאן מאכלים שהוכתרה עליהם פשריקה, יש קבב בולגרי שהמומחה והאלוף הוא מואיס, והכי חשוב כאן לומדים ומלמדים את תרבות הלאדינו. תבוא לבקר.

איילה לה אונה או איילה פרימרה

ברוכה הנמצאת = הושקולדוק פור נו אבלר מינטיראס יה אנטרו אי סאלגו אן אל פורום, מה נו טיינגו סיימפרה לה גאנה דה אסקריביר, מואיס אל בולגרו לו קונוסו נו סאבייה קה אז סאבידו דה אזר קבב, סי מה מלדאס מואיס כל הכבוד, ובקיצור אבוא לבקר יותר

שלום נאוריקו קה חבר אנדה טי

קואנטו אניוס טיינס ינה בן כמה אתה איז'ו? אי אנדה סטאס מורנדו אגורה? יו סטו אגורה מורנדו אן חולון. קטנגאס סמנה בואנה. ביי ביי. שרוניקו.

למעלה