עוד אכזבה

עוד אכזבה

לפני שעה ראיתי את צחי הנגבי מגן בחירוף נפש בערוץ הראשון על הסכם "בית לחם תחילה" ועל העובדה שממשלת שרון הפקירה את בטחוננו בידי הרשות הפלשתינאית בבית לחם. דמינו לעצמכם: כיצד היו נוהגים כל אותם "צחי הנגבים" ושאר שרי הליכוד אילו ברק היה זה שהיה חותם על ההסכם? לא היתה תוכנית שבה לא היינו רואים את דני נווה, שלום, הנגבי ודומיהם מבקרים בצורה חריפה ותובעים מידי ברק את הדם העתידי שישפך בשל המהלך. אבל היום? היום הם יושבים בשקט. יש להם תיק. ולשאלה המתבקשת: מה אני עושה במפלגה הזו בעצם? התשובה: אם אני ושכמותי ננטוש, המפלגה תישאר בידי האנשים הללו. הליכוד יהפוך לקריקטורה של הליכוד ההיסטורי והאמיתי. לכן אני נשאר.

דובי123

New member
אם אדוני רומז לכך

שהנ"ל דמגוגים וכי עמדתם היא בהתאם למה שנוח להם ולאו דוקא פועל יוצא של עמדות סדורות? וכאשר מדובר על תהיה בחברות בפלגה האם לאור חתימתך עלינו להבין שעמדותיך דומות יותר לעמדות רק כך מולדת?

חס וחלילה

עמדותי זהות לחלוטין לעמדותיו של "הליכוד האמיתי". לדוגמא: פתרון הבעיה הישראלית-פלשתינאית ע"י הענקת אוטונומיה מורחבת (מצידי שיקראו לכך מדינה, אך לא יהיו לכך סממנים של מדינה בתחום הבטחוני) לפלשתינאים תוך השארת האחריות המוחלטת בנושאי ביטחון בידי צה"ל. כך גם בנושאים כלכליים, חברתיים ואחרים. אשמח לפרט אם אדרש. לצערי אני מסופק אם כל אותם דמגוגים יודעים בכלל מהן העמדות הללו, ולפיכך הם בהחלט מחליטים פעמים רבות לפי מה שנח להם. חתימתי אינה מעידה על קשר כלשהו עם כך או מולדת, אלא היא קונוטציה לסיסמת האצ"ל, שהוא הארגון ממנו צמחה תנועתי, אלא שאת הרובה החליפה פצצה (אין רובה בסמלים של תפוז) ואליו הוספתי משהו לא פחות חשוב: הספר (=ההשכלה).

דובי123

New member
אני אמנם לא ליכודניק

ואת הנ"ל שהזכרת אינני סובל [פשוט דרכו בכל דבר היא כוחניות] אם כי [לצערי כמובן היות ואינני סובל הנ"ל] הוא בין אלו שמדברים לענין הרבה עמים ואשר לניסיון האחרון המדובר הרי שמדובר בניסיון ולא בניסוי וע"כ אינני רואה בו בעיה גדולה במיוחד וכפי אנו רואים בניגוד לאשר היהבתחילת אוסלו הרי שכאן פואד מקפיד על קיום ההסכם ןהוא מבהיר להם שקטיושות כפי שהיו היום לא יאפשרו את המשכו - ע"כ אינני רואה בניסיון זה דבר בעיתי היה ויצליח? מה טוב היה ולא יצליח - לא יגרם נזק או לפחות לא משמעותי ויהיה ניתן לחזור לנקודת המוצא מלפניו אפילו מחוזקים יותר ע"כ אינני רואה בכך דבר בעיתי לבטח לא בעיתי במיוחד לכל היותר יש בו הענות לצרכים קואלציונים אבל לא על חשבון בטחון ישראל

masorti

New member
הרשה לי להציע פתרונות...

אני משוכנע שאני לא הראשון שמציע, אבל לא יזיק לרענן את המלאי. ברור שמדובר על צורה זו או אחרת של שלטון עצמי רחב. בוא ונראה מה צריך הפתרון האופטימלי להכיל: א. תושבי האיזור האוטונומי ינהלו את חייהם היום-יומיים, כולל בחירה והיבחרות למוסדות מקומיים. ב. הסמכות בנושאי חוץ ובטחון, הגירה וכו´ תישאר בידי מדינת-האם. ג. תושבי האיזור האוטונומי לא יהיו זכאים לבחור ולהיבחר לפרלמנט של מדינת-האם. למרבה ההפתעה (או לא), יש פתרונות דמוקרטיים כאלה בעולם. להלן כמה מהם: 1. פורטו-ריקו הנמצאת בשלטון ארה"ב. 2. האי_מאן הנמצא בשלטון בריטניה (להלכה מדינה עצמאית השייכת לכתר הבריטי) (לינק נוסף מצורף למטה) 3. איי_התעלה הנמצאים בשלטון בריטניה (להלכה מדינה נפרדת בשלטון הכתר הבריטי) (לינק נוסף, הפעם על ג´רסי - מצורף למטה. והנה לינק שלישי, על כל איי התעלה: http://www.ogier.com/cms/channel-islands.html) 4. ברמודה הנמצאת בשלטון בריטי. (לינק למטה) ויש עוד דוגמאות. אז למה לא להנדס פתרון מכל הדוגמאות הנ"ל? נ.ב. ביבי (שאיני מחסידיו הגדולים) דיבר פעם על פתרון פורטו-ריקו כרעיון לפתרון הקבע, וכולם צחקו ממנו. לא ממש ברור לי מדוע. (אם כי הוא דיבר באותה נשימה על אנדורה, שממש לא רלוונטית לענין)

"פושעי המצודה לדין"

אם זה ימשך ככה זה רק עניין של זמן עד שיתחילו לכנות את הנגבי וחבריו בוגדים,מוסרים,רודפים ויתחילו להפיץ סיסמאות כמו "פושעי המצודה לדין".

ים ושמש

New member
צודק לגבי הכעס,גם אני חשה כך.

למרות שאני חברת לישכה-אני חשה יותר ויותר שהליכוד במתכונתו העכשווית-אינו מייצג אותי יותר! אולי זה שרון ועומרי-אולי אנשים שנכנסו לליכוד ללא אידיאולוגיה-אך ישנו יובש של עקרונות-הפוגע בכל מי שאידיאולוגיה מניעה אותו,ולא כיסולוגיה,,,, אני מחכה לפריימריס-אם שרון יבחר,עקב תרגיל מכוער,זה או אחר-אני מבטלת חברותי -ועוברת למפלגה המתאימה לי יותר. אני חשה ,ששרון,המפאיניק-דירדר,ומתכוון לדרדר אותנו לכיוונים מהסוגשל פרס.

איזה יו"ר?

היו"ר היחיד שיכול לפי החוקה להכניס אנשים ללישכה הוא רק יו"ר התנועה. אריק שרון הכניס אותך ללישכה? וככה את גומלת לו?

שלילי בזנטי. יש לנו עסק עם בכירה

ס´ מסויים (אני יודע מהו, אך מטעמי שלי נמנע כרגע מלפרט) בחוקת הליכוד מפרט את רשימת חברי הלישכה. מהס´ עולה כי חברים יכולים להיות: א. מי שנמנה על תפקידים מסוימים שמצוינים בסעיף. ב. חברי מרכז ממגזרים מסוימים (ים ושמש ציינה שאינה חברת מרכז). ג. אנשים שצורפו ע"י יו"ר התנועה" , וגם אז מדובר רק על יו"ר של סניפים בעבר או בכירים בליכוד לשעבר. ים ושמש ציינה שהיא נבחרה ע"י היו"ר. המסקנה היא אחת משתיים: או שהיא "בכירה בליכוד". או שהיא "יו"ר סניף לשעבר". או שמי שצירף אותה ציפצף צפצוף אחד ארוך על החוקה. או- שאני טועה, ולא שמתי לב למשהו שכתוב בחוקה. אז אני עדיין מצפה להבהרות.

ים ושמש

New member
אתה רואה מדוע יש בעיה מהותית?

כתבתי שוב ושוב,שאיני מחפשת כיסולוגיה-אלא אידיאולוגיה! פעמים,אדם נבחר על פי סך כל אשיותו ותרומתו-גם אם לא עסק בעסקנות! ומי שנתן דעתו על זה-ראוי לברכות-והוא אכן איש ישר . אם החיים היו על פי הספר,,,ושוחחנו על כך,,,,,,,הרבה אנשים ראויים לא היו מגיעים לאן שהגיעו-רק בגלל,שהיו מציבים בדרכם בעיות ביוקרטיות,,, אילו היית יודע כיצד בעצותי,גרמתי לשיפור בתיפקוד הפוליטי וביחסי הציבור של בכירי הליכוד-לא היית מחפש פיסקאות יבשות בחוקה,,,,,,,,

עדיין לא ענית לי על השאלה

1. עדיין לא ענית לי על השאלה: מי בחר בך להיות חברת לישכה? 2. אני מבין שאת סבורה שאפשר לעבור על סעיפים בחוקה כשזה נח ומכנה את זה "סעיפים יבשים". מה לגבי חוקי מדינת ישראל? גם עליהם מותר לעבור כשזה נח כי מדובר בסעיפים יבשים בלבד? (מנחם בגין- נוח על משכבך בשלום בשעה שזוהי ההתיחסות שמקבלת חוקת תנועתך: "סעיפים יבשים" המהווים המלצה בלבד. 3. בהקשר למשפט שבו את מגדירה עצמך "ראויה" ומספרת איך שיפרת את תפקודם של בכירי הליכוד, לא נותר לי אלא לברך אותך פעם נוספת על תכונתך החזקה ביותר, שאף בנוגע אליה העדת על עצמך בפורום בעבר- הצניעות.

אני לא מבטל שום חברות

אני מוצא לנכון להצהיר כי אני לא מבטל שום חברות אם שרון יבחר, וגם איני רואה בו את המקור הבלעדי לכל הרעות החולות בתנועה. כמו כן ראוי להזכיר ש: 1. שרון לא נכנס לליכוד, שרון הקים את הליכוד. 2. שרון היה אחד הגורמים העיקריים לבחירת נתניהו ב-1996, כי הוא זה שגישר בינו לבין רפול ודוד לוי. 3. שרון היה האחרון שנשאר נאמן לנתניהו כשכולם נטשו אותו ב-1999. באותו מידה הייתי יכול לבקר את שרון ביקורת קשה על מספר דברים, וכך אני עושה כשנדרש, אך אין כאן רשעים גמורים ואין כאן צדיקים גמורים. לגבי עומרי שרון- אני באמת מתחיל לא לסבול את הבנאדם.

ים ושמש

New member
רק "מתחיל"?הצתה מאוחרת,,,,,,,,,,

שרון אמנם חיבר את ה"ליכוד"-אך בדיאבד,מסתבר שבכך,התרחק/גרם להתרחקות מבסיס התנועה-חירות. לגבי הקשר שיצר בין נתניהו לרפול ולוי-בוא נגיד,שהיה אינטרס הדדי,,,,,, הרי הכוכב היה ביבי,,,עם כל הכבוד לשרון/רפול/לוי,,,,,,,, והנאמנות לביבי,,,,,לא יודעת-על פי התנהגותו בכל התקופה של האופוזיה,לקראת חזרתו של ביבי-בפריימריס,לפני כהונת ראש הממשלה,,,"גם ביבי,גם ביבי",,,לא רואה כאן חברות אמת,,,מי יודע כיצד הפעיל ענינים מאחורי הגב,,,הוא ידוע ביכולת לא להרגיז יותר מדי,,,,אבל לבחוש בגדול. בקיצור-לא מתאים לי.

masorti

New member
בתור חברת לשכת הליכוד...

את לא מרגישה בזיון כשמידי פעם עולות השמועות שאנשים כמו רוחמה אברהם (המזכירה של ביבי) יתמודדו על מקום ברשימה לכנסת? איכשהו נראה לי ש"חירות" ההסטורית הפכה לאוסף אינטרסנטים תתי-רמה כמו רוחמה אברהם ועוזי כהן (סגן ראש עיריית רעננה). מזל שפנינה רוזנבלום ויתרה על המירוץ מסיבות אישיות. רק היא היתה חסרה להשלמת התמונה.....

בתור אחד שאינו חבר "לישכה"

(אף יו"ר לא "הכניס" אותי- התפקיד היחיד אליו נבחרתי בחיי היה מכח בחירה דמוקרטית של חברים בגוף מסויים) בתור אחד כזה- אני באמת מתבייש. והייתי יכול בכיף להוסיף לך עוד מספר שמות, אך מפאת כבודם של אנשים וכבודו של הפורום לא נזכירם פה. עם זאת, אני חייב לסייג לגבי עוזי כהן, שהוא סגן ראש עיר מעולה, ודווקא לא ניצל זאת עד כה כדי לקדם את עצמו במישור הארצי.

למעלה