עוד אידיוט נולד

certified.woke

Well-known member
שמשון הנעבעכדיקר זקוק ל"טֶבַח" ולא ל"מאורעות".

משרד רה"מ מבקש להסיר את המילה "טבח" מכותרת הצעת החוק להנצחת 7 באוקטובר

בדיון בוועדת החינוך בכנסת הסביר נציג משרד ראש הממשלה כי מלבד הטבח הייתה גם לחימה. "ההנצחה צריכה להיות כמו במאורעות תרפ"ט, לא קראו לזה טבח אלא 'מאורעות תרפ"ט'", אמר.

בית שהוצת ב־7 באוקטובר בקיבוץ ניר עוז

בית שהוצת ב־7 באוקטובר בקיבוץ ניר עוז; צילום: אוליבייה פיטוסי

נעה שפיגל


נועה לימונה

נעה שפיגלונועה לימונה
15:33 • 11 בפברואר 2026

נציג משרד ראש הממשלה, יואל אלבז, ביקש היום (רביעי) להסיר את המילה "טבח" מכותרת הצעת החוק לזיכרון והנצחת "אירועי שמחת תורה – 7 באוקטובר". בדיון בוועדת החינוך על הצעת החוק, אמר אלבז כי במקום המילה טבח צריכה להיכתב המילה אירועים או מאורעות, "כמו שמאורעות תרפ"ט נקראו כך – ולא טבח תרפ"ט", משום שלדבריו מלבד הטבח הייתה גם לחימה. "המילה טבח תהיה כתובה בתוך החוק – בהמשך, כמו שיהיה כתוב שהיה רצח ואונס וכל הדברים שנעשו", הסביר בדיון.

בתגובה אמר מ"מ יו"ר ועדת החינוך, ח"כ יוסף טייב (ש"ס), כי הוא חושש שהסרת המילה טבח מכותרת החוק תפגע בהנצחה בטווח הרחוק. "כולנו יודעים שהיה טבח, אבל השאלה היא אם הילדים והנכדים שלנו יידעו שהיה טבח", אמר. אלבז השיב כי תאגיד ההנצחה שיוקם מכוח החוק יהיה אמון על הבטחת שימור זיכרון הטבח: "בפעולות התאגיד כתבנו כי יהיה עליו לעסוק בתיעוד, שימור והנגשת המידע. לכן אני לא חושב שזה (זיכרון הטבח) יהיה תלוי בשם החוק, אלא בפעולות התאגיד".

נתניהו בכנסת, בשבוע שעבר. באופוזיציה אמרו כי רהמ מנסה לברוח מאחריות

נתניהו בכנסת, בשבוע שעבר. באופוזיציה אמרו כי רה"מ מנסה לברוח מאחריות; צילום: אורן בן חקון

כתבות קשורות​

יורם יהודאי, אביו של רון שנרצח בנובה, אמר בוועדה כי "7 באוקטובר לעולם יהיה יום הטבח, לא כ"ד בתשרי, לא כ"ב בתשרי, לא ט' בסיוון ולא שום תאריך אחר". הוא קבע כי מחיקת המילה טבח נועדה לשנות את הנרטיב סביב היום, והוסיף כי "כל מה שנעשה פה זה לברוח מאחריות". ועוד הוא אמר: "המילה תקומה חוזרת על עצמה יותר מדי פעמים. כל עוד אין ועדת חקירה ממלכתית, אין מה לדבר על תקומה. כל יוזמה להנצחה שראש הממשלה חותר לעמוד בראשה אינה רלוונטית", והוסיף כי מי שהפקיר את בנו אינו רשאי לקבוע כיצד תיראה ההנצחה.

באופוזציה תקפו את ראש הממשלה בנימין נתניהו בעקבות דברי נציגו. יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן מסר כי "ראש ממשלת 7 באוקטובר חובר לאנטישמים שמכחישים שהיה טבח נגד יהודים". ליברמן הוסיף: "היה טבח, אונס, רצח וחטיפה של אלפי ישראלים – לא ניתן לו לברוח מהאחריות". יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן אמר כי זה ניסיון להנדס את תודעת הציבור. "אי אפשר למתג טבח כ'אירוע' ואסון לאומי כ'תקומה'. נתניהו, שום ספין לא ינקה אותך: אתה היית הראש, אתה הפקרת, ואתה אשם. הציבור יזכור בדיוק מי עמד בראש ב־7 באוקטובר ומי הוביל אותנו לתהום. החרפה הזו רשומה על שמך לדיראון עולם".

https://x.com/i/status/2021513562301034510

ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט אמר כי "רק ממשלה מנותקת מנסה למחוק טבח שחקוק בדם בכל לב יהודי". גם חבר הכנסת לשעבר גדי איזנקוט תקף את עמדת רה"מ: "לא ניתן לכם לשנות את האמת, לא תוכלו למחוק את המחדל והאסון הקשה ביותר בתולדות המדינה".

מארגון מועצת שבעה באוקטובר נמסר: "לא ניתן לכם לשנות את האמת, לא תוכלו למחוק את המחדל והאסון הקשה ביותר בתולדות המדינה. דמו של שום פוליטיקאי לא יותר סמוק מדם ילדינו, אחינו והורינו".

שכל הרשעה כולה כעשן תכלה, ותעבור מכשלת זדון מן הארץ...
 

certified.woke

Well-known member

מיקי זוהר תמך בהסרת המילה "טבח" מחוק הנצחת 7.10: "אני פחות בעניין של התקרבנות"

בריאיון לרשת ב', שר התרבות והספורט תמך ביוזמה של משרד ראש הממשלה להסרת המילה "טבח" מהצעת החוק. "אנחנו לא נטבחים", טען. מועצת אוקטובר: לא ניתן לך להשתמש בדם יקירינו לטובת הפריימריז שלך.

מיקי זהר בכנסת, בשנה שעבר. נגמרו הימים בהם ניתן היה לטבוח בישראלים, אמר הבוקר


מיקי זהר בכנסת, בשנה שעבר. "נגמרו הימים בהם ניתן היה לטבוח בישראלים", אמר הבוקר; צילום: אוליבייה פיטוסי

נעה שפיגל


נעה שפיגל
לעקוב
12:10 • 12 בפברואר 2026

שר התרבות והספורט מיקי זוהר הבהיר היום (חמישי) כי הוא תומך ביוזמת משרד ראש הממשלה להסיר את המילה "טבח" מכותרת הצעת החוק להנצחת אירועי 7 באוקטובר. "אנחנו חד משמעית יכולים להיות פגיעים – אבל אנחנו לא נטבחים", אמר בריאיון ברשת ב'. "אני פחות בעניין של התקרבנות. אנחנו מדינה חזקה".

זוהר טען כי "הימים שבהם (היה, נ"ש) אפשר לטבוח במדינת ישראל כבר לא קיימים". הוא הוסיף: "אפשר להרוג במדינת ישראל לצערי הרב, אפשר לפגוע באזרחי ישראל, אפשר לרצוח אזרחי ישראל לצערנו הרב. בעזרת השם נעשה הכל כדי שדברים כאלה לא יקרו – אבל לטבוח בעם ישראל כבר אי אפשר. בעבר זה היה אפשרי וזה קרה לצערי הרב הרבה מאוד פעמים במשך אלפי שנות קיומנו". לדבריו, המדינה התאוששה מאז 7 באוקטובר. "הכרענו את אויבינו", טען.

כתבות קשורות​

ארגון המשפחות השכולות "מועצת אוקטובר" מתח ביקורת על דברי השר. "לא ניתן לך להשתמש בדם יקירינו לטובת הפריימריז שלך. את הטבח הזה, ואת האחראים לו, יחקרו בוועדת חקירה ממלכתית. וכל האשמים ישלמו את המחיר. אנחנו את המחיר שלנו כבר שילמנו", מסר הארגון בהודעתו.

נציג משרד ראש הממשלה, יואל אלבז, ביקש אתמול להסיר את המילה "טבח" מכותרת הצעת החוק לזיכרון והנצחת "אירועי שמחת תורה – 7 באוקטובר". בדיון בוועדת החינוך על הצעת החוק, אמר אלבז כי במקום המילה טבח צריכה להיכתב המילה אירועים או מאורעות, "כמו שמאורעות תרפ"ט נקראו כך – ולא טבח תרפ"ט", משום שלדבריו מלבד הטבח הייתה גם לחימה. "המילה טבח תהיה כתובה בתוך החוק – בהמשך, כמו שיהיה כתוב שהיה רצח ואונס וכל הדברים שנעשו", הסביר בדיון.

שכל הרשעה כולה כעשן תכלה, ותעבור מכשלת זדון מן הארץ...
 
למעלה