עוד אודות יקיר

יקיר, קרבן למאבקים פנימיים בוויזניץ

עברתי בעיון רב על כל האשכול בפורום של החרדים המרכלים. המעניין הוא לשים לב לתגובות של שני חסידי וויזניץ: "החבוי" ו"צרפרף" שניהם מודים שיקיר אמנם היה חסיד וויזניץ, אך לא של חסידות וויזניץ המרכזית אלא של סניף שלה. אני טוענת שמקריאה טובה בדברי שניהם נראה שיקיר נפל קורבן למאבקים פנימיים בתוך חסידות וויזניץ צריך לחזק את ידיהם של רינה ובני שעומדים מאחורי יקיר ללא היסוס אל מול סגירת חשבונות רכילותית פנימית. (אם כי אני חולקת על רינה בשאלת תביעת הדיבה. אני סבורה שהלל צריכה לשקול ברצינות תביעת דיבה משפטית כנגד סלסרו והפורום של החרדים המרכלים) אני מפנה את הגולשים לדיון עירני בפורום של הלל. בהשתתפות חסידי וויזניץ ובעלזא: http://www.hillel.org.il/Forum/Forum.asp?CategoryID=26

admor

New member
למה תביעת דיבה?

סלסרו יגיד אמת דיברתי. ולא נראה לי שמשהו מהלל או יקיר עצמו יכול לגיד שהוא לא דיבר אמת.

נו ב'מת...

אני חושש שכחילונית לא הצלחת כל כך להבין את ההומור הציני המושחז והמעודן של חלק מהתגובות שם... זה מין הומור פנימי כזה שזר לא מסוגל להבין...

בני לא הבנת אני לא מאשים אותך בכלום

מה שכתבתי זו התרשמות סובייקטיבית שלי לגבי הפעילות שלכם. ברור לי שאתה רואה את זה אחרת ואין לי שום בעיה עם זה אנחנו לא חייבים להסכים על כל דבר. אין לי רצון וחשק להתווכח על הנושא הזה, ברור לי שכל אחד יש לו את האמת שלו. אני לא מאשים אותך או את הארגון שלך בכוונות זדון חלילה. להפך, ציינתי שאני רואה בכם ארגון חסד. מצד שני אני רואה חלק נוסף בתמונה הכוללת, שאתם באופן טבעי לא מתמקדים בו כל כך וזה הסבל הנורא שעובר על ההורים. אני רוצה גם להוסיף בקשר ליקיר, שתגובתי בקשר אליו נכתבה לפני שראיתי את הראיון איתו. לאחר שראיתי את הראיון איתו התרשמתי ממנו דווקא מאד לטובה.

אדרבה

הנה רעיון! אסטרולוג, למה שלא תפתח ארגון שיתמוך בהורים של יוצאים ושל חוזרים.

מחממנוע

New member
בדיוק, ההורים של היוצאים הם

חרדים אז למה חרדים לא עוזרים להם? למה כל הרבנים לא אומרים שזה הדבר הכי חשוב עכשיו לעשות? למה עתון משפחה לא יוצא בקריאה נרגשת להטות שכם להורי הנושרים הסובלים? מדחיקים ומשלמים גם אחר כך.

סלסרו

New member
רינה, אפשר לדעת מדוע את מגינה עליו?

מדוע את בוחרת שלא להאמין לכל העדויות עליו שהסיפור שמכר לך שקרי? אמנם לא כל פרט בו - אין עוררין על כך שהוא יצא בשאלה, למשל - אבל סיפור "התחלתי מאפס" מצוץ מן האצבע. לא מפריע לך שהבנאדם משקר לך בפרצוף בלי למצמץ? באמת.

שבתאי

New member
כי החרדים ידועים בשקרנותם!!!

סלסרו היקר! אינך מבין שהחרדים נטפלים "לכל" יוצא בשאלה באשר הוא. גם כשעלי התפרסמה כתבה באחד העיתונים היו שהאשימו אותי בשקרים ואמרו שכלל לא למדתי בפוניבז', גם על ירון ידען האשימו שהוא כלל לא היה ראש כולל. ואחרי שאני רואה הודעות בפורומים על אנשים שכותבים שהם "מכירים אותי" ויודעים שאני לא למדתי בפוניבז' בעוד הייתי שם ארבע וחצי שנים תמימות, קשה לקחת ברצינות דברים שהם אומרים או כותבים. אני לא מאמין למילה שלהם...

L i k o

New member
סלסרו החכם והישר,

אתה לא קולט שיש פה סיפור יותר מדי טוב, כדי שאתה תהרוס אותו עם העובדות הטרחניות שלך? סיפור של "היוצא האולטימטיבי", שמאלני-ליברל-פמיניסט סהרורי שמיטב חבריו קוקסינלים, שעשה את כל הדרך מהרי החושך החרדיים (הכי שחור שיש) לנאות דשא של הנאורות החופשית (הכי ורוד שיש) כדי להורות לנו דרך ולהאיר נתיבה? הרי אם לא היה קיים ה"יקיר" הזה מישהו היה צריך לברוא אותו. והשאלה היא האם אכן מישהו ברא אותו כלומר, האם כאשר תחקירני ערוץ 10 פנו להלל על מנת שימליצו על יוצא/ת (אם אכן זה הדבר שקרה), הם המליצו לראיין את "יקיר", ביודעם שחלק משמעותי מסיפורו הוא בדיה. אם כן - האם בעיני ראשי הלל מדובר במטרה שמצדיקה את כל האמצעים, וכמו שנאמר על-ידי מאן דהו "העיקר שהמסר עבר" (ניתן להסיק זאת גם מתגובתה של רינהא שהעידה כי "מהכרותי המאד מעמיקה איתו- הייתי רוצה שיהיו לנו בהל"ל עוד כמה "יקירים" כאילו"); אם לא - האם לא ראוי שהלל תעשה בדק בית, ואולי תעשה תחקירים יותר מעמיקים הן על החברים, הנהנים מתמיכה כלכלית ניכרת, והן על המדריכים באגודתכם. כי היום זה "יקיר", מחר זה יכול להיות סוכן כפול של ארגונים להחזרה בתשובה, ומחרתיים פדופיל מורשע. ובכלל: האם לא ראוי שמעתה הלל תתנער מה"יקיר" הזה? (אם כי עמידה מאחוריו נוגעת ללב). אין כל בושה להודות כי שקרן מועד הצליח לעבוד עליכם (עיין ערך רזי ברקאי וסליי מרידור המתייעץ עם המהארישי ואברום בורג ואמנון רובינשטיין ז"ל כביכול). לעומת זאת, בושה היא במקום לנסות להתמודד עם הבעיה, להוציא את דבריי שנאמרו אגב אורחא באותו דיון ראשון (או כהגדרתו של בני "שרשור הזוי") המוקדש ל"יקיר" מהקשרם תוך השמצות אישיות חסרות כל בסיס, ולפתוח דיון בנושא חם שבידוע כי יסיח את דעתם של כותבי הפורום ("גברים, נשים ומה שביניהם") מהנושא העיקרי שהעלית. אותו "יקיר" באמת לא מעניין אף אחד (חוץ מאולי רכילאים מקצועיים), אבל האם הוא מעיד על תופעה רחבה יותר? הייתי רוצא להאמין שלא. אבל מצד שני כבר נאמר כי "אשרי תמימי דרך".

izzyr

New member
הבה ניקח את הדברים בפרופורציה

התוכנית ששודרה היא דרך פעולה מצוינת להעביר את שמה ואת מטרותיה של עמותת הל"ל לציבור החופשי, רוב הציבור הזה לא גולש כאן בפורום ובטח לא גולש בפורום חדרי חדרים, כך שהטרה הושגה, הציבור הרחב קיבל עוד מידע על הל"ל ופעולותיה. כלומר נזק תדמיתי להל"ל בטח שלא נעשה, אלא ההיפך. לכן כל הצעקה הזו על איך זה קרה ועל ה"נזק" שנעשה להל"ל אין לא כל אחיזה במציאות. המקום היחדי שנעשה בו "נזק" תדמיתי הינו במסגרת אלו שכבר חושבים שהל"ל זה השטן, כך שבאמת זה לא רלוונטי. בפן האישי, כלומר במערכת היחסים בין יקיר לבין האנשים שמכרים אותו, אזי זהו פן אישי ולא רלוונטי לדיון ציבורי. אך מכיוון שהנושא כבר יצא בצורה כזו, אני אחלוק איתכם את את מחשבתי האישית בעניין. אני מכיר את יקיר כבר זמן מה, אני חושב שהוא בחור מאוד נחמד וסימפטי אשר במסגרת הזמן המצומצם שלו פועל למען הל"ל. כמו הרבה אחרים בהל"ל היה ברור לי שיקיר לא היה חסיד וויזניץ מן המניין (העובדה שהוא לא מדבר אידיש הייתה הסימן הראשון) אך היה ברור לנו כי הוא מגיע מרקע של חסידות וויזניץ (משפחתו) וכי הוא הסתובב באופן אישי בחצר חסידות וויזניץ. אין אף אחד שחולק לגביי היותו יוצא בשאלה, כולם מסכימים על כך שהוא גדל בבית חרדי, אולי קצת מודרני אך חרדי. (יש יוצא בהל"ל שיצא מחסידות בעלזא שטוען שרק מי שיצא מחסידות סגורה, הוא יוצא בשאלה, כל השאר, ליטאים וחב"ד לשעבר, הם לא באמת יוצאים) אך רבים מהיוצאים הגיעו מבית חרדי שהיה יותר חשוף מבית של תולדות אהרון. ההגדרות של יוצא, לדעתי, זה מי שעזב את החברה החרדית, לא משנה כמה חרדי. אני בטוח שיקיר עומד בהגדרה זו. השאלה היא האם הוא יצא דווקא מחסידות וויזניץ. לדעתי זו שאלה שמאוד קשה לענות אליה, הרי אנו לא מכירים את הדינמיקה בחסידות וויזניץ, ואנו לא יכולים לשפוט איך ראה עצמו בזמן היותו חרדי, כלומר גם אם הוריו שלחו אותו ל"יישוב" יכול להיות שהוא נמשך דווקא חזרה לחצר ממנו הגיעו הוריו, לווזניץ. על כן אני חושב שצריך לקחת את הדברים בפרופורציה נורמאלית, גם אם יקיר שיפץ קצת את האמת על מנת לגרום למסר שלו על הל"ל ופעולתיה להיות יותר חזקים.

ephi79

New member
אולי על ההגדרה של חסידות ויז'צניץ

ניתן להתווכח, אבל אם למשל יקיר ידע מה זה "התקווה" לפני שהתגייס, הרי שהסיפור שסיפר בראיון לגבי ההמנון שקרי לחלוטין, בלי שום אפשרות לטשטש זאת ע"י הגדרות. ואני חושב שלהמציא סיפור ביוגרפי כזה בראיון טלויזיוני, זה דבר חמור, ולא מצדיק את המטרה, גם אם היא נעלה. ולא ראוי שהל"ל ייוצג ע"י סיפורים שקריים, כשיש אינספור סיפורים אמיתיים. (אם הסיפור כן אמיתי, או שיש דרך אחרת להסתכל על הדברים, אני מתנצל מראש מיקיר, כי באמת כל הדיון הזה הוא לא כל כך נעים, והדברים שכתבתי הם רק לציין עיקרון)

מסתבר שהחרדים לא כ"כ טמבלים.

מה נאמר ? באמת סיפור הזוי ולא מוסיף כבוד . יקיר מספר בראיון שלא ידע את שיר "התקווה" ולא ידע בכלל שקיים דבר כזה . נו, הרי גם החרדים מכירים את זה . לפני כמה שנים בזק מכרה כרטיסי טלכרט עם מילות השיר על הכרטיס . לא יודע מה קורה פה.

האם מותר ל-WIN-דוס להתערב?!

ב"ה שלום אנשושים, אני אומנם לא כותב כאן, אך עוקב וקורא. אחרוג ממנהגי ואגיב כן. למי שלא מכיר אותי, וסביר להניח שיש הרבה כאלה כאן, אני דתי, חרדי, חב"דניק (WIN-דוס) מכפר חב"ד. (הניק שלי, זהו שמי האמיתי) לא אכנס לוויכוחים או כל דבר אחר, אלא אגיב נקודתית בנושא יקיר. את יקיר אני אישית מכיר בערך שנתיים בקירוב, בתחילה בצורה "רדודה" ולאחר מכן בצורה הדוקה יותר. הייתי באחד הקונצרטים בו הוא ניגן על כינור בתל-אביב. (והוא עושה זאת בצורה מיוחדת!) לכל אדם, באשר הוא אדם יש את הזכות לעשות מה שבא לו, בחירה חופשית. רצה יקיר לחזור בשאלה? אין בעיה - הוא בחור גדול עם ראש על הכתפיים ויודע מה הוא עושה. לי מציק דבר אחד, הרעש וההד התקשורתי שנוצר כתוצאה מהראיון שלו. זה לא משנה אם הוא היה עם שטריימל (ולא הוא לא היה), או בלי. לא משנה גם אם הוא למד לבגרות. עזבו אותכם משטויות. הבן-אדם עשה צעד אמיץ, ואמר בפומבי את מה שהוא חושב. לא התחבא מאחורי מסכות ולא חשש מכלום. לקח לו זמן להתבשל עם עצמו - וכשדעתו התגבשה הוא יצא בהכרזה לאומה. לגיטימי ובסדר גמור. השרשור הזה פה, כן שיקר בראיון, לא שיקר בראיון נראה לי מיותר לחלוטין. אתם (חברי הפורום הזה). (מה גם שמהכרות מורחבת יותר, יש דברים בראיון שהובנו ע"י אנשים בצורה פשוט לא נכונה). אמורים לתת לאחד כזה גב חיבוק אמיץ וחם, לתת לו גיבוי אין סופי - כי הוא סוג של "גורו" - עם המון חכמת חיים, יכולת התבטאות יוצאת דופן וידע עולם נרחב. אחד כזה במקום לחבק ולסלוח על שגיאה כזו או אחרת, (אם הייתה בכלל שגיאה) יוצא מלקרוא את השרשור פה, בועטים בו. מה תרוויחו מהעניין?! תכבדו אותו כאדם משכיל, שיודע (אני למדתי ממנו לא דבר אחד וגם לא שתיים - וזה יאמר לזכותו) דבר אחד ואף יותר בחיים. תנו לקרוא כאן שרשורים עניניים בלי התקפות אישיות. לקרוא וויכוחים, דעות ומחשבות של אנשים בצורה רגועה ושקטה, בלי השמצות ולכלוכים אישיים, זה כל הכיף בעולם האינטרנט. אל תהרסו זאת. השאירו פה במה נחמדה שאפשר לקרוא גם דעות שלכם בצורה נקייה ומרוסנת. לילה טוב ושקט :)

למעלה