הבה ניקח את הדברים בפרופורציה
התוכנית ששודרה היא דרך פעולה מצוינת להעביר את שמה ואת מטרותיה של עמותת הל"ל לציבור החופשי, רוב הציבור הזה לא גולש כאן בפורום ובטח לא גולש בפורום חדרי חדרים, כך שהטרה הושגה, הציבור הרחב קיבל עוד מידע על הל"ל ופעולותיה. כלומר נזק תדמיתי להל"ל בטח שלא נעשה, אלא ההיפך. לכן כל הצעקה הזו על איך זה קרה ועל ה"נזק" שנעשה להל"ל אין לא כל אחיזה במציאות. המקום היחדי שנעשה בו "נזק" תדמיתי הינו במסגרת אלו שכבר חושבים שהל"ל זה השטן, כך שבאמת זה לא רלוונטי. בפן האישי, כלומר במערכת היחסים בין יקיר לבין האנשים שמכרים אותו, אזי זהו פן אישי ולא רלוונטי לדיון ציבורי. אך מכיוון שהנושא כבר יצא בצורה כזו, אני אחלוק איתכם את את מחשבתי האישית בעניין. אני מכיר את יקיר כבר זמן מה, אני חושב שהוא בחור מאוד נחמד וסימפטי אשר במסגרת הזמן המצומצם שלו פועל למען הל"ל. כמו הרבה אחרים בהל"ל היה ברור לי שיקיר לא היה חסיד וויזניץ מן המניין (העובדה שהוא לא מדבר אידיש הייתה הסימן הראשון) אך היה ברור לנו כי הוא מגיע מרקע של חסידות וויזניץ (משפחתו) וכי הוא הסתובב באופן אישי בחצר חסידות וויזניץ. אין אף אחד שחולק לגביי היותו יוצא בשאלה, כולם מסכימים על כך שהוא גדל בבית חרדי, אולי קצת מודרני אך חרדי. (יש יוצא בהל"ל שיצא מחסידות בעלזא שטוען שרק מי שיצא מחסידות סגורה, הוא יוצא בשאלה, כל השאר, ליטאים וחב"ד לשעבר, הם לא באמת יוצאים) אך רבים מהיוצאים הגיעו מבית חרדי שהיה יותר חשוף מבית של תולדות אהרון. ההגדרות של יוצא, לדעתי, זה מי שעזב את החברה החרדית, לא משנה כמה חרדי. אני בטוח שיקיר עומד בהגדרה זו. השאלה היא האם הוא יצא דווקא מחסידות וויזניץ. לדעתי זו שאלה שמאוד קשה לענות אליה, הרי אנו לא מכירים את הדינמיקה בחסידות וויזניץ, ואנו לא יכולים לשפוט איך ראה עצמו בזמן היותו חרדי, כלומר גם אם הוריו שלחו אותו ל"יישוב" יכול להיות שהוא נמשך דווקא חזרה לחצר ממנו הגיעו הוריו, לווזניץ. על כן אני חושב שצריך לקחת את הדברים בפרופורציה נורמאלית, גם אם יקיר שיפץ קצת את האמת על מנת לגרום למסר שלו על הל"ל ופעולתיה להיות יותר חזקים.