עוד אודות יקיר

L i k o

New member
לפחות בכל הנוגע אליי זה לא היה עמום

את עיקר הביקורת לא הפניתי ל"יקיר", אלא לנהנים משירותו. וזאת מפורשות. הרי בסופו של דבר מי מאיתנו לא שיפץ קורות חיים ולא עיגל פינות פה ושם כדי להתקדם (אני אפילו לא מדבר על שקרים בסגנון של להגיד למזכירה "תגידי לו שאני בישיבה"). ואכן יקיר הזה לא הראשון ולא האחרון. יתירה מכך, אם בעקבות הראיון מישהו היה מחליט לתבוע את יקיר (אם היה איכשהו מוצא עילת תביעה כלשהי), והוא היה פונה אליי לייעוץ מקצועי, הייתי אומר לו שיטען שדבריו הם מבחינת "אמת דיברתי" (כי ברוב המקומות הבעייתיים הוא התפתל, לא הכחיש את דברי המראיינת, אך לא כשל בלשונו) ושיש לו קייס טוב. הבעיה היתה שזה נראה רע מאד, כאשר בתמונה הכוללת נראה כי בשירותי אגודה אידאולוגית פועל שחקן חובב. כשצריכים, מציג את עצמו בפני ועדת הכנסת כבוגר ישיבה חרדית חסר השכלה מינימלית (למטרות חקיקה ותקציבים); כשצריכים, מציג את עצמו בטלוויזיה בפני הציבור כמי שעשה את כל הדרך מויז'ניץ לפקולטה לענייני קוקסינלים (למטרות יחסי ציבור ותרומות), וכשצריכים, מציג את עצמו בפגישות עם היוצאים הפוטנציאליים כדתי עם כיפה על הראש כדי שיראו שהשד לא כל-כך נורא והם לא חייבים מיד לאכול חזיר ברוטב פירות ים (למטרות עשיית נפשות בחרן). ואכן, השאלה שהפניתי היתה לא אל בעל הדבר, אלא אל מפעיליו באגודה - מה חלקם בכל הסיפור הזה, כי לא דומה המפעיל את המריונטה למטרותיו וממלא את פיה בתוכן שקרי, למי שנופל בקסמו של בדאי פתולוגי, ובלהט האידאולוגי של מי שנפל ברשתו דג שמן שיוכל לנצל את כישוריו התקשורתיים לא בודק בציציותיו. בני הבין את הבעיה, ונתן את מילתו (עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא) שידו לא היתה במעל. זאת בהדגישו כי עושה זאת כאדם פרטי ולא מייצג הארגון. שאר הגורמים באגודה נכון לעכשיו ממשיכים לעמוד מאחורי "יקיר", והדבר אומר דרשני.

אף אחד לא מפעיל מריונטות

צר לי שאתה מזלזל באינטליגנציה של אנשי הלל או של יקיר. אתה באמת חושב שמישהו כל כל טיפש בהלל כדי להגיד לו לשפץ את הביוגרפיה שלו? אני רוצה להזכיר לך שיקיר הינו מתנדב באגודה ולא יוצא שעל פי תפישתך המעוותת הלל מתייסת אליו בפטרונות. אתה באמת חושב שאפשר לבוא לאדם בן 30 הנמצא בדרך לדוקטורט ולשכנע אותו לעגל פינות בביוגרפיה? יקיר, מסיבותיו שלו, בחר להדגיש נקודות מסויימות בתולדות חייו ולא להתייחס לאחרות. לדעתי הוא טעה בכך, אך יש גם מי שסבור אחרת. בכל מקרה, יקיר אמר מה שאמר על דעת עצמו בלבד. יתר על כן, גם לגבי יוצאים אחרים אנחנו איננו מנחים אף אחד להסתיר עובדות או לא לאמר אמת. נכון שאנחנו משתדלים להביא כאלה שבאמת עברו מהפך קיצוני כי זה אכן נשמע יותר משכנע וגם משום שזה מייצג את רוב היוצאים המגיעים אלינו. רק מיעוט בקרב היוצאים עשה מסלול דומה לשלך ויצא מהעולם החרדי כשהוא כבר בעל השכלה, ידע כללי וכישורי חיים גבוהים יחסית.

L i k o

New member
מה הקשר לזלזול באינטלגנציה

בזמנו, הייתי שותף זוטר לקמפיין פוליטי של איש ציבור מסוים. בפגישת הכרות של הקליינט עם כל צוות שלו, יועץ התדמית שאל אותו כל פרט ופרט של הביוגרפיה, ותיקן כמה דברים (כמובן מבלי שהדבר יהווה שקר מפורש). למשל כשהוא שאל אותו "איפה היית בצבא" והוא ענה שמש"ק קשר בצנחנים, היועץ אמר לו לשנות ולכתוב: "גדוד 590". ותאמין לי, אצל היועץ הזה הכל בסדר עם האינטלגנציה. יתירה מכך, אני בעצמי מתדרך לקוחות לקראת ההופעה בביהמ"ש איך לומר דברים שישתמעו באופן שונה ממה שהלקוח מוכן לומר מפורשות, וזאת מבלי שהצד השני יוכל לטעון שהוא שיקר בביודעין. אז כאינטלגנציה של עצמי אני לא מזלזל בודאות. אז לפנות לכבוד דוקטורנט שלם במדעי סטיות לעגל פינות בביוגרפיה למטרה קדושה זה לא נשמע לי מופרך כל כך. חוץ מזה, הרבה פעמים לא צריך להגיד, מספיק לרמוז, והילד הצמא לאהבה, כבר יעשה הכל כדי לרצות את מפעיליו, שנאמר "יותר משעגל רוצה לינוק, הפרה רוצה להניק". אבל עזוב, אמרת שמבחינתך לא היו דברים מעולם, אני מאמין לך. אם עכשיו אתה אומר את אותם הדברים בשם אגודתך, אני מאמין לך באותה מידה. נ.ב. ולמה לך כל הזמן להסיט את השיחה לנושאים לא קשורים, ולויכוחים קודמים בינינו?

מקבל את הנ.ב

אשתדל להמנע מכך בעתיד. מקוה שגם אתה תסכים לבחון מחדש את ראייתך לגבי הדברים שהתווכחנו עליהם בעבר.

למה אתם מאשימים את הלל?

יקיר שיקר הוא מעולם לא למד באף מוסד מפלגי חסידיות וויזניץ וגמרנו אין שום קשר בין מה שיקיר סיפר על עצמו לי ולשאר החברות שלי לבין המציאות שקרן הוא שקרן הוא שקרן אז מה כל כך מפליא אותכם שאנחנו כועסות? מה בדיוק אנו אמורות להרגיש? עם כל הכעס שלי על יקרי, אני לא מבינה מה אתם רוצים מאגודת הלל בני הצהיר שהוא לא ידע מכל זה ואני מאמינה לו לחלוטין

למעלה