עוד אאוץ'

lavendula

New member
../images/Emo53.gif כואב לי ../images/Emo7.gif

בשבוע שעבר סיפרתי שהפטמה שורפת לי לא רק בזמן הנקה, והעליתן את האפשרות שזו פטריה. הייתי אצל הרופא משפחה והוא לא ראה פטריה. נתן לי למרוח צטומקרוגול בטענה שאולי יש יובש. אין שום סימנים חיצוניים לכלום, גם לא יובש, ואין שינוי צבע. מה שכן, הפטמה נראית יותר בולטת מהשניה. הבנתי שזו אולי בעיה של תפיסה, ושיניתי את התנוחה שלו כך, שפיו יהיה מול הפטמה. העניין הוא שממשיך לכאוב לי בטירוף (תחושה של כוויה), בעיקר בהנקה, וגם סתם ככה. לקחתי בחשבון שהרופא משפחה בטח לא מבין גדול בעניין. למי אני יכולה לפנות באזור נתניה, מבלי להתרושש, ו/או מה ניתן לעשות בינתיים עם הכאבים?

meravbr

New member
רופאים לא תמיד יודעים לאבחן פטריה

בשד, הבנתי שיכולה להיות פטריה פנימית. האם יש לך גם סדקים? אני הייתי מתייעצת עם ד"ר ליבוביץ' שמקבלת מאד קרוב אליך (המרפאה שלה באודים), נדמה לי שאמרו פה שאפשר לקבל החזר על התייעצות איתה, אני לא בטוחה. יש אצלה (או היה עד לא מזמן) יועצות הנקה מתלמדות שמייעצות כל יום שני בתשלום מופחת ואם הן לא מצליחה את מופנית להמשך טיפול אצל ד"ר ליבוביץ'. שווה לך לברר את הפרטים במרפאה.\ עוד לגבי המשחה - היונקת שלי קיבלה לפני כשנה משחה דומה (צטומג שמכילה גם צטומקרוגול) כדי לטפל בהתפרצות פריחתית/אטופית/אלרגנית וכשהפריחה לא עברה אמר לי רוקח שהמשחה הזאת שווה לXXX, היא משחת בסיס שלא עושה כלום והרופא רושם אותה כי אין לו משהו אחר "שווה יותר" לרשום. בסוף עזרו אצלנו אמבטיות עם שמן אמבט מיוחד + קרם שקניתי באופן פרטי. אם יש לך פטריה את צריכה משחה שמטפלת בפטריה, לא ביובש כגון דקטרין למריחה על הפטמה + לשלב בדקטרין אורל ג'ל שתשימי בפה של התינוק כל הנקה. משחה כזאת אפשר לקבל רק במרשם, וכדאי שרופא ילדים יציץ לפה של היונק.

lavendula

New member
תודה על כל המידע

אני מורחת דקטרין כבר כמה ימים, ואין שום שיפור. לתינוק לא השגתי את הג'ל כי יש איזו בעיה עם היצור שלו ואין להשיג בבתי מרקחת. בינתיים ניקיתי לו את הלשון עם חיתול ספוג בסודה לשתיה, למרות שאין שום סימן לפטריה אצלו, והוא גם לא מתלונן. ולשאלתך, אין לי סדקים. למעשה אין שום סממן חיצוני, למעט פטמה שנראית יותר ארוכה מהשניה. אין מנוס באמת מלגשת למרפאה באודים.

lavendula

New member
"דר ליבוביץ' היא רופאת עור?

אני מנסה למצוא אותה ברשימת היועצים של מכבי.

ש ר ו ן2

New member
האם כששורף, הפטמה הופכת לבנה?

אולי זה קשור למזג האויר הקר? בכל מקרה נסי לחמם את המקום כמה שאפשר ...

רופא עור

ולא רופא משפחה וגם כדאי לראות יועצת הנקה כי לפעמים זה נראה כמו פטרייה וזה בגלל תפיסה לא טובה של התינוק

נרי כ

New member
ועוד אאוץ', אולי אחרון?

תזכורת קטנה: הקטנה בת שנה ורבע, ההריון בן שלושה חודשים, וההנקות כואבות. אלא שהפעם הכאב התחלף. בהתחלה זה היה מין יובש כזה הורמונלי של הפטמות. זה, תודה לאל, עבר. אבל עכשיו כואב לי נורא ברגע הראשון של שיחרור החלב. אני חושבת שהיא נצמדת כראוי, פה גדול והכל. זה ממש השיחרור עצמו של החלב שנורא מכאיב לי. מתברר שאני יכולה לעמוד בכאבים האלה, אבל אני חוששת שזאת לא איזה דלקת או משהו. חוץ מזה (ומשפעת בלתי מסתיימת, ימ"ש) אין סימפטומים. מה זה, לעזאזל, ומה עושים עם זה?

michal@gal

Active member
מנהל
זה כמו בתחילת ההנקה

גם אז רפלקס שחרור החלב כואב. לא מנסיון שלי, אבל בנות שעברו את זה בדרך כלל טוענות שזה עובר בסוף השליש הראשון.

hello all

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo101.gifהצילו, כואב../images/Emo70.gif

אמצע הלילה עכשיו והתעוררתי עם כאבים איומים בציצי השמאלי. הכאבים מתחילים בפטמה רגישה וממשיכים בנגיעה ו"מעיכת" הציצי. זה לא דקירות ולא כואב אם לא נוגעים. הוא גם מרגיש כבד כזה. אנא, ייעצו לי, מה מבין הנ"ל אני כנראה מפתחת ומה לעשות בנידון: 1) גודש/דלקת 2) פטרייה 3) יבלת 4) השד יודע מה (תרתי משמע...)

כתומה30

New member
../images/Emo24.gifמסכנה

עד שיגיעו המקצועניות - קודם כל להניק מהצד הזה, ובעדיפות ממנו, להציע אותו ראשון כדי שאם מתפתחת סתימה או דלקת, תהיה לו ההזדמנות להתרוקן טוב טוב. תסתכלי קצת בשאלות הנפוצות ותראי אם יש איזה תיאור שמתאים למה שאת מרגישה - ותעשי בהתאם למה שכתוב שם. אצלי את רוב הדברים שהתחילו בערך כך ההנקה לבדה פתרה מרגע שהושג ריקון יפה. בהצלחה!

tonti

New member
אולי סתימה?

בכל מקרה להניק מהצד הזה כמה שיותר. יש גוש? יש אודם במקומסויים?

hello all

New member
לא נראה לי סתימה

(הייתה לי פעם אחת ואני יודעת איך זה מרגיש) אין אודם ואין גוש. יש כאבים ורגישות בפטמה וכאבים בציצי הכבד.

It is very hard to tell....

Is there anything on the nipple itself? Like a crack, a blister, a white spot? It sounds like a pluggd duct to me as well, especially that it does not hurt or bothers you if you don't touch it. Could also be a bleb (yabelet) and that's why I asked you about the nipple. Did she sleep longer last night? Any other changes? It could be a godesh if the breast is too full. How does it feel after you feed her?​

hello all

New member
היי מותק

ראשית - תודה. אין לי יבלת הנקה - אין לי את הנקודה הלבנה על הפיטמה (גם אותה "זכיתי" לפגוש פעם). שינה בלילה - היא ישנה מעולה
תמיד. השינוי היחיד שאני יכולה להצביע עליו - היא שהיא אוכלת מוצקים טיפה יותר: אתמול למשל היא פתחה פער של *4 שעות* בלי ציצי (נדיר!) אלא רק עם מוצקים וגם לאחריו - ציצי ושוב *4 שעות* בלי ציצי. זה יכול להיות קשור?

יכול, בטח יכול!

אם השד נשאר מלא ליותר זמן, זה עלול ליצור גודש לא נוח שכזה. מה קורה אם את מיניקה או שואבת? מרגיש יותר טוב? שימי רק לב שלא מתפתח אצלך חום או תחושת מחלה כללית - זה עלול להעיד על דלקת. שמעתי מהרבה אמהות על כך שהדלקת הראשונה שלהן היתה כשהבייבלעך התחילו לאכול יותר ולינוק פחות, כתוצאה מגודש בשד.

hello all

New member
הכאב לא פוחת אחרי הנקות ../images/Emo10.gif

אם לא יעבור עד מחר בבוקר - אלך לרופא הנשים שלי. אגב, מה הביטוי המקצועי באנגלית ל"דלקת בשד"? איך הוא יזהה את זה אם אין סימנים של חום/אודם? איזו תרופה נותנים?(שבטוחה בהנקה) המון תודה!

למעלה