עוגת דובדבנים/שזיפים של אהרוני |עזר

• פותח הנושא HNY
  • פורסם בתאריך

HNY

New member
עוגת דובדבנים/שזיפים של אהרוני |עזר נראה לכם הגיוני שאין בעוגה הזו ביצים? עוגת דובדבנים/שזיפים של אהרוני 200 גרם חמאה רכה כוס וחצי סוכר מיץ וגרידה מלימון שמנת חמוצה 350 גרם קמח תופח (חבילה קטנה) 350 גרם פרי (שזיפים / דובדבנים מגולענים / משמשים) להקציץ חמאה וסוכר לקרם אוורירי. להוסיף לימון ושמנת חמוצה. להוסיף את הקמח להוסיף מחצית מכמות הפרי ולערבב בעדינות כדי לא למעוך את הפרי משמנים תבנית 26 בוזקים סוכר ומפזרים על התבנית יוצקים את העוגה ןמפזרים את שאר הפרי אופים כ 50 דקות בחום בינוני יוצא מעולה עם דובדבנים (לגלען לפני) בהצלחה ובתאבון

akavishon

New member
לא מוזר כלל וכלל. זה לא המתכון של אהרוני. אצלו יש בייצים. אבל אני מכין את העוגה הזאת ללא בייצים. יוצאת ממש מעולה !!!

HNY

New member
היה מאד עצוב אם לא היו לו..... מצאתי את המתכון באמצעות מנוע החיפוש. הוא הובא ע"י אמא של אועד בשם זה. אתה יודע בכמה ביצים משתמשים במתכון המקורי? תודה מראש, חני

HNY

New member
קניתי במיוחד דובדבנים ושמנת אז הייתי רוצה לנסות.

ספאגו

New member
זה לא מוזר, זה קובלר/קראמבל הפוך יש מתכונים של קובלר = פירות וסוכר בתחתית ולמעלה בצק ללא ביצים שמבוסס רק על קמח+סוכר+חמאה+יוגורט/רוויון. גם לג'יימי יש מתכון כזה של קובלר. כנראה שאהרוני הפך אותו ושם את הפירות למעלה. מכיוון שכבר הכנתי בעבר, זה נראה לי אפשרי. אם תרצו, אקליד לכם מאוחר יותר את המתכון שלי. פשוט ממהרת לסיים לאירוח.

HNY

New member
תודה, ספאגו אני חושבת שאלך הפעם על המתכון הכולל ביצים שבהודעה של שוקולד חלב תפוז. שבת שלום!

המתכון המקורי+הערות../images/Emo91.gif עוגת השזיפים הטובה מכולן מתוך "אהרוני פותח שולחן", ישראל אהרוני בדיוק מאותם חומרים שמהם הייתי מכין עוגה מורכבת ומסובכת, הכינה יום אחד אשתי, גיגי, עוגה פשוטה, נהדרת וטעימה אפילו יותר מזו המורכבת. הנה היא: החומרים (לתבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ): 12 שזיפים גדולים ויפים, חצויים לאורכם ומגולענים 3 כפות סוכר 2 כפות ברנדי 3 ביצים 1 ושלושת רבעי כוסות סוכר 200 גרם חמאה רכה וחתוכה לקוביות 1 גביע שמנת חמוצה מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון גדול (בתוספת תוכן הלימון) 1חבילה (350 גרם) קמח תופח חמאה וסוכר לתבנית אופן ההכנה: 1. מערבבים בקערה את השזיפים עם הסוכר והברנדי, ומשהים כחצי שעה. 2. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר, ומקציפים מעט. מוסיפים את החמאה בהדרגה, עד שכולה נבלעת בבלילה. מוסיפים את השמנת, מיץ הלימון וקליפת הלימון, ורק בסוף, לערבול קצב ביותר, את הקמח. 3. משמנים את התבנית בחמאה, מפזרים בה סוכר ומטלטלים אותה עד שהיא מצופה כולה בסוכר. יוצקים פנימה את הבלילה, עורכים מעל את חצאי השזיפים בצורה נאה, ומפזרים מעל מעט סוכר. אופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. העוגה טובה מאוד גם עם דובדבנים בשלים ומגולענים או עם אוכמניות טריות. מתוך גליון ספרי הבישול, אוגוסט 2002 הערות: את הברנדי+סוכר מהשריית השזיפים שפכתי עליהם מעל העוגה (לא רשום במתכון). לכן העוגה יצאה קצת רטובה מבפנים. אני אוהבת אותה כך. אם את מעדיפה עוגה יבשה יותר, דלגי על שלב זה. היא גבוהה מאד, תבנית 26 מלאה עד שפתה. אפשר (לא חובה) לאפות בתבנית 28. אני אפיתי במשך שעה וכמה דקות. יש בה המון סוכר בסה"כ, אז הוספתי למיץ + קליפת הלימון גם את התוך של הלימון (ללא גרעינים, מהעץ שלנו). שוקולד חלב תפוז../images/Emo23.gif

HNY

New member
תודה! הריני נגשת מיד למלאכת הקדש ואדווח אחרי שבת. שבת שלום, חני

אם יישאר על מה לדווח../images/Emo9.gif העוגה קלה מאד להכנה וגם לזלילה, מומלצת בטמפ' החדר. שבת שלום../images/Emo42.gif

למעלה