המתכון המקורי+הערות../images/Emo91.gif עוגת השזיפים הטובה מכולן מתוך "אהרוני פותח שולחן", ישראל אהרוני בדיוק מאותם חומרים שמהם הייתי מכין עוגה מורכבת ומסובכת, הכינה יום אחד אשתי, גיגי, עוגה פשוטה, נהדרת וטעימה אפילו יותר מזו המורכבת. הנה היא: החומרים (לתבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ): 12 שזיפים גדולים ויפים, חצויים לאורכם ומגולענים 3 כפות סוכר 2 כפות ברנדי 3 ביצים 1 ושלושת רבעי כוסות סוכר 200 גרם חמאה רכה וחתוכה לקוביות 1 גביע שמנת חמוצה מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון גדול (בתוספת תוכן הלימון) 1חבילה (350 גרם) קמח תופח חמאה וסוכר לתבנית אופן ההכנה: 1. מערבבים בקערה את השזיפים עם הסוכר והברנדי, ומשהים כחצי שעה. 2. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר, ומקציפים מעט. מוסיפים את החמאה בהדרגה, עד שכולה נבלעת בבלילה. מוסיפים את השמנת, מיץ הלימון וקליפת הלימון, ורק בסוף, לערבול קצב ביותר, את הקמח. 3. משמנים את התבנית בחמאה, מפזרים בה סוכר ומטלטלים אותה עד שהיא מצופה כולה בסוכר. יוצקים פנימה את הבלילה, עורכים מעל את חצאי השזיפים בצורה נאה, ומפזרים מעל מעט סוכר. אופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. העוגה טובה מאוד גם עם דובדבנים בשלים ומגולענים או עם אוכמניות טריות. מתוך גליון ספרי הבישול, אוגוסט 2002 הערות: את הברנדי+סוכר מהשריית השזיפים שפכתי עליהם מעל העוגה (לא רשום במתכון). לכן העוגה יצאה קצת רטובה מבפנים. אני אוהבת אותה כך. אם את מעדיפה עוגה יבשה יותר, דלגי על שלב זה. היא גבוהה מאד, תבנית 26 מלאה עד שפתה. אפשר (לא חובה) לאפות בתבנית 28. אני אפיתי במשך שעה וכמה דקות. יש בה המון סוכר בסה"כ, אז הוספתי למיץ + קליפת הלימון גם את התוך של הלימון (ללא גרעינים, מהעץ שלנו). שוקולד חלב תפוז../images/Emo23.gif