שיעורי בית לביגל
קוקיס שוקולד ענקיות של רוני ונציה חומרים ל-10 קוקיס ענקיות: 3/4 כוס אבקת קקאו משובח (רצוי "קדבורי") 2.5 כוסות א. סוכר קורט מלח 4 חלבונים (140 גרם) 1 כף תמצית וניל טהור 2 כוסות אגוזי מלך קצוצים גס הכנה: 1. מחממים תנור ל 180 מעלות 2. מנפים יחד קקאו, א. סוכר ומלח לתוך קערת מערבל ומערבבים במהירות נמוכה במשך דקה(גיטרה-K) 3. בקערה בינונית אחרת מערבבים את החלבונים עם הוניל. בעוד המערבל פועל, מוסיפים לאט ובהדרגה את תערובת החלבונים לתערובת הקקאו, ומקציפים במשך 2 דקות במהירות בינונית. 4. מקפלים פנימה את האגוזים בעזרת מרית (התערובת תיראה דלילה) 5. בעזרת כף גלידה גדולה (קיבולת של 60גרם) או כף גדולה מניחים 60 גרם של בצק מעל התבנית, במרווחים של 10 ס"מ ביניהן (מתפשטות באפייה) 6. מייד לאחר שמניחים בתנור, מנמיכים טמפ'' לחום בינוני-נמוך (160 מע'') ואופים כ 14 דקות, או עד שנוצרים סדקים קטנים ודקים על החלק העליון של העוגיות. מצננים את התבניות צינון מלא מעל רשת. 7. לאחר הצינון, הזהירות רבה, מקלפים את נייר האפייה מכל עוגיה. מקור המתכון: ידיעות אחרונות, זמנים מודרניים, רוני ונציה. מתכון של פרנסואה פייארד, הקונדיטור והבעלים של הקונדיטוריה-בית קפה- ביסטרו צרפתי "Payard" בניו יורק.