סברינה בקצפת ותותים -כשרה לפסח
סברינה במגוון פירות למלית וקרם וניל---- מאת:פירגה מתכון ישן וטוב מהמחברת המשפחתית. חומרים לעוגה: 6 ביצים 6 כפות סוכר 6 כפות מלאות קמח מצה סירופ: 2\1 כוס קוניאק או פחות לפי הטעם..... 4\1 1 כוס מים מהברז כוס סוכר סלסלה תותים שהושרו כמה שעות ביין+סוכר או כל פרי יכול להתאים-----מקופסת שימורים ג'לי בטעם תות שמנת מתוקה+אינסטנט פודינג וניל+4\3 כוס חלב+כף סוכר הכנה: 6 חלבונים מוקצפים עם 6 כפות סוכר להקציף עד שמקבל נפח. להוסיף בעדינות את החלמונים. להוסיף בתנועות עטיפה גם 6 כפות מלאות בקמח מצה. לצקת לתבנית עגולה משומנת (24) לאפות בחום 175. עד שהעוגה תתיצב, ותקבל גוון חום. לבדוק אחרי 20 דקות. כשהעוגה חמה ---מיד מיד לצקת סירופ: מרתיחים: כוס ורבע מים + כוס סוכר וגם 4\1 כוס קוניאק. אפשר גם חצי כוס למי שאוהב חזק. להרתיח את הסירופ ולצקת על כל העוגה בעזרת כף--באופן שווה----------- מיד כשהיא יוצאת מהתנור. ל צ נ ן את העוגה ה י ט ב . לזרזף ריבה או קונפיטורה נוזלי---להמיס במעט מים רותחים לצפות בחצאי תותים שהושרו בסוכר ויין --- ללא הנוזלים. או לפי בחירה פירות משימורי פירות – חתוכים--- ללא הנוזלים לצפות בג'לי מעל לג'לי לצפות בשמנת מתוקה - מוקצפת--ממותקת ב-3 כפות סוכר או-------........... מיכל שמנת מתוקה + שקית אינסטנט פודינג וניל עם +4\3 כוס כוס חלב+ מעט סוכר – להקציף ביחד. לחרוץ עם שיני המזלג בעדינות פסים בצורת גלים על הקצפת---לצורה יפה. מקשטים בשוקולד מגורר , ותותים טריים. מכינים את העוגה יום לפני ההגשה ושומרים במקרר. תהנו