עוגה בחושה -הפוכה מאד מיוחדת וטעימה
עוגת שוקולד נימוחה רטובה-\אגוזי לוז הפוכה טעימה מאד--בהמלצה pirge עוגה בחושה –הפוכה---ללא הקצפות בקלי קלות –המיוחד בה הוא צורת החיתוך 2 חבילות חמאה - ס"ה 200 גרם \ אפשר מזולה 6 ביצים ש ל מ ו ת כוס וחצי סוכר כוס וחצי קמח רגיל (ל א ת ו פ ח .....) 200 גרם שוקולד מריר מגורר על מגררת גסה 3 כפות קוניאק 150 ג' אבקת סוכר 150 ג' אגוזי לוז (עגולים) לא מלוחים - שיהיו קלויים.... מערבבים בקערה: סוכר , חמאה, ביצים אחת אחרי השניה לבחוש אחרי כל ביצה, מוסיפים שוקולד מגורר וקמח. יוצקים לתבנית משומנת 27X33 אופים בחום 175 כ-45 דקות. מיד כשהעוגה מוכנה הופכים אותה על מגבת יבשה אם העוגה מתעקשת לצאת, מניחים על התבנית ההפוכה מגבת רטובה והעוגה תצא בקלות. לקרר מעט. לערבב בכוס : 3 כפות קוניאק 150 ג' אבקת סוכר - יוצא ממרח כמו מרקם של טחינה. מורחים על פני כל העוגה בעזרת כף. מפזרים באופן שווה את האגוזים ולוחצים אותם מעט פנימה לתוך העוגה .רק מעט. חותכים ושמים בספלוני ניר. הנימוחות של העוגה והטעמים הנפלאים שמתמזגים בה --- משאירים טעם של עוד. ועכשיו למי שרוצה להכין את צורת הסהרונים - לא חובה כמובן אבל מיוחד מאד... לוקחים כוס רגילה מזכוכית בוחרים מאיזה צד של העוגה מתחילים--לא חשוב איזה. מדמיינים בעיין צורת סהרון ושם לוחצים את ח צ י הפיה של הכוס--כמובן רק חצי פיה. אם נלחץ את כל פתח הכוס --יהיה עיגול
אחרי שיש לנו סהרון אחד על פני העוגה. ממשיכים לדמיין בעין---- בהמשך של הסהרון הראשון---- את הסהרון השני---ושם מצמידים שוב את ח צ י הפיה של הכוס. וכך על פני כל העוגה. גודל הסהרון כאמור יוצא חצי מפתח הכוס.
פירגה.
עוגת שוקולד נימוחה רטובה-\אגוזי לוז הפוכה טעימה מאד--בהמלצה pirge עוגה בחושה –הפוכה---ללא הקצפות בקלי קלות –המיוחד בה הוא צורת החיתוך 2 חבילות חמאה - ס"ה 200 גרם \ אפשר מזולה 6 ביצים ש ל מ ו ת כוס וחצי סוכר כוס וחצי קמח רגיל (ל א ת ו פ ח .....) 200 גרם שוקולד מריר מגורר על מגררת גסה 3 כפות קוניאק 150 ג' אבקת סוכר 150 ג' אגוזי לוז (עגולים) לא מלוחים - שיהיו קלויים.... מערבבים בקערה: סוכר , חמאה, ביצים אחת אחרי השניה לבחוש אחרי כל ביצה, מוסיפים שוקולד מגורר וקמח. יוצקים לתבנית משומנת 27X33 אופים בחום 175 כ-45 דקות. מיד כשהעוגה מוכנה הופכים אותה על מגבת יבשה אם העוגה מתעקשת לצאת, מניחים על התבנית ההפוכה מגבת רטובה והעוגה תצא בקלות. לקרר מעט. לערבב בכוס : 3 כפות קוניאק 150 ג' אבקת סוכר - יוצא ממרח כמו מרקם של טחינה. מורחים על פני כל העוגה בעזרת כף. מפזרים באופן שווה את האגוזים ולוחצים אותם מעט פנימה לתוך העוגה .רק מעט. חותכים ושמים בספלוני ניר. הנימוחות של העוגה והטעמים הנפלאים שמתמזגים בה --- משאירים טעם של עוד. ועכשיו למי שרוצה להכין את צורת הסהרונים - לא חובה כמובן אבל מיוחד מאד... לוקחים כוס רגילה מזכוכית בוחרים מאיזה צד של העוגה מתחילים--לא חשוב איזה. מדמיינים בעיין צורת סהרון ושם לוחצים את ח צ י הפיה של הכוס--כמובן רק חצי פיה. אם נלחץ את כל פתח הכוס --יהיה עיגול