עובר לשטח

• פותח הנושא NsL
  • פורסם בתאריך

geva

New member
אויר קר בחלל בית השרפה....

בקישור שנתת רואים אופנוע באזור מושלג. ואז עלתה לי מחשבה לראש: במכונית יש שסתום מיוחד-כשקר הוא לוקח אויר מאזור המנוע (אזור חם) ומכניס אותו לחחל בית השרפה וכך לא נוצרות בעיות בהנעה האם יש מנגנון דומה גם באופנוע? ואם לא איך הוא מסתדר אם תמפ´ נמוכות מאוד?

WRm

New member
אני יודע שאצלי האופנוע מסתדר נהדר

ככול שהאויר יותר קר הוא יותר צפוף ויש יותר חמצן ליחידת נפח של אויר.... וברצינות אין לי בעיות הנעה כשקר אולי למרובעי הפעימות יש בעיות כאלו אבל לא יצא לי לבדוק כבר המון זמן לא היה קר...

NsL

New member
מה לגבי הצמיגים?../images/Emo4.gif

אני מניח שהצמיגים האלה הם הצמיגים המקוריים והם ניראים ממש נטוליי אגרסיביות ויכולת נסיעה בשטח. על איזה צמיגים הייתם ממליצים?

Asaf-o

New member
טעות ידידי

הצמגים הנ"ל הם לא צמיגים מקוריים. אני לא מבין איזה אגרסיבות בשטח אתה מצפה מאופנוע בגודל כזה ?!

NsL

New member
אגרסיביות מינימלית...

אתה טוען שה-DR650 לא מתאים כלל לרכיבת שטח? לא ניתן להחליף את הצמיגים האלה לצמיגיי שטח?

Asaf-o

New member
ניתן גם ניתן.....אך:

ה DR 650 נימצא בקטגוריית הד"וש. טפשר בכייף לירכב איתו בשטח אך בגלל מישקלו וירבולו אל תצפה למה ש EXC היה נותן לך. מן הסתם. תעשה את הבחירה שלך.

NsL

New member
תיראה,תישמע...

ברור לי שלאחד כמוני אין מה לעשות עם ה-EXC אבל אני עדיין רוצה לרכב קצת בשטח ולכן חשוב לי לדעת מהן ההשלכות שיכולות להיגרם מהחלפת הצמיגים לצמיגיי שטח ב-DR?האם זה יפריע מאוד לרכיבות עירוניות ובין עירוניות?

Asaf-o

New member
מיגוון הצמיגים רחב.

אני בטוח שתימצא לך את האיזון בין שטח לכביש. ב ה צ ל ח ה.

../images/Emo160.gif../images/Emo59.gif ו צמיגים לבקשתך

צמיג אנדורו מעלה אשר קניתי לאחרונה, מיקצועי ברמה הגבוהה ביותר ואפילו הייתי אומר מהמצטיינים ובנוסף להכל חוקי לכביש בעל תקינת F.I.M ,ברכיבת שטח אגרסיבית נטו האריך חיים על ה-400 RACING שלי 1000 ק"מ PIRRELLI MT-83 . צמיג דו שימושי טוב בעל אורך חיים של פי -3 מה"נל אך כמובן על חשבון אחיזת שטח ועדיין ברמת אחיזה טובה : PIRELLI MT-21 רמות מחיר רגילות לארצינו, אך התמורה ברמה .

NsL

New member
מה לגבי אחיזה?

האם צמיגיי השטח לוקים בחוסר אחיזה משמעותי בכביש? מה לגבי החורף?כביש רטוב וחלק?

XDR

New member
צמיגים

לאור השימושים אותם הגדרת לאופנוע שלך בשטח אתה לא צריך יותר מ MT21 של פירלי או מישלין T63 ויכול להיות שאפילו הם כבר יותר מדי מוטי שטח בשבילך ואפילו המקוריים יספיקו (ברידג´סטונים כלשהם). בכביש התשובה מתחלקת לשניים: אם אתה ניר שפיצר - אין שום הבדל ותמשיך לתת לכולם בראש (אללה יוסטור מה שהאיש הזה עשה ביום שישי עם DRZ נעול בצמיגי שטח על הכביש - פשוט מדהים) אם אתה לא, וכנראה שאתה לא - שני הצמיגים שציינתי (MT21 U T63 ) לא לוקים בחוסר אחיזה משמעותי אם לא תנסה לבדוק את מרווח ההטייה של ה DR בכל מחלף. הם בהחלט עושים את העבודה בצורה טובה אם כי לעומת צמיגים עם נטיית כביש חזקה יותר מורגשת ירידה ביכולת הבלימה (לא ברמה מסוכנת) ויותר רעש בזמן נסיעה - מתרגלים! בכביש רטוב אכן האחיזה עוד פחות טובה (כמו בכל צמיג) אבל לעומת צמיגי כביש אחרים, כשאתה על קוביות והכביש מוצף יש תחושת חוסר בטחון נמוכה יותר מכיוון שהקוביות מקטינות את הסיכוי להידרופלנינג (ציפה) של הצמיג הגורמת להחלקה. אני נוסע בשנים האחרונות כל יום הרצליה - תל אביב - רמת השרון עם DR650 וצמיגי MT21 ואני לא מרגיש שום בעיה באחיזת הכביש או בתפקוד הכללי והבונוס הוא שאם רוצים בסוף יום עבודה לרדת לחוף לשבת מול השקיעה, אפילו לא צריך להוריד אוויר

enigo

New member
3000 ק"מ מ MT21???

על 400??? מה סגנון הרכיבה שלך? פירפור חופשע כל סכיני גילוח??? ה MT21 מחזיק לפחות 10K, אחורי. ברכיבה שכוללת הרבה כביש (כמו שתיאר הבחור) גם צמיג שטח קרבי יותר (לקרקע קשה) ישרוד 3000-4000 ק"מ. ולשאלה המקורית - על ה DR אין טעם לשים משהו קרבי יותר מ MT21 או T63. ה T63 עדיפים בכביש, בעיקר בזכות מבנה עגול יותר שנותן מעבר חלק יותר להשכבה. ה MT מרובעים ולכן ההיגוי והירידה להשכבה מרגישים מוזר. ה MT קשיח מאוד ועמיד יותר לפנצ´רים, אבל מגיב פחות להורדת אריר ולכן פחות יעיל בחול. ה T63 גם זול יותר משמעותית מה MT, לפחות כך היה לפני שנה וחצי. קח בחשבון שנסיעה על צמיגי שטח רועשת ורועדת יותר ככל שהצמיג קרבי יותר. האחיזה על רטוב, בגלל שטח המגע הקטן של הצמיג עם הכביש (רק קצה הקוביה) היא דלוחה במיוחד. פירפורים, החלקות בסיבובים, הכל הולך. צריך ללמוד את זה ולהיות מאוד עדינים עם הגז. אבל בהחלט אפשר להסתדר. בחורף אולי כדאי להחליף לקדמי "כבישי" יותר (אם כי ה T63 עושה עבודה לא רעה בכלל).

למעלה