עובר לשטח

• פותח הנושא NsL
  • פורסם בתאריך

NsL

New member
עובר לשטח../images/Emo11.gif

קודם כל שלום לכולם אני מהפורום השכן וזאת פעם ראשונה שאני מבקר אצלכם. לפני מספר חודשים עברתי תאונה עם R750,שגרמה לי לסבל גופני ולסבל כספי אף גדול יותר.לכן במשך שהותי הממושכת בבית חשבתי וחשבתי והגעתי למסקנה שכרגע עדיף לעבור לשטח כשהסיבה העיקרית היא דווקא סיבה פיננסית. אז מה בעצם אני מחפש? אני מחפש אופנוע שטח אבל לאו דווקא בישביל לנסוע איתו בשטח,יותר שבילים וטיולים בחיק הטבע וסביבתה. אני מחפש אופנוע עם הרבה כוח(ואל תגידו לי,תחזור ל-R),שיתאים גם לנסיעות עירוניות ובין עירוניות. השאלה שלי אליכם היא איזה אופנוע כדי לי לקנות בתקציב של 20K+-? המליצו לי על ה-ק.ט.מ 400EGS,מה דעתכם?

enigo

New member
המלצות

ה קטמ (כל הדגמים) יעניש אותך בכביש (וויברציות, מושב) תמורת יכולת שטח שלא נראה שאתה צריך, מה גם שרובם זכו לשימוש אגרסיבי. לצרכים שפירטת עדיף דו"ש רך - XR650 (יכולת שטח גבוהה יחסית, גבוה מאוד, אם זו בעיה). DR650 - זול יחסית, מנוע חלק, סביר בשטח. XT600 - זריז יחסית (יתרון בעיר), קצת וויברציות. יש גם DR-BIG - יותר כבד מהאחרים שהוזכרו, אבל עדיף למרחקים ארוכים בזכות מנוע חזק יותר ומיגון רוח עדיף. עדיין מאפשר טיולי שטח. יש גם KLE, עם מנוע טווין ומיגון רוח, הוא כבר בעיקר לכביש ומוגבל בשטח לשבילים נטו, אבל יכול להיות שתאהב את האופי הכבישי של המנוע (במקור זה מנוע של GPZ). יש גם את ה KLR650, פחות נפוץ בארץ מהסוזוקי וההונדה, אבל השמועות מספרות על מנוע שרירי יותר ונוחות טובה בכביש. כבד משמעותית מהשניים שהוזכרו ולכן מוגבל יותר בכביש.

NsL

New member
מה לגבי אחזקה,אמינות,ביצועים?

אני מבין שלא מומלץ ללכת על הק.ט.מ מבחינת נוחיות יום-יומית ורכיבה עירונית. הדילמה היא,אם כך,בין ההונדה לסוזוקי,וממה שאני יודע ההונדה עדיף על הסוזוקי בהרבה. מה לגבי האחזקה והאמינות של ה-XR650? מה עם ביצועים?באיזה קלות הוא עולה לווילי?

xrlmike

New member
אמין, מתלים נחמדים

ביצועי כביש נחמדים כל זמן שלא תשים צמיגי שטח אחזקה זולה ואמינות גבוהה (מלבד תקלות שבר כי אז מחירי הונדה בתוקף) ווילי דורש מאמץ (יהיו מי שיחלקו עלי) מתלים נחמדים מאד שוב וזה לדעתי עושה את האופנוע

XDR

New member
תראה, תשמע...

בהתלבטות בין ה DR650 ל XR650L יש כמה נקודות שצריך לקחת בחשבון: 1. הסוזוקי זול יותר לרכישה. בין הסוזוקי להונדה יש הבדל של שני מודלים כלומר באותו הכסף אתה קונה סוזוקי "צעיר" יותר בשנתיים מההונדה. 2. כוח - ההונדה מרגיש חזק יותר אבל גם הסוזוקי לא מסכן. 3. אמינות - הסוזוקי ככלל אמין יותר מההונדה. אמנם הכל תלוי בהיסטוריה של הכלי הספציפי שתקנה אבל בתקציב שציינת ובהתחשב במחירי השוק אתה יכול לקנות סוזוקי מודל 97-98 או הונדה 95 . סביר להניח שהונדה מודל 95 הוא אופנוע שנשחט בחיים קשים בשטח בעוד שחלק מהסוזוקים שימשו למשימות כביש בלבד ו"לא ראו שטח". יחד עם זאת גם הסוזוקי מהמודלים האלה לא טלית שכולה תכלת והאמינות האגדית של דגמי ה DR קצת נפגמת ממודל 96 ואילך. 4. וויליז - סביר שההונדה יותר טוב בזה, זה הקריטריון לפיו תקנה אופנוע? בכביש אין הרבה הבדל ביניהם ועם שניהם לא תמצא את עצמך יותר מדי במהירויות של מעל 130 כי הרוח תעיף אותך מהכידון. לסיכום, אם יכולת השטח הוא לא הקריטריון המוביל אלא קריטריון משני והנוחות בשימוש יומיומי היא העיקר, לך על הסוזוקי. אם שטח ברא מעייניך, לך על הונדה רק קח בחשבון חיפוש יסודי כדי למצוא אופנוע מהשנים שתקציבך מאפשר במצב טוב.

enigo

New member
תת-המלצות.

1)שכחת גם את ה XT, קצת יותר עיאוני באופיו. יכול להיות שכדאי בהתאם למחיר. 2)להונדה יש בעיה אחת, הוא זכה לשימוש שטח נרחב יותר, ובהתאם הסיכוי ליפול על כלי שחוט וקרוע. 3)אני לא יודע שההונדה עדיף בהרבה. הוא עדיף לשטח (וגם זה לא יתבטא ברכיבות שבילים רגועות) אבל נחות לדעתי בכביש (פחות יציב במהירויות גבוהות). אחזקה - להונדה יצא שם של עלויות חלפים גבוהות. לא עשיתי השוואה אף פעם אחד לאחד. שני (שלושת) האופנועים נטולי בעיות מיוחדות ואמינים למדי. 4)ביצועים - מהירות מירבית ~140-150, ריאלית 120 (וגם זה מפתח מאוד את שרירי הזרוע והצוואר). תאוצה - בערך 5 שניות ל 100, אולי קצת פחות (נכון לכל האופנועים בקבוצה, ה BIG קצת יותר מהיר). עם גלגלי שיניים מקוריים כולם עולים לווילי בראשון בקלות ובשני עם קצת אימון, בלי קלאץ´. עם קלאץ´ ולב גס במיוחד, יעלה גם בשלישי (ויש הטוענים ברביעי). בזמנו DR חדש עלה 2/3 מהונדה, אם פער המחירים נשמר גם במשומשים, ובהתחשב בחיים הקלים יותר באופן כללי שהם עברו ובצרכים שפירטת, זה האופנוע בשבילך (אלא אם XT יותר זול ואתה נוסע הרבה בעיר, ואז הוא גם אופציה טובה). עוד שאלות ? אניגו.

NsL

New member
אם כך הסוזוקי עדיף...../images/Emo4.gif

למרות שהלב אומר הונדה הבנתי לפי מה שכתבתם שהסוזוקי מתאים יותר לצרכים שלי. בכל אופן,אני ירכב על שניהם ורק אז יחליט מה לקנות. תודה לכולם.

בועז בר

New member
חותם על דבריהם של אניגו וXDR ומוסיף

שאם החלטת לרדת מאופנוע כביש ולטעום את טעם השטח, כדאי להעדיף אופנוע שיוכל לתת לך בונוס בשטח על חשבון הכביש, ובין השניים האלו אם ה-XR בשטח הוא סוס, ה-DR הוא חמור, או במקרה הטוב פרד.(קטמ 200 = עז הרים
. הרי בכביש אחרי R750, על שניהם תרגיש כמו לרכב תרנגולת. הXR הוא אופנוע שאפשר לגדול איתו אם נפלת על אחד שמור. שן פחות בגלג"ש קדמי, צמיגים עם נטיית שטח כבר מהוים שיפור ניכר ולא יקר. ויש ים של שיפורים אפשריים. ה-DR איך אמרנו? חמור משופר? הוא לא אופנוע רע, פשוט משעמם. ה-XR בידיים הנכונות יכול להביא אקשן בשטח, וזה כבר מבוא טוב לדבר האמיתי........... שהוא קטנוע לכביש ואופנוע אמיתי בצד (עדיף דו"פ...קל...זול בקניה (יחסית...יחסית..) אה..כן.. וגם טנדר
אופס..) בקיצור תבדוק טוב טוב , כי כשהוא שמור ה-XR הוא מאוד אמין.

דו"פ ואוטובוס (או קטנוע)

תקשיב כל פעם מחדש גוררים אותי להוציא את הדעות המוטו-גזעניות שלי לאור וכל פעם מתעוררת כאן תרעומת די נו!!! תודו בזה... למרות שזה יכול להיות כיף לפעמים, אופנוע זה לא כלי מתאים לנסיעת בכבישי ארצנו (לא מדבר על טיולים עוצרי נשימה - אלא על המשימה היומיומית של להגיע - לחזור) לכל מי שחפץ חיים. רוצה לרכב שטח? קנה דו"פ (ראה ההשוואה למעלה) הרי לא תרצה לרכב על חמורים אחרי שירדת ממכונת אדרנלין כמו ה R לא חייב טנדר... ניתוח להסרת הביצים הרבה יותר זול מטנדר -ואז לא תהיה לך בעייה עם הוויברציות וגם לא תהיה לך בעיה להגיע לכל מקום שתרצה עם הד"ופ שלך ברכיבה. ואני מעדיף דופי"ם גדולים (300+) יותר מומנט, סלד נמוך יותר והמווווווון אבל המווווווווון אטרף!!! (ווילי איז נוט אן אישיו- נגיעה בגז והוא על האחורי) המווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווון אה... בעצם צריך ביצים בשביל האטרף הזה אז תוסיף לרשימה גם טנדר.

ועוד דבר...לגבי ציוד

מישהו כאן שאל אם אפשר לרכב עם נעלי צבא... ----------------------------------------- התשובה היא לא אני מוכן לחלוק איתכם שעור שעברתי על בשרי. שנת 87 הייתי חייל, חזרתי הביתה לאחת מאותן חופשות הזויות וקצרות מדי, כל הדרך היתה לי מחשבה אחת בראש, יורד מהאוטובוס, רץ הביתה עולה על האופנוע ויוצא לרכב. וכך עשיתי, ירדתי, רצתי, עליתי עליו (קג´יבה RX 350 למי שהכיר) ויצאתי לדרך, האמת שלא היה לי ציוד אמיתי אז כי גם לא ממש היה מצוי בחנויות בשפע ובמחיר דהיום. בקיצור החיפזון מן השטן, אחרי עשר דקות התרסקתי התרסקות אלימה ביותר בזמן ביצוע ווילי (האופנוע שהוא דו"פ חזק הרביץ פליק פלאק לאחור והטיח אותי באדמה). התוצאה - איבוד הכרה של שעתיים לפחות (על פי השעון) עקב סדוק, קרסול נקוע. שפשופים ודימומים בכל הגוף.

xrlmike

New member
האם נעלמו חובבי הדו"ש

אין כמו דו"פ בשטח - בסדר אבל מה עם האפשרות לנסוע על הכביש באיזי (טוב התחת סובל אבל מתרגלים) להגיע למחוז חפצך לרדת לשטח בלי לפרוק את האופנוע מהעגלה ולהמשיך לנסוע ואם חפצה נפשך לרדת לשביל עם בת זוגתך בשבת יפה לטיולון אין בעיה. אטרף זה משהו אבל יש גם משהו בפרקטיות בנוחות של דו"ש . לגבי הסוג אני מסכים שבתקציב שציינת DR עדיף, אם כי באופן מוחלט באזור ה- 30 לדעתי תמצא XR שיתן לך יותר מרוב הבחינות + אופנוע עירוני נהדר עדיף על כל טוסטוס לעיר - וכך בסוף יום עבודה תוכל לחייך בנסיעה הביתה - גם זה שווה משהו

NsL

New member
מסכים עם כולכם,אבל...

כמו שכבר אמרתי,אני מחפש אופנוע שמסוגל לשלב נסיעות עירוניות ובין עירוניות עם טיוליי-שטח,כשהדגש הוא על "טיוליי-שטח" ולאו דווקא רכיבת שטח חזקה. כולכם הסכמתם שבמחיר של 20K+- עדיף ללכת על ה-DR משנתון גבוה יותר מאשר ללכת על XR שעברו עליו חיי-שטח קשים. בקשר לדו"פ,אין ספק שהכלים האלה מספקים יותר פאן מכל אופנוע שטח או דו"ש אחר בעיקר בכל מה שקשור לכוח בסל"ד נמוך וניפנופיי גלגל קדמי למניהם. אולי יום יבוא ואני יקנה לי איזה צעצוע כזה לסופיי שבוע,כרגע אין לי ממש כסף למותרות
. מה לגבי הכוח בסל"ד נמוך של ה-DR?באיזה קלות הוא עולה לווילי?

XDR

New member
צודק במאה אחוז!

וויליז ב DR ? בראשון בקלות בשני - כמעט לא לפחות למיטב יכולתי... ד"א, החלפתי כידון לכידון גבוה ויכולת הווילי השתפרה משהו, כנראה בגלל מנוף משופר (?)

GalSont

New member
DR350 98

עושה גם עושה ווילי בשני במכת גז - אם רוצים להתאמץ אפשר גם בשלישי עם קצת קלאצ´...

NsL

New member
אפרופו DR650...

איפה אני יכול למצוא תמונות של DR650 שנת 96?

XDR

New member
GOOGLE...

GOOGLE IMAGES>dr650se DR 650 SE זה שם הדגם משנת 1996 ועד ימינו אנו. השנים שונות בעיקר בצביעה. הצביעה בתמונה היא מה שהגיע לארץ ב 1996. בכרטיס האישי שלי יש תמונה של מודל 1998 שהגיע גם בלבן וסגול.

למעלה