עובר במייל

B R A Y E R

New member
מנהל
../images/Emo153.gif../images/Emo174.gifהתירוץ של המאה..

גבר בשנות ה-40 לחייו קנה מכונית ב.מ.וו חדשה ונהג בה במהירות שיא בכביש המהיר. לפתע הבחין באור הכחול המהבהב מאחוריו. אין סיכוי בעולם שהם יכולים להשיג ב.מ.וו חדשה, חשב לעצמו והאיץ את המהירות עוד יותר. פתאום הוא תפס את המשמעות של מעשיו: מה לעזאזל אני עושה פה!! אמר לעצמו ועצר בצד הדרך. השוטר ניגש אליו, לקח ממנו את הרשיונות מבלי לומר מילה ובחן אותם ואת המכונית. לאחר מכן אמר לו: "היה לי יום ארוך ומייגע, וזה סוף המשמרת שלי. בנוסף לזה, היום הוא יום שישי, ה - 13 לחודש. אין לי חשק להתעסק עוד בעבודת ניירת נוספת, כך שאם תוכל לתת לי תירוץ טוב לנהיגה המהירה שלך, אבל תירוץ כזה שעוד לא שמעתי אף פעם - אני אתן לך לנסוע ללא דו"ח." הגבר חשב במשך כמה שניות ואז אמר לשוטר: "בשבוע שעבר אשתי עזבה אותי וברחה עם שוטר. חששתי שזה אתה, רודף אחרי ומנסה להחזיר לי אותה.." "שיהיה לך סוף שבוע נעים.." אמר לו השוטר.

B R A Y E R

New member
מנהל
../images/Emo153.gif../images/Emo174.gifבדיחה

מפקח בוחן בלשים חדשים למשטרה. נשארו לו עוד 3 בלונדיניות לבחון. נכנסת הראשונה. "אני אראה לך תמונה של חשוד למשך 30 שניות", אומר המפקח,"ואז את תצטרכי להגיד לי דברים שהבחנת בהם - סימנים מזהים של החשוד." המפקח מראה את התמונה ושואל:"נו, למה שמת לב?" עונה הבלונדינית מיד:"אה, זה פשוט! לאיש הזה יש עין אחת!".. "כי הוא מצולם בפרופיל !" עונה המפקח וקורא לבלונדית הבאה. שוב, הוא מראה לה את התמונה ומחכה לתשובה. "אה, שקוף", עונה השנייה,"לאיש הזה יש רק אוזן אחת!!". "זה פ ר ו פ י ל !!!" מתעצבן המפקח. ביאוש הוא קורא לבלונדינית השלישית ומראה לה ת'תמונה.. "ותחשבי טוב טוב לפני שאת עונה !" הבלונדינית חושבת (=סתירה) וחושבת ולבסוף אומרת: "האיש הזה מרכיב עדשות מגע." המפקח ההמום רץ לתיק של החשוד, מפשפש בו ומגלה שאכן החשוד מרכיב עדשות מגע. נסער כולו הוא רץ בחזרה לבלונדינית,"איך עשית את זה? ! 50 שנה אני במשטרה ועוד לא ראיתי אף אחד עם כזה כושר אבחנה !" "זה פשוט," עונה הבלונדינית."ברור לגמרי שמישהו עם עין אחת ואוזן אחת לא יוכל להרכיב משקפיים רגילים!!"

B R A Y E R

New member
מנהל
../images/Emo153.gif../images/Emo174.gifמה קורה כששוכחים אות אחת במייל

איש אחד עזב את רחובותיה המושלגים של שיקגו כדי להנות מחופשה בפלורידה שטופת השמש. אשתו, שהייתה בנסיעת עסקים, תכננה להצטרף אליו ולפגוש אותו במיאמי ביום למחרת. האיש הגיע למלון לאחר שבילה כל היום בחוף תחת עצי קוקוס ושתיית קוקטיילים טרופיים. הוא החליט לשלוח אימייל לאשתו, כדי להקדים ולספר לה את נפלאות המקום. הוא לא מצא את כתובת האימייל שרשם בפתק, לכן סמך על זכרונו ושלח לכתובת מסויימת בתקווה שצדק. אבל רצה הגורל והכתובת לא הייתה נכונה. הוא טעה באות אחת וההודעה הגיעה לתיבת המייל של אשת כומר פרוטסטנטי שנפטר יום קודם. בלילה, אשתו של הכומר פתחה את הדואר האלקטרוני כדי לראות את הודעות הניחומים ששלחו לה. כאשר ראתה את ההודעה צעקה, ניסתה לקום אבל התמוטטה ומתה מהתקף לב. קרובי משפחה ששמעו את הצעקה רצו לחדר, ולאחר שראו את האישה המתה קראו את ההודעה: "אשתי היקרה, הרגע הגעתי. הנסיעה היתה ארוכה, אבל היה שווה. הכל מאד יפה! העצים, הגנים, המסיבות. למרות שאני נמצא פה רק כמה שעות, אני מרגיש כבר כמו בבית. עכשיו אני הולך לנוח קצת. רק רציתי להגיד לך שכבר דיברתי עם האנשים פה וכולם מצפים לבואך מחר. אני בטוח שהמקום ימצא חן בעיניך. בעלך האוהב אותך לנצח. נ.ב. תכיני את עצמך, חם פה גיהנום!"

B R A Y E R

New member
מנהל
../images/Emo153.gif../images/Emo174.gifהתקפה על תנין - לקרוא קודם

נא לקרוא קודם ואח"כ להסתכל בתמונה שימו לב, המצ"ב הוא תיעוד של geo & geo חבורת כלבים תוקפת תנין ליד קרנס Cairns - באוסטרליה! לפעמים הטבע יכול להיות אכזר, אבל יש גם יופי פראי , ואולי גם סוג מסוים של צדק פואטי הבא לידי ביטוי באכזריות הזאת. התנין, טורף עתיק ואכזר, הנחשב בדרך כלל כבלתי מנוצח, יכול להפוך לקורבן, אם האסטרטגיה של תוקפיו היא קבוצתית. זה אפשרי בגלל המבנה הקבוצתי של התוקפים, ובגלל אינסטינקט ההישרדות הטבוע בכלבים. הביטו בתמונה המצורפת ושימו לב איך הכלב אלפא חוסם את התנין בגרונו ואינו מאפשר לו לנשום, בעוד הכלב השני מונע בעדו מלהכות עם הזנב. בשלב הזה הכלב השלישי בחבורה יכול לתקוף את החלק הפגיע של איזור הבטן.

B R A Y E R

New member
מנהל
../images/Emo153.gif../images/Emo174.gifתיווך עורך דין

סנדק מאפיה מגלה שמנהל החשבונות שלו רימה אותו וגנב 10 מילוין דולר. מנהל החשבונות היה חירש. זו הסיבה שהוא קיבל את העבודה מלכתחילה. הניחו שמנהל חשבונות חירש לא ישמע שום דבר שהוא אולי עלול להעיד עליו בבית משפט. כשהסנדק הולך להתעמת עם מנהל החשבונות ביחס ל – 10 מיליון דולר, הוא לוקח איתו את עורך הדין שלו, אשר יודע שפת סימנים. הם מגיעים למנהל החשבונות והסנדק אומר לעורך הדין, תשאל אותו איפה 10 מיליון הדולר שהוא גנב מהכספים שלי. עורך הדין, תוך שימוש בשפת הסימנים, שואל את מנהל החשבונות. מנהל החשבונות עונה בשפת סימנים – "אין לי מושג על מה אתה מדבר". עורך הדין אומר לסנדק: "הוא אומר שהוא לא יודע על מה אתה מדבר". הסנדק שולף אקדח, מכוון אותו לרקה השמאלית של מנהל החשבונות ואומר לעורך הדין: "שאל אותו שוב". עורך הדין אומר בשפת סימנים למנהל החשבונות: "הוא יהרוג אותך אם לא תאמר לו איפה זה". מנהל החשבונות עונה בשפת סימנים: "בסדר, ניצחתם, הכסף נמצא במזוודה חומה, קבור מאחורי הסככה בחצר האחורית של בן דודי אנציו, בקווינס". הסנדק שואל את עורך הדין: "נו, מה הוא אומר?" עורך הדין עונה לסנדק: "הוא אומר שאין לך ביצים ללחוץ על ההדק".

B R A Y E R

New member
מנהל
../images/Emo153.gif../images/Emo174.gifתמיד אפשר לעזור

תמיד אפשר לעזור איכר זקן באירלנד ביקש לחפור את אדמת הגן שלו ולשתול בה תפוחי אדמה, אך העבודה הייתה לו קשה מדי. בנו היחיד, שיכול היה לעזור לו, ישב בכלא על שוד בנק הזקן ישב וכתב לבנו מכתב בו סיפר לו על צרותיו לא עבר זמן רב והוא קיבל תשובה מהבן: "בשם אלוהים, אבא, אל תחפור בגינה- זה איפה שקברתי את הכסף ! ! !" בשעה ארבע לפנות בוקר הופיעו שנים עשר שוטרים הפכו את הגינה על פיה ולא מצאו את הכסף. הזקן המבולבל כתב לבנו מכתב נוסף וסיפר לו מה קרה ושאל אותו מה לעשות עכשיו "שתול את תפוחי האדמה שלך, אבא" ענה לו הבן " זה מה שיכולתי לעשות מאיפה שאני נמצא"

B R A Y E R

New member
מנהל
../images/Emo153.gif../images/Emo174.gifמשעשע

נוסע במונית טפח קלות על הכתף של הנהג בכדי לשאול אותו משהו , הנהג נתן צרחה איומה איבד שליטה על המונית, כמעט נכנס באוטובוס , ועצר סנטימטר מחלון ראווה. דקות מעטות היה שקט במונית, ואז פנה הנהג ואמר: בבקשה, לעולם אל תעשה את זה שוב, אני כמעט התעלפתי. הנוסע, שהיה גם בהלם, התנצל, ואמר שלא תאר לעצמו שנגיעה בכתף תגרום לבלגן כזה. הנהג השיב לו: זו לא אשמתך, היום זה היום הראשון שלי בתור נהג מונית, במשך 25 השנים האחרונות נהגתי ברכב של חברת קדישא !

B R A Y E R

New member
מנהל
../images/Emo153.gif../images/Emo174.gif../images/Emo6.gif

ג'ים ומרי היו מאושפזים בבית חולים לחולי נפש. יום אחד, כשטיילו ליד הבריכה של בית החולים, קפץ ג'ים למים העמוקים, שקע למטה ונשאר שם. מרי קפצה מיד למים להציל אותו. היא שחתה לתחתית הבריכה ומשכה אותו החוצה. כאשר שמע מנהל בית החולים על פעולת הגבורה של מרי, הוא הורה לשחררה מבית החולים, מאחר ולא נחשבה יותר כחולת נפש. הוא בא למרי ואמר לה: "מרי, יש לי חדשות טובות וחדשות רעות בשבילך. החדשות הטובות הן שאנחנו משחררים אותך כי היית מסוגלת לקפוץ ולהציל חיים של חולה אחר ואני חושב שזה בהחלט מצביע על החלמה. החדשות הרעות הן שג'ים, החולה שהצלת, תלה את עצמו הבוקר, עם החגורה של חלוק הרחצה שלו, בחדר האמבטיה. אני נורא מצטער, אבל הוא מת". ענתה מרי: "הוא לא תלה את עצמו. אני תליתי אותו שם לייבוש".

B R A Y E R

New member
מנהל
../images/Emo153.gif../images/Emo174.gifביטוח לאומי

לכבוד : מנהל הביטוח הלאומי שלום רב אני משה כהן , מתגורר ברחוב התאנה 27 ומציין בזאת את העובדות הבאות: לפני הרבה שנים התחתנתי מתוך אהבה עם אלמנה שהייתה לה ילדה בת 18 אחרי החתונה אבי בא לבקר כמה פעמים ופתאום התאהב בבתי החורגת והתחתן אתה ללא הסכמתי. כתוצאה מכך הבת החורגת שלי הפכה לאמי החורגת, ואבי לחתן שלי. האישה של אבי (ז"א בתי החורגת) שבו זמנית היא גם אמי החורגת ילדה בן שהוא נכדי מפני שאני בעלה של אימא של בתי החורגת, וכך הבן הזה הוא גם אחי כבנו של אבי. בו זמנית, אשתי הפכה לסבתא מפני שהיא האימא של אשת אבי וכך יוצא שאני נכד של אשתי. זמן קצר אחרי זה אשתי ילדה בן שהפך להיות גיס של אבי, אח חורג של אשת אבי וכך גם דודי. בני הוא גם אחיה של אמי החורגת ודרך אמי החורגת הפכה אשתי לסבתא ואני לסבי שלי .. לאור הדברים הנ"ל אני מבקש לדעת אם בני שהוא גם דודי וגם גיס של אבא ואחיה של אמי החורגת זכאי לקבל קצבת ילדים? בכבוד רב משה כהן

שירקי 1

New member
........./images/Emo41.gif

ענו בכנות את התשובה הראשונה שעולה בראשכם. ענו את האמת ורצוי על דף בנפרד. 1. 1. רשמו שם של אדם מהמין השני. 2. 2. איזה צבע חביב עליכם מבין הצבעים הבאים: אדום, שחור, כחול, ירוק, צהוב? 3. 3. מהי האות הראשונה של שמכם? 4. 4. באיזה חודש נולדתם? 5. 5. איזה צבע אתם מעדיפים, שחור או לבן? 6. 6. כתבו שם של אדם מאותו המין כמוכם. 7. 7. המספר החביב עליכם. 8. 8. מעדיפים את תל אביב או ירושלים? 9. 9. אוהבים ימה או אוקיינוס? 10. 10. כתבו משאלה. 11. גלגלו לסוף הדף. 1. 1. אתם לגמרי מאוהבים באדם הזה. 2. 2. אם בחרתם: אדום – אתם תמיד בכוננות וחייכם מלאי אהבה. שחור – אתם שמרנים ותקיפים. ירוק – אתם רגועים וחסרי לחץ. כחול – אתם ספונטניים, אוהבי נשיקות וגילויי חיבה מאנשים שאתם אוהבים. צהוב – אתם אנשים שמחים ונותנים עצות טובות למי שחש בשפל. 3. 3. אם האות הראשונה בשמכם היא: א-ז: יש בכם הרבה אהבה לתת לאחרים. ח-נ: אתם מנסים להינות מחייכם כמה שיותר וחיי האהבה שלכם יפרחו בקרוב. ס-ת: אתם אוהבים לעזור לאחרים וחיי האהבה העתדיים שלכם נראים מצויין. 4. 4. אם נולדתם ב- ינואר עד מרץ: השנה תהיה נהדרת עבורכם ותגלו שהתאהבתם במישהו בלתי צפוי לחלוטין. אפריל עד יוני – תהיה לכם מערכת יחסים ארוכה ומלאת אהבה, עם זכרונות לעד. יולי עד ספטמבר – תהיה לכם שנה נהדרת ותחוו שינויים בחייכם – לטובה. אוקטובר עד דצמבר – חיי האהבה שלכם לא יהיו יוצאים מגדר הרגיל, אבל לבסוף תמצאו את בן/בת הזוג המתאימים לכם. 5. 5. אם בחרתם: שחור – חייכם יפנו לכיוון שונה. זה יהיה נהדר עבורכם ותשמחו על השינוי. לבן – יהיה לכם חבר שיבטח בכם לחלוטין ויעשה הכל בשבילכם, אבל אולי לא תבחינו בזאת. 6. 6. זהו החבר/ה הטוב/ה ביותר שלכם. 7. 7. זהו מספר החברים הקרובים ביותר שלכם. 8. 8. אם בחרתם: תל אביב – אתם אוהבים הרפתקאות. ירושלים – אתם נסוגים ונמנעים מחוויות והרפתקאות. 9. 9. אם בחרתם: ימה – אתם נאמנים לחבריכם ואהוביכם, ומאוד מאופקים. אוקיינוס – אתם ספונטניים ואוהבים לרצות את האנשים שסביבכם. 10. המשאלה תתגשם אם תשלחו הודעה זו ל-10 אנשים בתוך שעה. אם תשלחו ל-5 אנשים, המשאלה תתגשם לפני יום הולדתכם הבא... זה יצא ליי נכוןן!

שיגעון האהבה

שיגעון האהבה מספרים שפעם אחת במקום כלשהו על פני האדמה התאספו כל הרגשות והתכונות האישיות של בני האדם. היה להם קצת משעמם ולכן ה"שיגעון" הציע "בוא נשחק במחבואים"! "הסקרנות" הרימה גבה ומכיוון של ידעה להתאפק שאלה: "מחבואים? איך משחקים את המשחק הזה?" וה"שיגעון" הסביר לה: "אני אכסה את העיניים ואספור עד מיליון ואתם תתחבאו וכאשר אסיים לספור, אחפש אתכם"... ה"התלהבות" רקדה עם ה"פורייה", ה"שמחה" קפצה כל כך גבוה שזה שיכנע אפילו את ה"ספק" וגם את ה"אדישות". אך גם לא כולם הסכימו להשתתף: ה"אמת" העדיפה שלא להסתתר הרי שבסופו של דבר תמיד מוצאים אותה, ה"גאווה" אמרה שמדובר במשחק מטופש (אך כנראה מה שבאמת הפריע לה – שהרעיון לא שלה). 1, 2, 3... החל לספור ה"שיגעון". הראשונה שהסתתרה הייתה ה"עצלנות". היא הסתתרה מתחת לאבן הראשונה שהיא מצאה בדרכה, ה"קינאה" הסתתרה מאחורי צל ה"הצלחה", אשר במאמצים רבים מצאה מקום בצמרת העץ הכי גבוה... ה"נדיבות" כמעט ולא יכלה להסתתר כיוון שכל מקום נראה לה נפלא עבור אחת מחברותיה ולכן וויתרה עליו: חור בגזע עץ הוא מקום מושלם עבור ה"צניעות" ומקום מאחורי כנפי הפרפר מושלם ל"חושניות". וכך הלאה... בסוף מצאה מקום מתאים בקרן שמש קטנה. ה"תשוקה" הסתתרה בלוע הר-געש וה"אהבה" בתוך שיח השושנים. 999,999, מליון... סיים ה"שיגעון" לספור והחל בחיפושים. הראשונה שנמצאה הייתה כמובן ה"עצלנות", רק שלושה צעדים משם. אח"כ מצא את ה"ספק" יושב על גדר ולא מצליח להחליט עדיין היכן להסתתר, בהמשך נשמעה ה"תשוקה" מרעידה הר געש, פתאום הופיעה ה"קינאה" וכך נמצאה ה"הצלחה", רק ש"אהבה" לא הופיעה בשום מקום, ה"שיגעון" חיפש מתחת לכל אבן, מאחורי כל עץ ובפסגות ההרים... וכשעמד להתייאש ראה שיח ורדים והחל לחפש בין ענפיו! פתאום נשמעה צעקת כאב... הקוצים פצעו את עיני ה"אהבה" וה"שיגעון" לא ידע מה לעשות בכדי להתנצל. בכה, התחנן... ואפילו הבטיח ללוות אותה לכל מקום. מאז אותו יום – האהבה עיוורת והשיגעון מלווה אותה!!!

אותו סיפור בנוסח שונה....

אותו סיפור בנוסח שונה אי שם, בארץ רחוקה ולא נודעת, החליטו כל ההרגשות של האדם להתאסף יחדיו, ולחפש ארץ חדשה: פחד, אהבה, עיוורון, שחצנות, צניעות, תמימות וספונטניות. אלוהים, שלא אהב את התנהגות ההרגשות שרצו לעזוב את ארצן, החליט לבצע תאונה במטוס בו היו כל ההרגשות. בדיוק כשהמטוס בו ההרגשות טסו, היה מעל הים, המטוס החל להתרסק, וביצע נחיתת אונס מסוכנת. המטוס נחת על אי בודד, קסום ושטוף שמש. ההרגשות שהיו במטוס, התאספו על האי, ובדקו אחת את השניה, אם הן בסדר. פחד אמר: "מה זה האי הזה? למה באנו לכאן? אנחנו נחיה? מה נעשה עכשיו?" אך השחצנות אמרה לה: "אל תדאגי, כשאני כאן בסביבה, הכל יהיה בסדר. אני יודעת להסתדר טוב מאוד." תמימות לא הבינה מה קורה, ושאלה את העיוורון: "תגידי, איך לדעתך נצליח להישאר בחיים?" עיוורון, שלא הייתה כלכך מודעת למה שהיה, משום שהייתה עיוורת בעין אחת, אמרה לה: "לפי מה שאני רואה, ולפי מה שאני מרגישה, אנחנו נצא מכאן בחיים". לאחר כמה ימים שכל הרגשות נהנו על האי, אכלו את פירותיו, ושחו בים הפתוח, הרגשות החלו להשתעמם, ולחפש משחקים לשחק בהם. שחצנות הציעה לשחק משחק בו היא תשלוט על כולם. צניעות הציעה לשחק משחק שכולם יסכימו עליו, ויהיו שווים. האהבה התנגדה, ואמרה שצריך לעשות הצבעה לגבי המשחק. לאחר ההצבעה, הוחלט לשחק מחבואים בתוך האי. ספונטניות הציעה באופן ספונטני שהיא תהיה הסופרת, ושכולם יתחבאו. כל ההרגשות התאספו סביב עץ שהיה באי, וספונטניות החלה לספור עד 100. כל ההרגשות החלו לרוץ באי ולחפש מקומות להתחבא בהם. פחד, התחבאה בין הסלעים שבאי, משום שפחדה שאיזו חיה תטרוף אותה בעודה בחיים. אהבה, התחבאה בצמחייה, שם הרגישה את הפרפרים ואת אווירת החופש והקסם. עיוורון, הלכה לה לאיבוד בתוך האי, ונשארה בין כמה עצים, מחכה שימצאו אותה. שחצנות החליטה להתחבא על עץ גבוה, ולראות את כולם מתחבאים מלמעלה. צניעות רצתה להתחבא מאחורי עץ, אך בסוף החליטה להתחבא מאחורי סלע פשוט. תמימות, החליטה להסתכל מהצד, ולראות איך כולם מתחבאים, מבלי להשתתף במשחק. ספונטניות סיימה לספור עד 100, והחלה לחפש את כל ההרגשות שהתחבאו באי. ספונטניות החלה לחפש בתוך היער באי. כשעברה ספונטניות ליד עץ, שמעה את שחצנות נושמת, ומתעטשת לפתע. מיד ספונטניות רצה ופסלה את שחצנות. ספונטניות ושחצנות החלו לחפש יחידיו את שאר ההרגשות. בתוך היער חיפשו ספונטניות ושחצנות בתוך המערות - שם מצאו את פחד. כאשר פחד שמעה את קולן של ספונטניות ושחצנות, פחדה והחליטה להיכנע ולפסול את עצמה. ספונטניות, שחצנות, ופחד המשיכו לחפש את שאר ההרגשות. מאחורי המערות, מצאו את צניעות יושבת ומסתכלת על הים. צניעות נפסלה, וביחד עם שאר ההרגשות שחיפשו, החלה גם היא לחפש את ההרגשות שעוד מתחבאות. לפתע ראו את תמימות, הולכת על חוף הים ומשחקת עם החול, כשהיא צוחקת על כולם. תמימות החליטה להצטרף להרגשות אחר חיפוש ההרגשות שהתחבאו. לאחר מספר שעות, כאשר ספונטניות, פחד, צניעות, שחצנות ותמימות חיפשו את אהבה ועיוורון, התייאשו וקראו לאהבה ועיוורון: "אהבה, עיוורון, המשחק נגמר! אתם מוזמנים לצאת מהמחבוא שלכם!". אהבה, ששמעה את קולם של כל ההרגשות האחרות. אהבה החלה לרוץ בין העצים, ולפתע נפלה ונפצעה. האהבה לא יכלה להמשיך ללכת, וקראה לעזרה. עיוורון, שהלכה לאיבוד בזמן המשחק, מצאה אותה וניסתה לעזור לאהבה ללכת בחזרה. אך האהבה, לא יכלה ללכת, ונזקקה לעזרתה של העיוורון, כדי שתוביל את דרכן. העיוורון והאהבה יצאו מהיער לאחר כמה שעות ספורות, ואז גילו שכל ההרגשות האחרות כבר שטו בספינה, אל עבר ארצן. אהבה ועיוורון היו מיואשות, והחלו ללכת על חוף הים, לנצח. ומאז, ועד היום, העיוורון מלווה את האהבה לכל מקום שתלך... לא, זה לא עוד סיפור ילדותי, וחסר משמעות. כל ההרגשות שלנו באות ממקום אחד - מהלב. כל עוד נמשיך להאמין בהן, מבלי לחפש בהן חסרונות, כל אחד ואחד מאיתנו, ימצא את עצמו בתוך כל ההרגשות שהיו באי. חלק יתחברו יותר לספונטניות, לשחצנות, לפחד, לצניעות, לתמימות, לעיוורון, או אפילו לאהבה. אבל צריך לזכור דבר אחד - כל עוד בחרנו באהבה, אסור לתת לעיוורון להוביל אותנו.

ששונה אדומה לאהובתי

שושנה אדומה לאהובתי" עוד לפני שהרכבת הגיעה לתחנה, ג'ון התרומם ממושבו בקרון. הוא יישר את מדיו, מחליק עליהם בידו, רוצה להיראות במיטבו. כשהרכבת עצרה, הוא נחפז יחד עם עשרות האנשים שנפלטו לרציף תחנת הגרנד סנטרל בניו יורק, כשעיניו תרות מסביב אחרי בחורה האוחזת בידה שושנה אדומה. בחורה שאת פניה לא הכיר, אך את לבה ידע בעל פה. העניין שלו בה החל כשנה וחצי לפני כן, בספרייה עירונית בפלורידה. ספר שהוריד מאחד המדפים שבה את לבו, הקסימו והסעירו, ולא בגלל המילים המודפסות בו, אלא בגלל המילים והמשפטים שנרשמו בין דפיו, בשוליים, בעיפרון דק. הוא מצא עצמו שוקע אל בין השורות. כתב היד הרך והעגול שיקף נפש עדינה ופיוטית המתחבטת בהרהורים עמוקים, והמילים הצביעו על אישיות ותובנה מיוחדת של הכותבת. הוא חיפש בשקיקה בעמוד הראשון האם שמה של בעלת הספר שנתרם לספרייה כתוב שם, ואכן, באותו כתב מעוגל ומעוצב היה כתוב "מיס הוליס מיינל". בהשקעה של זמן ומאמצים רבים הוא הצליח להתחקות על עקבותיה של הוליס, שעברה בינתיים מפלורידה לניו יורק. הוא כתב לה מכתב בו הציג את עצמו, והזמין אותה להתכתב עימו. ימים מספר לאחר מכן קיבל ג'ון צו קריאה לחיל הנחתים, גויס ונשלח לשרת באירופה של מלחמת העולם השנייה. במשך השנה וחצי של השירות היו מכתביה של הוליס כמו צינור של חמצן עבורו והוא חי ממכתב למכתב. כשלא קרא, כתב. וככה למדו השניים להכיר זה את נפשה של זו לפני ולפנים. כל מכתב היה כזרע שנפל על קרקע פורייה, ניצנים החלו ללבלב וסיפור אהבה גדול נרקם ביניהם. ג'ון ביקש מהוליס לשלוח לו תמונה, והיא סירבה. היא אמרה לו שאם הם באמת אוהבים זה את זה, אז המראה בכלל לא חשוב. כשסוף- סוף הגיע זמנו לשוב הביתה מאירופה, הם קבעו את הפגישה הראשונה שלהם - 7:00 בערב, תחנת הגרנד סנטרל בניו יורק. "אתה תכיר אותי לפי השושנה האדומה שאענוד על דש בגדי", אמרה לו הוליס. והרגע אכן הגיע. 7 בערב, ג'ון בתחנה, מסתכל מסביב, מחפש בחורה עם שושנה אדומה בדש בגדה. בחורה שאת פניה לא הכיר, אך לבה היה כספר הפתוח בפניו, הספר המרתק ביותר שקרא בימי חייו. מכאן והלאה, רשות הסיפור היא לג'ון עצמו: "אישה צעירה באה לעברי, גזרתה ארוכה ודקיקה. שערה הבלונדיני צנח תלתלים - תלתלים על כתפיה, ועיניה היו כחולות כמו פרחים. שפתיה וסנטרה הזדקרו בנחישות מעודנת, ובחליפתה הירוקה היא נראתה כמו האביב בשיא פריחתו. התחלתי להתקדם אליה, לא שם לב בכלל שהיא לא עונדת שושנה אדומה על דש חליפתה. כשהתקרבתי אליה נדמה היה לי שהבחנתי בצל צלו של חיוך פרובוקטיבי בזוויות פיה. 'הולך בכיוון אלי, מלח?', מלמלה כלפי. בדחף כמעט לא בר שליטה נתתי צעד אחד נוסף לעברה, ואז, באותו רגע בדיוק, ראיתי את הוליס. היא עמדה בקו ישר מאחורי הבחורה המדהימה, ונראתה כמו אישה בשנות הארבעים בערך לחייה!!! שיערה המאפיר היה תקוע מתחת לכובע מרופט, והיא היתה הרבה יותר מסתם שמנה, היא היתה ממש ענקית, וקרסוליה העבים היו נתונים בתוך נעלי גולדה שטוחות עקב וחסרות חן. הבחורה בחליפה הירוקה התרחקה מהמקום בצעדי ענק, ואני הרגשתי כאילו נחציתי לשניים, כל כך עז היה רצוני ללכת בעקבותיה. ויחד עם זאת, כל כך עמוקה היתה ערגתי לנפש שבה התאהבתי, לאישה שרוחה ליוותה אותי וחיזקה אותי לאורך כל המלחמה. "והנה היא עמדה שם. פני הירח החיוורות שלה נראו טובות לב ומבינות, עיניה האפורות היו חמימות והקמטים שסביבן הוסיפו לה נופך נעים. לא היססתי לשנייה אחת! אצבעותי לפתו בחוזקה את הספר הכחול הקטן והמשומש שהיה אמור להיות הסימן לפיו היא תכיר אותי. אולי לא יהיה כאן רומן גדול, חשבתי, אבל תהיה כאן חברות נפלאה, אולי אפילו טובה יותר מסיפור אהבה, חברות שאני אדע להוקיר ולהעריך. זקפתי את כתפי, נמתחתי, הצדעתי בפני האישה, והגשתי לה את הספר הכחול, וכל זאת, למרות שכמעט נחנקתי מגוש המרירות והאכזבה שהחליק במורד גרוני. 'אני ליוטננט ג'ון בלאנשארד', הצגתי את עצמי רשמית, 'ואת בטח העלמה הוליס מיינל. אני כל כך שמח שיכולת לפגוש אותי. האם תרשי לי להזמין אותך לארוחת ערב?'. פניה זרחו בחיוך רחב. 'אין לי מושג מה הולך כאן, חיילצ'יק שלי', היא אמרה בקריצה ממזרית, 'אבל הבחורה הצעירה שהיתה כאן לפני כמה דקות, זו עם החליפה הירוקה, ביקשה ממני לענוד את השושנה הזאת על דש בגדי. היא אמרה שאם במקרה תזמין אותי לארוחת ערב, להגיד לך שהיא מחכה לך במסעדה הגדולה מעבר לכביש. היא אמרה שזה איזה מין סוג של מבחן, תהרוג אותי אם אני מבינה מה קורה כאן...'".

שחור וצבעוני

שחור וצבעוני חבר לבן יקר, כמה דברים שאתה צריך לדעת: כשאני נולד, אני שחור, כשאני גדל, אני שחור, כשקר לי, אני שחור, כשאני הולך בשמש, אני שחור, כשאני מפחד , אני שחור, כשאני חולה, אני שחור, וכשאני מת, אני עדיין שחור. ואתה, חבר לבן, כשאתה נולד, אתה ורוד, כשאתה גדל, אתה לבן, כשקר לך אתה כחול, כשאתה הולך בשמש, אתה אדום, כשאתה מפחד, אתה צהוב, כשאתה חולה, אתה ירוק, וכשאתה מת אתה אפור, ועוד יש לך את החוצפה לקרוא לי צבעוני !?

למעלה