היציאה לטסטים שלי עד שסוף סוף קיבלתי רשיון נהיגה אנגלי. אז מה אתה מספר על שד"ת הזה LASHAM - האמת, לא שמעתי על קיומו. החמצתי? מה יש לעשות שם. דווקא ב BIGGIN HILL ביקרתי פעם.
אפשר להבין, ואפשר להציע, ואפשר לחוות דעה. ואפילו מומלץ. אבל לכתוב "עם השכר שלך, אין מקום טוב יותר לך ולמשפחתך מלונדון" זה לא להציע דעה. זאת אמירה נחרצת ומצחיקה. אני מתייחס לגופה של אמירה, לא לגופו של מגיב.
ולכן טעיתי בטור אבל לגופו של עניין ברור שההשקפה של קייסי היא אישית שלה. במקרה הזה היא דומה גם לשלי לכן אמשיך להתייחס. נקודת המוצא היא שכל אחד יכול וצריך לעשות מה שטוב לו. אבל, זהו מקום שפה אנשים מחפשים עיצות מבעלי נסיון אני חושב שבנושאים שקשורים להגירה (כמו איפה לגור) אפשר להביע דעה שהיא גם נחרצת וגם משקפת נסיון אישי. הקוראים מבינים ומשקללים את זה. הרי אם אגיד שמוזיאון זה וזה מגניב ומעולה זה מבטיח שהקורא ירוץ לשם? לשלול נחרצות אך מצד שני לא להעלות אלטרנטיבות אחרות לא מוסיפה לטעמי מידע חדש לדיון מסוג זה.
כבר העלו אלטרנטיבות (מגורים בחגורת הסליקון של ה-M4, לדוגמא). יש יתרונות וחסרונות לכל אופציה. להגיב בחד-צדדיות מוחלטת בתשובה למישהו שעוד לא מכיר את בריטניה לעומק זה לא אחראי, לדעתי. צריך להיות קצת יותר מאוזנים בתשובות, גם אם בסופו של דבר מציגים העדפה.
את אנגליה לעומק ומגיע רק עכשיו אז לזרוק שמות של כל מני עיירות למינהם (בלי נימוקים יותר מדי משכנעים למה כדאי להיות שם) זה פחות אחראי. בגדול ולדעתי, לונדון ופרבריה, הם ההימור היותר בטוח לישראלי "ירוק" שיכול להרשות לעצמו והמחפש קירבה חברתית לישראלים.
כמה הגולש *שעונה* מכיר את בריטניה לעומק. הרבה גולשים עונים בלי להכיר את הנושא (כל נושא) לעומק. והרבה פעמים, דוקא אלה שהידע שלהם שטחי יותר או מוגבל הם אלה שעונים בשיא הנחרצות (ואני לא מתכוונת בהכרח לאף אחד מהמשתתפים באשכול הנוכחי). צריך רק לקוות שהשואלים יְתָרְגלו קצת קומון סנס בהתייחסות שלהם לתשובות שהם מקבלים מזרים מוחלטים באינטרנט.
אינטרנטי ציבורי. מצד אחד, כולם שווים ויכולים לתרום אך מצד שני אין רגולציה לגבי רמת הידע והאמיתות של התרומות אגב בהקשר זה יש פורומים שמאפשרים למשתתפים אחרים לנקד משתתפים אחרים (בדומה למטרה המושגת בצביעת הניק של נוביליס) או לציין את מספר התרומות שלהם כך שלמשתתף החדש יכולת הערכה מהירה יותר בנוגע לרמת ואמינות התורמים.
גם אנחנו מתכננים מעבר ללונדון לקראת שנת הלימודים הבאה 2012-2013 ומגיעים לאחר שהות בארצות הברית כך שילדיי דוברי אנגלית. ציינת בתגובתך בית ספר בהמפסטד למיטב הבנתי זהו בית ספר פרטי וכרוך בתשלום. האם יש לך המלצה נוספת לבתי ספר באיזור המפסטד גם יסודי וגם חטיבת ביניים/תיכון. אשמח לקבל את עזרתך.
לצערי, אני לא יכולה להחכים אותך בהרבה מעבר למה שנכתב בפורום בעבר. (לדגמא Brookland בהמפסטד גרדן סאברב, JFS לתיכון). בחינוך היסודי ברוב השכונות הטובות גם בתי הספר הציבוריים טובים (צריך לבדוק כל שכונה/בית ספר לגופו). בתיכונים הציבוריים החינוך היהודי נחשב טוב מאוד. מעבר לכך מרבית מכרי שולחים את ילדי התיכון שלהם לבתי ספר פרטיים.