עוברים לאנגליה

assaf1274

New member
עוברים לאנגליה

שלום, אנחנו לקראת מעבר לאנגליה. בתחילה היינו מאוד נעולים על צפון לונדון אך בעקבות תגובות כאן וגם ממקומיים הומלץ לנו על איזור WINDSOR או ASCOT. יש למשהו המלצה?

בקר12

New member
תמסור ד"ש למלכה (בווינדסור) ושבת זוגתך תצטייד

בכובע מתאים (במירוץ באסקוט). מה יש לכם לחפש שם בדיוק? זה שתי עיירות די קטנות. זה קרוב לעבודה?

TrigATUSA

New member
ולהוסיף, יש בטח 10-20 עיירות

מאוד דומות באופי בסביבה. למה דווקא השתיים האילו?

Nobilis

New member
ומחדד

יש 10-20 עיירות באזורים הללו *שעדיפות* על וינדזור ואסקוט, אלא אם ממש אוהבים מטוסים מעל הראש כל הזמן (בשל הקירבה להיתרו).

assaf1274

New member
בעקבות המלצה.

האמת אנחנו מחפשים מקום טוב עם אוכלוסיה טובה גם כן, חינוך יהודי לאו דווקא מהווה שיקול. ההתאמה החברתית+קרבה למקומות שמתאימים לגידול ילדים קטנים (מתקנים ובתי ספר) מהווים גורם כבד משקל. בנוסף גם אם הוצאות דיור ולימודים מגובות כחלק מהחבילה גם להם יש גבול. ברור שבסוף אין כמו מראה עיניים.

Woking

New member
זאת המלצה לא רעה

אבל אני מסכים עם נוביליס וטריג, יש עוד הרבה עיירות דומות בסביבה הקרובה. קראתי בפוסט קודם שאתה תעבוד בקיימברידג' ובסאות'האמפטון עם נסיעות לאירופה. הייתי ממליץ לך לבחור מיקום שיהיה נוח להגיע ממנו לפחות לאחד מהיעדים, למשל בקירבה ל-M3 מה שמאפשר לך להגיע בנוחות (יחסית) לסאות'האמטון, או לרכבת לשם, וגם להית'רו. מהבחינה הזאת אסקוט ווינדזור לא ממש אידאליות. עיירות דומות קצת יותר צפונה (יותר קרוב לקיימברידג'): Hemel Hempstead ו-Aylesbury (וסביבתן). קצת יותר דרומה יש את ווקינג עם גישה יחסית נוחה ל-M3, ותחבורה ציבורית טובה להית'רו וסאות'המפטון. לעומת זאת להגיע מכאן לקימברידג' יכול להיות סיוט קטן, אבל עם זאת לא הרבה יותר גרוע מאשר מ-Berkshire.

אשנתי

New member
אם כבר מדברים על ווקינג

אחד המקומות הכי שווים לדעתי בברקשייר זו ברקנל היא מספיק גדולה כדי ששרותי הקהילה שלה יהיו איכותיים, אבל לא גדולה מדי וקרובה לעורקי תחבורה ללונדון (גם ל- m3 וגם ל-M4) ואפילו רכבת ללונדון די הרבה פעמים ביום. ולמה נזכרתי בה? כי לא רחוק ממנה נמצאת ווקינגהם (גם מקום נחמד עם לא מעט ישראלים, אגב) כל המקומות האלה אגב, נחשבים לחלק מ"חגורת הקומייטינג" של לונדון. קישור לגוגל http://g.co/maps/fx5k7

Woking

New member
אכן ווקינגהאם לא רעה

ובהחלט יש קשר. שתי הערים נקראות על שם אותו ראש שבט סקסוני ש-Wocca היה שמו. את ברקנל אני לא מכיר, למרות שעברתי שם לא מעט. אולי זה בגלל שהיא לא ממש מקום שמפתה לעצור בו. בין ווקינגהאם לברקנל אני בהחלט מעדיף את הראשונה.

קייסי11

New member
מעבר לאנגליה - תשובה

עם השכר שלך, אין מקום טוב יותר לך ולמשפחתך מלונדון. לאנשים עם אמצעים לונדון מציעה המון וחבל להחמיץ את ההזדמנות לחוויה המלאה של המגורים בה. לגבי בי"ס - כדאי בהחלט לערוך ביקור בביה"ס סאות'בנק. לטעמי, אם אתה יכול להרשות לעצמך - לך על זה. זהו בי"ס בינלאומי שיודע לקבל ילדים ללא אנגלית. הוא נעים, חם, מקבל ונוח יותר להתאקלמות לילד ישראלי מאשר בי"ס אנגלי, פרטי או ציבורי. ביה"ס נמצא ברחוב מקסים בהמפסטד ו ונגיש להמפסטד גרדן סברב, המפסטד וכל השכונות מסביב, שכולן מצויינות (ויקרות) ויאפשרו לכם מגע עם ישראלים מחד ואנגליות מאידך, עפ"י בחירתכם. בהצלחה.

Nobilis

New member
הנחרצות קצת מצחיקה

המחוזות האלה (Berkshire ו-Buckinghamshire) מלאים בעיירות וכפרים שגרים בהם אנשים עשירים ועשירים להחריד שמשום מה ממש לא רוצים לגור בלונדון עצמה. יש בעד ונגד מגורים בכל מקום, גם לונדון. השאלה הבסיסית לטעמי היא איפה העבודה ומה רוצים לעשות מחוץ לעבודה. ובסופו של דבר - זאת החלטה אישית.

קייסי11

New member
אפשר לצחוק

ואפשר גם להתייחס לגופו של אדם וענין. ההחלטה היא לחלוטין אישית והוא גם ישא בתוצאותיה. למרות זאת, הוא ביקש את עצתנו ושיתף במצבו והתלבטויותיו ,מתוכן ניתן להבין שהוא לא אנגלי עשיר שמעונין לגור בעיירה שלווה מחוץ לעיר. כשקוראים את שאלותיו לעומק, ברור לחלוטין שכישראלי, המחפש בי"ס חם לבנו ונחיתה רכה לבת זוגו, אסקוט ווינדזור (אליהן הגיע עפ"י המלצות בפורום) הן לא ממש התשובה .

בקר12

New member
אכן לא אנגלי עשיר אך ישראלי אמיד ולא

ראיתי את ההמלצות על ווינדסור ואסקוט שניראות לי קצת פלצניות וממש לא מתאימות לישראלי שרק עכשיו עובר לסביבות לונדון ומחפש חברת ישראלים. האמת, יש כל כך הרבה פרברים של לונדון שהן באווירה כפרית כך שאני אישית לא מבין למה מישהוא שיכול להרשות לעצמו כלכלית לא יינצל את הקירבה ללונדון.

קירבה היא דבר גמיש ומה זה לונדון?

קירבה תלויה בעיקר בזמן נסיעה. מגורים באיזור אג'וור יספקו סביבה כפרית ו-40 דקות נסיעה לפחות למרכז לונדון (אוקספורד סטריט) מגורים באיזור בזינגסטוק יספקו סביבה כפרית ו-40 דקות נסיעה בערך למרכז לונדון (ווטרלו) אז מי קרוב יותר ללונדון משניהם? ובאשר ללונדון; תגדיר מהי לונדון שצריך להיות קרוב אליה. יש אזורים בלונדון שמעולם לא הייתי בהם ואין לי תכנית מיוחדת להגיע אליהם, הם חלק מהרשויות של לונדון אבל בעיני לא יותר לונדון מווטפורד. לזוג עם ילד\ים, יש יותר אטרקציות לילדים (ופחות ילדים לארטקציה) כשמתרחקים ממרכז לונדון.

בקר12

New member
לשם שינוי אני מסכים איתך. בעיקרון

קריטריון המרחק-זמן שלי הוא זמן בתחבורה ציבורית ו 30-40 דקות ל"מרכז" (כי יש כמה) זה סביר. העניין הוא שאם מדובר ברכבת בלי עצירות או עם מעט עצירות ביניים אז הגמישות ההגעה למקומות שונים בלונדון נפגמת בהשוואה לגישה נוחה לרכת התחתית למשל. בגלל זה אדג'וור למשל זה בהחלט לונדון מבחינתי (למרות שמוניציפלית הוא כבר לא) ובייזינגסטוק פחות. לגבי האטרקציות, אני פחות מדבר על לונה פארקים ופארקים אחרים (שבהחלט יש טובים) אלא יותר למוזיאונים יחודיים שכבר הזכרתי בעבר שיש רק בלונדון פנימה.

בוש לך! אג'וור נמצאת London Borough

של ברנט שהוא מוניציפלית לונדון בדיוק כמו ווסמינסטר או הארו. בנוגע למוזיאונים, בכל מקום יש את האטרקציות שלו. הילדים שלי מתלהבים מאד ממוזיאון ה-RAF במיל היל במיוחד בקטע לילדים שהרבה יותר פנוי בימים נורמלים ממוזיאונים מקבילים במרכז לונדון.

בקר12

New member
טוב. תמיד זכרתי ש EDGWARE זה MIDDLESEX

אבל אתה צודק זה כן שייך מוניציפלית ללונדון אבל רק מדגיש את הנקודה שלך שההגדרות האלה לא ממש משנות. ואם אנחנו בנושא , מוזיאון חיל האויר יותר ב COLINDALE מאשר MILL HILL וגם הילדים שלי גדלו שם בימי שבת וראשון גשומים וראו שם 20,000 פעם את הסרט על פורצי הסכרים וההריסות של הבליץ בביתן של ה BATTLE OF BRITAIN. ועכשיו תסביר לי כמה זמן לוקח להגיע לשם מ BASINGSTOKE בתחבורה ציבורית לעומת EDGWARE . . . .

אשנתי

New member
תגיד מה יש לך ממוזיאונים?

זה נורא משעמם!
באוקספורד ישנו מוזיאון אחד נחשב להיסטוריה ועתיקות ומוזיקה מכיוון שהוא גם בחינם, ניסינו אותו פעם אחת, אז אמנם המבוגרים נורא נהנו והיה לנו נורא מעניין, אבל הילדות רצו לברוח משם אחרי 5 דקות. מאז אנחנו מעדיפות ללכת לבריכה השכונתית (המחוממת והמסובסדת ע"י המועצה המקומית שגם יש בה "מתנפחים" לילדים) זה הרבה יותר כיף, קרוב וזול. אני תוהה - אין בריכות כאלה בלונדון רבתי? כי בכל המקומות הקטנים האלה שהוזכרו פה יש. חשבתי שזה ציוד חובה...

בקר12

New member
זה מה שעושה, בין השאר, את לונדון ללונדון

מוזיאונים ברמה עולמית עם הפעלות ועניין לילדים כמו ה NATURAL HISTORY וה SCIENCE כדוגמאות בולטות. יש עוד. מוזיאון ה RAF בקולינדייל שגרם הנאה רבה לי לראדגאסט ולצאצאנו דווקא לא ברמה עולמית אבל גם דוגמא טובה. בריכות מחוממת (כולן מחוממות שם - לא) עם גלים מלאכותיים או בלי גם היו לא מעט אבל אישית העדפתי לא להיחשף יותר מדי לגופות הלבנבנות/ורודות שמשתכשכות שם להשתדל ולהעביר את זמננו באטרקציות שאתגעגע אליהן. בריכות וים, ברוך השם, יש גם בארץ.

את אותה השאלה אפשר לשאול בכיוון ההפוך

כמה זמן לוקח להגיע ל- LASHAM AIRFIELD מאג'וור אם אתה רוצה להגיע לשם בשבת חמימה?

בקר12

New member
קודם תודה אתה שטעית לגבי COLINDALE ואח"כ

אבחן את נושא lasham . . .

למעלה