עוברים דירה

noameitan

New member
עוברים דירה

אנחנו מתחילים לארוז לקראת מעבר דירה. יש לנו "חלון" זמן שבו יש לנו מפתח וגם את הדירה הישנה. אשמח לשמוע טיפים בנושא אריזה ומעבר. איפה מוצאים ארגזים לאריזה ? תודה.

blessed

New member
ארנונה

אם ה"חלון" הזה הוא ארוך אז תברר בעיריה אם אתה יכול לקבל "פטור לנכס ריק" בשביל לא לשלם ארנונה על שתי הדירות במקביל. זה לא מה ששאלת אבל בכל זאת...

אלי ו.

New member
המובילים לרוב יספקו את הארגזים חינם

זו סיבה טובה לחפש מובילים. בררו אצל חברים המלצות למובילים. קבלו הצעה ממובילים שיבואו אליכם הביתה. (כל הצעה בטלפון, תתברר כלא אמינה ביום ההובלה כי "לא ידענו שיש לכם XYZ וזה עולה יותר" מדובר לפעמים בהפרשים גדולים מאוד) עשו נקיונות, וזרקו/תרמו פריטים מיותרים לפני ההובלה. סמנו כל ארגז במספר, ועשו רשימה מה יש בכל ארגז (ברמה כללית, כמו "בגדי חורף של איתן") ובאיזה חדר צריך לשים את הארגז. מעבר נעים.

מעבר דירה. פיכסססססס!!

ארגזים אני ממליצה לאסוף גם עצמאית ולא לסמוך רק על המובילים. למובילים יש בדרך כלל ארגזים גדולים ויש דברים שכדאי לארוז בארגזים קטנים. כדאי ללכת לסופר/מכולת/ חנות ספרים/ ולשאול על ארגזים. הם בד"כ מפרקים אותם אז קל לסחוב. ביום שמפנים אשפה (בערים הגדולות) אז בערב אחרי שסוגרים את החנויות ולפני שעבר האוטוזבל יש המון ארגזים מקופלים יפה. כדאי לקנות ב ACE או דומיו נייר דבק + מתקן הדבקה כזה לאריזה. נפלא ונוח מאוד. כשאורזים רהיטים ורוצים לסגור דלתות ומגירות לסגור עם נייר דבק (הרחב) שקוף ולא החום שמשאיר סימנים. אם בכל זאת שמתם חום, אפשר להוריד הסימנים עם טינר... ספרים וניירות לארוז בארגזים קטנים!!!! ארגזים של חומרי ניקוי הם מצויינים בגודל. כי זה נורא כבד וצריך לרחם על המוביל, עך עצמך, ועל הספרים שבארגז (שלא יקרע). כמובן לסמן , למספר ולכתוב מה יש בפנים ולאיזה חדר. דברים שבירים לארוז בבגדים או מגבות ולציין שהארגז שביר ואת כוון ההעמדה (אבל לא להתרגש... המובילים לא שמים על כל הכיתובים הללו) אם יש משהו מאוד חשוב תקחו בעצמכם באוטו הפרטי!!! בסימונים אני כותבת אות ומספר. כשבאות מציינת חדר והמספר הוא רץ לכל חדר לחוד. למשל א1 הוא הארגז הראשון באמבטיה ומ5 הוא הארגז החמישי של המטבח. בזמן הפריקה אפשר לומר למובילים איפה לשים מה!!! כי רואים את האות. אה, ולכתוב משני כוונים לפחות על כל ארגז... שיהיה בהצלחה !!! ואני מאחלת לכם שלא תעברו זאת שוב לעולם!!!!!

mer2

New member
סימון חדרים

כדאי לרשום על כל ארגז מס´ שתואם למס´ חדר. לדוגמא מטבח מס´ 1 ואז כל הארגזים של המטבח ממוספרים במס´ 1 , אח"ל לתלות על כל חדר פתק עם המס´ שלו וכך המובילים יודעים כל ארגז לאן להכניס.

adigreen

New member
הדבקת דלתות ומגירות לא רצוי

לא עם הדבק החום ולא עם הדבק השקוף. קונים דבק נייר הניקרא סמקינג טייפ. הוא היחידי שכמעט ולא משאיר סימני דבק. אלעד

לי יש מובילים

שעושים את כל העבודה, גם אם הם עצמם לא אורזים (והם אורזים אם רוצים) הם באים עם גלילי ניילון נצמד תעשייתי, ועוטפים כל דבר במליון שכבות, זה גם מגן מפני שריטות וגם מונע ממגירות ודלתות להיפתח. אם תרצו טלפון אשמח לתת.

למעלה