עוברים את זה...

שנה ו-9

New member
עוברים את זה...

אני חיילת משוחררת כבר שנתיים, עברתי קורס בצבא של מש"קית קישור, הגעתי לבסיס שלי אחרי הקורס ועברתי "חפיפה" של חצי שנה. המש"קית שם התייחסה אלי כמוגבלת ונתנה לי לעשות את כל העבודה השחורה והמפקדת שלנו הייתה שולחת אותי להכין לה ולמש"קית קפה באופן קבוע. כאשר המש"קית השתחררה לא ידעתי להחליף אותה , מאחר והיא לא לימדה אותי כלום !!! ולא נתנה לי להתקרב אפילו למחשב (לדברים חשובים). בכל אופן , המפקדת שלי ירדה עלי המון והיה לי קשה אפילו שכבר נכנסתי לתפקיד. לכן החלטתי לגשת למפקדת שלה ולבקש לעזוב. המפקדת שלה שעשתה עלי רושם של אדם אכפתי, ביקשה ממני לא אעזוב ואמרה לי כי אני יכולה לבחור משרד אחר. באותה תקופה "חוזרתי " ע"י מפקדת אחרת , שהיה לה חסר כח אדם ולא הסכימו להביא לה פקידות. אותה מפקדת נהיתה החברה הכי טובה שלי . הלכנו לקניות ולצהרים ביחד, התעמלנו במכון כושר ביחד וכו. בכל אופן השתכנעתי ועברתי אליה, ההתעללות המילולית שאני וחברותי עברנו שם היתה בלתי פוסקת הן מצד המפקדת החדשה שלי והן מצד המפקדת שעזרה לי לעבור. לא עבר יום שלא בכיתי שם, נשארתי שעות מצחיקות ואפילו ישנתי לילה אחד במשרד מאחר ודרשו מחברה שלי לסיים משהו ענק עד למחרת בבוקר ולא יכולתי להשאיר אותה לבד. הדבר הטוב שיצא לי מהצבא זה החברות הכי טובות שלי , שעמדו לצידי בימים הכי קשים. אחותי תתגייס עוד שנה לצבא, והיא שוקלת לא להתגייס לעשות "שירות לאומי" והאמת אני בעד. אני חושבת שבשירות הלאומי היא תתרום הרבה יותר ממה שאני תרמתי והיא תרגיש טוב עם עצמה.

Jane_Lame

New member
תני לאחותך עצה חכמה.

שלר תצטרך לעבור מה שאת עברת. פחות משני-שלישים מהבנות בלבד מתגייסות לצה"ל, שלא לציין את אלו שיוצאות באמצע. היא יכולה לתרום יותר בשירות לאומי בלי שיתייחסו אלייה באופן משפיל. טוב שיש לה אחות כמוך, שאכפת לה.

Joel1855

New member
תרומה...

אוקי, אז השירות הצבאי שלך לא תרם לך בשום דבר - יש גם כאלו שמרגישים ככה. חוץ מזה, שזה מה שאת חושבת - יכול להיות שבלי לשים לב למדת כמה דברים נורא חשובים בצבא : כמו לדעת מתי לשים מרפקים, איך לצעוק, איך להסתדר, ןהכי חשוב תאוריית ה "יהיה בסדר" שלנו בתור עם. חוץ מזה יש גם תפקידים לנשים שיכולים להיות עם השפעה. ואגב, כל תפקיד הוא בעל השפעה - תחשבי איך היה נראה הדשא בקרייה, אם לא היה אותו ספורטאי מצטיין שהיה בא כדי לפתוח את הממטרות?? את מבינה, אמנם הדוגמה היא לא הטובה ביותר אך כמו בחיים "כל עבודה מכבדת את בעליה" וכל תפקיד בצבא, גם אם המדובר בפקידה עוזר ותורם, יואל נ.ב: לגבי אחותך, זה הכל ענין של הרגשה, זאת זכותך להשפיע, אבל תני לה להגיע למסקנות שלה בעצמה...

Jane_Lame

New member
סדר העדיפויות שלך מוזר מאוד.

מצב נפשי של בחורה או דשא ירוק בקרייה? בחייך. אין פה שום עניין של תרומה נאצלת למדינה, זה כולה קפה. אי אפשר לעשות מאוויר אידיאולוגיה, במיוחד כשאדם סובל כל-כך. אני לא חושבת שהיא הייתה צריכה לעשות מעצמה קורבן בשביל המטרה ה"נעלית" הזו, וכדאי שאחותה תעשה שירות לאומי. זה נחשב שווה ערך מכל הבחינות לצבא, והאחות תוכל לתת תרומה לא פחותה לאוכלוסיות נזקקות כאלו או אחרות בלי להיות מושפלת.

Joel1855

New member
בעד שירות לאומי

שלא תביני אותי לא נכון, אף אחד לא אמר שחייבים לעשות צבא בכל מחיר, מה שסהכ אמרתי, ואני לא מצטדק (חלילה וחס) הוא שהאנשים, גם אלו שמרגישים לא חשובים תורמים. ... נ.ב: מסתבר שאני הייתי כזה. בכל אופן, לגבי שירות לאומי - אני תומך נלהב ברעיון - ואם אפשר לקחת את כ ל האוכלוסיות שלא עושות צבא ולתת להם לעזור בקהילה - מה טוב... יואל

oni

New member
לא

לדעתי רק כי לך היה רע (לא שלי לא היה יגם אני טחנתי לילות) זה לא אומר שלאחותך יהיה רע ואפשר להפיק המון מצה"ל צריך רק לדעת איפה ללחוץ בבסיס אחד טוב בשני רע זה תלוי לגמרי איפה ועל איזה מפקד/ת את נופלת

rshilkrot

New member
נמאס לי ..

מבנות בכייניות. זה שצריכים להתייחס אלייך בכבוד, את צודקת במאה אחוז. וצריך היה לתלות על עץ את המפקדות המתעללות. אבל שנה ו9?! - זה כלום! ולילות בבסיס?! - זאת כבר בכיינות לשמה. תצאו מהסרט הזה שהצבא זה קייטנה. באת לשרת המדינה, לא לחזור הביתה ב17:30 ולבכות כמה קשה היה. בנות עושות קייטנה בצבא, משתחררות אחרי שנה ו9, ומשתינות על כולנו בקשת.

dj_yuli

New member
שירות של בנות

אני חיילת משוחררת כשנה, ואני נורא נהינתי בצבא למרות כל מני אנשים שממש עלו לי על העצבים, אבל ככה זה בצבא, כל אחד דואג רק לתחת שלו (חוץ מכמה , כולל אותי), והייתי חוזרת אם הייתי יכולה לצבא, אבל שירות של בנות בהחלטת לא קייטנה (חוץ מכאלה שלא שמים זין ועושים מה שבראש), וגם תלוי בבסיס ותפקיד. ואי אפשר להשוות בין בנים, אתם גברים ברור שיהיה לכם יותר קשה, בגלל זה קוראים לכם גברים, וגבר יוכל לעמוד בכל הלחץ ועבודה, לא? כמובן אני מבינה את החיילים הקרביים וחיילים עם בעיות אישיות וכד´... בקיצר אני חושבת שכל אחד ואחת צריך לעבור את התקופה הזאת, למרות שלפעמים חשבתי שזה בזבוז זמן, הצבא תרם לי הרבה (אבל גם לצערי הרבה דברים שעד עכשיו אני סובלת מהם). אבל אם להחזיר את הזמן לכמה שנים אחורה, בהחלט הייתי מתגייסת. ובקשר לשירות לאומי, גם שם תורמים הרבה, פשוט שם אנחנו ממש רואים את התרומה ובצבא אנחנו לא ממש מבינים למה אנחנו תורמים, אבל תאמינו שכן, וכמובן אין מה לדבר על המשכורות של הצבא ושל שירות לאומי, אבל ככה זה.

עצוב לשמוע שקרה לך דבר כזה

את האמת גם אני מרגישה שאני מבזבזת את הזמן שלי...כל היום אני מתעסקת בגזירות הדבקות וכתיבת מק"טים למיניהם..מצטערת אני לא מש"קית גיזור. ושאני עושה את זה אני בכלל לא מרגישה שאני תורמת משהו. סתם סובלת שבוע במקום בו האנשים נראים כל כך רחוקים ממני...כל אחד שקוע בבאסה שלו..אבל למזלנו זה דבר שאפשר לסבול...אבל למה אנחנו צריכים לסבול??? ואני בכלל גם לא מבינה למה יש אנשים שלא מבינים שיש אנשים שסובלים בצבא ואני מבקשת מהם שלא יגידו שאני מתבכיינת!!! אני פשוט לא מבינה למה אני צריכה לסבול?!

rachel ab

New member
אהההההההה..

אני מקווה שאני לא מחטטת.....מה התפקיד שלך????

למעלה