עובדה:

Hawk17

New member
הכי מסכים מכוולם! ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif !

macco, ההודעה שלך היא הכי נכונה מכולם. מצד אחד אני נגד כל ההכללות האלה שמציג יוסי והשאר. זה כבר ממש גזענות וכל הכינויים האלה של "מייבאי הקומוניזם" זה דעות קדומות של ילדים בני 8. מצד שני אתה מכיר כאן בעובדה על קיומם של המסתגרים למינהם שמסתגרים בעיתוני וסטי שלהם למינהם וערוצי טלוויזה למינהם ואת זה ולא לומדים עברית בכל אני ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש מתאב !!!!, כמו שאומרים פיכסה פויה! , כי זה ממש להקים אוטונמיה בתוך המדינה.!! לא שאני לגמרי נגד זכותכם במסגרת הפלוריליזם לשמור על תרבותכם, אבל כאן עולים רבים מהשנים האחרונות לקחו את הרעיון הזה הרבה יותר מדי רחוק ומיישמים את מה שנראה כמו אוטונומיה רוסית בישראל וזה ממש מגעיל!

La Bamba

New member
תרגע, תחשוב שנייה

באמת שלא רציתי להכנס לדיון כזה, אני כותב את ההודעה הזאת רק בתקווה שהיא תעזור להפסקת הויכוח (או לפחות להורדת הטונים). מסכים איתך לגמרי לגבי חוק השבות שמנוצל להגירה. אבל, העלייה הרוסית תרמה לפיתוח הארץ (אוכל הם קונים? לדיור הם זקוקים? רהיטים? יש צורך להמשיך?). בקשר לעלייה של כאלה שיהדותם מוטלת בספק. תחשוב על המצב במדינה ותראה שהם עוזרים לשמור על רוב מול המיעוט הערבי שגדל במהירות. אם אחרי העלייה לא בטוח שעוד 20 שנה ניהיה פה רוב, מה היה קורה אם לולא העלייה הזאת? גם לי כואב לקרוא שיש לא יהודים שגיעים לארץ, מקבלים סל קליטה ועוד אומרים שהמדינה חרא ושאם ימשיך להיות להם לא טוב הם יורדים מהארץ (למרות שהם מיעוט). אבל אם זה המחיר שאני צריך לשלם בשביל שישאר פה רוב שרוצה לחיות במדינה נורמאלית ולא במדינה מוסלמית, אני מוכן לקבל את זה (ואני מקווה מאוד שגם אתה).

במבה

חשבתי שהרעיון הוא לשמור על רוב *יהודי* במדינת ישראל. ניכר מתגובתך שניסית להימנע מלהזכיר את המושג הזה.

La Bamba

New member
אכן

שמירה על רוב יהודי זהו המצב הרצוי. אבל המצב בו ישנם עולים שאינם יהודים בנוסף לעולים יהודים, עדיף על פני מצב בו יהיה רוב מוסלמי קיצוני. אם תקרא את הודעתי המקורית, תראה שאני מסכים איתך שחוק השבות פרוץ. אבל כשמדברים על העליה, מדברים על כלל העולים (שרובם יהודים). ואני חושב שהיית מעדיף שיהיה עוד אחוז מסויים של לא יהודים בארץ מאשר במדינה עם רוב מוסלמי...

Hawk17

New member
מסכים גם כן!

עדיף רוב " רוסי נוצרי" על פני רוב מוסלמי ערבי!!!! מה גם שלא מעט מהעולים הנוצרים משרתים בצה"ל ועל זה אתם יכולים לקרוא כמעט כל יום בעיתון! בכתבות שרוצים לגרש את הוריהם של חיילים אלה.

Boxy

New member
קריאה למר. שמש!!! מר. שמש!!!!

למחוק שרשור זה מייד! כל הבעד יצטרף!

omri-segal

New member
נתחיל בזה שהוא לא קשור לפורום

ונמשיך בזה שההודעה הראשונה בו מביעה שנאה וגובלת בגזענות. סיבה לא מספיק טובה?

omri-segal

New member
חוצמזה, בנאדם בא לפורום

כדי לקרוא ולשאול בנושא עתודה. מה אכפת לי כרגע מהפשיעה של העלייה הרוסית? לא לשם כך באתי לפורום, ועקב כך איני יודע כמה עוד אשוב אליו...

למה אתם כל כך מתרגשים?

יוסי - ההתנשאות שלך היא מיותרת ובלתי מוצדקת בעליל. אתה לא הוכחת עצמך כבעל ראייה רחבה ומקיפה של המציאות, כפי שניתן לראות בשרשורים הקודמים. אז אנא ממך, אל תתפאר בשנה הבודדת שעברת באקדמית. אתה אמנם לא טיפש, אבל זה מעשה מטופש.

dwante

New member
דעתי היא

שמע אני די מסכים איתך ברוב הדברים שאתה אומר כגון הערוץ המסרחי נפרד וגם סוג העולים שבאים. בקשר לזה שרוב העולים לא עולים מסיבות אידאולוגיות אלא בגלל בריחה. אולי אתה צודק אין לי מושג אם זה נכון או לא נכון אבל תכ´לס מדינת ישראל אמורה להיות המקלט ליהודים בעולם. וכל יהודי בעולם יכול להגיד שתמיד תיהיה לו את ישראל. בכל אופן, כדי לך לעשות סיור בבסיס טירונים של גבעתי ולראות את כמות הלוחמיים שבאו ממזרח אירופה. ===================================================================== דוואנטה עתודאי למדעי המחשב שנה ב´

יוסי99

New member
ממש לא דיברתי עליי

גם לפני שנה לא הייתי מסכים עם מה שאמרת. יחד עם זאת, האקדמיה משפיעה עליי, ולאט לאט אני מתחיל להבין (גם אם לא להסכים) איך 90% מהמרצים שלי הם שמאלנים קיצוניים וכיו"ב. בנוגע להוכחות, אני מוכיח את עצמי מספיק כאשר יש לכך משמעות. אין לי צורך להוכיח את עצמי בפניך או בפני כל מבקר אחר בפורום זה. בקיצור, כך את החיים בקלות, ואולי עוד שנה, הפרספקטיבה שלך על דברים תהיה שונה.. - אל תפסול לפני שאתה יודע לקראת מה אתה הולך.

שאלה אישית

תגיד... בתכלס... רוסים הרביצו לך כשהיית קטן? התעללו בך נפשית? מה העניין? כי אני לא מוצא שום הסבר אחר לגזענות הנפשעת הזאת נגד אחת העליות שתרמו הכי הרבה למדינה הזאת - אני לומד בכיתת מחוננים 8 ילדים מתוך הכיתה שלי הם יוצא חבר העמים (כולל אנוכי) זאת כיתה שמתבקלים בה לפי בחינות פסיכוטכניות 30 התלמידם בעלי הציונים הכי גבוהים בראשון. מבחינת מוצא רוסים הם החלק הכי גדול בכיתה הזאת. כנ"ל לגבי מוסדות אקדמאיים תראה שחלק גדול מעליית 90-91 השתלבה במוסדות אקדמאים והיתה אחת העליות היותר משובחות שהיו פה. ועכשיו, מה כל זאת קשור לפורום עתודה? אז אתה שונא רוסים? לך תכתוב על זה מאמר תפרסם באתר שלך וזהו. ותשמור את טראומות הילדות שלך לאמא.

rodsh

New member
מי אמר שהשכלה זאת איכות?

אולי האומנים הם האנשים האיכותיים? אולי דווקא הספורטאים שלנו (יאללה מכבי חיפה האלופה!) הם האנשים האיכותיים? אולי דוווקא הסוחרים בשוק או העובדים הסוציאלים הם אלה שראויים לתואר אנשי איכות? האם תעודה מאוניברסיטה מראה בהכרח על איכות הבנאדם? ואולי דווקא פוליטיקאים הם האנשים האיכותיים שבחברה? אני, למרות שאני גם חלק מאותה השכלה, מתרשם רבות דווקא מאותם פעילים שעוזרים לחלשים, מתנדבים בבתי חולים ובתי תמחוי ונותנים מעצמם למען אחרים. רוב המשכילים שפגשתי עד היום לא טענו שהם רוצים לתת מעצמם למען המדע והתפתחות כדור הארץ אלא יותר נראה שמה שמעניין אותם זה דווקא יוקרה וכסף. היה לי מרצה שכל הרצאה הייתה לי הרגשה, לפי איך שהוא דיבר עליו, על מתרגלים, על סטודנטים, שהציונים הראויים הם: 100 לאלוהים (למרות שהוא כנראה אתאיסט אבל הוא עשה רושם שהוא קצת מצטנע), 90 לעצמו, 80 למתרגלים, 70 למצטיינים ו-60 ומטה לעמך הסטודנטים האחרים. דרך אגב, ניצלתי את הנסיעה שלו לחו"ל, עשיתי מועד ב´ וקיבלתי 86... חחח... עבדתי עליו.... בקיצור. העולם הוא לא שחור ולבן ובטח שלא רק כסף נמצא במרכז. כלכלה זה חשוב אבל להיות אנשים טובים ונחמדים זה חשוב יותר. ותחשבו על זה....

rodsh

New member
שמש למשל הוא אדם איכותי!

ששש... מתחנף למנהל... לא לגלות לו.... ודרך אגב, שמש!, תודה על הטלפון שנתת לי, זה עזר לי מאוד.... אתה מלאך?

mickeym

New member
זה פורום פנויים-פנויות? ../images/Emo13.gif

יש לך גם חברה לסדר לי?

b i s c u i t

New member
מי אמר שלא?

1) תרצה או לא, תעודה מאוניברסיטה מראה על איכות הבנאדם; 2) אנשים שעוזרים לחלשים אינם בהכרח חסרי השכלה; על מנת שאדם יוכל לתרום מעצמו תחילה עליו לתרום לעצמו. חד משמעית. 3) לא יודעת אילו משכילים פגשת אתה, לי דווקא יצא לפגוש די הרבה כאלו שרצו לתת מעצמם. די לערוך סיבוב קצר בטכניון, ולראות שעל כל בניין שקיים שם, ישנו בנאדם שרצה לתרום למדע. 4) היה לך מרצה גרוע. לי אישית היה יותר מאחד. 5) חשוב להיות אנשים טובים ונחמדים.

rodsh

New member
כן ולא

1. מראה על איכות בתחום לימודי כלומר חרישה או חשיבה. זה לא מעיד על תואר מידות או דברים אחרים. יש אחד בטכניון למשל בתוכנית המצויינים שקרא לאגודת הסטודנטים להוריד את הכיתובית "רון ארד לחופש נולד" ועוד דברים שעסקו בו בגלל שהוא רוצח שרצח "אזרחים לבנונים תמימים". אז השכלה מעידה על איכות בהכרח? מצטער שאני מוצא את זה עליך אבל אנשים משכילים הם איכותיים בתחומים מסויימים אך לא בהכרח בתחומים אחרים. 2. לא טענתי את זה. מאיפה הבאת את זה. 3. שוב, לא אמרתי שאין כאלה אבל יש גם רבים מהסוג האחר. לדוגמא יש את הסיפור על מדען מפורסם מהיה קשור במחקר על טרזיסטורים ומל"מ ולעת זיקנתו החליט להוכיח מדעית שכושים הם אנשים נחותים. יענו, גזען. אז בתחום המדעי הוא פרץ דרכים ופיתח את העולם. מצד שני הוא בהחלט לא אדם איכותי. שכחתי את שמו.... מצטער. 4. היו גם הרבה מרצים טובים וגם מעטים שהיו כל כך סנובים שפשוט בא לי להקיא. 5. בטח חשוב, כמו שמש מנהל הפורום... (ששש... אני מתחנף....)

למעלה