עובדה:

עובדה:

25% מעבירות הנוער בישראל נעשות בידי נערים פושעים יוצאי חבר העמים, שיהדותם מוטלת בספק רב (אבל לפי המצב של חוק השבות היום, גם מחלק הנקניקים המקומי בגולאג שלך היה יהודי, הרי שתוכל לעלות לארץ כיהודי כשר. איפה אלי ישי הפחדן הזה שיקשיח את חוק השבות). נ.ב: בכיתה ח´ היו שני ילדים בכיתה שלי, בוריס וטימור, שהיו מופרעים באופן קצת לא נורמלי (שותים דם של חתולים וכאלה) ובקושי באו לביצפר. תמיד פחדתי מהם, ביחוד שהייתי כזה צפלון והם היו ענקיים. בכל אופן - פעם קלטתי אותם מרססים צלבי-קרס בגן שעשועים שליד הבית שלי. הרגשתי שאני חייב להוציא את זה. תודה.

לירו

New member
../images/Emo122.gifעתודת חבר העמים...

מה יש עתודת חבר העמים?? למה לא נרשמתי??? הייתי לומד למה כל הרוסים הם בעצם עבריינים לא יהודיים... ממש מרתק ואחרי זה היו מציבים אותי בתור איזה פורס נקניקים צבאי בבסיס גולאג. מה זה החארטה הזה??? מה זה קשור לעתודה... אתה רוצה פורום בעד/ נגד עולי חבר העמים??? תפתח כזה!!! לשאר, כנראה יש לך טראומה והיכרות לא טובה עם כמה אנשים ששייכים לקבוצת העולים. תתמודד!!!

mickeym

New member
הייתי מצפה מהסטויריון לעתיד.....

לא להתעסק כל כך בדעות קדומות. נכון, היו הרבה עולים חדשים שבינם לבין היהדות אין דבר וחצי דבר, אבל מה שאתה עושה זו דמגוגיה זולה. מה, לפני העלייה הרוסית לא היה פשע? היה גם היה. פשוט היו אנשים שכתבו "25% מעבריינות הנוער נעשית בידי מרוקאים" (למשל). כל העליהום הזה בזמן האחרון על העלייה הרוסית נראה לי ממש לא במקום, ולמרות שחלק מהטיעונים הם ענייניים, עדיין נוטף מהם ריח של גזענות. להזכירך, איתמר, שבתקופת האנטישמיות הגדולה באירופה, היו מתפרסמים סקרים כאלו ואחרים חדשות לבקרים לגבי היהודים שגם אם היו נכונים, הביאו לאנטישמיות. הייתי מצפה ממך להבין ולהזדהות עם אנשים שהגיעו ממדינה שבה הם היו "יהודים" (ג´ידים) למדינה שבה הם "רוסים". אני מקווה שבזה נתתי לך נקודה למחשבה, ובזה סיימנו ת ההתעסקות בעלייה הרוסית.

תכף נקשיח לך, את הצורה...

תגיד לי, מי נתן לך בכלל את הזכות להחליט אם להקשיח את חוק השבות או לא להקשיח? למה מי אתה בכלל?! ואגב, גם על השר ישי ניתן לומר את אותו הדבר... בכל מקרה, המקרים ידועים ואין מה לפרט אותם בשנית. יש לזכור, שרובם קורים כתוצאה מהשתלבות לקויה בחברה בארץ, וכמו בכל תהליך דו-צדדי - אנחנו (ואני מחשיב את עצמי כחלק מהחברה הישראלית והקולטת) אשמים לא פחות מהם. במקום להדביק להם סטיגמות, ולשמוח כשהן התאמתו - ניסית פעם לדבר איתם? לשאול מה הוביל אותם לאיפה שהם היום? לא, נכון?! אז לא פלא שבסוף מצאת אותם שונאים את כל היהודים בכללותם בגלל מקרים פרטניים שכמותך, שמעוניינים להעיף אותם כלעומת שבאו, ומרססים צלבי קרס בגנים הציבוריים. ואני, כעת, יכול לעמוד בצד ולומר - אמרתי לכם! כשהמדינה הזו תבין שקליטת עליה היא לא העסק של העולים בלבד, אולי משהו ישתפר. כרגע המצב הוא שאפילו היהודי ביהודים שיגיע לארץ עלול לקבל התקפי אנטישמיות, ואני לא צוחק לגבי העניין הזה. ולדי

MishaB7

New member
אם כך, עובדה נוספת:

75% מעבירות הנוער בישראל נעשות בידי נערים פושעים שנולדו בישראל או הגיעו ממדינות אחרות (לא חבר העמים). תחשוב על זה קצת, ואל תשכח שהעולים מחבר העמים הם 20% באוכלוסיה כך שמה"עובדה" שכתבת לא נובע שום דבר מפליא.

Amirmel

New member
עובדה נוספת

כ-40% מהשטויות בפורום הזה נכתבות ע"י אנשים שמתחזים לקדושים נוצריים מהמאה הראשונה

מה אתה רוצה

זוהי זכותי המלאה לציין עובדות ולהביע עליהן את דעתי. ההגירה הרוסית (ואני משתמש במילה זו משום שמעטים הם אלו שבאים ארצה ממניעים ציוניים-אידיאולוגיים; הרוב פשוט בורחים לכאן) לעולם לא תוכל להתשלב כיאות בחברה הישראלית השסועה כל עוד היא מבדילה עצמה באופן ניכר ממנה. דוגמה לכך היא בשידורי הטלוויזיה: אינני פוסל שידור תוכניות בודדות, המיועדות למגזר חברתי מסוים (מגזינים באמהרית, בערבית, רוסית וכיו"ב). אולם הקמה של ערוץ מסחרי חדש בשפה הרוסית, שבו תשודרנה תוכניות ליוצאי חבר העמים בלבד, יש בה משום תקדים מסוכן: לא רק זאת שהדבר ימריץ את ההיבדלות הרוסית גם בקרב המעטים שמעוניינים להשתלב (הרי הם כבר הקימו קהילה נפרדת ומסוגרת משל עצמם, עם מוסדות, חנויות, עיתונים בשפה הרוסית - עכשיו יש להם גם טלוויזיה משלהם, אז למה בכלל צריך ללמוד עברית?); נוסף על כך - אם לרוסים מגיע, אז למה לא לאתיופים? אני דורש ערוץ מסחרי בשפה האמהרית! אם כבר מקימים פה מדינות בתוך מדינות, לפחות נעשה את זה באופן שאיננו מעודד אפליה פסולה! אני לא מפא"יניק נאיבי שתומך ברעיון "כור-ההיתוך", היינו הפיכת כל המהגרים ארצה לישראלים ´אסלים´: אני מודע לכך שהדבר איננו מציאותי בעליל. אני גם מודע לעובדה שיוצאי חבר העמים מכל הגילאים מעדיפים להסתודד עם מהגרים אחרים מאשר עם ישראלים, מהסיבות הברורות. יתר-על-כן, אני מכיר בתרומתן האדירה של העליות המוקדמות מבריה"מ להקמתה ולפיתוחה של המדינה היהודית וצבאה; גם הגלים האחרונים של שנות ה-90 עודדו צמיחה אינטלקטואלית ותרבותית בקרב האוכלוסייה בישראל, אולם בו בעת - היא עודדה גם את הפשיעה המאורגנת בארץ, והקפיצה את מספר עבירות הנוער. אינני מסכים להתנכרות הגלויה של "העולים החדשים" כלפי החברה הישראלית - אני מאמין שניתן להתגבר ולגשר על "הפער המנטלי" שבין יהודי (ובעיקר גויי-) בריה"מ לשעבר לתושבי ישראל, ורואה בחומרה כל ניסיונות היבדלות שמעודדת המדינה וקהילת המהגרים הרוסית עצמה. ועוד משהו, לולדי ולחבר מרעיו: אינני יודע מה היה סוג המשטר במקום שממנו באתם (בעצם אני כן יודע. חיחי), אבל זוהי מדינה דמוקרטית, משמע יש לי את הזכות להביע דעה הנוגדת את דעתכם מבלי שיירו בי או שיפרסו אותי לפרוסות נקניק. ולו איבתך לחרדים, ולדי, לא הייתה מעבירה אותך על דעתך, היית רואה שש"ס עשתה מספר דברים מועילים בכנסת הזו, ולא היית פוסל כל פעולה שלהם מבלי להתחשב במהותה. אבל איך אומרים אצלכם, ולדי? המפלגה תנצח!

mickeym

New member
איתמר, חלאס!

אני מזמין אותך להתבונן בהודעה שהוספתי אתמול וכותרתה "לכל באי הפורום!". בכל מקרה, הזכרת לי בדיחה... מספרים על בחור שמגיע מרוסיה לבקר את דודו שגר בברייטון ביץ´- ניו יורק. (למי שלא יודע, ברייטון ביץ´ היא מעוז ההגירה הרוסית בניו יורק) הוא מגיע ומדבר עם דודו ושם לב שהדוד לא מדבר מילה אנגלית! אז הוא שואל אותו" תגיד, דוד, איך אתה מסתדר כאן? את לא מדבר מילה אנגלית!" אז הדוד עונה "אה, אני פשוט לא מבקר באמריקה..." טוב נו, זה לא כזה מצחיק, אבל הסיטואציה דומה...

יוסי99

New member
הבהרה

רק כדי שלא יתחילו לז@#ן לי את השכל - אני לא מסכים עם 80% מההודעה הנ"ל. יתרה מכך, בערך מחצית מהדברים הם בעיניי ממש שטויות. אולי כמה שנים באקדמיה יקנו לך פרספקטיבה קצת יותר רחבה, חזוס..

דעתי איתי, ואיתי תשאר...

ואתה, כבודו, מוטב שתחשוב שנית לפני שתסווג אנשים אחרים ככאלה שדעתם מהם והלאה. אחרי הכל, אני לא זה שמדפדף בברית החדשה בשביל למצוא ניק לפורום - ומכאן תסיק את המסקנות שלך. דבר שני - איני רועה, ואין לי מרעים. נקסט - סוג המשטר במקום שממנו באתי מעניין לי כרגע את האשך השמאלי, וגם הוא כבר מתחיל להשתעמם. אנחנו התגברנו על הקומוניזם - אבל אתה מאלה שעוד לא שוכחים. אז לא, כבוד המטביל - לא חיינו שם במערות, והיו לנו חשמל ומים זורמים, ושדה תעופה בכל חור קטן, וטלוויזיה צבעונית עוד לפני שבישראל הייתה טלוויזיה כלשהי (וליתר דיוק - ב-1964). טוב שאתה כבר לא שואל אותי איך האוכל בארץ. לפחות על זה התגברת. ולעניין הזרם הפוליטי שאליו אני משתייך - אני דמוקרט ליברלי. כן, כן. קומוניזם ממני והלאה. אני לא פוסל פעולות שש"ס עושה למען החלכאים והנדכאים. הבעייתיות בפעולות שלהם היא שהם עושים אותן לציבור בוחריהן בלבד, ומן הצד השני מעודדים את אותו הציבור להישאר כמו שהוא, לא להתקדם, ועוד להתרבות, כדי שיותר מושבים בכנסת, במשרדי הממשלה והרשויות השונות יאויישו על ידי לובשי שחורים. ואגב - אני לא יודע אם אתה שם לב, אבל הם לא ממש אוהבים הומוסקסואלים. לתשומת לבך, איתמר. "המפלגה תנצח" אומר רענן כהן. רענן כהן לא מאצלנו. אני חושב שהנקודה הובהרה.

b i s c u i t

New member
"המפלגה תנצח!"?!

1) "ההגירה הרוסית לעולם לא תוכל להתשלב כיאות בחברה הישראלית השסועה כל עוד היא מבדילה עצמה באופן ניכר ממנה". מבדילה את עצמה באופן ניכר הוא מינוח בוטה מידי, אווילי, ופשוט לא נכון. 2) בקשר לשידורי התוכניות המיועדות למגזר מסויים: סבא שלי אדם מבוגר, בן 79, שלחם המלחמת העולם השניה מול הנאצים. אינו יהודי מאמין ואינו שומר מצוות, אולם הוא יהודי בכל רמ"ח איבריו - כזה שאם היו שואלים אותך לבטח היית מתיר את עלייתו לארץ; ואולם, כאשר בגיל 67 נתלש אדם מתרבות בה חיי כל חייו, תרבות לה חונך ולפיה גידל ילדיו, ונאלץ לעבור לארץ זרה לו לחלוטין, ניתן בהחלט להסכים שמלבד כל הבעיות הכרוחות בהגירה - תיווצר לו למסכן בעיית שפה. אז שאלה לי אליך: לא מגיע לאדם שכזה שיוכל ליהנות מצפיה בערוץ דובר רוסית?! או שעליו לחיות בציפיה דרוכה לתוכנית היומית שאתה, שליחו של אלוהים-יודע-מי, תתיר לו לראות בשעה קבועה מראש?! 3) אם האתיופים היו רוצים ערוץ משל עצמם, היו מתארגנים לשם מטרה זו ונלחמים להשגתה, תהיה בטוח שגם הם, ואתה בראשם, הייתם זוכים להנות מערוף שכולו שידורים בשפה האמהרית... 4) "הרי הם כבר הקימו קהילה נפרדת ומסוגרת משל עצמם, עם מוסדות, חנויות, עיתונים בשפה הרוסית - עכשיו יש להם גם טלוויזיה משלהם, אז למה בכלל צריך ללמוד עברית?" - לפני שבוע סיימתי לקרוא ספר טוב על השואה, ובחיי שהיה לי פלאשבק רציני כשקראתי את זה... 5) "ורואה בחומרה כל ניסיונות היבדלות שמעודדת המדינה וקהילת המהגרים הרוסית עצמה" - אתה אולי לא מפא"יניק, אבל בהחלט נאיבי; "זוהי מדינה דמוקרטית" כתבת בעצמך שורה אחת למטה מזו המצוטטת לעיל, ואם למדת אזרחות בשלב מסויים אתה לבטח יודע שהיבדלות היא פלורליזם מובהק, ופלורליזם הוא אחד מיסודות הדמוקרטיה, עליה משום מה אתה מרגיש צורך מוזר להטיף לנו, ה"רוסים". 6) אני ממש מקווה שבוריס וטימור החטיפו לך פעם, ואם כן אז אני מבינה מדוע. 7) ריסוס צלבי קרס, באשר הוא ולא משנה ע"י מי נעשה, הוא אחד הדברים היותר חמורים שיכול אדם לעשות. ואולם, בוריס וטימור אינם יחידים. אתה מבין, יש לך מדינה קטנה, אבל היא מקור הגנה לעם היהודי. אם באים "גויים" מבריה"מ (ואתה לא מבדיל בין "גויים" ויהודים שבאו מרוסיה - אתה שונא את כולם) וגם כאלו שאינם גויים, ומחליטים להשתקע כאן משום ש"נמלטו", אזי זה משום שבמדינה שלנו הם מרגישים בטוחים, וגאים להיות יהודים. לא נעים ללכת ברחוב ולשמוע "יהודיה מסריחה", אבל הרבה פחות נעים לערוך מסע של עשרות אלפי קילומטרים אל מקום שבו חיי העם שלך, וללכת ברחות ולשמוע "רוסיה מסריחה". רואים שלעולם לא היית זר. כיף לך. בעצם לא, אין לך מושג - וחבל. "כל אחד הוא הקין של אחיו" היא אמירה חזקה שיצא לי לקרוא לא מזמן. אני רוצה להאמין שאינה נכונה. אני רוצה להאמין שיש לי עם, ומדינה, מגובשים ואיתנים, ולא נתונים לידי איום של הרס פנימי, בטח שלא ע"י אחד משלנו. מקווה שלא נעלבת,

macco

New member
../images/Emo45.gif עם הסתייגות

בתור אחד שסבל מהקטע של "רוסי מסריח" מ"חברי" ביסודי בשנים הראשונות בארץ ועכשיו ישראלי לכל דבר , לא נראה לי שאפשר להסתכל על כל הענייו הזה חד-צדדית. לפעמים נראה לי שהעלייה של 90´ הייתה כ"כ מסיבית שלכמה אנשים היה קשה להתרגל לכזאת כמות של "זרים" סביבם(לא מצדיק גזענות וקללות כמובן), ואחרי כמה שנים הם כבר למדו לקבל אותם/נו(או שלמדו להסתיר את מה שהם באמת חושבים? אני אופטימי בעניין הזה). אני יכול להגיד שלא שמעתי שום אמירה גזענית או מתקרבת לזה בקשר למוצא שלי כבר 7-8 שנים, לכן די הפתיעו אותי השטויות שיוסי וג´סוס כתבו(הרוב זה קשקוש ווחלק גזענות טהורה, אבל על כך כבר היו מספיק תגובות). לצערי הרב יש גם מעט אמת בהודעות שלהם. כשקראתי מדי פעם את העיתון ברוסית(וסטי) שההורים שלי קנו(לכל הקופצים- ההורים שלי מדברים עברית שוטפת והשתלבו מצוין, פשוט יותר קל לאדם לקרוא ולדבר בשפת האם שלו), ראיתי שם לא פעם כתבות שמסבירות עד כמה מערכת החינוך הישראלית היא ברמה נמוכה ולא מגיעה לקרסוליים של הרוסית- הכללה עצומה וברוב המקרים פשוט לא נכונה(למרות שיש הרבה מאד מאד מה לשפר). אבא שלי שלמד(והצטיין) בברה"מ ומלמד בישראל פשוט צחק על הכתבות האלה, ולו יש את כל הכלים להשוואה. אני אישית מכיר כמה אנשים שעשו את ההכללה הזאת על הישראלים הצברים עצמם, בעיקר על מרוקאים. יש אמת גם בעניין של ההתבודדות בתוך הקהילה- ראיתי ושמעתי על לא מעט אנשים לא זקנים במיוחד(גיל 30-40) ואף כאלה שהגיעו לארץ בגיל העשרה, שפשוט "ויתרו" על לימוד עברית והסתגרו בקהילה- מה שבסופו של דבר הזיק בעיקר להם. כתבתי את כל הנ"ל בעיקר בשביל המגיבים- לא הכל חד-צדדי, יש בעיות גם אצל חלק מהעולים שצריך לפתור(אם כבר לא מאוחר מדי). ליוסי וג´סוס עצמם- תתבגרו, למרות שיש בהודעות שלכם קצת אמת ברובן הן גזענות וקשקוש(הטיעון של "המשטר שהיה לכם שם" אפילו מצחיק, בייחוד בהתחשב בעובדה שהמשטר הזה נפל כשרוב המשתתפים בפורום הזה היו בגיל 7, וכמו שולדי אמר- המשטר הזה מעניין להם את האשך השמאלי). עם גישה כזאת אל תתפלאו אם לא רק "רוסים" לא ירצו להיות בסביבתכם.

למעלה