עד מתי

yofi tofi

New member
עד מתי

אפשר להציע בקשה שאני רוצה להרשם לעתודה? מה הציון הפסיכוטכני הדרוש לעתודה ברפואה?

bodas18

New member
תשובה.

היי, קודם כל - איזו חתימה.... מסתדר לי מאוד עם הכינוי
זה כמו שנכנס פצלוח לפאב שנראה קטנצ´יק ומסכן ופתאום יש לו קול בס אכזרי: "תן בירה!". אותו דבר עם "יופי-טופי" ו- "שונאת! שונאת!".
סתם. בכל מקרה, בהנחה שאת בי"ב: את טפסי ההרשמה תוכלי לקבל לביתך ע"י שיחת טלפון פשוטה ללשכת הגיוס האזורית. עד מתי? באופן כללי שלב המיונים הבא הוא בפברואר, ואני מעריך שכבר לפני זה (ואולי הרבה לפני זה) הם צריכים לדעת מי נגד מי וכמה. שנית, אין דבר כזה ציון פסיכוטכני, אני מעריך שהתכוונת לפסיכומטרי. אני מעריך שלרפואה כן יש רף פסיכומטרי מסויים (בייחוד אם זה דרך מסגרת עתודה), אבל באופן כללי קבלתך או דחייתך מהמוסד האקדמי נעשית לא בהתייחסות לציון הפסיכומטרי בלבד אלא בהתייחסות לציון התאמה שמורכב מהציון הפסיכומטרי וציוני הבגרות. תוכלי לבקר באתרים של האונברסיטאות השונות ולבדוק ספי קבלה. מצ"ב האתרים.

mickeym

New member
אז ככה...

את הטפסים תוכלי לקבל בלשכת הגיוס, אך הם אמורים להשלח אלייך... טוב לדעת שעוד מישהו מתעניין כאן בעתודה רפואית (בלי להעליב את המהנדסים שכאן...
) ממה שאני יודע הרף מבחינת ציונים כדי להתקבל לרפואה הוא באופן גס: משהו כמו 101 ומעלה ממוצע בגרות, מה שאומר שאת צריכה שיהיו לך כמה בגרויות 5 יח´ מעל 90. כמו כן, הפסיכומטרי אמור להיות 700 ומעלה, על פחות מזה לא מדברים ברםואה... אגב, מהעתודה, קל יותר להתקבל משום שבשנה שעברה הרף בירושלים לל עתודאים היה (ממה ששמעתי ממקור ראשון) 740 (!!) פסיכומטרי. תשמרי על קשר ותודיעי על ההתפתחויות...

yofi tofi

New member
אני שמעתי

שלרפואה צריכים מינימום 720.. ורפואה זה הכי מעניין,אותי לפחות :) את עשית כבר פסיכומטרי? אני רוצה להרשם לתאריך הבא.

or99

New member
לא צריך 720...

לפחות בטכניון. לי יש 702 ואני מכיר מישהו עם קצת פחות מ-700. הכל תלוי בסכם, ואם יש מינימום הוא בטח לא 720...

yofi tofi

New member
בקשר לבגרויות שלי

אני עושה 5 מתמטיקה,אנגלית,ביולוגיה וחמש מחשבים שכבר סיימתי(עם 91-שזה פחות או יותר בסדר..)

mickeym

New member
אז אין לך מה להיות מודאגת..

השד לא כל כך נורא, עם בגרויות טובות ופסיכומטרי ל 720 פלוס אין שום סיבה שבעולם שלא תתקבלי לאן שתרצי... אגב, היית בכנס לעידוד עתודה רפואית? אם את צריכה עוד מידע על עתודה רפואית, אני כאן וכדאי שתפני לחבר´ה שכבר לומדים רפואה...

yofi tofi

New member
היית בכנס?

לא הייתי זה יצא על איזה אירוע של דודים שלי ולא יכלתי להגיע. יש לך פרטים רלוונטים חשובים למסור לי? אתה יכול גם לכתוב לי למסרים האישיים אם בא לך..

mickeym

New member
עוד פרטים....

תסתכלי בטאג ליין על עתודה רפואית. יש שם שרשור מדהים בעומקו ובאורכו לגבי כל מה שקורה עם עתודה רפואית בצבא. נהניתי מכל אות שקראתי ולגבי הכנס, אם לפניו הייתי בטוח ב-80 אחוז שזה מה שאני רוצה, עכשיו אני בטוח ב-200 אחוז. היה ממש משכנע ונחמד היה לדעת כי הצבא דורש רק שנתיים קבע בתפקיד ושהוא פותח את הדלת להתמחות ולימודי המשך בחו"ל שזה מבחינתי הגשמת עוד חלום ילדות...

yofi tofi

New member
אוקיי

תודה לך. עוד משהו שחשוב לדעת? :) אה-ואיפה אני מחפשת את מה שאמרת?

שמש27

New member
במשפט אחד פשוט

עשית בן אדם אחד מאושר...
יש שכר לעמל הטאג-ליין...

yofi tofi

New member
תודה בכל מקרה

נכנסתי לשם הרבה לפני ושמש-קראתי את המאמר עם הבנות לעתודה-מעולה!!!

שמש27

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo9.gif

את יודעת שזה הדבר הראשון שכתבתי בפורום ??? מה שנקרא - כניסה מכובדת... (זה אחרי שהייתי קורא סמוי כמה חודשים ובלעתי בשקט את כל הקלישאות... - גם היום אני קורא סמוי... מאד ........חחחחח
)

yofi tofi

New member
חחח :)

קורא סמוי למה לסבול לעזאזל?!?!? והנה-הגעת למעמד המכובד של מנהל :)

yofi tofi

New member
תודה רבה לך!

איזו תשובה מעמיקה צודק... רשמתי בטעות פסיכוטכני-ואין לי מושג למה!!! התרגשות :)) התכוונתי כמובן לפסיכומטרי.. נכנסתי למאמר בפורום ורשום שאפשר להרשם-רישום ראשוני באוקטובר-נובמבר ז"א שאני כבר צריכה להחליט.. אתה סטודנט? רוצה להיות? של מה? בקשר לכינוי שלי. היופי-טופי הוא פשוט סתם כינוי בשביל השעשוע והחתימה פשוט מייצגת את הדעה הפמינסטית שלי.-שנאת הצבא על השובינסטיות הענקית שלו!

bodas18

New member
אין בעד מה ../images/Emo13.gif

אני מוכרח להודות שאני מאוד לא אוהב את המשפט: "שונאת את הצבא". אני מוכן לקבל את הכעס, את המרירות ואת התסכול (ואני גם מוכרח להודות שאני מסכים...) אבל לא צריך להביא את זה לרמות של שנאת הצבא... אני כרגע סטודנט תיאורטי. התקבלתי ללימודי הנדסת אווירונאוטיקה וחלל (שלא רציתי ורשמתי בעדיפות שנייה כי חייבים לעשות את זה כשנרשמים) במקום ביולוגיה שהייתה העדיפות הראשונה שלי בשני מוסדות. אז כרגע אני לא מגיע ללימודים ומנסה לשנות את השיבוץ לביולוגיה. אני מאחל לך הצלחה ענקית במסלול ומקווה שאת יודעת למה את נכנסת (כל הקבע, הקק"צ וכו´ וכו´).

yofi tofi

New member
כן.. מודעת :)

פחות או יותר... עד כדי כך רוצה ביולוגיה? אני אישית ממש אוהבת ביולוגיה.. זה מעניין לאללה!! ואני לא שונאת את הצבא. ממש לא. אם אני לא הולכת לעתודה אני רוצה קרבי,אני רוצה כמה שיותר לתרום. הבעיה היא שהצבא לא כל כך פותח דלתותיו לבנות כמו לבנים וזה מה שמעצבן אותי. יותר מובן העניין?

bodas18

New member
לא מדוייק

יש כמובן מקומות שבהן יש עדיפות ברורה לבנים, אבל לאחרונה צה"ל דווקא הולך לקראת הבנות, ראי ערך קורס טיס וכו´. אם תוכיחי את עצמך ותעני על הדרישות תתקבלי בחום...

yofi tofi

New member
נו באמת

כמה בנותנכנסות לקורסים האלה כמה עוברות אותו או שורדות במהלכו בנים לא חביבים לבנות במקומות כאלה הם רואים אותים כפוגעי האגו שלהם. וזה בדוק.

למעלה