עד מתי

bodas18

New member
אז?!?

מה לזה ולצה"ל?? זה שיש שם פרחי טייס שמתנכלים לבנות זה אשמת צה"ל? תאמיני לי שבמבחניפ הסוציומטריים הם נופלים גם. אף אחד לא צריך טייס שחצן ויהיר. ובנות שנכנסות לקורס ונופלות, נופלות בגלל שהן לא עומדות בדרישות, בדיוק כמו בנים. את הרי לא מצפה שצה"ל ייקל את דרישות הקבלה והמעבר לבנות רק מפני שהם בנות כשזה מגיע לטיס, נכון?... אני מסכים שבאופן גורף צה"ל הוא אירגון שמעדיף לשבץ גברים בעמדות מפתח ובכלליות הוא אירגון שיש בו שובניזם... אבל גם צריך לקחת דברים בפרופורציה ולא לתת להם לשהפיע עלייך עד כדי שינאה או כעס. גישה חיובית...

yofi tofi

New member
גישה חיובית יש תמיד

גם אופטימיות אבל זה פשוט משגע!!! והמבחנים הסוצימטריים מאוד משפיעים.. זה דבר חשוב! זה מעצבן שצה"ל מעדיף בהרבה נשים על גברים בתקווה שיום אחד זה ישתנה :) ותהיה רמטכלי"ת!!! (ואל תגיד שאני לא אופטימית... :)

bodas18

New member
התבלבלת

התכוונת: מעדיף בהרבה גברים על נשים.... או שאת סכיזופרנית

yofi tofi

New member
בקשר לעתודה רפואית

יש נהלים שונים לגבי בנים ובנות בהשתלבות שלהם אחרי השנות לימוד בצה"ל? יש שינוי (משמעותי..) בשיבוץ הבנות בצה"ל לעומת שיבוץ הבנים?

bodas18

New member
תשובה

מדובר במבחנים על רקע חברתי-אישיותי. למשל: במיונים לקורס טיס מתבקשים מדי פעם המועמדים לרשום מי לדעתם הכי לא מתאים מבחינה חברתית לקורס (או להיפך). זהו מבחן סוציומטרי.

ketalar

New member
לא יכולתי להתאפק

שלום לך! קוראים לי ארז, ואם נכנסת לטאג ליין, אז יצא לך לקרוא קצת על הדעות שלי ושל יושבי הפורום השקטים בעניין עתודה רפואית. אני התחלתי לפני חודש את שנתי השישית בעתודה רפואית, ואסכם את עמדתי בכך שאני עתודאי מאוד מרוצה. משמח אותי לשמוע שיש בחורות שמעוניינות להיכנס לשירות קרבי. שאלת אם יש שינוי משמעותי בין בנים לבנות בשיבוץ, ואני אענה באופן מתחכם - יש שינוי משמעותי בין מה שבנות יכולות לעשות בעתודה היום לבין מה שהן היו יכולות לעשות פעם. בהנחה שתסיימי בהצלחה את לימודייך (אם ירצה השם), ולא ייכנסו לחייך שיקולים נוספים כגון משפחה או ילדים, והפרופיל הרפואי שלך לא ירד בצורה דראסטית, את יכולה להיות בטוחה שצה"ל יהיה מעוניין מאוד לשלב אותך בתפקידך הראשון בגדוד קרבי. חוזר שנית - קרבי. וליתר פירוט - יחידות השדה - שריון, תותחנים, ואני מאמין שעל אף שכרגע זה לא קורה (למיטב ידיעתי), כשאת תסיימי את לימודייך תוכלי גם להתנדב לשרת בתור רופאה גדודית בגדוד חי"ר (צנחנים, גולני, גבעתי, נח"ל). כמו כן לא לשכוח שבעוד שאנחנו מדברים יושבת באחד מבסיסי חיל האוויר הרופאה הראשונה של 669. (יחידת החילוץ המוערצת של חיל האוויר). הרשי לי לברך אותך על הכיוון הנכון שבו את מתעניינת. נתראה בקמפוסים בעוד שנה אינשאללה, ובברכת שבע השנים הטובות, ארז.

למעלה