עד מתי ????

rachel437

New member
כל רשימת האנשים שהבאת

לא מצאו שיש אלוהים אלא נולדו למשפחות אדוקות וקיבלו את אלוהים יחד עם ארוחת הבוקר צהריים וערב. "אלוהים איננו הוויה חיצונית, אלא יחס מוסרי השוכן בתוכנו." (עמנואל קאנט).

habeas corpus

New member
בבקשה. ואולי השקפה שונה על הדברים.

כל אמונה שתבחר בה, תהיה אחוז מידי פעם בספקות. זה טבע האדם. אם תחליט למשל להיות חרדי שלא בעל כרחך , תתמלא לעיתים ספקות שאולי אין בורא לעולם , וזה הכל חרטא . גם למשה רבינו היו ספקות כאלה. ואם תמשיך בדרך אתאיסטית, מידי פעם תתלבט בהתלבטויות שלך עכשיו. גם ריצארד דוקינס נתקף בהם לעיתים. אל תאמין לפסאדה. אין אדם ש"יודע" , ובטוח לעולם ובכל המצבים באמונתו. פשוט אין. האדם הוא יצור דינמי ומשתנה, ולפיכך מן הנמנע שיהיו לו אמונות מוחלטות. אז אל תרגיש רע.

habeas corpus

New member
ייאמן לגמרי.

רק היום , מהודעה של מיסטר , התברר לי שיש מי שחושב שאני מישו אחר. אז אני לא.

Marie Curie

New member
אני לא מיסטר

ומעולם לא חשבתי שאתה מישהו אחר. הגעתי לפורום זמן קצר לפני ניקך הנוכחי.

habeas corpus

New member
אז למה להחליט?

רמת הספקות אינה קשורה לאיזו דרך בחרת , אלא לקו האישיות של המסופק. ואם ספקותיך מטרידים אותך רבות , מדוע לך להחליט. בימים בהם אתה מאמין שאין אלוהים, או שמעולם לא ניתנה תורה, וברור לך כשמש בצהרים שהכל דברי הבל , התנהג בהתאם (למשל, אכול ציזבורגר אם בא לך). ובאותו יום שבו אתה מאמין באלוהים ובתורה וכו' עשה את הנובע מכך (למשל, הימנע ממאכלות אסורות). ואם אתה חושש מצד אימת הדין , אל תחשוש. החוקר ובוחן כליות ולב , יודע היטב את מחשבותיך. וכביכול, אחרי 120, כשישאלוך מדוע אכלת ציזבורגר, תאמר "באותו יום האמנתי באמונה תמימה, לאחר חקירה ודרישה, שאיני מחוייב בדבר , ושאין בורא לעולם כלל, מה אעשה וחייתי בדור של הסתר פנים". וכי יעלה על הדעת , שהחותך חיים לכל חי , שהכל גלוי וידוע לפניו, יעניש אותך על דבר שאינו בשליטתך? הרי באמת ובתמים האמנת שאין בורא לעולם, ולפיכך אין לך חיוב להימנע ממאכלות אסורות. ולראיה - באותם ימים שכן האמנת באלוהי ישראל ובתורתו , נמנעת ממאכלות אלה ! מובן שעונש על כך לא ייתכן . חלילה לו מעשות כדבר הזה, השופט כל הארץ לא יעשה משפט? אל אמונה ואין עוול , צדיק וישר הוא. לפיכך , לעניות דעתי, טוב תעשה אם פשוט תחליט שלא להחליט (שכן ממילא "החלטות" כאלה משתנות אצל בני אדם חדשות לבקרים), ותתנהג לפי אמונתך , גם אם היא משתנה מפעם לפעם.

למה סנדר ולא הרמבם?

התשובה היא כי סנדר בא מאותו רקע שאתה מגיע ממנו פחות או יותר, הוא גם אכל אותם לוקשים שהאכילו אותך בהם, ודווקא מהמקום ההוא הוא הגיע לתובנות הללו. בנוסף, סנדר מדבר את שפתך רואה את הדברים מהמקום והפרספקטיבה שאתה רואה אותם. לעומת זאת הרמבם וכל היתר הם בעלי רקע שונה הם גם התמודדו עם שאלות אחרות וענו תשובות אחרות שאותי לפחות הן משעממות, כי הן לא עונות על השאלות שהיו לי. סיבה נוספת היא כי אני כאן, אתה מכיר את כתיבתי ואת הנכונות שלי להתמודד עם כל שאלה ובעיקר לומר על מה שאני לא יודע לא יודע, אני לא מסמן את המטרה ואז אני שואל את השאלות, כי מבחינת נוחות הייתי מעדיף להאמין כי זה הרבה יותר פשוט ומתאים לאורח החיים הכולל שלי. אבל בסופו של דבר הבחירות הן שלך בלבד.

habeas corpus

New member
אבל כל מה שאמרת על סנדר

אפשר לומר על מאות אלפים אחרים שבאו מאותו מקום של סנדר ומאותו רקע, והגיעו למסקנות הפוכות. ולכן זה לא עוזר לו מבחינת הסרת הספקות, הלא כן?

קתרזיס

New member
../images/Emo45.gif

התשובה שלך מעידה על המון בטחון ואומץ. הווה אומר שאין בך אפילו שביב היסוס בנושא. כל הכבוד. אני מוכנה לחלוק בנטל...

קח תשובה רצינית לשם שינוי

אינני יודע כמה קראת ובדקת, אבל ככל שתקרא יותר, בהחלט יקל עליך. עם זאת, בגלל מבנה האישיות, אמונות שהיו ודאיות לחלוטין, לוקח להם זמן רב עד שהם נעלמות לגמרי, כי משהו במוחך עדיין מאמין. יתירה מכך, אם אתה חוזר בשאלה ואתה חי בסביבה חילונית, הספיקות נעלמים במהירות, אבל במצב שבו אתה חי בתוך קבוצה גדולה של מאמינים, כמו שכתב הרמב"ם, האדם נמשך אחר דעות הסביבה, אזי תמיד המח שלך ישדר לך, אולי החברים שלך צודקים. זה אחד מהעלויות של חיים כאנוס, וצריך לדעת את זה, אם כי מניסיוני, לאורך זמן הספיקות כמעט לא צצים בסוף...

לא מדויק

לא סביבה חילונית תורמת לחוסר ספקנות. רבים החילונים המאמינים בבורא עולם. מה שכן, לפתור את השאלות אחת ולתמיד, ראש בראש.

רותם 36

New member
מסכימה איתך

אבל למרות שרוב החילונים שאני מכירה כולם מצהירים שהם מאמינים באלוהים - לכל אחד כמעט יש תפיסה אחרת של מה זה אלוהים בשבילו. יש אמונה אבל תמיד תמיד יש גם ספק אני זוכרת שיחות שעשיתי עם חברים שלי (רובם מאמינים ) והמסקנה הייתה שאנחנו מקנאים בדתיים שיש להם אמונה שלמה ושום ספיקות. פשוט מקנאים !

לי יצא להכיר חילונים

שהצהירו שהם אתאיסטים. אחד מהם למשל - מסתבר שהאתאיזם נעלם כשקרתה לו תאונה עם האופנוע, הוא בא לשאול אותי, איזו ברכה אומר מי שקרה לו נס. בקיצור, עמוק בלב יש להם את הניצוץ היהודי:)

mister xy

New member
סביבה חילונית

השהיה בחברה חילונית גורמת לאדם להבין עד כמה הדת היא אבסורדית, כשאדם חילוני שואל אותך למה אסור לחתוך ניר טואלט בשבת ולמה אלמנה צריכה לעבור טקס משפיל כדי להנשא בשנית ועוד כהנה וכהנה, אז אתה מתחיל לקלוט שמשהו פה הזוי.

שראליס

New member
תשובה ראשונה לענין

אבל מחבורת רעים המונה לעשרות מתאים שיהיה יותר מא'

עץ שתול

New member
תגיש תלונה למשטרה

על נעדר!!! אולי בעזרת המשטרה והציבור תמצא אותו לבסוף
אגב, יש לך אולי דקיון פנים שלו??? א"כ תשתדל להפיץ אותו כמה שיותר, ובעזרתו אולי תמצא אותו.

למעלה