עד מתי ????

שראליס

New member
עד מתי ????

כבר כמעט שנה שאני בבחינת חרדי בעל כורחי ואני לא מאמין באלוהים וכו' ואעפ''כ כל משך זמן באים לי הרהורים של ספקנות אולי אני לא צודק ובאמת יש אלוהים והיא אלוהיהם של ישראל אבל באמת אני לא חושב שזהו אבל עד מתי אהיה מסופק

עד שתקח את עצמך לידיים

ותברר ברצינות, תשמע את הטיעונים של שני הצדדים ותראה מי משכנע אותך יותר

סנדר בדק ומצא שאין אלוהים

תוכל לומר לאלוהים לכשישאלך, סנדר השיאני. אם יש שאלות ספיציפיות נשמח להיות לך לעזר.

ההגיון1

New member
אתה מוכן לקחת על עצמך את האחריות לכל האנושות

כמעט כמו רשב"י שהודיע שהוא יכול לפשטור את בני כל העולם כולו מן הדין (בצירוף בנו ויותם בן עוזיאל) אגב על זה סמכינן אנן החוטאים דלא דחלינן מן דינא (על זה סומכים אנו החוטאים שאיננו מפחדים מן הדין)

habeas corpus

New member
אבל עמנואל קאנט

והרמב"ם, וסרן קירקגור , ואוגוסטינוס הקדוש, וגורג בוש, וישראל אומן,ואייזיק ניוטון, ושמוליק כהן מקרית גת, בדקו ומצאו שיש אלוהים. ואז, למרות שהוא סומך על סנדר בעיניים עצומות , בכל זאת עולים בדעתו הספקות שאולי בכל זאת אלה צודקים ולא סנדר. אז מה הועלת לו בתקנתך?

habeas corpus

New member
המממממ... הרגזתי אותך?

חבל שלא אמרת מה עשיתי. מן הסתם פגעתי בך במשהו שאמרתי. אם כך, אני חוזר בי מן הדברים הפוגעים, יהיו אשר יהיו, ונבקש סליחה.

סוג ב

New member
רק החזק שורד

במי אתה מאמין? אולי פעם אחת תגלה לנו??? אחרי כמעט שנה של אירוח, מגיע לנו לדעת.

habeas corpus

New member
לפני כשבועיים נכנסתי לראשונה לפורום

אז זה ממש לא שנה אירוח. וגם בתום שנה (אל תדאגי יקירה, אשתעמם ואעזוב הרבה לפני כן) אינני סבור ש"יגיע לכם" לדעת. יחד עם זאת , אשמח לענות ולספק לך מידע , גם מבלי שתעבור שנה , וגם מבלי שזה "יגיע לך". דא עקא, אינני מבין את שאלתך. "במי אתה מאמין?" . נראה לי שדי ברור מההודעות שלי שאני עפ"ר מאמין , באלוהים. ולכן לא ברורה כוונתך.

סוג ב

New member
בניק הזה- שבועים

שנינו יודעים, יפה מאוד, מה היו ניקך הקודמים... אז אשאר על השנה. עפ"ר ? ?

habeas corpus

New member
LOL . גם לשיטתך

לא מדובר בשנה, אלא בתקופות קצרות ע"פ השנה. וד"ל. וכן. עפ"ר. וכי יעלה על הדעת אדם שאמונתו במשהו, יהדות, אתאיזם, או כל דבר אחר היא כל כך חזקה עד שלעולם לא יעלו בו הרהורי כפירה באמונותיו? לדעתי ברור שלא. אכן , בעלי תשובה ויוצאים בשאלה טריים , נוטים "לדעת" , ולטעון שאמונותיהם החדשות הן עובדות, ולעולם אין הם מהרהרים אחריהם, אבל ייסלח לי על כך שאיני מאמין לדבריהם. אמונה היא תכונה של האדם . האדם הוא יצור דינמי , ולפיכך הכרח הוא שמפעם לפעם הוא יטיל ספק בדברים אותם הוא רואה כאמיתיים.

סוג ב

New member
אוקיי

אז אחזור על שאלתי. אתה מאמין, לא בעולם הבא, אבל ברעיון האלוהות. אתה לא אוהב חרדים ובקיא באי אילו ספרים כאלה ואחרים.. אתה הולך עם כיפה? הלכת עם כיפה? ואיזה. אתה מגדיר את עצמך כאדם דתי, מסורתי, מאמין, שומר תו"מ?

habeas corpus

New member
לא יודע מה זה "רעיון האלוהות".

מאמין באלוהי ישראל , בתורה מסיני, בהלכה. כשאני בארץ אני עם כיפה , בחו"ל - בלי. מלבד שנה וחצי של יציאה בשאלה , תקופה בה הסתובבתי כמובן בלי כיפה בכלל. אני לא מגדיר את עצמי. אבל אני משתדל לשמור תו"מ, ורוב האנשים יגדירו אותי כד"ל.

mister xy

New member
שכחת לספר לנו על החבר שלך

הקצין ההוא שבמילואים................

למעלה