"עד מחר".

mai235

New member
"עד מחר".

היי, אני חדשה פה, קוראים לי מאי ואני בת 19 מרמת גן. קודם כל, חשוב לי להבהיר שאני אוהבת מאוד את אביתר בנאי, אני חושבת שהוא ואחיו מאיר הם הזמרים הכי גדולים בארץ הזאת. האלבום הראשון שלו מלווה אותי מאז שהוא יצא ועד היום, ובכל פעם אני מגלה בשירים שבו משמעויוןת חדשות. וההקדמה הזאת נחוצה בשביל שתבינו עד כמה גדולה אכזבתי מהסינגל החדש שיצא לא מזמן. את "אותיות פורחות באוויר" עוד הצלחתי לחבב. נכון, לא מדובר ב"תתחנני אליי", אבל זה גם לא שיר גרוע. מה שלצערי אי אפשר להגיד על "עד מחר". תגידו לי, מה זה החרטא הזה? מה קרה לבנאדם שכתב את "יש לי סיכוי"? מרי פופינס נכנסה בו כדיבוק? מה זה השיר האובר-אופטימי הזה? מה קרה, אז חזרת בתשובה, זה אומר שכל הצדדים המכוערים בעולם הזה נעלמו? הכל מושלם, עושים ג'וגינג בפארק, השמש זורחת, ציפורים מצייצות ואוי, השארתי את הזרעונים ליונים בבית. כאילו, בנאדם, הבנו שאתה נשוי באושר, מחכה לילד ה18 ואין לך אף אפרת בן צור להתעצבן עליה. אז שועלים מחבלים זה התחליף? ג'יזס, זה פאתטי! באמת שאני לא מבינה את כל התגובות המפרגנות האלה פה ובכל הטוקבקים. מה אתם רואים בשיר הזה שאני לא רואה? ומילא המילים. נניח שהוא נדפק בצד שהיה הכי חזק שלו. מה נסגר עם הלחן הצפוי הזה והעיבוד העוד-יותר-צפוי הזה? הלו, איפה השבירות קצב והחוסר סימטריה מ"הדוב והנחש"? בית, פזמון, בית, פזמון, סי-פארט. זהו, הרגת אותי, איזה מקוריות. מה שכן, הקול שלו נשמע טוב מאי פעם, ואני שמחה על זה. אשמח לתגובות \ הערות \ טענות \ מענות, אני באמת מנסה להבין מה פספסתי. תודה, מאי המאוכזבת.

Dont Panic

New member
חוץ מהניסוח התקיף

אני די מסכים עם הכל. בינתיים אני די מאוכזב. זה מרגיש שאביתר איבד את התעוזה.

מאי

היי מאי, גם אני חדשה פה
אני חושבת שכדי לבקר את המקוריות והתחושות היותר ספציפיות של אביתר צריך לשמוע את כל הדיסק, אז על זה אין מה כל כך להגיד. נראה לי שאת שוכחת שסינגלים זה בדרך כלל השירים שיותר קליטים, תופסים אנשים וגורמים להם לזמזם אותו בדרך הבייתה ולכן חשובים לרדיו ולפרסום. שמעתי כמה שירים יחסית חדשים שלו שאני לא בטוחה שייכנסו לדיסק שביניהם "משיב הרוח" ו"מאחורי השמש". במשיב הרוח יש איזכור של ירושלים, שאולי נתפס כאיזכור לשיר קודש, מה שלדעתי עושה אותו חזק, עמוק, ולא נראה לי שהוא יהיה מה שתשמעי ככה סתם ברדיו. זה כמו שאת "הדוב והנחש" אנשים לא יחפשו לשמוע, וכמו "בראשית" שהנועזות והאבסורד של השיר לא יוכלו להיכנס לפלייליסט של גלגל"צ. יכול להיות שעד מחר ואותיות מאכזבים, אבל אביתר הוא יוצר, ויוצרים, כדרך הטבע- מתפתחים, דועכים, משתנים וכו'. אני חושבת שהחזרה בתשובה עשתה לו טוב אבל לא שינתה את מי שהוא בבסיס. תתחנני אליי הוא תחושתי מאוד, וכמו שאדם משתנה- גם מה שהוא עובר וההתייחסות התחושתית שלו למצבים שונים, מתהפכת. איזה חבר שלי שהיה ניזון בעיקר מהשירים הקשים שלו (אקדח, תתחנני אלי וכו') הלך להופעה של אביתר בפעם הראשונה בחודש האחרון וחזר מאוכזב כי "הוא התבגר". מה שטוב באביתר, זה שתמיד היה אמיתי לגמריי בכתיבה שלו, וזה משהו שלא השתנה, גם אם הוא חזר בתשובה. אם השירים "עד מחר" ו"אותיות פורחות באוויר" לא נראים לך משהו- חכי לדיסק בעוד 17 ימים (יאיייי!!!) ואולי תגלי משהו שאת אוהבת, או שפשוט תאהבי את האמת החדשה שהוא כותב ויוצר. כי זה מה שהוא.

Walk Two Moons

New member
היי נעמה, ברוכה הבאה ../images/Emo9.gif

אני פחות או יותר מסכים עם כל מה שכתבת פה. כלומר, אני לא מסכים בכלל עם דעותיה של מאי על "עד מחר", אני לא חושב שמדובר בשיר גרוע שמתעלם מ"הצדדים המכוערים בעולם הזה" אלא להיפך, אבל אני חושב כמוך שלא מדובר בהכרח בשיר מייצג. חוץ מזה, "משיב הרוח" ו"מאחורי השמש" הם שני שירים נהדרים שלא ייכנסו לדיסק, כי הם חלק מפרוייקטים אחרים שאביתר לקח בהם חלק: "משיב הרוח" הוא מתוך האלבום "סימנים", הכולל שירים של המשורר מירון ח' איזקסון שהולחנו ובוצעו ע"י אמנים שונים, ו"מאחורי השמש" הוא מתוך פסקול הסרט "הדברים שמאחורי השמש". ושוב, ברוכה הבאה

חבל ../images/Emo4.gif

ממש רציתי ש"משיב הרוח" יהיה בדיסק. תמיד לוקח לי שעות לאתר אותו באמפי
תודה רבה על קבלת הפנים! תהיתי אם כדאי לכתוב "היי אני חדשה!" צומיסטי אבל העדפתי לכתוב כשיהיה לי משהו חשוב להגיד, אני חייבת קצת מזה למאי
שיהיה שמח :)

קירה32

New member
נעמה,

מסכימה עם מה שכתבת . גם לדעתי חייבים לחכות ולשמוע את כל הדיסק . בינתיים , " אותיות פורחות באוויר " הוא לדעתי שיר מרגש .והשמות " אותיות פורחות באוויר " , " לילה כיום יאיר " - איזה יופי !

שמעת את שיר טיול?

את לא יכולה לצפות מאומן רק למחזר את עצמו כל הזמן. יואב קוטנר אמר עליו, על אביתר, שהגדולה שלו היא שהוא אמן ומחפש אמיתי, שלא יחזור על נוסחה כלשהי כדי להצליח; כל היופי של הכרונולוגיה הדיסקוגרפית של אביתר היא התהליך שהוא עבר - הראשון התחיל בהרבה כעס, השני היה בלבול טוטאלי, והשלישי היא הגעה לתשובה ולשלמות פנימית. בקיצור, עכשיו הוא רוכב על הגל הזה של האושר והאופטימיות, ומותר לו - זה מה שהוא רוצה להגיד, ואין לנו שום זכות לבקר אותו כאמן, שיעשה מה שבא לו. מה, את רוצה שכל השירים שלו ידברו על אקדחים ובעיטות למוח ופודרה? הוא הגיע למצב שלם, הוא מצא את התשובה בחייו (ואני אומר את זה כאתאיסט), ובגלל זה המלודיה הלא-סימטרית אולי, הוא התאזן. למרות שאני חושב ששיר טיול הכי טוב שלו, אני מוצא יופי גם בדברים החדשים שלו. מה רע בקצת אובר-אופטימיות? כי כשזה בא מאביתר זה אמיתי והכי אישי. וכן, נראה לי שחוזרים בתשובה רואים את העולם ככה, והוא מוציא את המוזיקה שלו בעיקר לעצמו, יותר מאשר לנו, אני חושב. את רוצה "הדוב והנחש" - תקשיבי ל"דוב והנחש". אין מה לשחזר דברים, זה סתם אקט של מסחור ושיעמום. (דרך אגב, גם אני בהתחלה חשבתי כמוך על הדברים האופטימיים האלה שלו, אבל למדתי לזהות את האמת שבדברים האלה, כי מה לעשות שזה נכון).

עוד משהו

גם "עד מחר" וגם "אותיות" מתייחסים לצדדים ה"מכוערים בעולם". מה הרקע של "עד מחר"? שגרה מעיקה, אשה שקשה לה לסבול את היום-יום החדגוני, בלי שום מטרה. ויש אנשים כאלה, אוהו. וגם "אותיות" - התחדשות מתוך מצוקה, תקופה של הרהורים וקושי מנטלי, שנגמרים. שני השירים מדברים, מבחינתי, על מעין מוות חיותי - מישהו חי בדרך מאוד שלילית וקשה, אבל אז מת ומתחיל מחדש, שורף את היומנים ומקווה לטוב. "כל מה שחי עובר, כל מה שמת נשאר".

חצי |נצל"ש|

לגבי ה|נצל"ש| מבריזים לי, תיכוניסטים הם עם חרא.. אז מי שמעוניין בכרטיס אחד להופעה הערב מוזמן ליצור קשר במסרים ולגבי החצי , לא כ"כ אהבתי את הגישה אני מודה שבאיזשהו שלב הסכמתי עם זה, שזה אופטימי וקיטשי ודביק, לגבי "עד מחר " ספציפית יש לומר , אבל זה לא קשה למצוא את האמת בזה גם אם זה לא האמת שלך כמו שנאמר פה לפני אביתר עבר תהליך מאוד גדול ביצירה שלו ורואים את השינוי מאלבום לאלבום ואין טעם לשחזר את זה , כי באמת היופי הגדול הוא השינוי הזה ומשלושת הדיסקים שיצאו כמה שהראשון נתפס כיצירת מופת עומד על נייר הוא בהחלט האהוב עליי הפשטות בו היא כמעט שלמות אביתר הכי שלם בו, ואביתר וכל אמן צריך ליצור לפי האמת שלו (והרי הראשון לא תואם את זה ברובו) ולא לפי הצרכנים לדעתי.. נכון המימד הכלכלי של הוא משמעותי אבל מאוד קל להרגיש ביצירה מזוייפת .

רעוּת

New member
"מרי פופינס נכנסה בו כדיבוק?" ../images/Emo6.gif

אני די יכולה להזדהות עם איך שאת מרגישה...אחרי שהקשבתי לאלבום השלישי שלו, אחרי שהראשון כבר ישב לי חזק בראש (מהשני אני מתעלמת פה במפגיע, סורי, לא התחברתי
), חשבתי "מהזה פה כל הטיפות של אור ולא לפחד מפחדים וכל החרא הזה?! איפה "אמן תישארי לנצח" ו"תמיד פחדתי להשתגע" ו"אבא בוכה על בן בוכה על אבא", וואט דה פאק, הדת היא אכן אופיום להמונים", ועוד שאר דברי נאצה שאני אחסוך לכם. אבל כשאני מנסה לחשוב על זה בצורה אובייקטיבית, הוא אלבום באמת טוב (השלישי) ויש בו שירים טובים, גם אם הם לא יהיו הבחירה הראשונה לי למוזיקת רקע לחיתוך ורידים (we'll always have titchaneni elay). לכשעצמו הוא טוב. בהשוואה לראשון שלו-- לא משתווה בכלל, לפי דעתי. וחבל. אין לי ממש דעה על האלבום החדש עדיין, אז אין לי כלכך מה להגיד על הרמה של השירים, אני רק חושבת שלמרות שאמן שמח זה לא המצב האידיאלי (סליחה באמת
) זה לא שהכשרון שלו נעלם, הוא פשוט לקח אותו לכיוונים אחרים, שאני (ונראה שגם את..) פחות מתחברת אליהם. ברגע שהוא באמת יתחיל להוציא זבל ולקרוא לזה "מוזיקה" (מישהו אמר טורי איימוס?
) תהיה לי פחות בעייה לחזור לדברי נאצה.

LIRY1

New member
לא מסכימה ולא מזדהה

אומן טוב - כותב מהחוויות שלו, מהמצב הרגשי בו הוא נמצא, ולא - זה לא חייב להיות מתוך סבל או קושי. אני חושבת שהדיסק השלישי של אביתר והדיסק שהולך לצאת - מראה התבגרות והבשלה של אומן, שעבר תהליך משמעותי עבורו, בין אם אנחנו כשומעים מזדהים עם התהליך או לא - אי אפשר להשאר אדישים אליו. אפשר להתרגש ולדמוע משירים פחות "קשים", לדוגמא "אב הרחמן" שגורם לי לבכות, ו"משיב הרוח" שגורם לי להתרגשות גדולה לא פחות מ"יש לי סכוי" או מ"טיפה של אור", והאמת היא שאלה נוגעים בי הרבה יותר מאשר "אקדח" או "תאטרון רוסי" או "תתחנני אלי" - שבלי קשר אוהבת מאד את השירים האלה. אביתר בנאי, כיוצר, נשאר מוכשר מרוב היוצרים שקיימים כיום. אני לא חושבת שבשביל להחשב טוב צריך שיכתוב שירים ש"אוכל לחתוך איתם ורידים", כמו שמישהו/י כתב/ה פה למעלה בשרשור. זה דווקא מדהים אותי איך בן אדם מסוגל להשתכלל בכתיבה ובמוזיקה שהוא יוצר. שמצליח להעביר מה שהוא עצמו עובר, ולא כותב בשביל שהקהל בהכרח יזדהה. נארה כאילו הוא כותב כי הוא זקוק לזה, וזה מדהים בעיני. כ"כ יפה לראות שינוי ולא חזרה על אותן מנטרות שכתב לפני כעשור. אם תשווי לכותבים ויוצרים אחרים, שגם הם לכשעצמם טובים, הוא בין היחידם שאכן מזתנה מאלבום לאלבום. מתבגר (אם אפשר להגיד את זה) וממש מבשיל מולנו. מצחיק שאנשים לוקחים אישית את החזרה שלו בתשובה, תהליך מאד משמעותי וגדול שהוא עבר, ובגלל זה לא אוהביםיותר את השירים החדשים שלהם. כי הוא אופטימי?! למה בן אדם לא יכול שיהיה לו טוב?! הלוואי על כולנו....

רעוּת

New member
או ש-

כי כשאתה עצוב לא בא לך לשמוע שירים שמחים שמדברים על לראות את האור, וכשאתה אתאיסט לא בא לך לשמוע "האב הרחמן", ואם מישהו מת לך, בא לך על אבות ובנים, ולא שירי הלל לשם. או סתם משהו שתוכל להתחבר אליו באותו רגע. ככה זה לפחות אצלי. ואין לי בעייה עם זה שהוא חזר בתשובה וטוב לו בחיים, אשריו. שוב, כל עוד הוא לא מוציא זבל וקורא לו "מוזיקה", שיהנה. אלה פשוט כיוונים שאני לא מתחברת אליהם כלכך, אז אני יכולה להבין את האכזבה או וואטאבר.

לפי המילים שלך את בטח לא מוזיקאית

ואם את כן מוזיקאית אז עדיין לא הבנת מה זה מוזיקה כנראה. בכל אופן אם את לא מוזיקאית, אין לך יכולת בכלל לבקר עשיית מוזיקה כלשהי כמו שאני לא הולך ומבקר בניינים כשאני לא אדריכל ודרך אגב בא לך או לא בא לך את נכנסת להופעה של מרלין מנסון וצועקת לו שהוא מוזר? או שאת פשוט לא נכנסת מראש? לא בא לך? אל תקני. ותחסכי מאיתנו את הפוזה של 'מוזיקה מתוחכמת זה הדבר'... כי עם הזמן מבינים שזה שטויות.. אין לי בעיה שאת לא מתחברת לדברים החדשים אבל הדרמטיות הילדותית הזו של לבוא ולטעון שהוא מדרדר או פחות 'טוב' מפעם.. לא מובנת לי אילו רק יוצרים היו צריכים לספק את ה'בא לי' שלך... למזלנו הם לא.

למעלה