"עד מחר".

בדיוק, גם רצף פשוט של אקורדים יכול להשתוות

ליצירה של בטהובן, כל עוד זה קולע. מוזיקה זה לא דבר שצריך למדוד ולחשב, זה עניין של הרגשה של המאזין וזהו, אין פה מדעים מדויקים, מה טוב ומה רע. למה אני, למשל, אוהב את הפינק פלויד? לא כי זה מורכב ונורא מתוחכם, אלא כי זה פשוט עושה לי את זה.

רעוּת

New member
די פספסת את הפואנטה שלי,

וזה בכלל לא קשור לאם אני מוזיקאית או לא (ועזוב שניגנתי איזה 8 שנים על פסנתר, זה כנראה לא נחשב) אמרתי שכל עוד הוא לא מוציא זבל וקורא לזה "מוזיקה" (והוא לא- המוזיקה שלו איכותית בעיניי גם אם אני לא מתחברת לכיוונים שהוא לקח את עצמו אליהם) אז אין לי טענות אליו בתור אמן. לא אמרתי שהמוזיקה שלו פחות איכותית מפעם, אמרתי ש*אני* מתחברת יותר לאלבום הראשון שלו. אני לא מבינה מאיפה התוקפנות שלך הגיע.

מי את שתחליטי מה זה זבל?

מה שיפה כאן זה שהייתי מסכים איתך אם היית אומרת ש'זבל' זה למשל מוזיקה עם מילים שקוראות לרצח , או לזילות.. מיניות.. חוסר עומק, שטחיות.. אבל את התכוונת במובן המוזיקלי ולא היתה תוקפנות מצטער אם זה היה נשמע ככה בכל אופן ונניח והוא יתחיל להוציא זבל, מה תעשי? את נשמעת מאיימת :p יהיו לך טענות אליו ? את מבינה כמה זה מצחיק? שלך בתור מאזינה יש טענה, אל מישהו שישב בבית וכתב שירים לעצמו, והחליט לשתף אותם. זה כאילו כמעט ותגידי לי שיש לך טענות אלי בתור אמן, כי את חושבת שהמוזיקה שלי היא זבל. משעשע.

רעוּת

New member
זה עניין של טעם.

מבחינתי "זבל" זה תחושה של חוסר השקעה, משהו שנותן תחושה של זלזול מצד האמן (שהוא לא לוקח את עצמו ואת המעריצים שלו ברצינות, אה, שרית חדד), בנאליות (שוב, עניין של טעם), ולאו דווקא שירים ב-3 אקורדים או משהו כזה, מבחינת הלחן. למרות שאני כן חושבת שהלחנים של האלבום הראשון שלו יותר טובים מהאחרים. או בקיצור, "זבל" זה גם כל מה שהוא בתת-רמה של מוזיקה מזרחית מבחינתי |סגזענות| וב"יהיו לי טענות אליו" אני מתכוונת שאני אפסיק להעריך את היצירה שלו, בתור אמן. וסורי, אבל באופן כללי, לא כל מי שישב בבית וכתב שירים חייב לשתף אותם, קצת מודעות עצמית יכולה לעזור לפעמים (ואני לא מתכוונת לאביתר פה, דווקא חשבתי על החדש של טורי איימוס
).

מודעות עצמית..

באמת בושה על טורי איימוס היא החליטה להוציא משהו שהיא חשבה שהוא בסדר גמור, אבל זה לא סיפק אותך.. צ.צ... צריך לעשות משהו איתה. נראה לי שטורי לא מבינה שהיא עושה את המוזיקה בשבילך.. ושהיא צריכה לספק אותך.. ואת כל המעריצים... באמת לא בסדר אמן צריך 'לקחת את המעריצים שלו ברצינות'.. כמו שאמרתי את לא יוצרת, ניגנת בפסנתר.. זה לא ליצור בהכרח.. כשתצרי מוזיקה, כמה שנים... תסכימי איתי. :) בכל אופן די להתווכח שבת

רעוּת

New member
לא נראה לי שהייתי מסכימה איתך גם אם הייתי

מוצארט. ושוב, ממש אין פה קשר לאם אני מוזיקאית או לא. סליחה באמת שזנחתי את הפסנתר ולא עשיתי מזה קריירה, זה בטח הופך אותי ליצור נחות ממך. ואמן יכול ליצור מוזיקה בשביל עצמו, אבל ברגע שהוא בוחר להוציא אותה החוצה לקהל הרחב הוא כן צריך לעשות איזשהי הסתכלות רחבה יותר ושתהיה לו מודעות עצמית כלשהי, וכן, לקחת את המעריצים שלו ברצינות זה חלק מזה. במיוחד אם הוא הציב סטדנטרטים מאוד גבוהים באלבומים הראשונים שלו, וזה מראה שיש לו את היכולות והכשרון לעשות את זה.

לא אמרתי שמישהו יותר טוב ממישהו אחר

אבל אם את בכוונה בוחרת לעקוץ אותי ולרמוז שזה מה שאמרתי, כנראה שזה מטריד אותך בלי קשר אלי. לא צריך להיות מוצרט כמו שאמרתי מקודם אני לא מבקר עיצובים של בניינים כי אני לא מנוסה באדריכלות. ואני לא מבקר הפקות של אלבומים אם אני לא מנוסה בסאונד. מוזיקה זה דומה מאוד לציור וכמו שאת לא מצפה מצייר מפורסם 'לשים לב' בגלל מעריצים או כל מיני דברים שאמרת... אותו דבר עם מוזיקאי. שבוע טוב

Walk Two Moons

New member
*מתערב*

למיטב הבנתי (וקראתי את ההודעה שלה כמה פעמים כדי לבדוק שאני לא מפספס משהו) רעות בכלל לא דיברה על "מוזיקה", אלא בעיקר על הנושאים בהם השירים עוסקים. אז איפה נכנס פה עניין המוזיקאית לא מוזיקאית, או עניין המוזיקה המתוחכמת? זכותה לא להתחבר לנושאים בהם השירים עוסקים, זה לגיטימי בדיוק כמו שאתה לא מתחבר כיום לתיאטרון רוסי. וגם הדוגמה ממרלין מנסון לא רלוונטית, כי היא לא הולכת ולא צועקת שום דבר לאף אחד, אבל זכותה המלאה לבוא לפה ולהביע את דעתה או לבקר את השירים, זה בסדר, לזה נועד הפורום. יכול שמבחינתך יש 'יומרנות' כלשהי בהעברת ביקורת על משהו שאמן עושה, שהוא מבחינת האמן הדבר הכי נכון שיכול היה לצאת לו (אני כבר לא זוכר בדיוק מה אמרת בקשר לנושא הזה, סליחה אם אני מסלף את דעתך...) אבל רוב העולם לא חולק איתך את הדעה הזאת, ואין בכך שאיפה שהאמן יעשה מה ש"בא לי". אולי קצת כן, אבל שוב - זכותך לחוות משהו כלפי מה שהאמן משחרר ולהוציא את זה החוצה בפורמט זה או אחר.

כתבתי לך תגובה, והיא נמחקה או משו

אז בכל אופן אין לי כוח לדון בזה עוד דעתי מותרת לי וגם דעתה מותרת לה. ולכן אין שום סיבה לגונן על מישהו אחד או להצדיק מישהו אחר. לדעתי.

מסכימה עם התגובה של לירי1.

זה נראה שיש פה אנשים שחושבים שבגלל שאביתר חזר בתשובה אז הוא אחר,זה מה שטוב לו ושיישאר ככה. שיר מדהים לפי דעתי למרות שגם אני חיפשתי טיפה עומק במילים.אבל בסדר. אל תתיחסו לשולי,תקשיבו למוזיקה המדהימה שלו וזהו,הכי בריא

חיפשת עומק במילים ולא מצאת?

"רחוקה מהבית, השביל לחזור נמחק" "אנשים עייפים רצים ברחוב" "הליכה מהירה להתיש את הגוף" "יש פירצה בגדר" "שועלים מחבלים מייללים ונעלמים" ? אם זה לא עומק אז מה כן עומק?

TEENAGER1

New member
ואתה שאלת לא מזמן

מה העניין של "אסור לך לחשוב כשאת כל כך עייפה".. יקירי - התקלקלת

TEENAGER1

New member
אני לא יודעת מה יש כ"כ להאיר פה

כשעייפים המחשבות מגיעות למקומות לא טובים, השועלים מחבלים בכרם, אז הולכים והולכים ורק מנסים להפסיק לחשוב, להתיש את הגוף כדי שהנשמה תשתחרר ותתאושש..

חחח אני אתקן את עצמי

המילים מיוחדות ומדהימות והכל...אבל ציפיתי למשהו יותר אביתרי כזהXD כמו למשל 'אני לא יודע להיות שמח,גם לא להיות עצוב'. 'ירח בים יעזור לסלק את החושך עם טיפה של אור' או משהו כזה אני לא זוכרת תשיר במדוייק.דברים כאלה.

ח ל ו ן

New member
ירח בים יעזור לסלק את החושך עם טיפה של אור

שורה לא "אביתרית" בעליל, לדעתי.

למעלה