עד כמה...

ran 15

New member
נכון , הצליל שלו נעים יותר..

אבל הוא גאון...אני אוהב נלגן שירים שלו אני יודע את Brothers in arms את sultans ועכשיו את lady writer בתקווה להצליח אותו תוך פחות מחודש , ולעבור ישר לשיר down to the waterline (נארה לי ככה קוראים לשיר אז זה בערך...) אני ממש אוהב להקשיב לשירים של dire straits יותרמ כל להקה אחרת....יש עוד להקות בסגנון שלהם ?? אני לא מתמצא כל כך...

Octavarium

New member
קרה לי

ת'כלס אני מרוצה מהרמה שלי... תמיד הייתי מרוצה ממנה (הייתי ריאלי ביחס לזמן שאני מנגן כמובן) קרה לי שניגנתי למישהו משהו והוא אמר שזה טוב ואני חשבתי שזה רחוק מלהיות טוב... אנשים שהם לא מוזיקאים ובייחוד לא מנגנים ת'שיר הספציפי, פחות ישימו לב לדברים הקטנים... אתה שאתה מנגן את זה אתה מכיר כל תו וכל הבדל סאונד בינך לבין המקור... לכן אתה לא מרוצה והוא חושב שזה טוב

ran 15

New member
ועד כמה זה הטריד אותך אם בכלל?

אישית , תראה , תכלס על חשמלית אין לי כל כך הרבה זמן - 9 חודשים אולי... ובקלאסית שאני נורא אוהב אז יש לי 13 חודש כאשר תכלס נגינה ועבודה (אם מורה ובלי...) 9 חודשים מתוכם. אם להגיד שאני מרוצה מהרמה שלי ? , לא אני מחשיב את עצמי "לגיטריסט" , אני פשוט לא מרוצה ממנה - אנשים סביבי נורא נהנהים לשמוע אותי מנגן , ותמיד אומרים שגיטרה נשמעת טוב. אבל אני מנגן ואני מרגיש שמשהו חסר , משהו לא מוגדר , אישית אני פשוט לא אוהב את הצליל שלי - בחשמלית טיפה יותר , אני מנגן עם אצבעות בלי מפרט ואני אוהב את הצליל שנוצר - צליל חם כזה - נעים. אבל עדיין לא על הקלאסית ולא על החשמלית הגעתי למצב שאני מסופק מהצליל שלי , האם זה ציוד? האם זה אני בתור נגן ? ...איך עובדים על דבר כזה בייחוד שאני לא יודע להגדיר אותו לעצמי.... מבחינת רמה אני דיי מרוצה ולא מרוצה , אני לא מרוצה כי אני מתקדם לדעתי דיי לאט -השירים שהזכרתי בהודעה הראשונה הם הקשים ביותר מבחינתי שאני יודע לנגן נקי (עדיין לא מרוצה אבל אין בעיות של תווים) אבל אל מול זה אני בעצם מנגן בלי מפרט , אני לא יודע עד כמה זה פוגע, אם בכלל זה אמור לפגוע בהתקדמות. בכל אופן , אני דיי מבין שאני לא היחידי שקרה לו את זה...אז סבבה חחח...

ran 15

New member
"אני לא מחשיב "***

ההערה האחרונה ***-> אני מרוצה רק בכמה דברים קטנים - כמו למשל הקטע של "בלי מפרט"... נ.ב - חייב להבהיר שאני מדבר על הצליל - אז לא אין לי זמזומים שאני פורט , אלא הצליל עצמו או לא יודע , אני פשוט לא מצליח להגדיר את זה...

oneman2

New member
גם אני מנגן בעיקר בלי מפרט

וגם גילמור ונופלר ניגנו בעיקר בלי מפרט, וגם המורה שלי שמנגן כבר 20 ומשהו שנה והוא מנגן מ-ד-ה-י-ם. זה ברור שעם האצבעות אי אפשר למהירות נגינה שאיתה אפשר להגיע עם מפרט, השאלה היא מה אתה מעדיף לנגן.

loomer4

New member
גילמור ניגן בעיקר בלי מפרט? :/

היה גם את ווס מונטגומרי שניגן רק עם האגודל!

RoieL

New member
כמה דברים

אפשר לפתח טכניקה שאיתה מגיעים למהירות הפריטה במפרט ויותר- יש באמצעותך 4 "מפרטים" שעושים כל פעולה שאתה חושב עליה. וגילמור לא ניגן עם האצבעות, אלא אם Is There Anybody Out There זה רוב הקריירה שלו.

Mr MAG

New member
לדעתי הבעיה שלך היא טאצ'

זה מה שהפריע לי תמיד בנגינה והבנתי שזה דורש עבודה רבה, זה אחד הדברים שעושים את ההבדל בין נגן חובבן למקצועי. זה לעבוד על טכניקה מדויקת של חסימה כדי שהנגינה תהיה נקיה כל הזמן (זה הדבר שהכי הכי קשה לי אישית, אני ממש נאבק על הקטע הזה), זה לעבוד על דינמיקה נכונה שתיתן "חיים" לנגינה שלך ומדובר פה בוויברטו מדויק ששומר על האינטונציה ומדגיש את התווים שאתה רוצה להדגיש, על שימוש נכון בעוצמת הפריטה שלך כדי ליצור רמות שונות של הדגשה (פיאניסימו, פורטיסמו וכו'), וזה בסופו של דבר גם החיבור למה שאתה מנגן, אתה צריך שהצלילים ירוצו לך בראש ושתוכל לדמיין, "לשמוע בראש" את מה שאתה מנג ולדעת בזמן אמיתי מה מתרחש במנגינה שאתה מוציא מהידיים, זה הסוד לעובדה שנגנים מעולים יכולים להוציא מכן מנגינה מוכרת אלתור שיישמע כאילו הוא חלק ממנה, שיש אנשים שיכולים לנגן סולו של שיר שיישמע לך בדיוק כמו הסולו המקורי למרות שזה אלתור של הרגע. אחד הטיפים הכי גדולים שקיבלתי ושעזרו לי להגיע לזה, חוץ מהמוטו הישן של "להתאמן ולהתאמן עוד קצת" זה להפתח לסגנונות חדשים, אפילו לא רק בנגינה אלא בשמיעה, לשמוע לראות וללמוד כמה שיותר נגנים ולא רק גיטריסטים, תנסה לראות מה מיוחד בנגינה של כלים שונים ושל נגנים שונים ולמצוא את ה"טריקים" האלה בעצמך, תנסה לשים לב איזה דברים אתה אוהב בדיוק בנגנה של הגיטריסטים האהובים עליך ולחכות אותם, להבין מה הם עושים ולמה. והכי חשוב אל תשלול את המחמאות שאתה מקבל, סביר להניח שהרווחת אותם ביושר.

Octavarium

New member
../images/Emo41.gifחפירה! ran15,זה מיועד בעיקר אליך

בדיוק בגלל זה אני מרוצה מהרמה שלי. לדעתי מה שרשמת פה (שמתקשר מאוד לפיל כמובן) זה אחד הדברים שלאחרונה נעשיתי יותר חזק בהם (יש עוד מה לשפר... תמיד יש...) והתפתח אצלי לאחרונה באופן מאוד משמעותי.. אני מנגן נקי כשאני רוצה ומלוכלך כשאני רוצה והויבראטו שלי מרעיד לי ת'חדר (מרוב שהסאונד שאני משיג עוצמתי) איך הגעתי לזה? הדרייב שקיבלתי (מעצמי) שאפתי למשהו והתמקדתי בו... בנוסף עם החלפת ציוד קלה (קניית הגיטרה הזאת שאפשר להשיג איתה צליל טוב ממולטי ורמקולים של מחשב...) זה נותן דרייב מטורף לרצון שלך... אני מנגן איזה 6-8 שעות ביום בגלל שאני נהנה מכל רגע! בנוסף לזה תוסיף כמה משימות (2 הופעות בבארבי של הופעות מחווה (1 כבר הייתה וביקשו מהלהקה שלי להופיע שוב.. ב27.3) ) שעם כל משימה פיתחתי משהו נוסף שלא היה לי (כי לא ניגנתי את הסיגנון הזה בדיוק) למשל בהופעה הראשונה ניגנו שם מחווה למטאליקה אז פיתחתי קצת שרדינג סטייל קירק (שזה די בסיסי אבל לא היה לי... היה לי מהירות אומנם... אבל לא את זה) ופיתחתי קצת פריטת אלטרנייט יותר נקייה ויעילה שזה מאוד עוזר.. בהופעה הקרובה ננגן גם טסטאמנט שהסגנון שלהם דומה למטאליקה אך יש להם איכויות נוספות (ואחרות כמובן) סולואים שמורכבים שונה וכל מיני דברים כאלה... זה דברים שתורמים רבות לנגינה...
אז מה אני בעצם אומר? אתה לא מרוצה מהרמה שלך? אני מניח שיכול להיות גם שלא קיבלת את ההזדמנויות שאני קיבלתי... ואני מניח שאתה אוהב לנגן... אז פשוט תנגן, הרבה...הרבה מאוד אפילו... זה יבוא בסופו של דבר.. תפתח לעוד דברים.. אולי אפילו תתחיל לעבוד על מפרט... שילוב של טכניקת מפרט עם טכניקת אצבעות תיתן לך גיוון מאוד רחב לכל מיני דברים שתרצה לנגן וסאונדים שתרצה להפיק. תפתח לתקופות... תפתח לסגנונות נסה לעבוד באופן פרטני על הפיל שלך סתם שב איזה 10 דקות ותנסה לעשות ויבראטו כמה שיותר מושלם, בנדים כמה שיותר קרובים לפיץ', בנד ויבראטו, נגינה נקייה וכו'. כל דבר שאתה יכול לחשוב עליו שאתה לא חזק בו. חפרתי רבות... מקווה שקראת הכל ושזה תרם לך! בהצלחה!

RoieL

New member
טיפ

אם אתה יודע מה אתה עומד לנגן ולא מאלתר- נניח סולו של גילמור, תחשוב איך המקור נשמע, איך אתה רוצה לשמוע את זה. לא יודע להסביר את זה, אבל כמעט תמיד כשאני מכין את עצמי פסיכולוגית הויברטו יוצא לי כמעט מדוייק לגמרי כמו שאני רוצה לשמוע אותו.

Mr MAG

New member
ביקורת כלפי עצמך

אלא אם כן אתה נרקסיסט רוב הסיכויים שהביקורת שלך כלפי עצמך תהיה חריפה בהרבה מזו של הסביבה
כל פעם שעלינו להופיע עם ההרכב בילינו את הזמן שאחרי ההופעה בלדבר על הפאשלות והפיקשושים שעשינו. מישהו בקהל שם לב ? ממש לא, אנשים ניגשו אלינו בהתלהבות אמרו שהיה מדהים. קודם כל מי שלא מנגן שם לב לדקויות פחות, דבר שני כשאתה עובד על קטע מסוים ואתה זוכר בראש איך זה אמור לצאת במדויק תו אחרי תו אם פיקששת אתה תשים לב, מישהו אחר רוב הסיכויים שלא מכיוון שהוא זוכר את המנגינה הכללית. זה טוב לא להיות לגמרי מרוצה מעצמך כי זה אומר לשאוף למשהו טוב יותר וזה נותן מוטיבציה להתקדם ולעבוד ולהשתפר. מה שכן אל תגזים עם זה, אל תוריד לעצמך את החשק בזה ש"תרד על עצמך". אם אתה לא מרוצה, תעבוד יותר, אל תכסח את עצמך.

ran 15

New member
../images/Emo45.gif צודק ף בכל זאת אני עדיין מנגן

בשביל הכיף וזה כיף! , פשוט יש דחף כזה של להתקדם מאמין שהוא קיים אצל כל אחד.. יאללה המשך שבוע נעים כולם ומי שעושה בגרויות חורף אז בהצלחה.

Octavarium

New member
יש דחף... אז תנצל אותו

תקדם את עצמך... גם כשאתה מנגן בשביל הכיף, יהיה לך הרבה יותר כיף כשתנגן יותר טוב ויהיו לך פחות מגבלות, נכון? אז גם אם אתה מנגן בשביל הכיף, כדאי לך לשאוף רחוק למעלה

ran 15

New member
השאיפות שלי בעיקר..

לנגן שירים "קשים" טכנית...אני אמנם לא אהיה רב אומן אבל אני בהחלט מתכוון להגיע לרמה גבוהה...ולנצל את זה..

Octavarium

New member
אולי עוד תהיה רב אומן ../images/Emo8.gif

כדי לנגן שירים קשים טכנית הייתי ממליץ לך לעבוד על תרגילי טכניקה... אחר כך יהיה לך הרבה יותר קל

ran 15

New member
:-\ היה לי מורה...אחרי שיעור שלישי

רביעי ביקשתי ממנו תרגילי טכניקה - סולמות תיאוריה....הוא כאילו התחיל להתבלבל עם עצמו הוא מה אני לא מבין מה אתה רוצה וכל פעם ביקשתי ממנו תרגילי סולמות תרגילים לזריזות וכלום...נאדה..:-\... אז כרגע אני סתם ממציא לעצמי תרגילים כל מיני חזרות על סולמות מאג'ורים ומינוריים והכרת הפרטים (הכוונה לתווים..) אני ממש נואש בקטע של מורים ...היה לי מרוה שנתקע איתי חדוש וחצי על תו פה (שתבין שידעתי לעשות אקרודים תקינים ונשמעים נהדר וגם עבדוה נכונה עם האצבעות והחזקרה וכל השטויות האלה...) אז עזבתי אותו הייתי שלשושה שיעורים אצל מורה אחר - גיליתי שהוא דיי לא מחובר לעולם נקרא לזה ככה ...(רב חשש...) והמורה האחרון הוא הנ"ל...אני מת למורה שילמד אותי ג'אז , בלוז, תיאוריה תרגילי טכניקה..יש לי זמן ז"א עד הגיוס אבל מורה טוב זה מורה לחיים..וזה בדרך כלל אחד שתמשיך איתו הלאה...אבל פה בנהריה אין דבר כזה :-\ כולם שמעטס דרק...בעע.. דיי נמאס , אבל לא מתייאשים חחח...בגלל זה אני מאמין שאנימתקדם יחסית לאט אבל יציב...

The Walrus

New member
אני מאוד מרוצה מהנגינה שלי

ברוב הקטעים, למרות שיש טכניקות מסויימות (כמו צרחות) או שירים מסויימים (הסולו בDazed and Confused... סולו קשה) שלדעתי אני לא טוב בהם מספיק, ולמרות זאת כולם מתעקשים שאני עושה אותם טוב. אבל יחסית לזמן שאני מנגן אני מאוד מרוצה מההתקדמות שלי ומהרמה שלי.

RoieL

New member
אני אף פעם לא מרוצה

זה בטח נשמע אבסורדי אבל אני לא מפסיק לחשוב על זה שאני לא מצליח לעשות עם האצבע את הויברטו המדוייק שקלפטון עשה בסולו הראשון של While My Guitar Gently Weeps למרות שברור לי שאני לא יהיה קלפטון לעולם. רועי אולי. אז אני מפתח גרסא שלי לסולו שמבוססת על המקור. וזה עדין מעצבן אותי שאני לא מסוגל לעשות את ההרעדות האלה בלי טרמולו.

למעלה