עד כמה...

ran 15

New member
עד כמה...

עד כמה אתם מרוצים מהרמה שלכם ? וכמה פעמים (אם בכלל) מישהו אמר להם שאתם מנגנים שיר \קטע מסויים ממש טוב ואתם חושבים לגמרי אחרת...? למה זה קשור , יש לכם מושג ??? בזמן האחרון למדתי שני שירים שאני נורא אוהב האחד Sultans of swing האחר Sweet child o mine , השמעתי אותם לאחי , כמובן שאני לא מרוצה מאיך שאני נשמע , אני לא מרוצה בכלל אפילו. ואילו אחי ממש מתעקש שזה קרוב למקור , שזה יפה.. אז כמובן זה אחי , וזה ברור שהוא יגיד את זה , אבל יש סיפור דיי דומה עם עוד שני חברים שהשמעתי להם , מה אתם חושבים ? גם לכם זה קרה? זה נראה לי מוזר... נ.ב סתם רציתי לראות אם אני היחיד שככה או שזה משהו "מוכר"...עד כמה אתם לא מרוצים מהרמה?

11122233311

New member
קרה

דבר ראשון, האנשים שאמרו את זה לך הם מנגנים? הם מוזיקאים? כי אם לא, אז ככה זה הם רואים מישהו מנגן וזה נשמע יפה כשזה לא רע. רק אתה יודע למה אתה רוצה בדיוק לשאוף בקטע הספציפי. ממה אתה לא מרוצה בקטע? המהירות? הצליל? הFEEL? איך שאתה זורם איתו? בכלל טעויות בתווים? תשב תראה מה בדיוק צריך להשתפר לדעתך בקטע שאתה מנגן ותשב לאט לאט ותשפר את זה תו תו. למשל יש קטע שאני מנגן עכשיו, ואמרו לי שאני מנגן ממש יפה ושזה נשמע ממש טוב. אבל הם לא מנגנים בעצמם ואני יודע שזה מה שהם באמת חושבים. אבל כשאתה בעצמך מנגן ואתה יודע מה הולך כרגע בקטע, וכשיש לך איזה פראזה שיוצאת לך sketchy כזה אבל "בסדר", אומרים לך שזה יפה אבל אתה יודע שיש שם הרבה מה לשפר. אני כרגע מרוצה מאיזשהי התקדמות שלי, אבל אין קטע אחד שאני עושה באופן שאני מרוצה ממנו כי אני עכשיו עובד על הסאונד, והבנדים וFEEL, וזה ישתפר בזמן הקרוב ואז אני אוכל להיות מרוצה.

ran 15

New member
גם נגנים...שני החברים שציינתי הם

מנגנים האחד בס השני גיטרה... משום מה זה נראה לי מוזר שהם לא שמים לב לטעויות שלי מבין ?..אז סתם רציתי לדעת אם זה קורה לעוד אנשים...וכה מה שאמרת זה בערך מה שאני עושה...לוקח את ה"קטעים" האלה ומנגן אותם לאט..ככה שאני נותן ליד לזכור את המהלך... מישהו יכול להגדיר FEEL של נגן ? ,אישית אני לא יודע מה הכוונה שמדברים על FEEL ?....

ran 15

New member
סבבה...אני יודע מה המשמעות..

איך זה מתבטא בנגינה? יש דרך לעבוד על זה?....מה זה בעצם ?

Ekrembo

New member
פיל זה הדבר הבלתי מוסבר

שמבדיל בין נגן מדוייק וטוב, לנגן שמנגן מדוייק.

grassus

New member
מה?!!!

פיל זה בעיקרון לתת סיגנון אישי.. ולהרגיש את המוזיקה וזה מילה ממש טיפשית זה בדיוק כמו להגיד בעצם יצירתיות

RoieL

New member
זה לא רק סגנון אישי את המוזיקה

יש גיטריסטים שגם אם ינגנו על מגברי קאסטום טרנזיסטור 15W יהיה להם צליל חם. זה נותן אופי לקטע, שומע על נקיון ועושה אותו יותר נעים לאוזן.

11122233311

New member
הממ

יש את ה feel של המתיחות, כשאתה עושה bend ורוצה להגיע לצליל מסוים אפילו עם דיוק של שמינית טון או רבע טון ולא רק חצי טון\טון וכו'. אז זה הfeel של המתיחות, הצליל המדויק. (לא יודע אם הצלחתי להסביר את זה טוב) ויש את ה feel שזה בעצם מה שאתה נותן לצליל, זה מה שמבדיל נגן אחד לאחר, הם ינגנו את אותו קטע וזה ישמע שונה. למה? כי לכל אחד יש feel אחר, הוא מרעיד כל צליל בדרך מסוימת, ה vibrato שלו שונה, הוא מדגיש צלילים מסוימים. כל הדברים שבעצם גורמים לכך שאותו קטע יישמע שונה אצל 2 נגנים שונים. למשל כששומעים קטע של גארי מור, שומעים ישר שזה הוא, יש לו צליל ו vibrato מאוד ייחודיים ויפים.

eran377

New member
אין לזה הגדרה מדויקת

רגש בנגינה... אחרי כמה זמן כל גיטריסט ילמד לבד למה הכוונה... זה לא דבר שאפשר ממש להסביר. אבל בגדול אני מגדיר חוסר רגש בפריטות חזקות מדי או לא אחידות (פריטה אחת יותר חזקה מהשניה), מתיחות לא מדויקות וכו'.

RoieL

New member
אפילו אם

הרעדה יוצאת לך כמו שאתה רוצה ו"מתאימה" לקטע שאתה מנגן..

eran377

New member
כן...

את הרגש צריך לדעת להתאים לקטע המנוגן. לדוגמא מה שאמרת - יש קטעים שיתאימו הרעדות אגרסיביות יותר. זה גם עניין של רגש בנגינה.

ran 15

New member
אז זה בעצם אם הבנתי נכון

ה"דרך" בה הנגן בוחר להעביר את הקטע על כלי הנגינה (שבמקרה זה הוא גיטרה.) ?....

11122233311

New member
אפשרות להשוות את זה

לבישול. אתה ועוד 10 אנשים יכולים להכין תבשיל כלשהו, אבל לכל אחד זה יצא שונה. אחד שם יותר מתבלין X ופחות מ Y והשני ישים ההפך. כל אחד והדרך שלו, הסגנון, מה שמייחד אותו.

ran 15

New member
../images/Emo45.gif...

תודה רבה
עוד משהו שהבנתי...

Octavarium

New member
../images/Emo45.gif יופי של דוגמא

או תסתכל נגיד על כדורגל... נגיד בקהאם... תסתכל עליו בועט ותנסה לחכות את זה... סביר להניח שלא תצליח... יש לו את הדבר הקטן הזה שהוא מוסיף לבעיטה שגורמת לה להיות "בעיטה של בקהאם"

loomer4

New member
בהחלט ../images/Emo45.gif

מה שאני תמיד אוהב לעשות זה להקשיב לשירים עם סולואים (בעיקר סולאים איטיים), ופשוט מתרכז רק בגיטרה, לדוגמא הקטע "ענבל" של להקת אטרף, אני שם את הקטע בווליום גבוה ופשוט מקשיב רק לנגינה של הגיטרה, מתנתק מכל השאר ומנסה להבין מה הגיטריסט עושה שגורם לי לזהות שזה הוא, באיזו שניה בדיוק אני אומר לעצמי "אהה, פה שומעים שזה אהרוני בן-ארי מנגן..." ולמה דווקא בשניה הזאת זה קורה.

oneman2

New member
דוגמא

כשאתה מנגן את Sultan of Sweeng, אתה בטח שמת לב להבדל הגדול שבין הנגינה שלך לבין הנגינה של נופלר (/קנופלר/קנופפלר/נופפלר). הוא קיים בגלל ההבדל ב"פיל".

למעלה