עד כמה חשוב?

eyali26

New member
עד כמה חשוב?

עד כמה לדעתכם חשובה הנאמנות למקום אחד? לצבור ניסיון במקום אחד... או שבענף ההיי טק אין בעיה בלקפוץ ממקום למקום כי זה התחום וכולם מבינים את זה. אני יחסית חדש בתחום, ולאחרונה ויתרתי על משרה מכניסה יותר וזאת בכדי לא לעזוב את המקום שבו התחלתי את דרכי כי אני נמצא בו רק כמה חודשים והחלטתי שאולי בשלב זה עדיף לוותר על הפיתוי הכספי וזאת כדי לצבור ניסיון במקום אחד, מה שיכול להתפרש בעתיד כעובד אחראי/מסור/נאמן/רציני או כל דבר אחר... האם יש הגיון בדבר או שבהיי טק פשוט צריך ללכת למי שמשלם יותר כי הניסיון בסופו של דבר נצבר בכל מקרה. מה דעתכם?

pixiER

New member
חשוב

לפחות תקופות שנחשבות הגיוניות בהיי טק, לפחות שנה שנתיים באותו מקום. ברור שבעבודה הראשונה שלך, שנה, שנה וחצי זה בסדר, אבל אם אתה באמת רוצה להתמקצע בתחום מסוים, שנה הרי לא באמת מספיקה, וכל מעסיק יודע את זה, הרי לוקח לא מעט זמן רק ללמוד את המערכת עליה אתה אמור לעבוד וכו'. יש חשיבות גדולה בראיונות עבודה ליציבות. מישהו שאני מכירה, החליף עבודה כל שנה בערך, כדי להתקדם וללמוד, וזה היה ברור לו שזה חיובי מאד עבורו ועבור כל מעסיק פוטנציאלי הבא. וזה אכן היה ככה, עד ימי המיתון. כל עוד הבועה פרחה, וכולם עשו את זה, זה היה בסדר, היום, כבר לא. והיה לו קשה מאד למצוא עבודה, כי בכל הראיונות שאלו אותו איך זה שהוא עבד בכל כך הרבה מקומות, וכשהוא הסביר, קידום מקצועי ואישי, זה התקבל לא טוב. הוא נתפס כאדם לא יציב במיוחד, שינצל כל הזדמנות לשפר את תנאי העסקתו, כספית או מקצועית, וזה היווה איום גדול על מקומות עבודה פוטנציאלים, שהרי מי יבטיח להם שהוא לא יעזוב גם אותם אחרי תקופה קצרה, כשימאס לו??? בסופו של דבר, הוא הבין את הענין, והיה מסביר שזה היה בשלב אחר של חייו, והיום הוא כבר לא כזה, והיום הוא רוצה בטחון וכו וכו'. ככה הוא מצא עבודה... אז לתשומת ליבך, לפני שאתה עוזב בשביל עוד כמה שקלים...

eyali26

New member
אז זהו

שלא עזבתי... וויתרתי על לא מעט שקלים... אולי מתוך פחד שלא אהיה כמו אותו אחד שאת מכירה כי לעזוב את המקום שאני נמצא בו ניחא אבל אם לא אהיה מרוצה במקום הבא אז שוב ארצה לעזוב ואז כבר אראה חוסר יציבות... בתקופת הבועה אני חושב שהכל היה לא נורמלי, לא שאני יודע אבל כך מספרים לכן להחליף עבודות בקצב מסחרר כנראה היה הגיוני... אבל בראיונות שהייתי כשחשבתי לעזוב את מקום העבודה כולם שאלו למה אני עוזב אחרי זמן קצר...

pixiER

New member
דרך אגב...

אפילו שאין לי כלום שיכול לרמוז על דפוס התנהגותי כזה בקורות החיים שלי, שאלו אותי לא מזמן בראיון עבודה, אם אני אתקבל, מה יכול לגרום לי לעזוב אחרי חצי שנה... כי כן, היום מקומות עבודה פוחדים מעובדים כאלו, ומנסים לברר לפני שמעסיקים אותם אם יש סיכוי קלוש שזה יקרה... אז במקומך, כנראה שעדיף למשוך עוד קצת, לפחות שנה, וגם אחר כך, בראיונות עבודה לומר סיבה "לא מפחידה" למעסיק...

eyali26

New member
ובכל זאת

אני עובד קצת יותר מחצי שנה, התחלתי כסטודנט והמשכתי עם שכר סטודנט כיוון שלא הגענו להסכם... הם משכו את זה קצת כי כנראה שהיה להם נוח ובסופו של דבר קיבלתי את מה שרציתי אלא שאז כבר הייתה הצעה טובה יותר וויתרתי על 2K בברוטו כדי להשאר ולצבור ניסיון במקום אחד... שלם עם זה אבל זה עדין קצת עוקץ.. :)

pixiER

New member
ברור שזה צובט,

אבל אם זה מעודד אותך (והרי זה בעצם מה שרצית לשמוע
) אז כנראה שמבחינת הקרירה שלך לטווח ארוך, עשית את ההחלטה הנכונה. יאללה, תמשוך עוד כמה חודשים, ותצא אל העולם...

eyali26

New member
תודה

בהחלט מעודד... התחייבתי לשנה אז נצא לעולם עוד שנה..:)

amub

Active member
עוד נקודה

צודק כל מי שאומר לא לוותר,ואפשר להוסיף עוד נקודה חשובה.בביטוח מנהלים יש ביטוח אובדן כושר עבודה.חסר רק שיקרה משהו ולא יהיה ביטוח.

JohnDoe5

New member
לא נכון לגמרי

דבר ראשון, יש את ביטוח לאומי שדואג לך במקרה של תאונת עבודה או במקרה של נכות שאינה מאפשרת עבודה. דבר שני - אפשר לבצע ביטוחים שכאלה באופן עצמאי, שלא דרך מקום העבודה (כגון ביטוחי החיים למיניהם).

למעלה