עד כמה זה ריאלי

לגבי תופרת

מכיוון שגם מחיר הבד זול יותר בסין, כדאי שתבדקי אם לא ישתלם לך יותר כן להזמין את השמלה מסין ושהתופרת רק תשנה אותה לטעמך. אם את תופרת מאפס, צריך לזכור שאת משלמת גם על הבד (אלא אם כן מה שאת רוצה לשנות זה את סוג הבד, אז זה לא רלוונטי...)
לגבי מספר אורחים -
אם יש לך 150, אז אולם שמכיל 300-400 איש יעלה לך את המחיר למנה (כי הוצאות תאורה וכד' מתחלקים על פחות מנות). לעומת זאת, קיימת לך אפשרות ללכת למקום שמראש מכיל רק 150 - ושם לא יעלו לך מחיר על הסעיף הזה.
אם יש לך כמה "מעגלים" של מוזמנים ואת מתלבטת בין להזמין 150 או 450 - אז עלייך לחשב לבד איזו אפשרות משתלמת יותר.

gingerie23

New member
אין מעגלים

אני חושבת שהמקסימום שלנו זה 150, כולל חברים של הורים וכו'.
לגבי השמלה, יש בחלק האחורי שלה שובל דיי ארוך שאני לא אוהבת כל כך ולא נראה לי שאפשר לסדר את זה (אני גם לא אוהבת את החלק שממנו יוצא השובל) וגם את החלק של הגב אני רוצה לשנות..
אולי באמת אני אראה תמונה לתופרת ואשאל אותה אם יש אפשרות רק לשנות.

gingerie23

New member
ואם כבר מדברים על השמלה

מאיזה אתר סיני הזמנת? לא יודעת אם מותר לפרסם פה שמות אז מקסימום תעני לי בפרטי אם זה אפשרי :)
אולי אפשרי בכלל להזמין בד מסין וזה גם יוכל להוזיל עלות מול התופרת.

יש המון

ומכיוון שיש לך שנתיים יש לך אפשרות לעשות חריש עמוק של האינטרנט - איביי, עליאקספרס וכו'
אני הזמנתי שמלה אחת מ TBDRESS ואת השניה מ LIGHTINTHEBOX
שובל אפשר לקצר, לשנות את צורת הגב - הרבה יותר קשה. עצתי - תמשיכי לחפש באינטרנט, אולי תמצאי שמלה הרבה יותר קרובה למה שאת רוצה

gingerie23

New member
תודה

כבר חרשתי באיביי, aliexpress (שם מצאתי את השמלה) ובlightinthebox אבל על tbdress לא שמעתי.. אני אבדוק גם שם.

shiranit4

New member
ברור שריאלי, רק קחי בחשבון

שזה אומר לעשות בדק בית על ספקים ועל אולמות ובכלל איפה אפשר לקצץ ומה את מאפשרת לעצמך להוריד קצת, ועל מה מבחינתך זה מאסט וחשוב (כמו מה שרשמת על האוכל).
ידוע שבחורף זה הרבה הרבה יותר זול להתחתן, ככה שאני בעד נובמבר... את יכולה גם לנצל את ההזדמנות ולסגור "חור" לספקים שלך שזה תמיד מוריד את סף המחיר במידה מסויימת... ובינינו- אין כאן באמת חורף בארץ אז זה סיכון קטן, אבל שווה את זה.
יש לך פה אפילו דיל לחורף במחיר הזה , אומנם לאולם בתל אביב, אבל אם יש אחד במחירים האלו- זה רק אומר שיש עוד! צריך לדעת איפה ואיך לחפש.
שיהיה בהצלחה!!

gingerie23

New member
התחלתי כבר עכשיו את הבירורים

למרות שהחתונה תהיה בעוד שנה-שנתיים אז נראה לי שאנחנו בכיוון טוב :)

כבר ענו לך על הכל

אל תבחרי סתם מקום
החתן והכלה זוכרים גם זוכרים
בעיקר את משוב האורחים

הבת שלי זוכרת הכללללללללללללל
ואני כמובן.

gingerie23

New member
כמובן שלא

אם לא היה לי חשוב המקום הייתי מתחתנת בחצר.. אבל כן חשוב לי המקום, פשוט גם חשוב לי שזה יהיה מקום שלא ינצל רגע חשוב בחיים כדי להתעשר על חשבוננו.

החשיבה של להתעשר על חשבוננו

לא משרתת אותך.
את תחפשי מה שמתאים לכיס שלך ויש שפע אופציות.

thunderstorm

New member
בטח שאפשרי

התחתנו בפחות מזה, היו לנו קצת יותר מוזמנים והגיעו בסוף 110.
אין שום בעיה ולא צריך להתפשר על איכות, פשוט לא להיכנע למקומות ולספקים שדורשים כסף רק כי אפשר.

edna28

New member
ריאלי לחלוטין..

ושמלה אפשר גם להזמין מחו"ל בפחות מזה.

למעלה