עד כמה זה ריאלי

gingerie23

New member
עד כמה זה ריאלי

לארגן חתונה בתקציב של 55,000 ש"ח?הפרטים:אנחנו רוצים חתונה קטנה, בסביבות 150 מוזמנים. המשפחה של בן הזוג שלי מהמרכז ורוב המשפחה מצד אבא שלי נמצאים באשדוד אז אנחנו חושבים על אולם/ גן אירועים בסביבות ראשל"צ.אנחנו רוצים להתחתן בסביבות חודש נובמבר. על השמלה אני לא מוכנה להוציא יותר מ3000 ש"ח (יש לי כבר בראש את השמלה שאני רוצה, אני חושבת ללכת לתופרת כדי לתפור אותה).אחד הדברים החשובים לי בחתונה שאני לא מוכנה להתפשר עליו הוא הגשה, כלומר בופה מבחינתי לא בא בחשבון.

ivgy1980

New member
התייחסות

חשיבותה של מסיבת החתונה זניחה עשרות מונים לעומת היחס שלכם האחד כלפי השני.
אישית, הייתי שוכר לוקח בית קפה עם חצר/גינה, ועושה שם את האירוע.
את השימלה אפשר לשכור, לבקש מחברים לצלם ולעשות מוזיקה.

הייתי (כמו כולם) בלא מעט החתונות.
החתן והכלה לא זוכרים כלום.
סתם "הרימו אירוע".

מה שיש ביניכם הרבה יותר חשוב מהבופה.

gingerie23

New member
הייתי בחתונה שהתרחשה במסעדה

ואישית לא התחברתי לסגנון הזה..אני מעדיפה גן/ אולם.אני לא מסכימה לגבי העניין של "סתם הרימו אירוע", אני חושבת שזה אירוע של פעם בחיים ולעשות איזה אירוע " חפיפי" נשמע, עבורי לפחות, נוראי.. כל אחד והטעם שלו.

ivgy1980

New member
אני פשוט אומר שההשקעה האמיתית צריכה להיות בזוגיות

וה"אירוע" כשלעצמו הוא שולי עד מאוד. הייתי באירועים גדולים ואינטימיים - למרבה האירוניה, דווקא הזוגות האינטימיים וה"פשוטים" שרדו והצליחו יותר מאחרים.

gingerie23

New member
אין על זה בכלל ספק

כמובן שהחתונה לא משקפת בהכרח את המצב של הזוג, לא כל זוג שמתחתן עם זיקוקי דינור, נגן כינור ו500 מוזמנים הוא זוג "טוב" אבל אני דווקא חושבת שהאירוע כן חשוב ולא שולי, כמובן שכל אחד והטעם שלו.. אנחנו לא כל כך בקטע של חתונה גדולה והאמת שבן הזוג שלי מבחינתו גם להתחתן בבית אבל לי קצת יותר חשוב לעשות חתונה יותר "רשמית"..

orangeada

New member
לדעתי זה אפשרי

אם אתם מוצאים מקום שמנה עולה בין 250-300 ש"ח.. כי בסכום שציינת יש לכם עד 366 ש"ח לאדם, כשבחישוב כאילו לוקחים עלויות נלוות אחרות.
את מציינת שנובמבר הוא אופציה - זה בערך עוד חודש, ולכן די נחשב ל"רגע האחרון".
אם לוקחים ספקים טובים אבל פחות מוכרים ויקרים- בגזרת הצלם וDJ לי נראה שתצליחו לעמוד בתקציב. חשוב להיות מאוד מחושבים ועם יד על הדופק לגבי כל הוצאה ולעשות סקר שוק מקדים מקיף מאוד..
בהצלחה!

gingerie23

New member
תודה :)

האמת היא שאנחנו חוסכים כרגע לחתונה, כנראה שנתחתן בעוד כשנתיים אז התכוונתי שבכללי חשבנו על נובמבר.. דרך אגב, אם סוגרים כשנה מראש עם מקום מסוים זה יכול להוזיל את העלות? או שכדאי לסגור כמה חודשים לפני ופשוט לסגור חור למקום?

ronitvas

New member
לפעמים זה חוסך

אבל לא תמיד, כשסוגרים שנה ו/או יותר מראש.
בעיקר כי את מקבעת את המחיר על תעריף מסויים.
מצד שני, זה יכול בסופו של דבר לעלות יותר, כי יכול להיות שהמחירים ירדו.
סיכוי קלוש, אמנם, אבל לא בלתי אפשרי...
מה שכן, כל דבר שסוגרים, חשוב לוודא בחוזה שהעלות תישאר כפי שנסגרה ללא שינויים במחיר. לרוב יכניסו לכם סעיף בחוזה לגבי הגמישות של המחיר - עליית/ירידת מע"מ, שינויים בתפריט וכדומה.
רק צריך לשים לב ולדעת שלוקחים סיכוי או סיכון בזמן עליות או ירידות של פרמטרים...

gingerie23

New member

ronitvas

New member
אפשרי בהחלט!

פשוט צריך לבחור בקפידה את הספקים.....
יש המון ספקים שהם פחות מוכרים - אבל מצויינים.
פשוט צריך לחפש.
חתונה ברגע האחרון זאת עוד אפשרות מצויינת לחסוך בעלויות. נובמבר לרוב אלה מחירי חורף - שוב, זול יותר.
אפשר להרים אירוע מיוחד ומכובד בסכום כזה.

נראה לי שאת בכיוון הנכון

gingerie23

New member
תודה רבה:)

חשוב לי שיהיה אירוע טוב ושכולם יהנו ואני לא חושבת שזה הגיוני להוציא סכומים כל כך גדולים על יום אחד.. תודה על העזרה, יש לנו עוד כשנתיים אז לא חסר לנו זמן למצוא ספקים במחירים טובים.. רק המקום עצמו קצת מדאיג אותנו, אנחנו ממש מקווים למצוא מקום עם קבלת פנים פתוחה, מקום שיתאים לכ150 אורחים ושלא יהיה מסעדה, מחיר מנה של עד 250 ש"ח (כמובן עדיף פחות) באזור ראשל"צ/השרון .. יש לך אולי רעיון?

ronitvas

New member
שנתיים זה המוווווון זמן

אישית, לא הייתי מתחילה כל כך מוקדם.
דברים רבים יכולים להשתנות - מקומות יכולים להיסגר, ספקים יכולים להחליט שהם משנים כיוון, הטעם שלכם והמצב הכלכלי שלכם יכול להשתנות ולפי זה יכולים להשתנות השיקולים והאהבות.
ממליצה לחכות לשנה לפני, במיוחד אם מדובר באירוע קטן.
את יותר ממוזמנת להישאר איתנו ולשאוב רעיונות....

gingerie23

New member
כרגע זה בכיוון השנה-שנתיים

שנתיים זה במקסימום, יש מצב שנצליח לחסוך גם לשנה הבאה..
אבל אני בטוח אשאר פה בפורום, גם בצורה סמויה ??

זה בערך מה שהיה אצלנו

היו לנו 180 מוזמנים, הגיעו 150 ומשהו. התחתנו ב"מעגלים" ביבנה, וזה היה בערך התקציב גם אצלנו. לא לקחנו דברים "אקסטרא" כי לא ראינו בהם צורך (למשל מגנטים או אלבומים מעוצבים וכו'), ונותני השירות שבחרנו היו בתקציב שסיכמנו בינינו מראש - וזה ממש לא היה בעיה להסתדר עם התקציב שלנו.

gingerie23

New member
היי

פחות התחברתי לאחוזת מרגו, מרגיש כמו מסעדה ופחות כמו אירוע, לפחות לפי התמונות.. לא יצא לי להיות שם.

זו אכן מסעדה כשאין שם אירועים

נתתי לך דוגמה שהתקציב שלך אפשרי.
חסכנו בעוד מלא סעיפים - למשל, לא הוספנו דבר מעבר לעיצוב הבסיסי, את השמלות אני הזמנתי מסין, ועיצבנו לבד את ההזמנות.
כעיקרון, בכל סעיף אפשר לחסוך - אבל זה תלוי במה חשוב לך בארוע ומה פחות.
המקום והקייטרינג זה ההוצאה הכי כבדה, והיא תלויה בכמות המוזמנים. את מתחילה ממספר קטן יחסית - 150 - וזו כבר התחלה טובה

gingerie23

New member
זאת באמת התחלה טובה?

משום מה יש לי תחושה שאם היו לי יותר מוזמנים היה יותר קל למצוא מקום ואולי אפילו זול יותר :/

gingerie23

New member
דרך אגב

גם בן הזוג שלי רוצה לעצב לבד את ההזמנות.אני רציתי להזמין שמלה דרך אתר סיני, ראיתי שם שמלה שממש לטעמי אבל יש שם כמה דברים שהייתי רוצה קצת לשנות אז נראה לי שאני אחפש תופרת..

למעלה