עדר? נחיל?

אשל6

New member
עדר? נחיל?

ושוב שלום לכולם:

אודה לכם על סיוע בתרגום המשפט הבא:
A group of frogs is called an army; a group of toads is known as a knot
הבעיה היא כמובן לא במילים עצמן - אלא בביטויים המקובלים לכינוי הקבוצות הללו בעברית, אם בכלל יש כינויים ספציפיים.

הבעיה היא שזו פיסת מידע המופיעה ככותרת משנה בעמוד המוקדש לצפרדעים וקרפדות, ואי אפשר לוותר עליה.

תודה מראש לכל מי שיכול לעזור!

udilir

New member
ספק אם יש לשאלה שלך תשובה מהסיבות הבאות:

1. אין אבחנה מדעית ברורה בין קרפדות לצפרדעים, לא כל שכן בין להקות שלהן. ראי כאן.

2. מספר השמות השונים שיש באנגלית לעדר/להקה/נחיל וכ' הוא עצום וודאי שאין לכל המילים מקבילות בעברית. ראי כאן, החל מ- Albatross (הוא אכן אומר שאותה מילה משמשת הן לקרפדות והן צפרדעים ומייחס את army לזחלים).

אין עורך מדעי לאנציקלופדיה ?

אשל6

New member
נראה לי שאלך על "נחיל" ו"להקה".

udilir

New member
אלא שכך את אומרת שיש הבחנה ושמות מקובלים גם בעברית - ולא היא

אשל6

New member
תודה על ההערה

טרם מסרתי את הטקסט, אתייעץ עם העורכת

אשל6

New member
מה דעתכם על הפתרון שבגוף ההודעה?

העורכת הציעה שנשנה לגמרי את הטקסט ונכתוב: "קבוצות של צפרדעים ושל קרפדות נקראות נחיל או להקה".
נראה לי שאאמץ את הפתרון הזה.
אשמח לשמוע את דעתכם.

תודה!

udilir

New member
קודם כל ...

כדי שלא יחשבו שהן נקראות כך רק כשהקבוצות מעורבות - "קבוצות של צפרדעים וקבוצות של קרפדות ..." או "קבוצות של צפרדעים או קרפדות ..."

וחשוב יותר: "... נקראות לפעמים ..." וכ', אחרת את יוצרת את הרושם שזה היה הכינוי תמיד ובכל מקום.

ותפתחי שרשור חדש ! מי רואה את השאלה הזו פרט לי, וגם זה רק כי קיבלתי מייל על תגובה ? (כלל הפרסום מאפשר, כזכור, שרשור ליום למשתמש.)

אשל6

New member

בסוף נעזרתי גם באקדמיה ללשון, שם פנו לאנשי מקצוע בתחום הביולוגיה, שמסרו כי בעלי החיים הללו אינם מנהלים אורח חיים משותף - והלכתי על "צפרדעים וקרפדות אינן נוטות להתלהק או להתקבץ בנחילים או בלהקות" - עם הערה לעורכת.

לא יכולתי שלא להתייחס לדבריך - שהרי עובדתית, אתה צודק.

ומובן שאפתח שרשור חדש לגבי הנושאים הבאים

(בעבר כל הודעה חדשה הייתה מקפיצה את השרשור לראש העמוד - אני רואה שכעת זה שונה)

udilir

New member
עלה בדעתי פתאום שלהקה של צפרדעים או קרפדות נקראת לעתים ...

קרובות "מושבה" וזו אולי אפילו המילה המתאימה ביותר.

אשל6

New member
scenic park

ושוב שלום לכולם!

מהו התרגום הטוב ביותר ל"scenic park"? חשבתי על "פארק טבעי", אבל אני לא בטוחה. אשמח לקבל הצעות.

תודה!

למעלה