עדכוני ערב 12Z

ipois

New member
שיפור ברום למחר בערב

האפיק מדרים טיפה יותר משקעים במרכז

ipois

New member
שיפור לשישי יש קצת משקעיים

עד שישי צוהורים כרגע סיכוי למשקעים של שלג

ZWZWZW2

New member
איזה שיפור אתה רואה 2 מ״ מ

באמת לא לילד הזה אנחנו מפללים

david80

Active member
אני מריח שידור חוזר מתאריך 19/02/2008

(ראה תמונתי בפרופיל)

ברקנל - חזית רועמת בלילה, כולל סו"ר וברד.

התקררות מהירה. שלג? סיכוי נמוך למשהו קליל ביותר בהרי המרכז. אח"כ רק קר מאוד מאוד. אולי טפטופים.

ami202

New member
מאיר יש סיכוי בבוקר לשלג בצפון הרמה לפנות

בוקר?

סודרי

New member

-2.5 ב850 ב500 -25 ב700 -11 וזה לצהריים. ומפת המשקעים ריקה

i am ez

New member
לפי איסי לא מתרשם מה"רועמת"

1 ב-850, 23--24 - ב-500 בלווין רואים את העננות שבדרך, והיא נראית בנתיים יחסית נמוכה ולא "תאית". אינני רומז שלא יהיו גשמים חזקים ואתה יודע מה- אם יתפתח סיבי מקומי- אשרינו. אבל לא רועמת...

חזאי 15

New member
אלעד שאלה לגבי מחר..

בתנאים שמראים גפס וברנקל(נתונים יבשים) -24 על -2 על -10 במרכז,כאשר באותם שעות המודלים האלה לא מזהים משקעים ואם כן אז ברמה נמוכה שלא שווה התייחסות אבל האם בתנאים מסויימים יכול להיות שעוד לפני וזה בשעות הבוקר המאוחרות כאשר יהיה -1 ב850 ויהיו קצת משקעים האם דווקא אז ייתכן שלג קל באוויר מעל 900 מטר? תודה רבה,שמעון.

i am ez

New member
תשובה

אני מעריך שבתנאים כאלה אפשרי לקבל תופעה מעניינת של שלג מעורב בגשם- לא שלג נקי. אבל יש כאן עוד משתנים, כמו למשל עומקו של אפיק הרום שלא מגיע לרמות של שלג בגבהים אלה (550 ומטה). אם אפיק הרום היה על 546 במרכז הארץ אני מניח שהיינו מתרשמים אחרת מהמצב. בנוסף, לפי מה שאני רואה כעת, החזית הגשומה שבדרך תביא לערפל בהרים. הרוחות לא יהיו מספיק חזקות וזה עוד פרמטר שיקשה על ההתקררות הנחוצה בסמיכות לקרקע כדי אולי לחלץ איזה גמב"ש סמלי. במקרה של מחר- נראה דפוס ברור של הגעת מאסה של אוויר קר, עם ערכים יותר נמוכים ממה שרשמת- אבל כאשר אפיק הרום כבר נכנס לחלק האחורי והיציב שלו. המצב הזה חוזר הרבה פעמים ותמיד קורה אותו דבר- השמים מתממלאים בסטרטוסים שאינם מביאים למשקעים ואנחנו נשארים עם קור, והרבה אכזבה. במצבים גבוליים כאלה- שלא יגרמו לשום השפעה על הציבור, אני מעדיף לא להתייחס לכך בשידורים בד"כ, כדי למנוע ציפייה מיותרת- גם אם מבחינה מטאורולוגית אני יכול לציין זאת.

והבריטי נותן 1 על 9- על 25- במרכז, אם

אני זוכר נכון. וככל שהטמפ' נמוכות יותר, כך רום הקפאון נמוך יותר, וממילא יש יותר חלקיקי קרתל"ייצור" הברקים. כמו כן, המול מזהה עליית לחות ב-500 מ"ב בצורה ברורה מאוד, ולכן אני חושב שכן תהיה חזיצת רועמת, שתיווצר מול החופים.

ODED11698

New member
גפ"ס בעדכון זה משפר משמעותית

את המערכת של תחילת שבוע הבא. האפיק התמזרח משמעותית והתנתקות מתרחשת בזמן. אך הקרקע לא מלהיבה,לא רואה משהו משמעותי באמת. זה לא זה עדיין..

למעלה