עדכונים משטח הסקר

קטנוני במכוון

"מלחמה כזו יכולה להחליש מאוד את אמריקה ולהתיש אותה כלכלית, לעשות לה מה שעשו שתי מלחמות העולם לאירופה" במקומות אחרים טענת כי מה שעשו שתי מלחמות העולם לאירופה היה דבר טוב. כעת אתה מציג זאת כשלילי. מעוניין להתייחס לפארדוקס המשתמע?

Saladin

New member
מה הבעיה?

בסה"כ אמרתי שהתקופה של המלחמה הקרה היתה תקופה "טובה", הפסקה בין תקופות של מלחמות באירופה. הטענה שלי כל הזמן היא שאירופה מנוונת ושכבר יותר ממאה שנה היא לא במרכז העולם (שזה לא חדש לאף אחד). כבר אמרתי שהאיחוד האירופי הוא פארסה וחיזיון-שווא שלא יתממש וייפול על האיסלאם. אירופה נהנתה מ-40 ומשהו שנות אשליות.

Saladin

New member
ועוד אמרתי...

שהעשורים הראשונים אחרי המלחמה (ה-2) היו היותר טובים עבור אירופה בתוך התקופה הזו, כיוון שהיא טופלה ע"י אמריקה. ה"טוב" שאירופה נהנתה ממנו, אליבא דאני (חח), הוא לא שהיה לה מעמד בינלאומי חשוב אלא שלא היו עליה איומים קיומיים ושהיא יכלה לפתח צמיחה כלכלית בשקט. הדיון על אמריקה עסק בירידת מעמדה הבינלאומי, ואין לי ספק ששתי מלחמות העולם הן שהורידו לאירופה את הראש מהבחינה הזו. רק היום היא מתיימרת להחזיר לעצמה את הבכורה העולמית. אני ממש לא קטנוני, מצטער.

aviron

New member
תשאלו את יוסריאן

מה אמר לו השומר של בית-הזונות ברומא (אביב 1944,"מילכוד 22",ז'וזף הלר): "אימפריה? אז היום אתם , ארה"ב, אימפריה. אז מה? אשור היתה אימפריה, בבל היתה אימפריה, גם מצרים ויוון ורומי. אז מה? איפה הן כעת? אז היום אתם אימפריה. איפה תהיו מחר?" אז אולי האימפריה היחידה שמחזיקה מעמד היא מכבי חיפה?...

למעלה