עדכונים מהשטח

לגבי הזריקות

הן אכן גורמות לתסמיני גיל המעבר או הבלות, כי זאת בעצם מטרתם להוריד את רמות ההורמונים ולדכא את ייצור ההורמונים כדי שלא נקבל מחזור. אבל כמו שזוזו כבר אמרה לא כולן זוכות בתופעות הלוואי הדומות לתופעות הלוואי של גיל המעבר. יש כאלו שזוכות לצערינו לכל החבילה של תופעות הלוואי ויש כאלו שזוכות רק לחלק וישנו כאלו שלא חוות כמעט בכלל תופעות לוואי. אני הייתי 9 חודשים על זריקות דקאפפטיל (לפני שזוזו
גנבה לי אותם
) וחוץ מיובש, לא חוויתי כלל תופעות לוואי, וגם בדיקות צפיפות העצם שביצעתי במהלך התקופה ובסופה חזרו תקינות לחלוטין
, יש האומרים שזה בזכות היותי
. גם לגבי הגלולות יכולות להיות אותן התופעות ויכול להיות שלא תסבלי משום תופעות לוואי המזוהות בדר"כ עם תסמיני גיל המעבר. כל אחת מגיבה אחרת.

זואילי

New member
תופעותתתתת

אני כמו שהבנת, הולכת על ה"הארד קור", לכן הייתי על זריקת לוקרין חצי שנה רצוף (החצי שנה הטובה בחיי) ועכשיו אני שוב על זריקות דיכוי - הפעם כבר 2 דקאפפטיל.
כך שאין לי תובנות לגבי הגלולות ברצף. ולהפתעת המפחדות מהזריקות
- אין לי שום תופעות נכון לרגע זה. (חוץ מהעניין השולי... של צפיפות עצם גבולית בסיבוב הקודם). מצב רוח וחצ'קונים - זה עניין יומיומי אצלי, עם או בלי קשר לווסת או ל PMS. גם בגיל 33 אני מתהדרת בפצעונימים שמקבלים טיפול עצבני ברגע שהם אומרים - שלום!

זואילי

New member
את מוזמנת

לארון/תיק/ארנק התרופות שלי ותבחרי איזה סוכריה שאת רוצה, מהקל אל הכבד. אצלי הכל חוקי, חוץ מההצעה לחלוק....
הכי יפה זה שהמקרר התחיל להתמלא במזרקים ובבית מפוזרות אמפולות שכל מטרתן להפחיד את המכשושה. יש גם חומרי הרגעה, אבל הם שמורים רק לי... (חוקי, חוקי....) ואיך לפני מספר חודשים כבר חשבתי שניצחתי את ההתמכרות... ועכשיו אני שחוטה מעייפות, אז הולכת לישון, כאילו הייתי בת 80. ובכלל היו לך כאבים עוד לפני שהכרתי את הדקא' שלך.

לחלוק מה בדיוק....

היו לפחות חודשיים שלמים של שקט יחסי עד לשבוע וחצי האחרון בו כמעט כל יום הופיע משהו. נו... אבל מה לעשות את כזאת
שחייבת לוותר לך על הדקא'.
וסליחה maytalita שנדחפנו לך לשרשור

זואילי

New member
ומנצל"שת לכתבה שהוריי שמרו לי../images/Emo207.gif

הופיעה היום במעריב ידיעה שכותרתה - "הרופא כרת את השחלה הלא נכונה". ונכון - זו ידיעה בעיתון, ואין לדעת את פרטי המקרה וכו' וכו', אבל - דעה שנייה או שלישית זה חשוב, וכמו כן - תמיד תמיד לקרוא מה שהרופא רושם, כולל עזרתו בפיענוח כתב ידו. ואם יש ספקות ו - 2 דיעות, לדרוש בדיקה נוספת. אנקדוטה: אולט' סתמי של מעקב זקיקים עם ממצא בצד שמאל - עבר לו לצד ימין כשרופא רשם לי הפנייה נוספת לאולט' הפעם אצל רופא ולא טכנאית. מסקנתי הייתה - לא סומכת על הטכנאית ולא על אותו רופא עלום. בבדיקה הנוספת שעשיתי - הרופאה אמרה X ואני Y, מה שהוביל לקריאה לפרופ' שגם הוא יתן דעתו. אישור נוסף - קיבלתי מאולט' מס' 3, אצל סוריאנו כמובן. במילים אחרות, "דעי את גופך"...

מניסיוני

גם עלי האנדו נפל כרעם ביום בהיר, כשהייתי נשואה טרייה ורצינו עוד קצת לחכות עם להביא ילדים, אבל כמו ששבעלך אמר "אנחנו מתכננים ןאלוהים צוחק", ולאחר שהתעשתנו מהבשורה המרה על המחלה, החלטתנו להתחיל מיד עם הניסיונות להיכנס להיריון, ולא לקחת גלולות ברצף שזו היתה האופציה השניה שהציעו לי. בהצלחה עם כל מה שתחליטי.

maytalita

New member
אמא לתינוקי

מתי גילית את זה? היו לך כאבים? ציסטות? כמה זמן לקח עד שהצלחת להיכנס להריון? הריון ספונטני או טיפולים? ציסטה גדולה בשחלה לא יכולה להפריע איכשהוא למהלך הריון תקין?

אצלי

הכל התחיל מכאבים חזקים והתכווצויות לאו דווקא במחזור שתקפו אותי לפתע יחד עם כאבים בשלפוחית השתן דחיפות במתן שתן חולשה ועוד תופעות, בהתחלה חשבו שיש לי דלקות בדרכי השתן, אח"כ דלקת ברחם, קיבלתי אנטיביוטיקה, ובסופו של דבר עברתי לפרוסקופיה אבחנתית שגילתה אנדומטריוזיס, בדרגה קלה. לא היו לי ציסטות, ונכנסתי להיריון ספונטני, האנדו לא הפריע למהלך ההריון.

שלום לך

אני מבינה שהגעת כבר לתובנות לגבי מה לעשות עם תופעת האנדו... ....אם אין בעייה באיכות חיים אין צורך לרוץ לניתוח אבל בהחלט להיות בהשגחה ולקחת גלולות ברצף.... לגבי הריונות הכל יתכן והכל לא יתכן באנדו ....זאת יודעים לאחר שמנסים.

למעלה