עדכונים מהשטח

maytalita

New member
עדכונים מהשטח

אז ככה- הייתי היום בתל השומר לקבלת חוו"ד שניה. תרשו לי רגע של התבכיינות.... לא פשוט להגיע לשם מהצפון בתחבורה ציבורית! שלא לדבר על ההליכה מקצה אחד לקצה השני של בית החולים.. לא חשוב, הגענו בסופו של דבר (הגענו=אני ובעלי שיחיה), חיכינו מליון שנה בערך. רק -9 וחצי נכנסה הבחורה שהוזמנה ל-8 וחצי (משום מה, זו השעה בה הרופא הגיע (סוריאנו).. הבנתי שזו לא פעם ראשונה) בינתיים הספקתי לשמוע חוו"ד על סוריאנו ב"חדר ההמתנה" ונפלתי על שתי בנות שלא ממש מסמפטות אותו....אמרו שהוא קצר רוח ולא כ"כ נעים.. היה למה לחכות
בשעה טובה הגיע תורי ונכנסתי, בעיניי הוא היה בסדר גמור, כאילו, לא שופע חום וחיוכים, אבל סה"כ חביב ומקצועי מאוד (וסליחה.. איך אף אחת פה לא הזכירה כמה הוא חתיךךךךך??). עד כאן ההקדמה.. הקיצר, יצאתי מהפגישה עוד יותר מבולבלת! כאמור, הגינקולוג שלי בדק אותי ואיבחן ציסטת שוקולד בשחלה השמאלית בגודל של 6 ס"מ והמליץ לעשות בהקדם את הניתוח, כי אחרת, לדבריו, הציסטה תמשיך לגדול ו"תאכל" את השחלה. סוריאנו, לעומת זאת, אמר שהציסטה בשחלה הימנית, בגודל של 5 ס"מ ולגבי הניתוח- הוא פרש בפנינו את כל האופציות. ממנו הבנתי שהעניין הוא לא גודל הציסטה ושס"מ לפה או לשם זה לא מה שמשנה, אלא עצם העבודה שציסטת שוקולד מעידה על אנדו'. הוא דיבר על הקושי, שקרוב לוודאי נחווה כשנרצה הריון ועל כך שהאנדו' צריך להכנס למערכת השיקולים שלנו. לא קיבלתי ממנו את הרושם שיש לעשות את הניתוח בהקדם. אין לי שום סימפטומים ושום כאבים או פגיעה באיכות חיים. המימצא היחיד הוא הציסטה והבנתי שבד"כ עושים את הניתוח בגלל סימפטומים שמפריעים לתפקוד נורמלי- כאבים וכו'. ממש לא יודעת מה לעשות..... להמשיך בינתיים עם הגלולות (לא ברצף) ועוד x זמן, כשנרצה הריון, לעשות את הניתוח, להיות כמה חודשים על גלולות ברצף ואז לנסות להכנס, או שאולי לעשות כבר בעוד חודש-חודשיים את הניתוח.... שלא לדבר על הסתירה בין דברי 2 הרופאים והמלצותיהם, מה שקרוב לוודאי יוביל אותי לחוו"ד שלישית.. :( (אני נוטה יותר לסמוך על סוריאנו בגלל המומחיות שלו בתחום,אבל בכל זאת....) בכלל, הרגשנו במין סרט הזוי... בעלי אמר לי שכל הפגישה הידהד לו המשפט: "האדם מתכנן, אלוהים צוחק...." כאילו, אנחנו מדסקסים לנו בנחת עיתוי נוח להבאת ילדים- אולי עוד שנה, שנתים, לא בוער לנו, ופתאום העניין הזה של בעיות פוריות אפשריות נכנסות לתמונה.... אז להתחיל לנסות או להמשיך בתכנון המקורי בתקווה שנצליח להכנס להריון מהר יחסית? בקיצור, אפילו יותר מבולבלת ממקודם..

sivic10

New member
שלום לך!

הגבתי לך להודעה למעלה (של אתמול). אבל אז ראיתי את זו. אני מבינה שאת מהצפון ולכן אני מרגישה צורך לכתוב לך פה אחרי כמה כוויות שאני חוויתי פה מהמומחים. הבלבול שלך הוא טבעי ונורמלי ואני לא חושבת שיש תמימות דעים בין רופאים בכל מה שקשור באנדו'. אני אספר לך קצת על עצמי ובסוף אנסה לייעץ: אני אובחנתי על ידי ד"ר גוטרמן (בטח שמעת)- רופא מדהים ומקצועי ומתמחה בהריון בסיכון. הוא המליץ לי בזמנו לא לעשות ניתוח ואפילו הדגיש :"מה פתאום ניתוח, קודם תנסי להכנס להריון.." צודק או לא..אין לי מושג. לגבי ד"ר לוויט- הייתי אצלו לא מזמן כי שמעתי שהוא עילוי בתחום הפריון אז אמרתי לעצמי שבטח הוא מבין במחלה, בכל אופן הוא אבחן ששלושת הציסטות שהיו לי על השחלה "נעלמו" והן כל כך קטנות שאפילו נראות כמו זקיקים. כמו כן הוא לא המליץ על ניתוח. כל תלונותי על שאר הכאבים שיש לי בוטלו על ידו בטענה של "ככה זו המחלה הזו.." (!!) שביקרתי בתה"ש שבועיים אח"כ (הקשבתי לגוף והבנתי שאני יותר חכמה מכל הרופאים האלה..) במו עיני ראיתי במוניטור שם במרפאה 3 ציסטות על השחלה השמאלית שהקוטר שלהן לא יורד מ4 ס"מ, שלא נדבר על זה שאבחנו לי שם עוד מוקדים מאוד בעייתיים שאף אחד לא בדק לפני וכמובן המליצו בחום על ניתוח. ואת יודעת מה? פשוט התחילו לרדת לי שם דמעות על הכסא המשפיל הזה והבנתי שפשוט אין לי על מי לסמוך יותר. אז אני חושבת שדעה שלישית לא בהכרח תעזור לך- את צריכה לקחת את הזמן, לחשוב ולהבין מה כרגע חשוב לך ואיך את מרגישה. באופן כללי אני הייתי מייעצת לך שאם את לא סובלת מכאבים וירידה באיכות החיים בעקבות האנדו', אל תמהרי לעשות ניתוח. זה נכון שרובנו מגיעות בסוף ללפרסקופיה עם המחלה כשהיא נמצאת בשלבים שונים, אבל קחי בחשבון שגלולות בינתיים ידכאו את המצב כמה שאפשר ואולי תוכלי להכנס להריון גם בלי לעבור את הניתוח. ברור שצריך להיות עם היד על הדופק ולהקשיב לגוף! מקווה שעזרתי ולא בלבלתי יותר..

maytalita

New member
sivic

תודה! נשמע לא נעים (בלשון המעטה) מה שעבר עלייך.... :( מה עשית בסופו של דבר? עברת את הניתוח? הסיבה שחשבתי על חוו"ד שלישית היא האבחון השונה שנתנו 2 הרופאים- שחלה ימנית לעומת שמאלית, גודל הציסטה וכד' אני מתחילה להבין, בהמשך למייל שלך ועוד כמה שקראתי, שכנראה ההמלצה איך להמשיך מכאן תלויה ברופא שאגיע אליו ואין לי מושג מה לעשות! תודה על האינפןרמציה לגבי ד"ר לויט (כן, הוא מחיפה), אבטל את התור. קראתי איפושהוא שפרט לזה שהוא מומחה לפריון, הוא מבין באנדו', אז חשבתי להיבדק אצלו. לגבי גודל הציסטה, גם את הבנת בתלה"ש שאין ממש משמעות לגודל הציסטה? (זה מה שהבנתי מסוריאנו, מה שמאוד סתר את דברי הגיניקולוג שלי) אני לא סובלת (אגב, נפלאות הפסיכוסומטיות.... מאז האבחון התחילו לי כאבים בבטן תחתונה :) ), אז פשוט להתעלם מהממצאים? ולעבור לגלולות ברצף? או להמשיך כמו עכשיו? לא יודעתתתת....

sivic10

New member
תשובות

לא עברתי עדיין ניתוח. אני הייתי בדיוק באותו מצב שלך שחשבתי על הריון עתידי (ולא בדחיפות) שהייתי צריכה להחליט. בסוף החלטתי שלא ואני על גלולות ברצף כבר למעלה משנה. היום אני מתחילה לחשוב כן לעבור את הניתוח יותר בשביל "לנקות" את הגוף שלי כמה שאפשר- אבל אצלי, להבדיל ממך, יש הדבקויות די רציניות שם בפנים... לגבי לוויט- את לא חייבת לבטל את התור, את יכולה ללכת לשמוע מה דעתו אך לקחת אותה בעירבון מוגבל! לפי מה שאני יודעת, גודל הציסטה מאיים על הרופאים כי הם חוששים מתסביב של השחלה (מצב שבו השחלה מסתובבת סביב עצמה ואז נפגעת). אין לי מושג מה השכיחות של המקרה הזה והאמת היא שגם פה בפורופ אני לא זוכרת שקראתי על מישהי שזה קרה לה..ורובינו חיות\ חיינו עם ציסטות על השחלה. (יתקנו אותי הותיקות ממני אם אני טועה). גלולות ברצף- אני ממליצה בחום
לגבי העניין הפסיכולוגי של לא לקבל מחזור- זה יעבור לך שתביני איזה תענוג זה לא לקבל מחזור..חיים אחרים ממש.

sivic

לדעתי הסיבה שכמעט את לא שומעת על מקרים של אנדואיות עם תסביב שחלה זה בגלל שאצל רובנו האיברים מקובעים חזק וטוב לאיברים אחרים כתוצאה מההידבקויות.

זואילי

New member
כיפאק היי למשפט האחרון...

השחלות המהממות שלי חוסכות סיבוב "משעמם" סביב עצמן אלא פשוט משייטות כל אחת לצד רעותה. בניתוח החברה משמאל חיבקה חזק את הימנית, והיום הימנית אוהבת את השמאלית. האיברים שלי אוהבים מאוד מאוד אחד את השני, ואוהבים לבלבל את הצופים בהם. שימחה בבטן וטירוף בראש יוצרים אישיות מעניינת

maytalita

New member
אז ככה-

בינתיים ביטלתי את לויט, אין לי כוח לעוד חוות דעת, שמראש אני יודעת שצריך לקחת אותה בערבון מוגבל
גם הציסטה שלך "גדולה"? לגבי גלולות ברצף- זה בטח באמת תענוג למי שסובלת, אבל האמת שבשבילי (סו פאר, ותחת גלולות, לא ברצף) מחזור זה פרט מאוד שולי בחיים ובכלל לאמ מפריע לי, אבל יכול להיות שאעבור בינתיים לגלולות ברצף, כדי למנוע מהציסטה לגדול.. בכל מקרה ההחלטה שמסתמנת בינתיים היא להשהות את הניתוח, לעבור לגלולות ברצף ועוד כמה חודשים לנסות הריון ספונטני.... אמאלה!, איזה שינוי מהתכנון המקורי.... (בעלי מבועתתתת)

sivic10

New member
שמחה לשמוע שמסתמנת החלטה

הציסטה שלי היא בערך 4 ס"מ...תלוי איזה רופא בודק
נראה לי שהיא נחשבת בינונית. אבל אני מרגישה אותה כל הזמן כי היא מכאיבה לי ככה שהגודל לא קובע (במקרה הזה..)
שיהיה בהצלחה עם כל מה שתחליטי ולכל התלבטות אנחנו כאן.

לא הצלחתי להבין

מדברייך מה סוריאנו המליץ לך לעשות? יכולה רק להגיד לך כמו SIVIC שמהנסיון שלי עד כה עם האנדו סוריאנו הוא ה- מומחה!! אני את הניתוח הבא מתכוונת לעשות רק את אצלו - לא אחזור על אותה טעות פעמיים!

maytalita

New member
מייקילולי

אכן לא היה ברור מהי המלצתו. האמת, לפני שהגעתי מאוד חששתי שהוא ינתב אותי לכיוון של ניתוח, בהיותו כירורג.... לכן הקדמתי ואמרתי לו שהגעתי מהצפון ושאם יבוצע ניתוח, הוא כנראה לא יהיה בתלה"ש אלא בצפון, ושבאתי רק לחוו"ד שניה. אני לא יודעת אם בהשפעת דבריי אלו, או שכך הוא נוהג תמיד, הרגשתי שהוא מנסה להציג תמונה רחבה ולאפשר לי להחליט לבד. עם זאת, אני הרגשתי בין השורות את המסר- "עשי את הניתוח לא עוד הרבה זמן ונסי להכנס להריון, כי קרוב לוודאי שייקח זמן וחבל לחכות...." לעומת בעלי שלא הרגיש שום מסר כזה, אז לא יודעת.... את יודעת אם יש מקרים שבהם ממליצים לנתח בדחיפות רק לפי סוג/ גודל הציסטה, בלי קשר לסימפטומים שמפריעים למטופלת? ולגבי סוריאנו- אכן הרגשתי לפי יסודיות הבדיקה ודבריו אחריה שהוא מומחה בתחום ומאוד מקצועי

יכול להיות

באמת שזה שהבהרת לו שאת הניתוח לא תבצעי בתה"ש זה מה שגרם לו להציג את כל האפשרויות ולתת לך להחליט. תראי לי גם הייתה ציסטה של 6 ס"מ שישר אובחנה כציסטת שוקולד, סימפטומים אחרים שהיו לי כאבי מחזור חזקים, כאבים בבטן התחתונה כתוצאה מהציסטה ועוד בעיות שאז לא ידעתי לשייך אותם לאנדו והיום אני יודעת. לי אמרו שציסטה בגודל כזה חייבים להוציא וכי אין סיכוי שהיא תקטן בעזרת גלולות. אני החלטתי אז לא לפנות לתה"ש, אפילו לא לייעוץ (מה שהתברר לי אח"כ כטעות גדולה). בבי"ח בו נותחתי הוציאו לי רק הציסטה, ולא טיפלו ביתר המוקדים וההידבקויות (כנראה נבהלו ממה שראו). היום אני משלמת על כך, היום הכאבים הרבה יותר חזקים ממה שהיו לפני הניתוח וכבר ברור לי שאני הולכת לעוד ניתוח. אל תעשי את הטעות שלי, אם את מחליטה לעבור ניתוח תעשי זאת רק אצל המומחים למחלה.

maytalita

New member
תודה מייקילולי,

מקבלת את העצה שלך, למרות שלעת עתה מסתמן שאשהה את הניתוח....

זואילי

New member
דעתי...

למרות שאני בעד ניתוחים...(אבל זאת הפרעה פרטית שלי
) ממש אין צורך לרוץ לניתוח - בגדול. אם אכן איכות חייך לא נפגמה, ואין לך כאבים וכל מיני בעיות שמפריעות לך - ואת במילא על גלולות, אז לדעתי - אם כבר גלולות - קחי אותן ברצף. (ושוב, אני אומרת את זה מהמקום הפרטי שלי שכולו שנאה יוקדת לווסת). אם יש לך ציסטת
, אז הגיוני שיש אנדו - ואם נפרשו בפנייך כל האופציות, אז הכל בידיים שלך. אני לוקחת בערבון מוגבל, לאור נסיוני עם שלל רופאים (כמובן שגם גניקולוגים "רגילים") את אבחנת האנדו שלהם ונסיונם עם אולטרסאונד. אולי כן שווה לך ללכת למי מהמומחים באול' (פרופ' שולמן ששמעתי עליו שהוא אלוף בנושא) ולבחון את סוגיית הציסטות בכל צד. אני בהחלט
כן סומכת על דעתו של סוריאנו באבחנותיו את כל נגעי האנדו שהוא מזהה. לכן לדעתי האבחנה של רופאך הראשון לא ממש "משחקת" תפקיד, למרות, ויאמר לזכותו, שהוא לא שכח את השיעור על האנדו'.(בדיוק כמו שהגניקולוג הנטוש שלי הואיל בשלב מסויים להפנות אותי ל בדיקת ה CA125 ומשם הכל התגלגל, ואני זוכרת לו תודה מסויימת ומסוייגת על כך). אם תחליטי עם בעלך שהעיתוי להבאת ילדים יכול להשתנות ושניכם תרצו לנסות עכשיו, אז הייתי ממליצה שאת נושא ההריון ילווה רופא פריון, בתקווה ולא תזדקקי לו בכלל! העניין הוא שעם רופא פריון תוכלי להיות עם "היד על הדופק" ולהיות במעקב צמוד יותר - בגלל שכאן האנדו צריך להילקח בחשבון. ולעניין הערתך לגבי הלוק של סוריאנו - הדעות חלוקות בדיוק כמו נושא אישיותו הרבגונית שעולה פה פעם בחודש לפחות... שיהיה בהצלחה בכל דרך בה תבחרי

maytalita

New member
זואילי

טנק יו טנק יו! :) נראה לי שאחליט לא להחליט בינתיים.... אני אכן עם גלולות, אבל עושה הפסקה לצורך ווסת. לדעתך כדאי לעבור ללקיחה ברצף? אולי הסיבה שהציסטה גדלה היא ההפסקות האלו שאני עושה בשביל הווסת. .את יודעת, בשבילי זה ממש שינוי חשיבה.. ממש קשה לי לחשוב על לקיחת גלולות ברצף. זה נשמע לי לא טבעי.... תמיד הרגשתי קצת רע עם זה שאני לוקחת גלולות כ"כ הרבה שנים ושאני לא מאפשרת לגוף את המחזור הטבעי שלו.. הרגשתי ממש טוב עם עצמי בהפסקה שעשיתי עם הגלולות לפני 3 שנים (אגב, הפסקה של שנה ולא היתה שום בעיה, שום כאבי מחזור או משו כזה, מוזר לפי הסימפט' של האנדו'). ופתאום- לחשוב שהגלולות למעשה מסייעות לי ומעכבות את האנדו'.... מוזר לגבי הריון, התכנון המקורי היה לחכות עוד שנה-שנתיים (שיקולים כלכליים, אמצע לימודים ועוד), אבל אין ספק שהקשר בין האנדו' לקושי להכנס להריון ייכנס למערכת השיקולים.. אם כן נחליט לנסות, את יודעת אם עדיף לנסות ספונטני או שקודם לעבור את הניתוח ואז לנסות?

למה לא לקחת ברצף?

נכון זה לא "טבעי" אבל גם כאבי מחזור,רקטום,מפשעות,גב, כליות וכו' זה לא טבעי... אני ממליצה לך ליטול ברצף,אם זה נושא בעייתי תפסיקי אחרי 3 סטים תקבלי וסת ותתחילי שוב. אני בעד לא לנתח לאור מה שתיארת. שיהיה בהצלחה

זואילי

New member
יור וולקאם וולקאם

גם להחליט לא להחליט זאת החלטה...
כמו שאמרתי, וכמו שבואינג חיזקה - אם את שואלת אותי - קחי ברצף. אני מבינה את הגישה שלך ושעניין גלולות ברצף לא מסתדר לך. אני ההיפך הגמור ממך. עבורי ווסת כל חודש זה נראה לי הכי לא טבעי שיש...
תלכי עם מה שהבטן אומרת לך.( וגם נטילה ל 3 חודשים ואז הפסקה יזומה זה התקדמות בגישה ה"חדשה", אם יבוא לך). לגבי שאלתך על ספונטני לפני או אחרי הניתוח - זאת כבר שאלה למומחים. אין לי מושג. בקושי זוכרת גם מה זה ספונטני בלי קשר לפרו ורבו

maytalita

New member
כן, השתכנעתי לכיוון של גלולות ברצף

ואז לנסות להכנס להריון..... אבל אני אפרגן לעצמי עוד מחזורון קטן....
אני אמורה לקבל ביום ראשון, ואחרי הווסת הזו, אנסה את שיטת הגלולות ברצף.... אגב, כשלוקחים גלולות ברצף- נעלמות כל תופעות ה"לפני מחזור"? אצלי לפחות- יש ענייני מצברוח (אני פשוט בקריזה משבוע לפני) והתחצ'קנות בשבוע לפני (בת 31, ועדיין לא נפטרתי מענייני גיל העשר'ה האלה..)

הרגת אותי ../images/Emo6.gif

נראה לי את מאוהבת במחזור שלך ולא מסוגלת להיפרד
גם אם את לא סובלת מכאבים לא מבינה מה הכייף בזה.

maytalita

New member
אממממ מה אגיד ומה אומר

"מאוהבת במחזור שלי.... " נשמע קצת קינקי
אבל מה שנכון, באמת קשה לי לוותר על המחזור.... ולא מתוך הנאה גדולה מעצם הדימום
, פשוט צריכה לעשות סוויצ' במוח ולוותר על הרעיון שהמחזור נכון וטבעי לגוף..לפחות לגוף שלי אגב, לגבי כל הזריקות/ גלולות ברצף וכו'- קראתי איפושהוא שזה עלול להקדים את תסמיני גיל הבלות, יודעות על זה משו?

למעלה