עדכונים ותגובות --->

TalTal1983

New member
2 דברים

1. היא לא מעוניינת בעזרה, למרות ניסיונות מכל הכיוונים. אדם שלא מעוניין בעזרה, אי אפשר לעזור לו.

2. הנזק כבר נעשה - אם ניקח את הסיפור שלך: הילדים האמינו, התלוננו לוועד, הוועד הלך לברר ולבדוק ו*אז* מצא שמדי פעם הזוג הצעיר מזיז כיסא בשעה 23:45 ומצאו את מה שביקשו - הם מפריעים לאמא שלהם.
הוועד והשכנים נלחמים עד חורמה בכדי לעזור לאמא שלהם כדי שלא יפריעו לה...
הסיפור לא הכי תואם כי במקרה שלי, לכאורה, יותר מדובר ב"פעולת חילוץ".

ויחד עם זאת

אשתו נעלבת כשלא מזמינים אותם ולא נפגשים איתם. היא ממש רוצה להיות מוזמנת במקום לשמוח שיש לה שקט

גם לי זה נשמע מוזר

ובגלל זה כתבתי את התגובה הזו.
אין "בכאלו" הרי הוא יודע שהיא סובלת שם, הם יודעים שהיא סובלת שם (ואם לא,כדאי שהם ידעו כי הם רק מחמירים את ההתנהגות שלהם עד שהיא תבין שהיא לא רצויה) והיא יודעת שהיא סובלת שם.
מצד שני, אולי הוא מדמיין הכל ובעצם ממש כיף לה והיא לא מרגישה מושפלת, ואז יופי. אין בכלל בעיה.

TalTal1983

New member
תגובות --->

אתחיל מהסוף - הצד של אשתי (איך היא רואה את הדברים).
אשתי לא רואה את התמונה השלמה כפי שאני מתאר לכם - אני מעוניין לחסוך לה את דברי ההבל והשטות ובהחלט ליצר איתה (ובשבילה) חיים נעימים ונוחים (והם באמת ככה ביומיום).
מה שכן אשתי רואה זו: (א) התנהגות קרירה מצד המשפחה (המורחבת); (ב) התנהגות תוקפנית מצד אימי - שבעיקר מתבטאת ביחס מזלזל או פשוט חוסר יחס.
אשתי לא טיפשה והיא מרגישה שיש עוד דברים מתחת לפני השטח ואני יודע ממנה שהיא פשוט עוזבת את זה (למשל כמו במקרים בהם אנחנו רוצים להזמין אלינו הביתה, אבל תמיד יש "משהו" שמונע את זה.. אחרי פעמיים שקלטתי את הקטע. פשוט אמרתי לה שאני לא מעוניין להזמין יותר מבלי לפרט); אולי לא רוצה שאפתח את הנושא (כדי לא להיפגע באמת) או בגלל שהיא רואה שאני לא רוצה לפתוח את הנושא.

אשתי ממש לא ניהנת להרגיש מושפלת והיא גם לא "כאילו נעלבת", אבל היא גם מאוד מאמינה בשלום המשפחה ורוצה באמת ובתמים לטובתי ומוכנה לסבול זאת. בלי קשר היא אדם חיובי וקצת נאיבי לפעמים, אולי זה גם מגיע משם.
באחד המקרים אף אמרה שהיא מוכנה ליזום שיחה עם אמא שלי, למרות שהיא יודעת שזה לא יעזור. מצידי, אמרתי לה שתחסוך את ההנאה - גם ככה אימי לא תרצה להיפגש איתה לבד (לאור כל מני אמונות פגאניות אני מניח) וגם אם כן כנראה שתשטח בפניה קיטונות של זעם שאגרה עם הזמן ולא ברור מאיפה הגיעו...
מה שכן אני חושב שהיא בהחלט מעוניינת לדעת מדוע אנחנו כבר לא מוזמנים - בעיקר, אני מניח, כדי לאשש את מה שהיא חושבת (כמו שאני מכיר אותה).

ברור לי לחלוטין ואני מסכים שלאף אחד אין זכות להגיד לי מה להרגיש ולחשוב ואולי השתמע כך מהדברים שלי - אבל אין לי ספק שמה שאני חושב/מרגיש הוא הדבר הנכון.
מצד אחד, אני עוד מסכים עם העניין שבסופו של דבר, אם אמשיך להקשיב לדברים, הם יחלחלו ולו ברגעי משבר/מריבות (שקורות תמיד בין בני זוג; בעיקר אם הם נמצאים 10-24 שעות ביחד כל יום). כמו כן, אציין כי שהדברים שנאמרים לי "מנצלים סדקים" ומרחיבים אותם, הווה אומר: משתמשים בדברים שבאמת מציקים לי (כמו נגיד חלוקת הנטל בבית) ומרחיבים אותם למפלצות איומות.
מצד שני, אינני מעוניין/מוכן לוותר על המשפחה שגדלתי איתה, נהנתי ועדיין נהנה ברוב הזמן. אולי תגידו שאני ילדותי או בעל משאלת לב של ילד קטן (restart2) אבל אני אולי תמים שחושב שדברים יכולים להגיע לרגיעה מסוימת.

אני מאוד מסכים עם מה שנאמר על ידי "עלה לא נידף" - בהעביר נושא או לסיים את השיחה. אבל שוב, לא תמיד זה קל כל כך; בעיקר למישהו כמוני שברוב חייב הבוגרים וגם לא הבוגרים מתנהל באופן מאוד שלו ורגוע (באחד מתפקידי הניהול שביצעתי, שאל אותי אחד המנהלים מעלי איך יכול להיות שאני מצליח להניע תהליכים עם העובדים מבלי ששמע אותי פעם אחת צועק או מתעצבן עליהם..). העניין שגם אם אתחיל להתנהג ככה, הפחד שאני שהדברים יהפכו לחרב פיפיות - "הרי ברור שאשתו הסיתה אותו להתנהג ככה, הוא אף פעם לא היה כזה".
אבל כן - מסכים שצריך לעשות יותר ולא לדבר או לכתוב יפה..

mykal - יש בהחלט מצב שהאישה תבחר. העניין שמשפחתי לא חלק אינטגרטיבי מחיי היומיום שלנו וכל הקשר אליהם מתבצע רק דרכי (כולל עם המשפחה המצומצמת).
מסכים וחושב ברצינות על העניין שלעבור למקום אחר.

אירית (restart2) - לגבי הייעוץ המקצועי, בהחלט חושב על זה. יש בעיה תקציבית עם הנושא (אני מניח שמדובר בלפחות 2000 ש"ח/חודש).

תודה על התגובות.
ערב טוב בינתיים.

עלתה בדעתך פעם האפשרות

שאמא שלך תפגע פיזית באשתך?
אתה כותב שהיא לא מוכנה להיפגש איתה לבד בגלל אמונות פאגניות - היא חושבת שהיא שד?
אישית היתי מתחילה בשלב כלשהו, אם מה שאתה מתאר לא אפוף הגזמה, לפחד מאוד ממה אמא שלך תעשה, כולל ללכת למכשפות למינהן ולכשף כשפים נגד אשתך (שרק לא יגידו לה לשים לה רעל בתה או משהו) והתקיפה המילולית שאתה צופה יכולה להפוך בקלות לאחת פיזית.

אשתך, נאבית ככל שתהיה, קולטת לדבריך שהיא לא רצויה, ועדין עצובה מזה?

אתה כותב:
אינני מעוניין/מוכן לוותר על המשפחה שגדלתי איתה
מצוין. אז תותר על המשפחה החדשה שלך. לאיזו תשובה אתה מצפה פה בפורום? שמישהו ינסה לדבר בהגיון לאשה שלא חושבת בהגיון?

פגישה מקצועית עולה כ300 שח לשעה, שעה בשבוע בסכום כזה קרובה יותר ל1200 שקל, לא ל2000. במקרה שלך, זה סכום קטן לשלם כדי לא למצוא את עצמך משלם סכום גבוה מזה למזונות למשך תקופה הרבה יותר גדולה.

ועכשיו באמת, לסיכום, תסלח לי אבל איפשהו בדרך הפסקתי לקנות את הסיפור.
אם מה שאתה מספר מציאותי ונכון, (ונדיר מאוד שאני אפקפק במישהו שכותב פה) מסתמן שאין לך כל רגש לכך. זה מפריע לשגרת היום שלך. סה טו.
אין לך כל כעס או זעם. הרגש היחיד שלך שהוא טרדה. אתה מנסה לנער את הענין כאלו זה זבוב מציק.
אני אגלה לך משהו, אני סולדת מזבובים, כשיש סביבי זבוב אני לא מנערת אותו, אני דואגת שהוא יושמד. אצלך זה לא חלק מהאופי (כמו שאתה מספר על עצמך) אז אתה סתם מנפנף קצת ביד אחת לשבועיים -שלוש כשהנושא עולה וממשיך הלאה.

TalTal1983

New member
-------->

למרות כל החרדה המטורפת שאמי נמצאת בה - עדיין פגיעה פיזית או משהו קרוב לך הוא לדעתי גבול מאוד רחוק שלא יחצה.
לגבי ה"פחד" מאימי - הדבר היחיד שאני מפחד ממנו הוא המילים שלה, הם כאמור הרסניות ואני מנסה להתחמק מהן עד כמה שניתן. שוב, קשה לי ולכן אני גם מתייעץ פה בפורום, קורא וכן - מתחזק (לא במובן הדתי כמובן..). אני לא יודע עד כמה תקיפה מילולית יכולה להפוך מהר לתקיפה פיזית, עדיין אנשים מקללים אחד את השני אבל לא מגיעים לרמה הפיזית (שווה רק להסתכל כאן בפורום על יחסי אשה-חמות).

אשתי חושבת שרק אמא שלי היא זו שלא רוצה אותה. את זה היא יודעת. שאר המשפחה, כלפיה, מתנהגת בסדר גמור. וכן - היא לא מכירה כזו התנהגות משפחתית (וטוב שכך!).

לגבי ההיגיון - זו בדיוק הנקודה והתסכול הגדול. אני ביחד עם אשתי (שהיתה חברתי) כבר 12 שנה. אל מול המשפחה ובכל שנות חברותנו ההיגיון הוא זה שדיבר (תמיד היה קורטוב של אמונות טפלות, רבנים, אבל במינון נמוך מאוד). לפתע, כמעט ברגע אחד, לאחר הצעת הנישואין, ההיגיון החל להתפרק ובאופן אירוני למדי, החליפו אותו שדים, רוחות, רבנים ושאר יצורים כאלו ואחרים.
אפשר לפקפק במה שאני אומר, אבל כן, זהו שינוי מהיר מאוד - לא רק אצל אימי - אצל כל המשפחה. לחץ חברתי ובכלל שינוי הסביבה החברתית היא דבר קשה. קשה מאוד. לא עלינו, אבל תארו לכם שהמשפחה המורחבת שלכם נמחקת או שאתם צריכים לעזוב עכשיו לחו"ל - לתמיד. זהו תהליך קשה וכן - קשה לי לעבור אותו.
מה שאני מחפש פה, זה אולי פתרונות מניסיון העבר של מישהו. יכול להיות שאין פתרון...

לגבי פגישות ייעוץ - חישבתי שעתיים בשבוע לפי 250 ש"ח / שעה (אני מדבר לא מעט; כמו שאתם רואים).

צר לי שאת לא קונה את הסיפור והאמת אני לא מחפש למכור שום דבר לאף אחד (מוכן להעביר בחינם. תאמיני לי).
עם זאת, אני חושב שאת צודקת בהבחנה שאני רואה את זה כטרדה: (א) זה בהחלט מטריד; (ב) אני לא בטוח שכבר נשארו לי הכוחות להרים שולחנות באוויר (הכוחות הנפשיים שני כבר חולקו במסגרת ניהול אקטיבי תהליך הגירושין של הוריי.. סיפור בפני עצמו.) (ג) מאחר וגם אני מרגיש שאין עם מי לדבר; אני לכאורה מתעלם ומנסה להמשיך בחיי (מתי שאני רוצה לדבר אז מקשיבים מאוד יפה ואז מסובבים את דבריי באופן כזה שמגיע למסקנה אחת ויחידה. מתסכל ביותר.). כל פעם שזה עולה, כמו שאמרת, אני קופץ ("מנפנף ביד").
יכול מאוד להיות שאני צריך להשמיד (מטאפורית כמובן) את זבוב שאת מדברת עליו - אבל זה באמת משהו שאני צריך לחשוב איך עושים זאת.

אני לא אצטער על סגנון הכתיבה שלי ועל העובדה שאני מנסה לסנן את הנתונים היבשים עד כמה שניתן כדי להיראות קריא ולתת פה לחברים בפורום אפשרות לעזור.
אני יכול להביע את תסכולי הגדול ולספר שאני מתעורר בבקרים עצוב. עצוב באמת (ואז הופך מתוסכל יותר כי יודע שזה בסופו של דבר מקרין החוצה וכמובן, לכאורה, מצדיק את מה שאומרים..) ומקווה שאבכה קצת כדי שזה ישחרר לי קצת לחץ...
אבל אני חושב שזה פשוט לא רלוונטי להחלטה/פתרון/סיפור.
אני בא בתחום ניתוח המערכות. אני אדם שלוקח מערכת, מפרק אותה לגורמים, מאתר את הנקודות הרגישות/חלשות, מחליף ומתקן. מעט מאוד פעמים המלצתי "להוריד" אדם בתהליך הניתוח. אולי זו חמלה, אולי אנושיות ואולי טיפשות.
בכל אופן, אני מנסה לתאם את העניין בקווים הכי ברורים שיש וצר לי שזו ההרגשה שאני מעביר לך.

כמובן - אם תבקשי שלא אפרסם. אכבד בקשתך ואפסיק.

רק שמרוב חמלה,אנושיות ופרוק מערכות

מי שניפגע זו אישתך
מה שעושה את החמלה שלך לדבר די אכזרי

TalTal1983

New member
אכזרי --->

הוא מי שעושה משהו מתוך זדון. אני פועל בדיוק מכיוון ההפוך.

לגבי החמלה, אנושיות וכיו"ב - אני חשבתי לתומי שמדובר בתהליך הסתגלות של אמא שלי למצב החדש (נשוי, ילדה...) - מה שכנראה היה נכון, אך אותו תהליך הסתגלות הפך למפלצת שנותנת לה אנרגיות בלתי נדלות לנסות ולהפוך את המצב לקדמותו - ופה הבעיה הגדולה.

לא הייתי אומרת בזדון אבל היות שאתה כבר

מודע למצב וממשיך לפעול אותו דבר מציב אותך במקום לא משהו בכלל לגבי אישתך.

אתה מזהה את הבעיה,אתה מודע לזה שגידלת "מפלצת" ואם זאת אתה עדיין מהאו"ם

מסתכל על הדברים בצורה קרה ואובייקטיבית כביכול בעוד שהאמת היא שהאובייקטיביות היתה צריכה להעלם מזמן ואת מקומה היתה צריכה להחליף נאמנות לאישתך
האוביקטיביות היתה צריכה להילם ברגע שהבנת שהם נגד אישתך ואישתך ממש לא נגדם
שהיא הצד הנפגע והם הצד הפוגע
שאין סמטריה
אין שני צדדים שאשמים
אלא צד אחד אשם ואחד נפגע באופן קבוע
ברגע שהבנת שהם מחבלים לך בזוגיות

במקום זאת,אתה ממשיך לחשוף אתכם לנסיונות להרוס את הזוגיות שלכם ואת זה אתה עושה בצורה מאוד מודעת וקרה,אז אולי אתה לא אכזרי אבל אתה בטח לא טוב עבור אישתך

מגיע לי3

New member
לדעתי אתה לא משתף את אשתך מספיק במה שקורה

ממה שכתבת נוצר הרושם שאתה ממדר את אשתך מכל הסיפור
מנסה להציג לה תמונה שונה מהתמונה האמיתית
אני לא אומרת שהיא צריכה לדעת כל פרט שאמרו עליה בשיחות בארבע עיניים אבל היא צריכה להבין את המצב לאשורו
כדי שהיא תוכל להיות לצדך ושתפעלו ביחד
אתה מבזבז אנרגיות מיותרות בלנסות להסתיר את המצב מאשתך
לדעתי זה רק פועל לרעתך

האמת משחררת

TalTal1983

New member
סיכומים ---->

אני חושב שכתבתי די (וגם רמזו לי פה ושם..).

לסיכום-
קודם כל אני מודה על התגובות - כולן - אני בהחלט חושב שגם לתגובות הנוקבות יש מקום מאחר והם מעלות אצלי זוויות חשיבה אחרות.

המטרה שלי בהתייעצות פה בפורום היתה כפולה: ראשית, לשמוע ולהתייעץ ולהקשיב דווקא מאנשים שהם לא מוטים, מכירים, בלתי תלויים. לדעתי, יש לכך חשיבות מאוד גדולה לראות ספטרום קצת יותר רחב של תגובות.
שנית, אני כותב פה (וחלקכם כבר הבין את זה) גם מתוך פורקן. המצב הביא אותי למלאות והייתי חייב "להקיא" את כל הגועל לפני שאתפוצץ.

אני מאוד אוהב את אשתי ואת משפחתי הצעירה ורוצה בשבילה רק אושר וטוב.
העובדה שעד היום לא חשפתי יותר מדי את אשתי היתה החשיבה שמדובר ב"תהליך הסתגלות" של אמי למצב החדש. מצב שיחלוף. חשבתי שאם אשתי תחשף לדברים הם יהפכו, בחינתה, לבלתי הפיכים, בעוד אצל אמי העניין יחלוף.
אך, כמו שכתבתי לאחת החברות פה, המצב החדש דווקא "טען" את אימי בכוחות מחודשים (ובלתי נלאים) לחתור תחת התא המשפחתי שלי (אולי) בניסיון להחזיר את המצב לקדמותו (וכך זה גם נשמע מתוך כל ה"שיחות" שעל לא מזמן עוד הקשבתי להן). לא זו בלבד, אלא שלמשחק נוספו כלים משחק נוספים וגוייסה רוב משפחתי לתמוך בה (למרות באופן כללי מסתייגים מההתנהלות שלה).

בשבוע הקרוב, אני הולך לדבר עם אשתי על המצב. צריך לחשוב טוב-טוב מה להגיד ואיך ואנסה לעשות זאת ברגישות המתאימה (כן, יש לי רגשות למי שחשב שלא...).

כרגע אנחנו גרים בסמוך לאמא שלי (לא מהסיבה הזו). ביני לבין עצמי חשבתי אולי פשוט לעבור למקום אחר...
גם כך ולמרות הקרבה, אני רואה את אמא שלי רק באירועים משפחתיים המתקיימים במקומות אחרים (הרי הספיקה להזמין אותנו לארוחות בשבת.. אולי ה"אנרגיות" לא מספיק טובות..).

חוצמזה, אני חושב שאצטרך לקחת ייעוץ מסוג כלשהו בכדי לחזק את עצמי מול המהלכים הללו וגם לדעת איך לא לשנות את תכונת ה-enabler שלי וכן איך לא לקחת דברים כל כך ברצינות.. יש אנשים שכנראה צריך לצחוק מהם ולא ולבכות כמו שאני עושה.

זהו זה חברים וחברות.
תודה רבה.

אעדכן בהמשך אם יהיו התפתחויות..

רחליקה האחת

Member
מנהל
תודה לך על

החשיפה של סיפורך בפורום.

זה עזר לי להבין את המורכבות המצויה בנקודת מבט גברית על היחסים חמות-בן-כלה.

מאחלת לך לומר לאשתך: "בך- בחרתי; באימי- לא! ואם אאלץ להמשיך לבחור

אמשיך לבחור בך." ולהתנהג בהתאם!

ציפיותיה של אשתך וכמיהתה לתחושת שייכות וערך

מובילות לכאב ולתסכול העצומים שהיא חשה וגם אתה-

נוכח הדחייה והעלבונות.

לדעתי,בני משפחתך דוחים אנשים חזקים! אמינים! ראויים!

אני מבינה שרגשות מניעים כל אדם;

והללו- גלויים או סמוייםככל שיהיו- הם מקור הדילמה.

לפיכך הפתרון חייב להיות שינויים ברמה הרגשית

של אשתך ושלך.

מכאן כדאי לעניות דעתי ,שתמצאו דרך לקבל ייעוץ, כלים, הכוונה יעילה.

מאחלת לך לאשתך ולבתכם כל טוב,

שוב תודה על השיתוף.

רחליקה

mykal

New member
אני מאחלת לך בהצלחה

בישום מסקנותיך.
וחושבת שהן נכונות מאוד.
גם בהחלט כמעט משוכנעת, שבסופו של תהליך.
אמך תתרצה. ואם לא זו באמת נשארת בעיקר בעיתה.
שיבואו לך ימים טובים ורגועים.

אני חולקת עליך

ממש לא מאמינה שאמא שלו תתרצה. בכלל. אולי עוד הרבה שנים אם ואני מדגישה את האם כי אני לא חושבת שהוא יעשה זאת, הוא יפעיל נגדה סנקציות קשות.

שנית, אני גם לא חושבת שהמסקנות שלו נכונות. אין בהן ממש כדי לשנות את המצב הנוכחי.

TalTal1983

New member
------>

תודה על הדברים.
אני מסכים חלקית:

אמי לא תתרצה משום שלדעתי מדובר (אצלה) בבעיה עמוקה יותר. יכול להיות שעם הזמן תמצא "שטן" אחר להתעסק איתו והמינון ירד. אבל כנראה שלעולם לא תתרצה ואני גם לא מחפש לרצות אותה. אני באמת מחפש את האיזון בין הדברים.

לגבי האופן בו אפעל, יכול להיות שאני מעט עדין בגישה שלי כלפיה ובכלל כלפי מי שבא "לייעץ לי עצות".
אמשיך לעדכן לגבי פעולותיי.

BlueDevil - אם את לא חושבת שיש במסקנותי לשנות את המצב. מה לדעתך הדרך הנכונה לפעול.

נקווה לטוב.
תודה.

לחכות שהמינון ירד

זו אפשרות טובה כרגע, אבל לא בהמשך. זאת אומרת, כרגע היתי לוקחת אפשרות כזו מתוך צפיה שזה ימשיך במגמה הזו.

אני באמת חושבת שאתה צריך לנתק איתה כרגע קשר לגמרי. להמשיך בקשר עם המשפחה המורחבת כרגע. מן הסתם להתעדכן אצלם מה שלומה, אני בטוחה שזה יהיה הדדי. אבל בכל מה שקשור אליה לנתק לגמרי.
יכל להיות שלא תוכל להוציא ממנה את האמונה, אבל היא מוכרחה ללמוד לשמור על הפה שלה. שמעת מעל לשנה את כל הרעל שהיא הצליחה לזרוק על אשתך. קבלת החלטה מודעת להמשיך ולחיות לצידה.
אם אמא שלך לא מסוגלת לכבד את ההחלטה הזו אין לה מקום בזוגיות שלך.
להרבה אימהות קשה להתמודד עם בן/בת הזוג של הילדים שלהם. רב האימהות יחשבו שהילד היקר שלהם לא הצליח לתפוס מישהי שתשווה לו. אבל הן מבינות שצריך לשתוק כל עוד זה רצון הילד וכל עוד הן רוצות איתו קשר.

אישית גם לא היתי עושה לה שיחה על הנושא. היא הרי יודעת שזה מפריע לך. היתי רק מודיעה לה מה ההחלטה הסופית ומוסיפה שאם בעתיד היא תחליט שהיא מסוגלת לשמור לעצמה את הדעות האלו או שהמצב ישתנה שתתקשר. וכמובן, אם היא צריכה משהו.

מצטערת שאני חופרת אבל זו דעתי.

TalTal1983

New member
את לא חופרת

כמו שאמרתי בהתחלה - אני פתוח ושמח לשמוע דעות.
אין דבר שאני לא מסכים עם מה שאמרת.

כפי שכבר כתבתי למעלה, הניתוק די נעשה ורק מתרחב מאז ש"התבטלו" ארוחות יום שבת אצל אימי; כך שבכל מקרה, אנחנו רואים אותה (אנחנו - כל המשפחה ואני מקפיד על כך שזה יהיה כולנו) באירועים משפחתיים.

למעלה