עדכונים ושאלות

אגס12

New member
עדכונים ושאלות

אני נחשפת פה מאוד ולכן אשמח לתגובות עדינות אם אפשר :) המצב הוא כזה, בעלי עזב את הבית לפני כשבועיים, אחרי כשנתיים נישואין ועם תינוק בן פחות משנה. יש לנו היסטוריה ארוכה של מעל עשור בסך הכל כבני זוג. בכל מקרה, התחלנו טיפול זוגי כחודש לפני כן, הוא התלבט בינו לבין עצמו, אמר דברים קשים, ולבסוף החליט לעזוב. קדמה לכך תקופה קצרה שבה השתדלתי מאוד לתקתק את הבית ולבשל וכו' משהו שלא באמת טבעי לי, במקום פשוט לעשות איתו אהבה. הבנתי שהנושא של הסקס - או היעדרו - היה הרבה יותר מהותי ממה שחשבתי. הבן אדם פשוט הרגיש לא אהוב לא מוערך, שלא רוצים בו וכו'. זה לא באמת נכון, אבל עם תחושות אין מה להתווכח, ולאט לאט זה הרס לו גם את הרגשות אליי.

אחרי שהוא עזב הלכנו לעוד שני טיפולים, לא התעקשתי, בא מיוזמתו, אבל אפילו למטפלת אמר שזה נראה לו לא יעיל. אחרי שקצת נרגעתי התחלתי להבין פחות או יותר מה הסיבות שלו, איפה המקום שלי שהוביל למשבר וכו'. אני לא פוסלת את זה שהטיפול הזוגי סייע להבנות האלה, כי לנו יש תקשורת דפוקה לגמרי, גם על רצונו להתגרש הבחור לעולם לא הושיב אותי לשיחה בוגרת וברורה. תמיד הוא מעדיף לא להתעמת ולא לריב ולשמור בבטן, וזה מתפוצץ לי בהפתעה. בין היתר כי אני לא מספיק רגישה, והייתי עסוקה מאוד בשנים האחרונות בנושאים של ההריון והלידה.

בכל מקרה שבוע אחרי שהוא עזב סיימתי לאכול לעצמי את הראש ושיניתי גישה. אמרתי לעצמי שהלחץ והחפירות וההאשמות רק יאיצו תהליך גירושין שאני לא מעוניינת בו. אז פשוט הפכתי לחיובית, נעימה, הראיתי חיבה, התעניינתי בעבודה שלו, החמאתי. בקיצור מה שצריך כדי שהאדם ירגיש מוערך ואהוב. כמובן במסגרת המצב - בא לבקר את הילד. הדבר הזה עבד כמו קסם, מבן אדם שבקושי היה מוכן לנשיקה בלחי יצא ששכבנו לפני מספר ימים. כמובן שזה לא אומר שום דבר, הוא עדיין מחוץ לבית "חושב" לו. הבעיה העיקרית הוא שהוא לא מאמין שאני אשתנה וכו' וכו'. אבל אני מנסה איכשהו להחזיר אותו, ואותנו, לשלב ההתאהבות, להזכיר לעצמנו את הדברים שאהבנו אחד בשני, כולל טכניקות של דמיון מודרך וכו' (לדמיין דברים טובים, להגיד לו תודה על דברים טובים שהוא עשה בשבילי, זה נשמע חרטה, אבל זה עובד ובפעם הבאה שאני פוגשת אותו אני מקרינה יותר חיוביות, והוא מחזיר לי באותו מטבע.

עכשיו במצב הנוכחי יש לי 2 שאלות:

1. מה עושים עם הסקס? הוא מחוץ לבית שבועיים, הזמין אותי כבר לסרט ולמסעדה ולדירה הזמנית שלו וכו', זה קצת מרגיש כמו רומן על בעלי. מצד אחד הכי בא לי לזרום על זה ולקוות שזה לא סתם געגועים של לשעברים, במיוחד הרי שהוא נפרד ממני בגלל שהוא לא קיבל מספיק אהבה וסקס... או שעם אנחנו כן משחקים במשחק הזוי של חיזור שכזה, אני כן צריכה לשמור על כללים מסוימים. כלומר לא ליצור מצב שהוא יבין שהרבה יותר נחמד להיפגש לפעמים, כי אני נחמדה, עוזרת להיפגש עם הילד, שוכבת איתו ובכלל "מאז שנפרדנו יחסינו רק השתפרו".

2. מה אני עושה עם הטיפול הזוגי. בפעם האחרונה שהיינו שזו בערך פגישה 7 כבר, ניתחנו את מה שאני אמרתי - שאני חושבת שהמון קשור לחוסר מין. אוקיי. עד עכשיו לא זוהתה הבעיה הזו מסתבר... ניתחנו דברים אחרים. בקיצור יוצא שהוא דפוק (סיבות משפחתיות וכו' וכו'), אני דפוקה, יש לנו מלא בעיות בקשר, אבל בכלל לא עבדנו עליהם. עכשיו ברור שמטפל לא יגיד לו טוב תחליט מה קורה אם מתגרשים או לא, אבל הוא רמז, כי או שעובדים על זוגיות או על פרידה מכובדת. לי מרגיש שזה לא יעיל בכלל, ושאנחנו רק יוצאים משם ממורמרים על החיים. בעלי עזב את הבית הוא לא מחפש סיבות למה מערכת היחסים שלנו דפוקה, זה בטח לא יגרום לו לחזור. לא יודעת, הסתבכתי.

תודה למי שהגיע עד הלום..

mafret

New member
לדעתי

בעלך נהנה מאוד לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. זמנית זה יכול להיות נחמד ומרגש לחזור להיות רווקים, אבל אתם לא. יש לכם ילד משותף ואין שום סיבה שכל האחריות תיפול עלייך בלבד והוא ימשיך גם לגור לו לבד בדירה בכיף וגם לקבל ממך תשומת לב כאילו לא קרה דבר.
לדעתי אתם חייבים לקחת אחריות על הקשר שלכם.
אני מציע לך כרגע להמשיך את היעוץ לבד עם המטפלת, לשמוע את דעתו המיקצועית ולגבש איתה אסטרטגיה לפעולה על מנת שמצב זה לא יהפוך להרגל. אחרי שתחליטו יחד כיצד לנהוג תשדרו את זה לבעלך והוא יצטרך לבחור לאן הוא פונה, פרידה סופית או המשך מגורים יחד תוך כדי עבודה על הקשר בצורה רצינית.
הסקס פה לדעתי הוא לא ה ISSUE. הוא רק תירוץ. חשוב לברר מה באמת בעלך רוצה ממך והאם הוא רוצה להמשיך להיות חלק מהמשפחה.
גם אל תיפלי למלכודת הדבש הזו "מאז שנפרדנו יחסינו רק השתפרו". זו לא חוכמה. כשהוא מחוץ לבית אין לו אחריות על הראש, ברור שהיחסים שלכם ישתפרו.

אגס12

New member
נכון ללפני שבועיים בערך - כשעזב - בהחלט רוצה

להתגרש. כך שלקרוא לו לסדר ולסחוב שוב לטיפול שאני לא בטוחה בעצמי שהוא יעיל, זה הכי לגרום לו להתחיל תהליך גירושין. סקס זאת כן הסיבה לצערי, העיקרית, זה משליך אצלו על רגש, אינטימיות הכל. אבל ברור שזה חוסר אחריות קודם ללכת ואחרי זה להתחיל להתלבט... אוף

mafret

New member
אל תילחצי מאיומים בגירושין

אנשים לא מתגרשים כל כך מהר. יכולים הלגיד הרבה דברים על מנת לבדוק את התגובות שלך, להלחיץ אותך, לגרום לך לשנות התנהגות.
תהיי בטוחה ותאמיני לי, שמה שהוא אומר בא ממקום של מצוקה, לא ממקום של כוח.
אם לא בא לך ללבן איתו את הבעיות פשוט, כפי שאמרתי, תלכי לבד. זה ישנה לך את הגישה ואולי תתנהלי מולו שונה.
חשוב שתקבלי כלים איך להתמודד עם המצב. את עכשיו אמורה לטפל בעצמך ולא בו. לדעתי קודם תקבלי הדרכה מהמטפלת לפני שתיפגשי איתו שוב.

אגס12

New member
:( זהו הדיבורים זה אולי ממצוקה

למרות שאם בן אדם זורק דברים כאלה סתם, זה חמור. הבעיה שזה שהוא עזב את הבית זה כבר חתיכת מעשה. גם חחלק מחבריו יודעים וכו'. לא נראה שזה זאב זאב בשלב הזה. נראה מה אעשה... תודה

mafret

New member
אז עזב....

זה רק מראה דבר אחד. שהוא בנאדם אימפוליסיבי.
בלי להכיר אתו אני מנחש שבכל תחום בחיים כולל בהתיחסות לכסף הוא שולף בלי לחשוב.
כרגע תתרכזי בלהמשיך לבד את הטיפול. איתו זה יסתדר.
אשמח לעדכונים בפרטי.

אגס12

New member
האמת שלא ממש. הוא התבשל עם זה המון זמן...

אעדכן פה, תשמחו עליי :)

שילה1

New member
לדעתי-בעלך מרגיע אותך בסקס ויחס,ובעוד את

נפעמת מהשינוי,הוא פועל...

גשי להתיעץ עם עו"ד ומשם כללכי צעדייך בתבונה.

אגס12

New member
ניגשתי והוא כבר ניגש

אפילו סיפרנו על זה אחד לשני... כמובן אי אפשר לדעת אבל הגענו למסקנה שזה מוקדם מדי עדיין.

סטנגה Joe

New member
ממה שסיפרת

נראה שדרך הפעולה שלך נכונה ודי עובדת.
השאלה היא האם זה טבעי לך?
תוכלי להיות כזאת?
או שזאת הצגה ויום אחד ירד המסך?

אגס12

New member
עובד... אבל אני לא רוצה להיות ככה כמה חודשים

בחוסר ודאות...

הוא לא מתקשר? אז תתקשרי איתו את

תסבירי לו את עמדתך ורצונך.
תגידי לו שאת תשמחי אם הוא יבטל את עניין הגירושים ושתחזרו להיות ביחד, ומצד שני קשה לך עם חוסר הוודאות הזו שמשגעת אותך, ואת נפגעת ממנה מאוד.

אם יש בו רצון, ומצד שני הוא לא רוצה שתיפגעי, זה ידבר אליו.
מצד שני אם לא אכפת לו שאת פגועה, והוא גם לא מאוד מעוניין, הייתי חותך את זה עכשיו.
כי אחרת את תישארי על תנאי לנצח. וזה לא רצוי ויפגע בך רק יותר בעתיד.

גארוטה

New member
בשום פנים

לא להפסיק את הטיפול הזוגי.
טיפול זוגי כמו טיפול רפואי. שלב ראשון יש בעיה, בשלב השני פונים לטפל בה, עושים בדיקות
שואלים שאלות , מזהים את הבעיה ומטפלים. מה שאת רוצה לעשות זה לקום וללכת,בדיוק בשלב
הקריטי החשוב רק כי זה קצת כואב? כי יוצאים ממורמרים על החיים?
טיפול זוגי זה לא הוקוס פוקוס. זה תהליך ארוך וכואב בו כל אחד מכם לומד משהו על עצמו כאינדיבדואל
ועל חלקו באינטרקציה הזוגית ,ועד שלא תעברו את כל השלבים כאילו לא עשיתם כלום.

אז קחי אויר. אני לא חושבת שבעלך מנצל אותך בדיוק כמו שאת לא משתמשת בו. שניכם מבולבלים, לומדים
אחד את השניה מההתחלה, מגששים, מנסים. אם לא תשלימו את כל התהליך לא תלמדו כלום ואז באמת
השינוי שאת מתיימרת לעשות יראה כמו הצגה.

אגס12

New member
יכול להיות שכדאי להחליף מטפל?

לא טיפלנו בכלום, רק דיברנו על דפיקויות, חלק גדול מהן בכלל על משפחות וכו'. נראה שיש לה את כל הזמן שבעולם (למטפלת). גם למשל את הבעיה של המין, למרות שאמרתי בפגישה הראשונה לא שכבנו איקס חודשים, היא פספסה. וזה היה משהו מאוד קריטי בשבילו מסתבר. ועכשיו היא גם סוג של לוחצת - אמנם נורא בעדינות - אבל עדיין - אומרת שתראה מפה צריך להבין אם הולכים לעבוד על הקשיים או לכיון של פרידה. זה מנוגד למהלך העניינים הטבעי ולכל המאמצים שלי להיות נעימה ורגועה ובטוחה בעצמי וכל זה כדי שכן יבוא לו שוב לבלות בחברתי

מריוס זכריה

Member
מנהל
יכול להיות שכן, ויכול להיות שלא

הרבה פעמים זוג במצב משברי מצפה להמון מהמטפל/ת כבר על ההתחלה, דבר שהוא לא אפשרי. טיפול הוא תהליך שלוקח זמן. זה שאנשים הולכים לטיפול רק שכבר נשברו הכלים - זה לא אומר שאפשר לעשות עבורם הוקוס פוקוס.

מצד שני יש גם מטפלים לא מתאימים, ובכל מקרה אף אחד לא מתאים לכולם.

ההצעה המעשית שלי היא שתדונו בשאלה הזאת יחד (את ובעלך), ותחליטו על זה יחד (אפשר בהחלט גם אחרי סקס...).

ובכל מקרה, אני מציע כן להביא את זה למטפלת, לפחות לפגישה אחת, כדי לתת הזדמנות לברר האם זו באמת לא רק התנגדות שלכם - התנגדות שעשויה להיות מול כל מטפל.

גארוטה

New member
אין לי תשובה

של כן או לא, מה שאת צריכה להבין שאולי בחוויה שלך זה נראה כאילו "לא טיפלנו בכלום"
אבל זה לא באמת ככה. את מצפה לזבנג וגמרנו וטיפול זוגי אמיתי ונכון זה לא זבנג וגמרנו,
זה תהליך שדורש הרבה מאד סבלנות והרבה פעמים בדרך יש תחושה של "כלום לא קורה
ואנחנו סתם מפטפטים את עצמנו לדעת" אבל זה לא באמת ככה.
מצד שני, העובדה שהיא המטפלת ואתם המטופלים לא אמורה לגרום לכם לשתוק ולא להביע דעה.
תשאלי שאלות, תביעי רגשות ותבקשי הסברים על דרך הטיפול ואם בכ"ז תרגישי/ו שאתם
לא מתחברים, תמיד אפשר להחליף.

באופן אישי ממליצה על טיפול בשיטת אימגו.

בהצלחה

מריוס זכריה

Member
מנהל
התלבטתי מה לענות, ואת כתבת את זה בשבילי

למעלה