עדכון...

עדכון...../images/Emo195.gif

שלום שלום יהי השלום עמכם... רציתי לשתף אתכם בשתי מחשבות: 1) אני חושב שקראתי יותר מדי נבואות תוכחה וזעם כי חלמתי על סוף העולם באחרית הימים בערך , זה היה החלום הכי מתיש בחיי, פשוט קמתי מוטרד כל כך, זה היה ממש ממש אמיתי וקשה, פשוט קמתי יותר עייף ממה שהלכתי לישון. הייתי נסער בפנים כל היום זה ממש היכה אותי אני לא אפרט אבל זה היה מאוד מייאש! אני קצת עוד לא יצאתי מזה ממש, במיוחד כי בחלום היה לילה מעורפל עם אורות כתומים ורק עכשיו חזרתי הביתה ובחוץ ממש ככה ואני פרנואידי לחלוטין אני פשוט לא יוצא מזה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2) על רקע הסערה הנפשית הזו, בין לבין הזדמן לי לחשוב גם על משמעות של יום האשה עבורינו. אמנם נראה סבבה לגמרי לעשות מחווה לנשים בעולם ליום אחד אבל אם אנחנו דוגלים בשוויון מלא, לחגוג ''יום לאשה'' זה להעמיד אותה במעמד שונה מהגבר, ולאו דווקא מעמד עליון. אני חושב שבציון יום האשה יש משהו שמזכיר לנו שהנשים במעמד שונה מהגברים, אם עליון או תחתון זה לדעת כל אחד, אבל זו בהחלט שאלה שיש מקום לשאול אותה: אז למה אין יום הגבר??? או בכלל... עצם זה שאנחנו מציינים את יום האשה מעביר מן מסר של, טוב, היום נהיה נחמדים לאשה, אבל מה קורה ב-364 ימים האחרים בשנה??? מה המשמעות של יום כזה בכלל עבור תנועה שמאמינה בשוויון זכויות, חובות ויוכולות ומעמד חברתי לגבר ולאשה... תחשבו על זה.. ציון של יום האשה בעיניי מנציח את הפער בין מצב הגבר והאשה בחברה המודרנית. אני חושב שכל יום צריך להיות יום האשה, ויום הגבר, ויום בני האדם. כל שנה כשהגיע יום האם, הייתי שואל את אמי: אם לך יש את יום האם ואת מקבלת מתנה, אז למה אין יום הילד?? ואז היא היתה עונה לי: כל יום הוא יום הילד. בנתיים אני אעשה לעצמי תרגיל נשימה או משהו כי אני פשוט ניורוטי לחלוטין החלום הזה זעזע אותי קשות!!! באהבה ובאיחולי חלומות פז של נבואות טובות! דני נ.ב. שרון אין לי מושג מי כתב את הסיפור!

אההה ועוד דבר אחד...

אני יודע שמחר יש את הפגישה של חוברות ההדרכה, אבל, אם מישהו נמצא מחר בתל אביב שלא בגלל זה, יש מחר הרצאה פתוחה באוניברסיטת תל אביב על פיזיקה מודרנית ותורת הקוונטים של מדען בשם אליצור ששמעתי שזה שווה מאוד לשמוע אותו כי הוא מיוחד במינו וטיפה אקזנטרי אפילו וזו הרצאה חד פעמית כזו...

ודבר אחרון...

יש תורה פסיכולוגית שלמה על אנשים שלא מזדהים בפורומים באינטרנט ומה זה אומר עליהם. לי יש דעה משלי: זה פשוט מאפן ומעצבן וקצת מעליב אפילו אז שכבגניקים בנשמה לסלוח לכם תמיד נסלח, וזה קצת מפריע לי שבתנועה שלנו יש אנשים שלא נוח להם להביע את דעתם בשם עצמם.

דני, על סעיף 2 נאמר:

תמיד כששואלים "למה יש את יום האם?" יש את התשובה האידיאלית "כי יש את חודש אב", ןלכן דני, אני מסכים איתך, בעולם ששואף לכך שהשוויון יהיה מוחלט אין מקום ליום האישה הבינ"ל, מלבד אולי להעריך את זה שצריכים לסחוב מסה מאוד כבדה במשך 9 חודשים... ולגבי הנבואות: נסה לקרוא את כל ספר איוב ותראה לאיפה זה יביא אותך... נ.ב הגעתי למסקנה שלא צריכים לעשות בגרות בתנ"ך אלא בגרות שתורכב מ60% של לימודי תנ"ך ו40% של לימודי משנה, תלמוד, רמב"ם וכיו"ב...

ariman

New member
יש לי מתכונת בתנ"ך עוד שבועיים

ולא למדנו כלום כבר שנתיים. אבל אנחנו סוטים מהעניין. אני ממש מסכים איתך דני, שהנצחת הפער בין נשים לגברים בכלל לא הכרחי. כן, כמובן שעדיין יש פערים בתעסוקה, ובמדינות מתפתחות ובחברות מסורתיות חוסר השוויון עומד בעינו, אבל אני לא חושב שהבעיה חריפה כמו שהייתה בעבר. תסתכלו על תל"ם, אצלנו השוויון ממש זועק לעין ואפילו יש שלטון כמעט מלא של נשים בתנועה, וזה מצוין. אני חושב שיש בעיות הרבה יותר חמורות בחברה שלנו בישראל כיום מאשר קיפוח מעמד האישה- מי שפתח היום הארץ רואה ששתי הקבוצות שנטשו את מפלגת העבודה, "האשכנזים הותיקים" שאומרים לפרץ "לא משלנו", והרוסים שהחליטו פשוט להתעלם מקיומו בהתנשאות הגזענית בלתי נסבלת, ולדעתי הגזענות בתוך החברה הישראלית הרבה יותר גרועה. אבל זו רק דוגמא אחת ברשימה ארוכה של בעיות שיותר חמורות ממעמד האישה, רשימה שאני אפרט כאן: - העוני - האבטלה - היחס למיעוטים - מערכת החינוך - האלימות - השחיתות - האנטישמיות העולמית - הקרעים בחברה הישראלית - הפערים הכלכליים - זיהום האוויר - זיהום המים - זיהום האדמה - הפגיעה בחי ובצומח בארץ ובעולם - הסחבת הביורוקרטית בישראל - מאות משפחות מגורשי ההתנתקות שעדיין גרים במלונות - הכפייה הדתית - נתק העם ממקורותיו היהודיים - ההתבוללות בארה"ב - ליקויי התמיכה בתרבות הישראלית מצד הממשלה - ההזנחה של תינוקות בפחי אשפה - המחדל בדרכים - חברה הבנויה על פרוטקציות - הסכנה בלרדת לסיני, זה אחלה מקום - סוגיית הגרעין האיראני וחוסר המעש של הקהילייה הבינלאומית - עבדות, או תנאים קרובים לעבדות במדינות עולם שלישי טוב, אין לי כוח לכתוב עוד, אבל יש עוד הרבה דברים שמעניינים אותי יותר שנשים פמיניסטיות יצורות שלא יכולות לסתום את הפה אפילו אחרי שהם במצב של שוויון מוחלט. נשים פמיניסטיות, אתן צריכות להבין שלא איכפת לנו יותר, יש לכם שוויון, תפסיקו להנציח את מעמדכם הנפרד, הוא כבר לא קיים.

וואו אריאל, תרגיע ומהר!

מה קרה לך פתאום? אני רוצה לחשוב שדיברת בציניות, אבל משום מה לא נראה לי. אולי תקח רגע לקרוא את מה שכתבת, כי נראה לי שקצת הגזמת פה. נכון שיש הרבה בעיות בוערות במדינה שלנו, אבל סורי אם בעיני מעמד האישה הרבה יותר חשוב מהתבוללות בארה"ב או הסכנה בסיני. אתה כנראה לא מודע לתהליך הלא קל שהביא את הנשים לאן שהן היום, ועדיין, בתור אישה אני לא מרגישה שאני יכולה ללכת לבד בלילה בלי כל חשש, או להיות בטוחה שאני אוכל להגיע רחוק בצבא למשל כמו גברים ( ואני עוד לא מאלה שמתפללות "משתחוות ומודות"). אל תשכח שנוער תל"ם זה בועה מאוד קטנה בתוך יקום גדול שבו לא הכל אידאלי, כולל מעמד האישה. תחשוב על זה, אה?..

../images/Emo45.gif (עוד בפנים)

אריאל, הבעיה הגדולה עם שוביניזם לעומת מקרים אחרים של חוסר שוויון (למרות שגם גזענות זה דבר נוראי), זה ששוביניזם מנחית כ50% מהציבור הרחב. תסתכל מחוץ לתנועה שלנו. אתה אומר שהתנועה שלנו מונהגת בעיקר ע"י נשים, אבל לך לכנסת לדוג' ותספור כמה חברות כנסת יש, או לך ותבדוק את השכר הממוצע שיש לגבר/לאישה בעבודה מסויימת. לך תגיד לרינת את המילה "בורגרבאר", לך תבדוק כמה קצינות בכירות יש בצה"ל, או כמה לוחמות. נכון, זה כבר לא מה שהיה פעם, יש שיפור משמעותי שאסור לשכוח אותו, אבל אנחנו עדיין רק באמצע הדרך. אני מסכים ש"יום האישה" רק מנציח את ההבדל, אבל זה שאני חושב שהיום עצמו מיותר לא אומר שההבדל לא קיים.

Tiki Torch

New member
ממ

עדיין יש המוני בעיות בוערות ומצב האישה למרות שהוא אכן ירוד הוא הרבה יותר טוב משהיה היה פעם ומעמד האישה אכן לא אידיאלי אך זאת לא טרגדיה ומתישהו אם לא עכשיו אבל בעתיד הלא כ"כ רחוב אולי אפילו עוד 10 שנים ההבדל הוא לא יהייה כזה גדול אולי מזערי אפילו... לדעתי בעיית מעמד האישה היא בעייתית אבל יש בעיות הרבה יותר בוערות ודחופות ואריאל נתן רשימה די ארוכה של בעיות שרובן מאוד חשובות ושזקוקות לטיפול... ד"א אני מציע לך לבוא לוועדת עשייה ציבורית ולכולם בואו אולי אכשהו נשפר את כמה מהבעיות האלה...

חוויותי מיום האישה

שלום לכולם, למי שלא יודע אז אני תמיד הגדרתי את עצמי כפמיניסטית ואפיךו כזאת שהיא די גאה. אז ביום רביעי כשהזמינו אותי לבוא לאוהל הרצאות בנושא בקמפוס של אוניברסיטת תל אביב ( שם אני לומדת) אז באתי. באופן מפתיע למדי יצא שהגעתי להרצאה תחת הכותרת- " למה לא משתלם לנשים להתחתן?". עכשיו זה די מצחיק בהתחשב בעובדה שאני אכן מתחתנת בחורף הבא. אך זה לא רלוונטי. ההרצאה שהסכמתי עם חלקה- לדוג' בעניין שלא צריך להתחתן ברבנות ושצריך הסכם ממון הייתה מוזרה. במיוחד כשהמרצה אמרה שהאהבה הומצאה בשנות ה-70' כדי לגרום לנשים להתחתן ( כי הרי הן כבר לא היו זקוקות לגברים) ושאין גבר בעולם אשר מתכנן מה הוא יעשה כאשר הוא יהיה אב לילדים. בשלב זה עזבתי קצת בזעם את ההרצאה ( וגם כי איחרתי לשיעור) והמשכתי לחשוב על העניינים. אהבה?! עניין מומצא? מוזר לגמרי. ואיך זה מתיישב עם זהותי הפמיניסטית? אני מסכימה עם סיגל- הדרך עוד ארוכה והרבה פעמים מי שמפריע לנשים להתקדם זה אנחנו הנשים שאנחנו עדיין נכנעות לאיך שהחברה רוצה שנתנהג. אבל יש תקווה! כל עוד יש יותר יותר חברה- נשים וגברים ובנים ובנות שחושבים על העניינים האלה כמו שאתם. ליאורה

התמלאתי זעעעעעעעעעםםם

אריאל!!!! שם לב איך אתה בעצמך מדבר: "אתן צריכות להבין שלא אכפת לנו יותר... תפסיקו להנציח את מעמדכן הנפרד" זו ממש הנצחה של מעמד נפרד! איפה אתה רואה פה שוויון מוחלט כשאתה מדבר ככה אל נשים? כאילו זה משהו אחר, כאילו אנחנו לא לוקחות חלק שווה באיך שמתנהל העולם? נשים וגברים לא יכולים לחיות בנפרד. הם לא יכולים אחד בלי השני. זה יין ויאנג. זו השלמה. ולהתייחס לנשים כאל משהו שולי ממש לא יפתור כלום! איפה אתה רואה שווווווווויווון מוחלט?????????? בתל"ם??? טוב ויפה. כי אנחנו מרכיבים 90 % מהחברה הישראלית. עזוב - מהעולמית!!! כולנו חיים בהרמוניה מושלמת! וואוו. הורג אותי איך דברים כל כך בסיסיים בסדר היום שלנו לא קורצים לך באותה מידה. תסתכל עליהם. איך זה נראה לך כמו שוויון? אוווווווווווו דברים כמו בדיחות שובינסטיות. למה בדיחות שחורות מפריעות כל כך לאנשים אם אלה רק בדיחות? כי מה שאדם מתבדח עליו מראה את הלך הרוח והמחשבה שלו. אם אדם מרגיש מספיק בנוח להתבדח על שואה, לדוג'- זה מראה משהו על כמה זה מפריע לו. אם אדם מתבדח בקלות על מעמד האישה, זה אומר שהוא נמצא בעולם שלא חושש מהתבטאות שובניסטית, כי ככה זה. זה לא ככה!!! וזה לא מצחיק!! אוי והקשקושי צבא. לא אכפת לי שאני לא יכולה להיות קרבית. יש דברים שאני לא יכולה לעשות ואני מבינה לגמרי. מסת השרירים שלי קטנה יותר. ובאמת שלא אכפת לי להשאיר את ההתבטאות הראשונית-פרימיטיבית הזו של לוחמה לגברים. שיהיה. בחיי, אם זה מה שגורם לכם אושר? תתפרעו על זה. אבל קפה זה לא הדבר היחיד שאני יודעת לעשות, ו80 % מהגברים שמייעדים לי להכין קפה בצבא יודעים את זה. אז חלאס. אוי הניואנסים הקטנים הללו. עזוב את בורגרס באר. עזוב את הכנסת. רק תבחין בהתייחסות הבסיסית. ההבדל כל כך מודגש עדיין. כשגברים ילמדו לקבל את הט-ו-ב והרע בנשים ובעצמם, על כ-ל רבדיהם, וגם נשים יכירו בהבדלים שלהן ויקבלו אותם, אתה תראה איך הפאזל יתקדם בשיתוף פעולה למקומות שעוד לא ראינו. למקומות אדירים. בחיי, לפעמים נדמה לי שעם כל שנה שעוברת עלינו כמין אנושי אנחנו חוזרים אחורה. כאילו כבר ראינו הכל ואנחנו מכינים מצע נחמד להיחרבות העולם. מין אנושי שמזדקן. קומל אחורה. למה לא לנצל את כל מה שלמדנו כדי להתקדם? הכעס שלך, אריאל. רק מדגיש את זה. אין חשוב יותר וחשוב פחות במה שאמרת. הכל נכנס תחת ההגדרה של לעשות את העולם מקום טוב יותר לחיות בו. וכל אחד נתלה בשני. אבל תשתדל, כשאתה מביע דעה, לדבר באופן יותר תרבותי ופחות פוגע ומעליב כמו שדיברת. כי זה ממש לא היה במקום.

רק הערה לגבי הבדיחות שציינת

אצל חלק מהאנשים אכן הסיבה לבדיחות היא מה שהזכרת, לעומת זאת רוב האנשים משתמשים בבדיחות ובצחוק כדרך התמודדות. יש ספר של היינליין שנקרא "גר בארץ נכריה" (אגב, מומלץ ביותר, שינה לי את התפיסה באופן מהותי), שם ההגדרה של אדם היא "חיה שצוחקת", ויש איש אחד שמנסה להבין מה זה "צחוק" עד שהוא מבין, צחוק זה דרך להתמודד עם כאב, מנגנון שמיועד להגן עלינו מדברים כל כך עצובים שאנחנו לא יכולים להתמודד איתם לבד.

למעלה