עדכון צמיגים

steiff

New member
עדכון צמיגים

כזכור שיתפתי אותכם לפני כמה שבועות בהתלבטות שלי בנוגע לצמיגים לאופני ז״ק-29 ובסופו של דבר בחרתי בצמיגים Trail King ProTection 2.2 של ״קונטיננטל״.

אחרי שבועיים של שימוש, שני הצמיגים ירדו היום מהאופנים. אחד הלך לפח מיחזור הגומי והשני נכנס לאוסף ״צמיגים לחירום״ במחסן.

נתחיל מזה שהצמיגים פנטסטיים מבחינת אחיזה והתנגדות לגלגול. באמת שילוב מצויין של אחיזה כמעט בכל תנאי (האחורי קצת מחליק הצידה בדרדרות) והתנגדות לא גבוהה מדי לגלגול.

אבל איכות היצור ״על הפנים״.
שני צמיגים. מותקנים טיובלס על גבי חישוק XT785 שמגיע אטום מראש.
בצמיג הקדמי המשיכה דליפה של אויר דרך הדופן גם אחרי שבועיים ואחרי תוספת לא קטנה של חומר. לפני כל רכיבה ממלאים אויר והצמיג מחזיק לחץ לכמה שעות, אבל למחרת - שוב צריך למלא.
הצמיג האחורי נאטם היטב ולא איבד אויר, אבל מהתקנה הראשונה היו בצמיג שמיניות. החישוק ישר, הצמיג מורכב ישר, המרחק של הקוים על הדופן משפת החישוק אחיד, ובכל זאת הצמיג מתקרב ומתרחק מהשלדה בערך בשמינית מהגזרה. ניסיתי להתקין מחדש, לדחוס לחץ גבוה, למשוך ולעסות. שום כלום. נראה לי דפקט ביצור. בסך הכל לא מפריע מאד, אבל ברכיבה המנהלתית על הכביש בדרך לאוטו מרגישים את הזנב ״זורק״.

היום, בסינגל כברי, התחילה היפרדות של ה-bead של הצמיג הקדמי מהדופן. נוצרה ״בולקלע״ קטנה על שפת החישוק מלווה בבריחת אויר. סיימתי את הרכיבה בשלום ומיהרתי להחליף צמיג לקראת הרכיבה של מחר (פרק ב׳ ב״חוצה ישראל״ משאר ישוב לכרכום). בהזדמנות זו, החלטתי, אני אנסה פעם אחרונה לישר את הצמיג האחורי, ואם לא יצליח - אחליף גם אותו.

סופו של דבר - אתם כבר יודעים...

הרכבתי מאחור שוואלבה ״נובי-ניק״ ומלפנים שוואלבה ״רוקט רון״. שניהם 2.25.

בשבוע הבא אפנה ל-Jenson ואבדוק אפשרות זיכוי על הצמיגים הדפוקים.

shangu23

New member
כנראה נפלת על מוצר פגום

גם בצמיגים הסיניים הזולים ביותר לא סביר לראות כאלו תקלות במסגרת של שבועיים. מאחר וצברת כמה קילומטרים בחייך ואתה קצת מבין בלחצי אוויר ושימוש נכון סביר להניח שאו שהצמיגים האלו ספציפית הם בלאי ולא היו צריכים להישלח בכלל, או שמדובר בדגם בעייתי.

בשני המקרים אני לא הייתי רוכש משהו דומה בעתיד. מסכים איתך לגבי פנייה לג'נסון, שווה לראות אם יפצו אותך...

steiff

New member
כנראה

יש לי עוד צמיג שלישי עדיין סגור באריזה. אני ארכיב אותו בעתיד (כנראה לא רחוק מאד, כי שוואלבה ידועים בבלאי המהיר שלהם) ונראה אם גם הוא סובל מהבעיות הללו.
צמיג דפוק כבר קרה לי שהרכבתי. אבל פה מדובר בשתי תקלות שונות באותו זמן בשני עותקים של אותו צמיג. באמת צירוף מקרים מוזר.

צחי נ

New member
לך על הקפטן קונטרול של ספשליזד

מגיע במידות 2.0 או 2.2

צמיג ה 29' הטוב ביותר שהיה לי
אני מקבל גם פידבקים חיובים מרוכבים אחרים שמשתמשים בצמיג
צמיג שמתמודד נפלא עם הדרדרת הישראלית
שבאה עלינו לטובה

ronenal10

New member
יתרון נוסף לצמיג זה, הוא חי חיי נצח

הצמיג הזה הוא תופעת טבע.
מצד אחד הצמיג מאפשר אחיזה טובה מאוד בכל תוואי שטח.
מצד שני הוא שורד משהו באזור של 5000 ק"מ של רכיבת שטח.
הוא לא אוסף בוץ ,באופן המאפשר רכיבה בתנאים בהם צמיגים דומים , לא מאפשרים זאת יותר.
בקיצור מדובר בצמיג מעולה לטיובלס כאשר משקלו סביר מאוד.(680 גרם)

nightjar

New member
אצלי הוא שרד שלוש רכיבות

חתך בדופן מאבן צור. אולי סתם מזל רע..

למעלה