אשמח להשמיע את דעתי
גם אני, כחבר מועצה, לא הערכתי מראש שאלו יהיו התוצאות. גם אני חושב שתוצאות אלה היו בלתי רצויות, ושפרישתם של פורז והאחרים גרמה נזק לשינוי. גם אני חושב שבין אלו שפרשו ישנם כאלה שהייתי רוצה לראות בכנסת, והייתי בוחר בהם למרות פרישתם. גם אני לא שיערתי ש-9 חברי כנסת מכהנים (איך הגעת ל-11? טומי ואראלה נבחרו!) יחליטו שלא להתמודד על המקום השלישי ואילך, ובמקום זאת לפרוש ולנסות להזיק לרשימה הנבחרת. גם אני חושב שהבחירה בלוונטל ביטאה מידה לא מבוטלת של כעס ותסכול (מוצדקים ברובם). ועתה, מה עושים הלאה? נתחיל עם מה לא עושים: מי שבחר שלא להמשיך להתמודד לרשימת שינוי לכנסת אינו יכול פתאום להפוך להיות חלק ממנה. הבחירות לרשימה כבר נערכו, ומי שבחר שלא להתמודד בהן אינו יכול לתבוע באופן בלתי-דמוקרטי לערוך שינויים ברשימה פתאום. מי שבחר לא להתמודד, בחר להיות מחוץ לרשימה, והוא האחראי לכך שאינו נמצא בה וגם יישאר מחוץ לה. באשר למזכירות המכהנת - אם המזכירות הזו תפעל במרץ להצלחת הרשימה הנבחרת בבחירות הקרובות, אין שום סיבה להעביר אותה מתפקידה. לאור הרכבה, הכולל את אותם ח"כים מכהנים המנסים לחבל בסיכויי הרשימה הנבחרת, ורבים מתומכיהם, נראה לי שהסיכויים לכך קטנים, אך אני מוכן להמתין ולהיווכח בעצמי בישיבת המזכירות הקרובה ביום חמישי. אם יסתבר שהמזכירות מסוגלת לעבוד ביחד עם הרשימה הנבחרת, אין סיבה להחליפה. הגוף שחשוב להחליף את הרכבו הוא ועדות המזכירות, ובפרט ועדות הארגון, ההסברה, הכספים וההכנה לבחירות. אף אחת מהן אינה כוללת כמעט אנשים מהרשימה הנבחרת, ויש לשנות זאת כדי שגופי המפלגה יוכלו לנהל קמפיין בחירות באופן יעיל. מצטער על האורך...