עדכון ממועצת שינוי

ברדורה

New member
לא כולם יודעים במי המדובר

גם ה"חברים" שלו צוחקים עליו מהאחורי הגב.

ליבליך

New member
אשמח להשמיע את דעתי

גם אני, כחבר מועצה, לא הערכתי מראש שאלו יהיו התוצאות. גם אני חושב שתוצאות אלה היו בלתי רצויות, ושפרישתם של פורז והאחרים גרמה נזק לשינוי. גם אני חושב שבין אלו שפרשו ישנם כאלה שהייתי רוצה לראות בכנסת, והייתי בוחר בהם למרות פרישתם. גם אני לא שיערתי ש-9 חברי כנסת מכהנים (איך הגעת ל-11? טומי ואראלה נבחרו!) יחליטו שלא להתמודד על המקום השלישי ואילך, ובמקום זאת לפרוש ולנסות להזיק לרשימה הנבחרת. גם אני חושב שהבחירה בלוונטל ביטאה מידה לא מבוטלת של כעס ותסכול (מוצדקים ברובם). ועתה, מה עושים הלאה? נתחיל עם מה לא עושים: מי שבחר שלא להמשיך להתמודד לרשימת שינוי לכנסת אינו יכול פתאום להפוך להיות חלק ממנה. הבחירות לרשימה כבר נערכו, ומי שבחר שלא להתמודד בהן אינו יכול לתבוע באופן בלתי-דמוקרטי לערוך שינויים ברשימה פתאום. מי שבחר לא להתמודד, בחר להיות מחוץ לרשימה, והוא האחראי לכך שאינו נמצא בה וגם יישאר מחוץ לה. באשר למזכירות המכהנת - אם המזכירות הזו תפעל במרץ להצלחת הרשימה הנבחרת בבחירות הקרובות, אין שום סיבה להעביר אותה מתפקידה. לאור הרכבה, הכולל את אותם ח"כים מכהנים המנסים לחבל בסיכויי הרשימה הנבחרת, ורבים מתומכיהם, נראה לי שהסיכויים לכך קטנים, אך אני מוכן להמתין ולהיווכח בעצמי בישיבת המזכירות הקרובה ביום חמישי. אם יסתבר שהמזכירות מסוגלת לעבוד ביחד עם הרשימה הנבחרת, אין סיבה להחליפה. הגוף שחשוב להחליף את הרכבו הוא ועדות המזכירות, ובפרט ועדות הארגון, ההסברה, הכספים וההכנה לבחירות. אף אחת מהן אינה כוללת כמעט אנשים מהרשימה הנבחרת, ויש לשנות זאת כדי שגופי המפלגה יוכלו לנהל קמפיין בחירות באופן יעיל. מצטער על האורך...

mishauli

New member
אל תצטער! לכבוד לנו, ואין זו הלצה,

לשמוע סוף-סוף שיקולים של חבר המועצה, ואני בהחלט מבין את שיקוליך.

vantan

New member
אתה סותר את עצמך מהודעה להודעה

בהודעה אחת אתה כותב שאם היית יודע מה יקרה (בלה בלה בלה...) היית בוחר בפורז ולקקניו. בהודעה אחרת אתה קורא לבחור ב'הנהגה החדשה' כי מדובר באלה ש'מתחו ביקורת על הסיעה הקודמת'. אולי תחליט סוף סוף באיזה חתונה אתה רוקד? אתה חושב שמישהו יתייחס לדבריך ברצינות אחרי זיגזוגים כאלה? הציבור רואה את הקרקס שלכם ובורח מכם - *מכל מה שמריח משינוי* - כמו מאש.

ליבליך

New member
אני דווקא מאוד עקבי

ישנם בהחלט אנשים מתומכי פורז שהייתי בוחר בהם, והייתי שמח לראות בכנסת - אבל לא הייתי רוצה סיעה כמו בכנסת היוצאת, שבה לפיד ופורז קובעים הכל, וקולות אחרים אינם נשמעים. לכן חשוב מאוד היה, לדעתי, שלוונטל, רצאבי ולייבוביץ' ייבחרו, כפי שאכן קרה. אילו פורז וחבריו היו בוחרים להישאר, הייתי רוצה שגם הם יהיו חלק מן הרשימה. לאור הצעד בו נקטו, עכשיו זה כבר לא רלוונטי יותר. לא כל ראייה מורכבת, שאינה שחור ולבן, היא זיגזג. וכמו שאמרו החברים של נטאשה, אני לא רוקד כשעצוב.

ברדורה

New member
למי חוץ מלהם עצמם היה חשוב שייבחרו?

מי הם ומה הם? ועל לבנטל כבר ברור שזו היתה טעות נוראה.

שחל1

New member
שאלה לחבר המועצה איך לוינטל נבחר

איך לוינטל נבחר למקום השני ? האם אתם עוורים? אתם הרסתם את "שנוי" כי נשארה בלי מנדט אחד .

ליבליך

New member
אתה באמת חושב

שמה שהרס את שינוי זה העובדה שאנשים בחרו ברון לוונטל, ולא התגובה של פורז ותומכיו? גם בעבודה, במר"צ, במפד"ל ובחד"ש הוחלפו מספרי 2, ואף אחד מאלה שהפסידו לא נהג כמו פורז. חלק מהמפסידים נבחרו למקום השלישי והסתפקו בו, וחלק לא נבחרו, והתייצבו מאחורי הכרעת הבוחר, כדי לא לפגוע בהצלחת מפלגתם, גם אם אינם מועמדים לכנסת מטעמה. חבל שפורז במעשיו השאיר את שינוי בלי אף מנדט. לא חברי המועצה אחראים למעשיו, אלא הוא.

ברדורה

New member
נבחר על ידי כל מי שלא היה להם סיכוי

כל הבררה כולל רצאבי שפורז נילחם על חייו ועליו ויתר על הסידורים כדי לא לדפוק אותו, כמנהגו תקע סכין בגב כי בפנים הוא מפחד. ואיפה יאסינוב?

כבר כתבתי

שחלק מחברי המועצה חושבים שזה היה מעשה לא נכון ולא אחראי. אילו היו מודעים לתוצאות היו נוהגים אחרת.

מעשה לא נכון ולא אחראי??????

אני מוכרח להגיד שאני פשוט לא מבין מה הולך פה. הרי היו בחירות הלא כן?! והם גם היו דמוקרטיות הלא כן?! עד כמה שאני זוכר דבר או שניים משיעורי אזרחות דומני שדמוקרטיה פירושה שאדם שהולך להצביע חופשי לבחור את המועמד הטוב ביותר בעיניו. כעת תן לי להבין מה בדיוק אתה רומז. שאנשים רבים במועצה לא היו צלולים במוחם בזמן שבחרו בלוינטל?! שהם היו מונעים משטיפת מוח?! שהשיקולים שלהם לא היו נקיים?! שהם לא באמת בחרו את המועמד המתאים ביותר לטעמם?! אם זה מה שאתה אומר זה אולי עצוב אבל עם כל הכבוד ככה זה בדמוקרטיה. אני יכול ללכת לקלפי ולבחור במפלגה שאחרי הבחירות אשקרה הורסת את המדינה אבל אז חביבי מותר לי לבוא בטענות רק לעצמי! לא מחזירים את הגלגל לאחור,לא אומרים "הייתי שיכור ולא שמתי לב", לא אומרים "אופס,לא זה מה שהתכוונתי שיקרה" ובקיצור... לא אומרים כלום!!! מחכים בשקט לבחירות הבאות ורק אז מתקנים מה שאפשר. גם הפעם אני פשוט לא תופס איך כל מיני חברי מועצה מתחילים לקבל יסורי מצפון. מה לעזאזל קורה פה?! הלכתם,בחרתם ויצא מה שיצא!!! זה מה יש ועם זה הולכים לבוחר!!! הרי בדיוק בגלל ההתקפלויות האלה,הגמגומים האלה,הנסיון לחזור אחורה זה מה שהורס כל שריד של אמינות שעוד נשאר משינוי ונוטל לחלוטין את היכולת לכנות אותה מפלגה דמוקרטית! ממש בושה וחרפה! בשבוע האחרון אני מרגיש אכזבה עמוקה לא רק מלפיד ופורז אלא מכל אותם חברי מועצת שינוי שמנסים להגן עליהם בחירוף נפש ומצפצים על כך שנערכו בחירות דמוקרטיות,נתקבלו תוצאות ושינוי יותר מכל מפלגה אחרת כמי שתמיד חרטה על דגלה את קדושת כללי המשחק הדמוקרטיים הייתה צריכה להתייצב כאיש אחד מאחורי התוצאות שהתקבלו. תחשוב איזה מסר שינוי מעבירה היום לבוחרים: שכללי המשחק הדמוקרטיים חשובים רק כל זמן שהם מוצאים חן בעיני מאן דהוא! האם זאת באמת דעתה של שינוי על הדמוקרטיה?! התקשורת בפרט והציבור בכלל רואים כיום את שינוי כמפלגה של ליצנים והם פשוט איבדו כל אמון בה דבר שניכר היטב גם במרבית הסקרים. ואני שעדיין חושב שאין אף מפלגה אחרת שיש לה עקרונות כל כך חשובים וטובים כמו שינוי רק רוצה לראות את המפלגה המועדפת עליי חוזרת לשפיות. האם יש סיכוי שזה עוד יקרה לפני ה28 במרץ?!

תשובה

כבר כתבתי בראש השרשור שחלק מחברי מועצה מצטערים על התוצאה של הפריימריס. כעת עולה אפשרות, לקיום הצעת החלטה המבקשת לקיים פריימריס חוזרים וביטולם של הקודמים. דבר יצריך שינוי תקנון המפלגה.

הבנתי את דבריך היטב גרשון

ואני מאחל לשינוי לטובת כולנו שההצעה לקיים פריימריז נוספים תיפול ומהר ככל האפשר. אחרת התקשורת תעשה "מטעמים" מה SO CALLED דמוקרטיה פנימית בשינוי שלא לדבר על מה שיחשבו תומכי שינוי. נו טוב,נחכה עוד שבוע... טוב שאף אחד לא ממהר ולא לחוץ שם במועצה! וכי למה למהר הרי יש לשינוי 40 מנדטים בסקרים,אופס סליחה,4 מנדטים, אופס סליחה... בעצם עכשיו גם זה כבר לא נכון!!!

yo c

New member
עדכון נוסף ממועצת שינוי

מכתב פתוח לגרשון צור ולחברי הפורום הנכבד. ממתי דעתך האישית ("נוצר לי הרושם ") ואולי רצונות ושאיפות שלך הופכים להיות "עדכון ממועצת שינוי"? מכל הכותבים בפורום הזה עלייך מוטלת חובת זהירות כפולה ומכופלת להבדיל בין דיעותיך האישיות לבין עמדת הנהלת הפורום. יכול להיות שחלק "מהרושם שנוצר לך" הוא אולי נכון ואולי לא, אבל מה שבטוח שהריח שעולה מהצעת ה"פליק פלאק לאחור" שלך מזכיר מאד את העופות המקולקלים של טיב טעם, והשאלה מי הקצב שאת מרכולתו אתה מנסה למכור כאן. צודק ליבליך שאומר שמי שבחר שלא להשתתף בהליך הדמוקרטי לא יכול לבוא ולהפכו על פניו. גם בשחמט כשעושים מהלך שגוי, משלמים עליו בהפסד, ואם אתה לא מאמין תשאל את טומי. יוסי וייס חבר מועצת שינוי

mishauli

New member
מאלה שנבחרו אני מצפה שיטלו את ההגה

ויקדמו את רעיונות "שינוי". מאלה שהפסידו אני מצפה שיתמכו במנצחים או שיעזבו את החיים הפוליטיים. ומחברי מועצת "שינוי" אני מצפה שיכבדו את התהליך הדמוקרטי: יתמכו בנבחרים וייפרעו מאלה שאינם יודעים להפסיד בכבוד. את חלקי אעשה: אצביע בעד הרשימה שנבחרה ב-12 - אלא אם תפחד מניצחונה ותתחנן בפני המפסידים.

vantan

New member
הגה של מה, מישה? של גרוטאה חסרת

מנוע, תיבת הילוכים וגלגלים? רק המיכל עוד מלא בדלק, כלומר בכספים של משלמי המיסים, ובעלי המכונית רבים עליו ועומדים לשדוד אותו.

ברדורה

New member
אם לבנטל הוא הרעיונות של שינוי?

יושב קרנות והולך בטל אופורטוניסט חסר מנוח, חייב כספים סדרתי ראה המצ"ב וזה אחרי ההודעה על חוב של 50 אלף. פנטזיונר הזוי. הוא יקדם את הרעיונות של שינוי או שהוא מחפש ג'וב טוב? בחייך איזו תמימות.... ממאמרו של העיתונאי דב גרינבלט שהופיע במוסף העיר", מה - 12.2.2004, דף 14, תחת הכותרת "מאה דו"חות בשעה". חלק שולי ממאמר זה מוקדש ללבנטל ונאמר בו שיש לו חוב לעיריה בגובה 6,758שקלים בגין אי-תשלום 37 דו"חות חניה. וזוהי רק ההתחלה......

הנזק כבר נעשה

בסקרים של היום אנחנו מאבדים גם את 3-4 המנדטים שהיו לנו מקודם.

vantan

New member
מי גרם את הנזק היותר גדול לשינוי?

לפיד-פורז והקליקה שלהם שהורידו את שינוי מ-15 ל-3 מנדטים, או הם ביחד עם לוונטל, רצאבי ולייבוביץ' שהורידו אותה מ-3 ל-0?

למעלה