עדכון טרי מבנסקו

משהZ

New member
המשך המלצות

16.המלצה נוספת זה להחליף את הכסף בבנק (לא בצינגים) בשדה התעופה השער טוב הרבה יותר מכל מקום שמצאנו בבנסקו.
17.ישנם 2 סופרים במרכז העיר קרובים יחסית אחד לשני יש הבדל משמעותי במחרים בין אחד לשני (בעיקר באלכהול)
18. שוקולדים תקנו בעיר (בנסקו או סופיה) לדוגמה מילקה גדול בסופר בבנסקו עלה 4 לב בדיוטי פרי בבולגריה 3.75 -4 יורו!
19. מרבית האלכוהול זול יותר בדיוטיפרי של בולגריה (לגבי סגריות לא יודע זה לא התחום שלי) מהדיוטיפרי של הארץ, בסופרים (הגדולים) של בנסקו מרבית האלכוהול זול יותר מהדיוטיפרי בארץ (לגבי אם הוא מקורי או לא אני לא יודע לגבי הכל)
20. עם מרבית האנשים בבנסקו ניתן לתקשר באנגלית, ועם מרבית הבולגרים מעל גיל 25 ניתן לתקשר ברוסית (למבינים, נו בטוח אתם יודעים כמה משפטים ברוסית מהארץ)

alonaski

New member
(מה זה: צינגים?... =צינגעלך ברבים?...
)

משהZ

New member
LOL הכוונה ל Change

Change:
מקום להמרת כספים שאינו בנק או סניף דואר

norco

New member
תודה, עוד שאלה קטנה...

האם יש סיכוי שעדיף להחליף כסף בארץ\בנתב"ג ולא בבולגריה?

אם יש לך המלצות על מסעדות ומועדונים אשמח גם לשמוע עליהם...

משהZ

New member
בבקשה

אין סיכוי המרת מטבע מחוץ למדינת המקור כמעט תמיד יהיה לא משתלם, יהיה לך (אם בכלל תמצא לב בולגרי בנתב"ג) הרבה יותר יקר...

לדעתי הדרך הזולה ביותר זה לקנות מט"ח דולר/אירו (אני אישית העדפתי אירו) בסכום של מעל 800 אירו או דולר בבנק הדואר ואת הסכום הנחוץ להמיר ללב שים לב שאתה לא ממיר יותר מדי ללב כי אז תצתרך להמיר שוב לאירו או דולר (אתה מפסיד על כל המרה)
נקודה חשובה בתוך השדה תעופה בחזור ישנו סניף דואר שפתוח רק בשעות נורמליות של בנק ז"א שאם הטיסה שלך ב23:00 כנראה שהבנק יהיה סגור...

כעיקרון האוכל בבנסקו לא הכי ערב, אך בכל זאת מסעדה מקומית מומלצת (תראה שם הרבה מקומיים) מחירי מנה ללא תוספת עמדים על 9 לב (בערך) ולמנה עם תוספת ת"א ואורז 18 לב
עלה לנו 2 מנות עיקריות סלט ושתייה 36 לב
שם המסעדה בריוקובה הגעה יורדים לאורך הרחוב הראשי פירין עד למגדל של הכנסיה עברים אותו ובאותו צד של המגדל (צד ימין אם ירדת ברחוב) ישנה מסעדה מאוד בולטת עם שדלן מקומי שים לב זאת לא המסעדה.תעבור מעט את המסעדה ותראה סימטה תכנס מצד שמאל זאת המסעדה.
אווירה מאוד מקומית (ומאוד לא מתאימה לישראלי הרועש ומחפש הבלגן) יש באמצע המסעדה תנור עצים (לא קמהין) שלחנות ומלצרים מקושטים בצורה מסורתית, תבקש מהם המלצה למנות הם כבר ימליצו לך...

מועדונים בטח לא חסר גם לא פאבים אך לא נכנסתי לאחד כזה שם כך שאין לי המלצות

marceloros

Member
מנהל
ותקרא המאמרים את הסיכום שלי

נראה לי רשמתי שם המלצה על בנק, עם טיפה הליכה כיפית עד סוף רחוב פירין יש בנק שנותן לך עוד כמה לבות ל-100 יורו שלך, לא משמעותי אבל כיף להרגיש שקיבלת יותר...

norco

New member
שאלה נוספת לגביי המרת כסף...

קיבלתי היום את השוברים לחופשה(דרך פינגווין) שלי בעוד כשבועיים, שם רשום במודגש כי עדיף להמיר כסף (יורו ל-לב) בבנסקו ולא בשדה התעופה.

האם מישהו יכול להשוות ולהגיד מה מומלץ יותר?

marceloros

Member
מנהל
נכון מאוד אבל להשוות איני יכול

כי הקשבתי להמלצה הזו ולא חיפשתי להמיר כסף בשדה, מה עוד שחיכה לנו שם נציג ודי מהר עלינו לאוטובוס ועפנו.

כמובן לוקחים כרטיס אשראי בינלאומי, איתו אפשר לשלם בעצירה בדרך בתחנת דלק. שם מקישים את הקוד של בכרטיס כמו בכספומט, וזה מאשר לך את הקנייה מיד.

משהZ

New member
חד משמעית

חד משמעית השער שקבלנו בשדה תעופה בבנק היה הטוב ביותר (ידענו זאת מראש כי אשתי הייתה לא מזמן בבולגריה בסופיה וזכרה שהשער בשדה היה מעולה)
שים לב אם תלך לChange שנמצאים 1 מטר מהבנק השער גרוע
ההבדל אם אני זוכר נכון היה 0.05 לב לאירו במקרה שלי המרתי בבנק 1070 אירו שזה הפרש של 53.7 לב שזה מעל ל27 יורו
הבנק נמצא בתוך שדה התעופה, באזור שאנשים מחכים עם שלטים (של הסעות) תקח שמאלה ולאחר כ50 מטר תראה
אני לא בדקתי כל יום את שער האירו לב אך בלי ספק חלופה הוגנת והגיונית לבנק בשדה זה הבנק הראשי בבנסקו

תחשוב מה יקרה אם כל החברה שלך שסגרו דרך החברת נופש שלך ילכו לבנק בשדה תעופה זה עלול ליצור עיקוב....
לכן הם ממליצים שהשער הטוב ביותר הוא בבנסקו
הגב ההמרה לוקחת בדיוק 2 דק'

בנסקו ביחס לערים אחרות בבולגריה נחשבת למאוד יקרה (אתר תירות לא?)
למשל פיצה בבנסקו 3 לב אם תתרחק מהמרכז 2.5 לב בסופיה פיצה עולה 1.7-1.5

משהZ

New member
סיכום עלויות!

טוב הזמן לסכם עלויות
אך טרם חשוב להדגיש היה ניתן לחסוך המרבה הרבה יותר כסך בכל פאן אך זאת לא הייתה המטרה כאן, אך מצד שני לא בזבזנו סתם

1.טיסות 612.81€ הוזמן בחודש נובמבר ובהחלט היה נכון יותר להזמין לקראת סוף דצמבר (המחירים ירדו, אך יתכן שזה לבגלל שבהלוך המטוס היה ריק)
2.לינה 8 לילות 216.8£ בדירה מקסימה סלון מטבח מאובזר חדיר שינה בריכה וסאונה (רטובה/ יבשה) זאת דירה פרטית בבנין של מלונות (4 כוכבים)
3.העברות הלוך חזור 80€ מהשדה לדירה בבנסקו==>מהדירה בבנסקו בדירה של חברים בסופיה (המחיר לא השתנה, 40€ לצד לזוג)
4.ציוד משודרג (בורד ונעלים איכותים עם ואקס והשחזת סכינים) +מדריך פרטי לזוג ל4 שעות ביום למשך 6 ימים 1220 לב (לאחר קבלת הנחה)
5.סקי פאס לשישה ימים 612 לב (לזוג עם הנחת סטודנט ללא הנחת סטודנט 680 לזוג)+פיקדון 10 לב לסקי פס (כמובן שחוזר בסוף)
6.ארוחת ערב במסעדה מקומית 36 לב
7.שונות, כגון קניות בסופר תחבורה ציבורית בתוך סופיה לבבלגרד וחזרה (ניתן בהחלט לצמצם בהוצאות הנ"ל) 380€

החישוב ללא סעיפים 6-7 (כך שתוסיפו לכם עלות ארוחות, ותחליטו כמה אתם רוצים להוציא)

סה"כ מחיר לזוג הוא 1893.28€ כאשר יש לשים לב שמדריך פרטי 4 שעות ביום למשך 6 ימים מיקר את הסיפור אך מאוד משפר ברמת הפרט

לטעמי זה עדיף בהרבה על חבילה סגורה מראש אך כל אחד ודרכו שלו.

מקווה שיעזור

norco

New member
לגביי הדרכה

האם אתה יכול להפריד את מחיר ההדרכה ממחיר השכרת הציוד ולהגיד כמה עולה רק מדריך? (ליום אחד ל-4 שעות)

משהZ

New member
כן

מדריך פרטי לזוג לשישה ימים 850 לב (לאחר הנחה של 15%)
ציוד איכותי לזוג לשישה ימים 374 (לאחר הנחה של 15%),
את ה4 לב החליטו לעגל לנו והמחיר הסופי 1220 לב

מדריך ליום אחד 4 שעות הדרכה, קבוצה פרטית 120 לב לאדם (מינימום 2 משתתפים)

כעיקרון גם אתה יכול להכנס לאתר שלהם ולמצוא את המחירים לציוד והדרכה

http://www.banskoskimania.com/en/ski-and-snowboard-school

למעלה