עדכון טרי מבנסקו

משהZ

New member
עדכון טרי מבנסקו

14-22 לינואר
תאריכי גלישה 15-20 (6 ימים)

טיסות ודירה הוזמנו כבר בחודש נובמבר (לא ניתן היה לחזות את מצב השלגים לינואר כבר אז...)
ימים:
14 השכרנו ציוד ומדריך פרטי דרך סקי מניה, לדעתי חברה מאוד נחמדה ציוד איכותי (זה היה התנאי שלי לעסקה איתם) בורדים K2 שעברו וואקס והשחזת אייגיס,+מדריך פרטי
לארבע שעות ביום...
15 שלג/גשם וערפל ליום הראשון לא היה ניתן לגלוש עם גוגלס...
16 שלג גשם גם ביום זה לא היה ניתן לגלוש עם הגוגלס
17 יום שמש אחר הצראים השלג סלאש... ביום השלישי התחלתי כבר לגלוש במסלולים אדומים :), ודווקא באותו היום במסלול ירוק היתה לי נפילה רצינית חטפתי פיצוץ לראש מהנפילה מזל שקניתי קסדה מעוצמת הנפילה עפה לי עדשה של הגוגלס (ANON M2) כאב לי הראש איזה יומים...
18 שלג סנטטי ושלאש
19 שלג סנטטי ושלאש
20 שלג סנטטי ושלאש
21 הסתובבות בעיר סמוכה ונחמדה מאוד בלוגרד
22 הסתובבות בסופיה עם מאוד יפה ומרשימה

תובנות
1. מי שלא הזמין חופשה לבנסקו שלא יסע גם אם ירד 100ס"מ שלג מרבית האתר ישאר סגור (כרגע פתוחים רק 6 מסלולים) לא כלכלי להם לפתוח את כולו
2.ניתן בהחלט ללמוד לגלוש במתכונת הנוכחית אך החוויה מעט נפגמת לדעתי
3. התחזית של SF מאוד מאוד לא אמינה גם ברמה של למחרת היום מבטחים שלג של 2 מ"מ למחרת בבוקר יום שמש... וכמעט כל יום זה כך
4. עם מדריך פרטי ניתן להתקדם הרבה יותר מהדרכה קבוצתית, ראיתי המון אנשים (ישראלים) שמרבית הזמן הם יושבים על השלג וממתינים שהמדריך יתפנה...
5. 4 שעות ביום למשך 6 ימים בהדרכה פרטית זה מאוד אנטנסיבי ולא בטוח שמתאים לכולם ,כל יום חזרתי מפורק, (אך מרוצה)
6. מאוד מומלץ להצטייד בציוד מגן איכותים קסדה מכנס מגן ומגני ידים בהחלט מגן ומסייע להפחית את עוצמת המכה מהנפילות הרבות.
7.אם בכל זאת החלטתם ללכת למסעדה תתרחקו מכל השדלנים ברחוב לכו למסעדות מקומיות
8. דבר שמאוד מאוד הפריע לי זה שבאחד הימים משהו החליט להביא איזה רבע קוב שלג ולהניח אותו ליד המצלמת רשת כדי שיראה שיש שלג בבנסקו (כל הזמן שהייתי שם לא ירד שלג בעיירה)
9. הרבה אנשים טוענים (בעיקר ישראלים) שמסלול מספר 1 לא מתאים לסנובורד עקב זה שהוא "מישורי", שאלתי את המדריך שלי על המסלול (ביום השלישי) והוא אמר שזה דווקא מסלול טוב ויש קטעים שצריך לבוא עם מעט תאוצה כדי לעבור אותם, (לרכב ישר ועל הסכינים...)
מאז אשיתי אותו בסוף כל יום (3 פעמים סה"כ) ומאוד נהנתי ותמיד הגעתי עד לגונדולה,
10.בבוקר כדי להיות בגונדולה עצמה סביב השעה 8:30 אז כמעט ואין תור
11. תעודות סטודנט בין לאומי יחסכו לכם כסף ברכישת סקי פאס
12. כדי מאוד שהדירה תהייה כמה שיותר קרובה לגונדולה :)
13. לא טס יותר עם אלעל לשום מקום נמאס מהשרות הנוראי שלהם,וזה לא פעם ראשונה היינו זוג והיה לנו קריאון אחד במידות תקינות החליטו בחזור לשקול אותו ונמצא שהוא שוקל מעט יותר 10.5ק"ג במקום 8 ק"ג והתחילו להתווכח איתנו שאנו חייבים לפצל את זה...או לשלם על משקל נוסף (רק כסף מעניין אותם) ולא לדבר על הבידוק הנוראי שהחליטו להעביר את כל הנסעים טרם הצק אין (לא ברמה המקובלת, פתחו לכולם את התיקים וכולם היו צריכים להוציא את כל (כל כולל הכול) תכולת התיקיים (כן כן התיקים הגדולים) וכמובן שהטיסה יצאה והגיע באיחור ואפילו התנצלות לא הגיע לנו, וכל זא מבלי להזכיר את המטוס הנוראי שהחליטו לדחוף חוד כמה מושבים על חשבון רווחת הנוסע
אני לא בן אדם גדול גובה170 65 ק"ג והיה לי צפוף מאוד, כרטיס שעלה יותר מ400$ לאדם! והתשובה של הדיילים "רק בקבוק מים אחד לאדם" לא מקובלת עלי
14.כעיקרון מטרת החופשה הושגה למדנו לגלוש, נהנו, נחנו וכו'
היו כמה דברים שהייתי משנה וכן אנו נעשה בעתיד "אין חכם כבעל נסיון" (יש עוד חברות תעופה)
15. עלות כללית תבוא בהמשך

marceloros

Member
מנהל
באמת לא ברורה הטענה

ירד שלג יבואו לגלוש למה שהאתר לא יפתח

natyh

New member
מה שלא ברור הוא ...

למה אתה חושב שאתה נציג של אל על והמנהל של באנסקו...כשאפילו בגן סאקר אתה לא מצליח לארגן שלג ראוי ...

natyh

New member
אם הדברים ברורים לך אז הכל טוב

תשתדל שלא להתערב בפעם הבאה כשמציגים שאלה לנציג אל על גם כשנדמה לך ששאלו אותך...

natyh

New member
מה נסגר איתך מרסלו
?

לפני הודעה אחת היית המנהל של כלום ועכשיו חזרת להיות נציג אל על מנהל באנסקו , ועכשיו גם מנהל הפורום ..., עקביות זה לא הצד החזק שלך ...לא ?

marceloros

Member
מנהל
אתה מתבלבל או לא קורא לעומק הדברים

אבל אני אתן לך להישאר עם המילה האחרונה (מוזמן לרשום משהו אחרי) אחרת נמשיך ותפספס את הטיסה לבקירה העונה.

משהZ

New member
זאת לא דעתי זאת תשובה שקבלתי

לא כלכלי להם להשקיע בפתיחת המסלולים ותחזוקם מרבית האתר סגור ואתר לא מפוצץ בתיירים.

המסלולים מרגישים מלאים בגולשים כי פתחו רק 5 מסלולים (ביום האחרון שלי שם פתחו את ה6 שהוא הסתעפות של מסלול מספר 1 בדרך חזרה לעיר, ואגב לא ברור למה פתחו אותו בגובה הזה לא ירד טיפת שלג מלבד פייק סנו והמסלול מרופד בסלאש איכותי ביותר)

את השאלה הזאת שאלתי את המדריך שלי ומדריכים נוספים שאמרו שלצערם אם בטוחים שגם אם ירד שלג לא יפתחו את כל האתר (אל תשכח שלא מעט מהעונה כבר עבר אנחנו עוד מעט החודש פבואר).

marceloros

Member
מנהל
על ההבהרה, עכשיו יותר ברור

זה היה נראה כמו דעה שלך ולא ניסיונם של מדריכים מקומיים, נאשר לראות מה תוליד המציאות בשטח.
מעניין אם מיעוט הגולשים מקורו בביטולים או שאירופאים (ועד רוסיה) מזמינים רגע אחרון בהתאם לשלג, או בולגרים שחוסכים מעצמם את הטרחה.

לגבי מסלול 1 וסנובורד - אין לי מושג בסנובורד ואיך גולשים עליו נכון במסלול מתון. הניסיון שלי לימד שכל עוד המסלול היה דחוס ו/או קרחי צברתי בו מהירות עם הסקי והגעתי עד למטה. ביום שהתחילה הסופה הגדולה והמסלול היה מלא בשלג טרי שעוד ירד על הפנים, הסקי לא זז כן תנופה לא תנופה, דחפתי במקלות רוב הדרך, הגעתי למטה סחוט, והבורדיסטים הלכו הרבה ברגל. אולי במקרה הזה בלבד זה לא כדאי? לדעתי ולסקי רק מי שרוצה להתאמץ, לרזות, לעשות טיול איטי בעצים.

משהZ

New member
תשובה

ברור שצריך להתבסס על משהו מעט יותר מוצק ממשהו שהיה שם רק פעם אחת... זאת דעתם של המדריכים שם (לפחות את אלו ששאלתי) ביחוד המדריך שלי (הוא מקומי)

לגבי מסלול 1:
עלפי מה שידוע לי שעל פי רוב נוהגים להדק מסלולים אלה אם ירד שלג לאחר שהחתולים עברו...
ישנה מעיין אמרה גורפת בהר (של גולשים) שאת מסלול מספר אחד רוכב סנובורד יכול לעשות רק בסיוע סקי (משיכה עם המקל) כך שעדיף להימנע ממנו.
המון אנשים בטוחים שהמסלול בעייתי, נכון שהמסלול הוא יחסית נמוך עם ההשלכות הנובעות מכך אך עם זאת יש בו לא מעט יתרונות לוקח לעשות אותו 20-30 דקות (זמן זהה אולי מעט פחות לירידה בגונדולה) כאשר אתה מגיע למטה השרירים שלך עדיין חמים (ולא לאחר ישיבה של חצי שעה בגונדולה) אתה מגיע מהר לחדר עושה מתיחות מקלחת חמה,
לדעתי זה מאוד חשוב לשמור על הגוף בעיקר למתחילים אשר מאמצים את הגוף יתר על מידה
שימו לב באיזה מין הדרכים בוחרים המדריכים (רואים אותם טסים על מסלול 1 בדרך הבייתה)
המסלול הוא בסה"כ 6.5 ק"מ כך גם אם גלשת מעט יותר מחצי ההליכה לא כזאת נוראית ושוב מעולם לא הייתי צריך ללכת וגלשתי על סלאש שלקראת העיר הפך לחום שחור, פשוט לפני הגשרים לתפוס מעט מהירות...ואם רוצים להאט אז רק כאשר רואים שאתם בירידה

אם נוציא את כמות הלא מבוטלת של הישראלים בהר היו לא מעט מקומיים שבאו ליום יומים גלישה, מעט רוסים, מעט אירופאים (יצא לנו לרות לא מעט אנגלים שהחליטו לא לעלות על ההר בגלל התנאים)
השפה ששלטה על ההר הייתה בולגרית ....

marceloros

Member
מנהל
סבבה

תודה על הפירוט.
וכמובן אני בעד לרדת בגלישה, שלא תבין אותי לא נכון.

norco

New member
קצת מבאס, אבל נמשיך לקוות לטוב

צפוייה מערכת משקעים יפה בשבוע הקרוב
יש לי חבר שטס מחר, אוכל לעדכן בעוד 10 ימים כשהוא יחזור...

משהZ

New member
מצטער לבעס אך זאת האמת... בתהריכים הנ"ל

מצטער לבעס אך זאת האמת... בתהריכים הנ"ל
אך בכל זאת ניתן ללמוד לגלוש בעיקר אם מאוד רוצים ומשקיעים בזה

הבעייה שיש שם לא מעת ישראלים שבטוחים שהשלג שם טוב ואיכותי (המסלולים נראים לבנים, גם סלאש צבעו לבן ואחר הצהרים לבן חום), יצא לי לפגוש לא מעט ישראלים באתר שטענו מה כולם מבלבלים יש שלג הרי מה זה אם לא שלג?

Arnon Ayal

New member
דיוח מצויין

אנחנו שם מה 3./2, כנראה גם ניקח שיעורים בסקימניה, טוב לשמוע שהיית מרוצה מהם.
אם יש עוד המלצות אשמח לשמוע.
לגבי אל על, למרות הנטייה לתמוך בחברה ישראלית, אני גם משתדל להימנע מהם.

ארנון

משהZ

New member
אם אתה מזמין און ליין מאתר שלהם

אם אתה מזמין און ליין מאתר שלהם אתה מקבל הנחה של 15%
אני לא רציתי לעשות את זה כי לאחר שאת משלם אם כבר יכולים להביא לך איזה ציוד שהם רוצים (לא רק הם כל מקום)
לכן העדפתי להגיע למקום לראות את הציוד לסרב לקבל את הבורדים של סלמון (שלדעתי היו פחות טובים ומאוד משומשים) לאחר מיקוח קל קבלתי את 15% הנחה ווקס ושיוף לסכינים, שלמתי להם הכל מראש במזומן ולא היה בעייה

המלצה נוספת זה להחליף את הכסף בבנק (לא בצינגים) בשדה התעופה השער טוב הרבה יותר מכל מקום שמצאנו בבנסקו.

למעלה