עדכון ושאלות

annabell Lee

New member
לגבי הסטנד.

אמורים להוציא אותו אחרי חודשיים. חשוב מאוד. אחרת יש לו נטייה לאגור אבנית מסביבו..תבדקי טוב טוב את הנושא. לא יודעת מתי הניתוח שלך, אבל לא רצוי להסתובב איתו מעבר לחודשיים. אני מרחתי אותו על 3 חודשים והאורולוג והכירורג לא אהבו את זה בכלל בכלל...עוד דבר שחשוב לזכור, לא ללחוץ ליציאת שתן. את עלולה לקצר לעצמך את השופכה..פשוט לחכות עד שכל הנוזל ייצא בטיבעיות. לא ראיתי מה זק ענתה לך..אבל לפי תשובתך הבנתי שיש לך תחושה של ללכת לשירותים-אז לא. זה לא אמור להיות קשור לסטנד.

אנבאלה

אני דווקא סחבתי את הסטנט יותר משלושה חודשים ...שתייה מרובה והוצאת שתן בלי ללחוץ מונעת את הכאבים והבלגן סביב זה ....על אבנית לא דיברו איתי השאלה כנראה איזה סוג של סטנט שמים. לגבי תחושה של ללכת בוודאי שזה מהסטנט ....עצם נוכחותו גורמת לגירוי באורטר שמגרה את השלפוחית.....ואז יש תחושה של צורך למרות שבעצם השלפוחית כמעט ריקה.....תנסי להיזכר שאחרי שהורידו את הסטנט עדיין היתה התחושה של לרוץ כל הזמן ותוך זמן יחסית קצר התחושה הזו נעלמה......ואפשר היה כבר להתאפק יותר זמן בלי שיכאב ....ולא כמו כשיש סטנט שכשמתאפקים הכאבים הם בלתי נסבלים.....זוכרת?

annabell Lee

New member
לא. לא היתה לי את התחושה הזו.

לא חושבת שיש סטנד אחר...לא יודעת למה לא הזהירו אותך. בכל בדיקה וכל רופא שעברתי, כל הזמן הזכירו לי לא לשכוח להוציא אחרי חודשיים-בואי נגיד שבאיזה מקום לא מפתיע אותי שלא הזהירו אותך..אפילו די צפוי. לדעתי היה לנו את אותו הסוג לא? הארוך עם הנקב במותן לא? כן היו כאבים בשינוי תנוחה ודקירות מוזרות באיזור הכיליה, אבל ממש לא היתה תחושה של צורך תמידי למתן שתן.

דסי31

New member
גם לי לא אמרו

שצריך להוציא אחרי חודשיים, אמרו לי שזה יכול להישאר גם חצי שנה, ואפילו את התור לביקורת קבעו רק לאחרי 3 חודשים. יכול להיות שאת מדברת על סטנט חיצוני? לי יש סטנט פנימי בלי נקב במותן, קוראים לזה פיגטייל (זנב חזיר) בגלל הצורה שלו, והוא מוכנס לתוך האורטר כשקצה אחד מגיע לכליה והקצה השני בשלפוחית השתן. אני מתחברת למה שזק אומרת כי זה בדיוק מה שאני מרגישה, אבל לא יכולה להגיד לך בוודאות שהתכיפות היא בגלל הסטנט, ובכל מקרה כנראה שזה מאוד אינדיבידואלי. לא דיברו על אבנית, אבל כן דיברו על כך שזה יכול להיות מצע לחיידקים כי זה גוף זה במערכת, וזה לא טוב. גם לצערי כבר הוכחתי את זה עם אשפוז נוסף שבועיים אחרי שהכניסו את הסטנט, וחודש שלם של דלקת שעדיין השתוללה בגוף עד שנרגעה. בכל מקרה, כנראה שלא אוציא אותו לפני הניתוח שאז אסגור בערך 3 חודשים עם הסטנט בפנים, אם יוציאו אותו כנראה שאני יכולה להגיד ביי ביי לכליה שלי כי יש שם חסימה רצינית בגלל מוקד גדול שיושב על האורטר, והסטנט הוא מה שמציל אותו כרגע. זה לדעתי ולדעתי הרופאים שראו אותי עד עכשיו, גם גניקולוגים וגם אורולוגים.

annabell Lee

New member
שוב, סטנד צריך לצאת החוצה

אחרי חודשיים. שוב, אני לא מופתעת שלא עידכנו אתכם. לא, סטנד לגמרי פנימי. לי היה קצה גם דרך הכיליה החוצה מהמותן, אבל המצב אצלי היה די מסובך..בנו לי אורטר חדש במקום ה"מקורי"..והכיליה השמאלית שלי פגועה אז דאגו שיהיה ניקוז גם מהמותן..אבל זה לא קשור לעובדה שסטנד זה סטנד-וממש לא רצוי להשאיר אותו מעבר לחודשיים..עליי כעסו שסחבתי אותו במשך 3 חודשים. אכן זה מתחיל מקצה השופכה ועובר דרך האורטר לתוך הכיליה. ברוב המקרים הוא מגולגל בתוך הכיליה, וזה כנראה מה שיש לך..אני כאמור קיבלתי צ'ופר בתור עוד פתח יציאה גם מהמותן.

אנבאלה זה משהו אחר

היה לנו סטנט אחר לגמרי .... כמו שאמרה דסי זה סטנט קצר שאכן אם זכור לי נכון צריכה לבדוק אם רשמו את זה גם קרא לו האורולוג פיגטייל.... הסטנט הקצר מגרה את השלפוחית בעצם הנגיעה שלו בה. להוציא צריך אבל לא זכורה לי הגבלת זמן.....ועל הסטנט היה אחראי רופא אחר לגמרי ..... אצלי הייתה השקה מחודשת של האורטר ואני משערת שזה גם מה שיעשו לדסי.....אצלך הייתה בניית אורטר ולכן מאוד סביר שהסטנט היה שונה...... ולא הסטנט ששמו לי וגם לדסי זה לא הסטנט שמגולגל בתוך הכיליה זה משהו אחר...... ...את זה היה לי לפני שהכניסו לי את הסטנט ה"כביכול" קבוע....עד להשקה המחודשת...ואז שלום לכל הסוגים הסטנט שאת מדברת עליו הוא סוג של סטנט מנקז גם את הפתח לשלפוחית וגם מוציא מהמותן.....היה לי אותו.....וזה סיוט בפני עצמו....

annabell Lee

New member
אכן, לי באמת היה את המגולגל בתוך הכיליה עם

הפתח במתן ויציאה לשופכה..לא מבינה מה ההבדל בין השקת אורטר לבין בנייה מחדש..נשמע לי אותו הדבר.

annabell Lee

New member
אבל גם הסטנד הארוך עובר דרך שלפוחית השתן

והשופכה והגירוי אמור להיות אותו הגירוי.

למעלה