עדכון ושאלות

דסי31

New member
עדכון ושאלות

היי בנות נעלמתי קצת כי הייתי חייבת להחזיר את החיים שלי קצת לשפיות אחרי כל האשפוזים, ואפילו הצלחתי לשכוח איזה שבוע ממצבי העגום (ותודה ללוקרין שעושה את תפקידה!), אבל האנדו המכוער שב וזוקף את ראשו כמובן. אז השבוע יש לי בדיקה אצל בארגבל סוף סוף, וחשבתי שלפחות בדיקה אחת תעבור בסדר ולא יהיה לרופא מה להגיד לי חוץ מ - את בסדר גמור לכי הביתה. אז זהו, שלא. דווקא בשבועיים האחרונים, כאילו לכבוד התור הזה שחיכיתי לו כל כך, יש לי בעיות חוזרות ונשנות עם היציאות וכל מערכת העיכול. היה לי סופ"ש שלא יכלתי להכניס שום דבר לפה כי הכל היה יוצא מהצד השני בצורה נוזלית (וסליחה על התיאור...), אחכ במשך שבוע היציאות לוו בכאבים כמו דקירות ודם בניגוב (לא הרבה, אבל עדיין מלחיץ!). בהמשך גילו לי דם סמוי בצואה ואיזה חיידק בצואה (CAMPYLOBACTER SP - מישהי מכירה?) שכנראה עדיין עושה בעיות כי עכשיו יש לי עצירות כבר כמה ימים. אני לא יודעת אם זה קשור לאנדו או לא, וכמובן שקל להאשים אותו בהכל (היום אפילו היה לי כאב בכף היד שאיכשהוא הצלחתי לקשור עלילת שווא בינו לבין האנדו
), אבל אני שמחה שלפחות יש לי את התור השבוע כי אני ממש לא מבינה מה קורה פה. בשביל הבדיקה קניתי שני חוקנים שצריך לעשות, ובגלל שיש לי בעיות בכליות, ההוראה היתה לעשות אותם עם מים פושרים במקום החומר המשלשל כי מסתבר שהוא מזיק לכליות. אז אתמול בתור בילוי לשבת, ואחרי יומיים של עצירות, נפלה עלי המוזה, ואמרתי למה לא לנסות חוקן אחד, זה גם ככה רק מים וזה יעשה לנו הכנה לקראת חמישי, שנדע מה הולך להיות. בקיצור, בעלי שיחיה היה מאוד אמיץ ועשה לי את החוקן פעמיים, אבל זה עדיין לא עזר, ואני עדיין נפוחה כמו בלון וכלום לא יוצא. מה שגורם לי עוד יותר לחשוב שיש איזה חסימה, ושהחבר הנחמד שלנו עושה צרות גם בתחום הזה... האם למישהי זה מוכר מה שאני מתארת?? ומה עושים?? איך אני מתרוקנת לפני הבדיקה? יהיה ממש לא נעים אם זה לא יקרה עד אז... אני שותה שתי כוסות מים על הבוקר שבדר"כ עוזר, אבל הפעם לא כל כך. גם אם יוצא קצת אני עדיין מרגישה שיש המון מה להוציא... ומה שהכי מפחיד זה שכל הסימנים מתאימים לסרטן המעי הגס לפי מה שקראתי... (חוץ מהעובדה שזה קורה בעיקר אצל אנשים בני 50+...) כאילו זה מה שחסר לי עכשיו

רונו2

New member
דסי יקרה

בוקר טוב ושבוע טוב. ואני חשבתי שהבטן שלי נפוחה בגלל כל מה שאכלתי אצל חמתי בספ"ש....חחח מצטערת יקירתי, האמת שאין לי משהו חכם ברמת ידע לתרום לך. אני מרוקנת כל בוקר 2 כוסות מיים+8 כפיות מיץ לימון= סה"כ ליטר. השילוב של המים והלימון מרוקנים צ'יק וצ'ק. לא אתיימר להציע לך כזה דבר בגלל הכליות שלך. אולי פשוט תרימי טלפון למחלקה או לאחות ותתייעצי - יש לי הרגשה שתקבלי עצה טובה. אני קוראת כאן שאת בכלל לא משתעממת ונשמע שהיית רוצה קצת להשתעמם.... אני מציעה, ויודעת שזה בכלל לא פשוט, שתנסי לא להיכנס לסרטים ואבחנות אישיות מעבר ותשקיעי בלחפור לרופאים ברשא ולשאוטל כל שעולה על דעתך. תכיני לך רשימה כתובה. מאחלת לך המון המון המון בהצלחה ויותר חשוב מזה- בריאות!! תעדכני

דסי31

New member
היי רונו מקסימה

חחח אכן בדר"כ הבטן נפוחה בגלל נסיבות כאלו, אבל לצערי הפעם זה לא המצב
עד שהרגשתי רזה וחטובה אחרי כל האשפוזים (אשכרה ירדתי 6 קילו! מי אמר שבית חולים זה לא טוב בשבילך
), עכשיו אני מרגישה כמו בלון, בלי קשר למשקל... כן, בכלל לא משעמם... תודה על העצה עם הלימון, אני אנסה אותה, לא נראה לי שזה אמור להיות בעייתי עם הכליות שלי. מה איתך יקירתי? הצטערתי לשמוע על הטיפול שלא הצליח, אבל שמחה לשמוע שאת כבר מסתכלת קדימה לטיפול הבא! זאת הרוח הנכונה, כל הכבוד על החוזק הנפשי:) שיהיה המון בהצלחה, ותעדכני!!

רווית04

New member
דסי מה שלומך ?

אז ככה, ההצעות שלי הן : להתכופף כמו בתנוחת עובר אחרי ששתית 10 כוסות מים!!, לעסות את הבטן בקרם רפריג'רנס (ניתן להשיג ללא מרשם ) בצורה מעגלית סביב הבטן בדיוק איך הכיוון של התריסריון הולך עד למעי, לשבת על האסלה בצורה זקופה ולא להתכופף להמנע מכיווצים,רק בצורה ישרה. לשתות בין 2 - 6 כוסות עם סיבים תזונתיים (בקופסה ירוקה כזאת - יש בכל בית מרקחת ללא מרשם!) פשוט נפלא! את יכולה גם לאכול מעט אבטיח גם יעשה לך נוזלים אבל גם עוזר ליציאות. אצלי למשל מספיק לי לאכול במבה ולערבב חלב וזה מגרה לי את הקיבה שאני פשוט רצה..גם אפשרי ( למרות שלא כל כך מומלץ) ואני כן ממליצה לך בחום להתחיל לעשות פיזותרפיה וביופידבק זה פשוט תורם לכאבים ולבעיות עם שלפוחית השתן,מעיים וגם בקטע של סקס ולידות.. (עבודה על חיזוק השרירים ) לאכול הרבה דברים רכים כמו גבינות, להרבות בשתייה בעיקר מים או תה, לשים על הירקות והגבינות שמן זית שגם מגרה את הקיבה. מקווה שזה יעזור לך, תרגישי טוב!

דסי31

New member
וואו רווית!

תודה רבה! כמה עצות :) כולן נשמעות מצוינות, וכבר התחלתי ליישם חלק מהן (למשל לשבת זקוף על האסלה, זה כל כך "מפתה" להתכופף וללחוץ כדי שייצא יותר טוב, אבל הפחידו אותי שיוצאים טחורים אם לוחצים חזק מידי... אז אני ישר מאמצת את העצה הזו
) לגבי מה שכתבת - סיבים תזונתיים - זה לא עושה את כל תהליך העיכול ליותר גרוע??? נראה לי דווקא הגיוני לאכול דברים שיורדים יותר טוב בקיבה, ולא צריך הרבה בשביל לפרק אותם, לא?... האמת שחלב על הבוקר בדר"כ גם גורם לי לרוץ ישר (ואני לא רגישה ללקטוז או משהו), אבל ניסיתי היום וזה גם לא עזר לצערי. בגדול אני שותה כמה שיותר, ולא ממותקים אלא רק מים ותה נטול קפאין, זה באמת עוזר בערך... אצלך המצב הזה נובע מהאנדו? האם יש לך גם בעיות בכליה? מעניין אותי לגבי ההוראה של החוקן שנתנו לי, לעשות עם מים פושרים, אם זה באמת עוזר. אני ממש מקווה שאם התופעות האלו קשורות לאנדו, המצב הזה יפתר בניתוח ולא אצטרך לסבול ככה באופן קבוע... בכל מקרה תודה על העצות!!!

זהבה240

New member
דסי תשאלי רופא

תשאלי רופא על רוב ההצעות שלנו, כולל היובסלקס שהצעתי לך קודם. אולי גם 10 כוסות מים בפרק זמן קצר זה מעמיס יותר מדי על הכליות. אל תעשי דברים בלי להתעיץ עם רופא. אפשר עם רופא המשפחה זהבה

זהבה240

New member
אל תמהרי להסיק מסקנות

הסימנים שלך אופיינים למליון ואחד דברים. בכלל לא דווקא לסרטן המעי. בכלל לא הייתי הולכת לכיוון הזה. בטן נפוחה יש לרוב בנות האנדו'. אותי זה מוציא מדעתי [מהטעמים האסתטיים שלי] תנסי טיפות יובסלקס- יש בבית טבע או בבית מרקחת, ותפעלי לפי ההוראות שכתובות שם. כשאני במצב כזה אז גם חוקן לא עוזר. לפעמים אחרי כמה ימים פתאום יש שחרור בגלל החוקרן או מה שלקחתי כארבעה ימים קודם. ומאוד מאוד חשוב שתהיי על דיאטת האנדו', כי הדברים האחרים ינפחו אותך, יגרמו לגזים, ולבעיה בהתרוקנות. בלי להתרוקן זה לא עניין של נעים או לא [שיקפצו לך] הם פשוט לא יוכלו לעשות את הבדיקה. אז תרוצי לקנות את טיפות היובסלקס. בהצלחה זהבה נ.ב. הכאבים ביד יכולים אולי להיות מהלוקרין...

פז08

New member
בהחלט מצטרפת להמלצה להתייעץ עם רופא!!

במקרה הספציפי שלך, אם יש מעורבות כליות, צריך לבדוק מה כן מותר ומה לא, על מנת לא להעמיס על הכליות..... בגדול- אין ספק ששתי כוסות מים על הבוקר על קיבה ריקה עוזרות. גם שתייה מרובה עוזרת אבל אני באמת לא יודעת האם יש אצלך הגבלת שתייה בשל מעורבות של הכליות. אל תתפתי לחשוב על תסריטים זוועתיים (למרות שכולנו מן הסתם עושות זאת, זה מאוד אנושי). כמו שזהבה כתבה לך, בטן נפוחה יש להמון אנדואיות. כמו כן עצירות- זו תופעה שהמון נשים עם אנדו' סובלות ממנה. צריך לבדוק מה מקור העצירות- האם מוקד שחודר לתוך המעי וגורם לחסימה חלקית (את זה הבדיקה אצל בארגבל בהחלט יכולה לגלות) או שמא מעורבות של רצפת האגן שזה דבר מאוד שכיח אצל בנות אנדואיות. אצלי למשל יש מעורבות של שרירי רצפת האגן ולכן אני סובלת מעצירות קשה. גיליתי שמה שלי עוזר- להקפיד לאכול ארוחות מסודרות החל מהקימה בבוקר ובמשך היום. כמו כן שתיית מים כמובן (ואני יודעת שזה נשמע טריוואלי ובסיסי, אבל עד עכשיו לא ממש הקפדתי בנושאים אלו.... ועדיין קשה לי להקפיד בשל סגנון החיים שלי...). לגבי סיבים תזונתיים- שוב, להתייעץ עם רופא. בכל מקרה- אם צורכים סיבים תזונתיים, חשוב כן לשתות הרבה, אחרת זה עושה בדיוק הפוך!! מצטבר במערכת העיכול ויוצר פקק!! לגבי ישיבה על האסלה, רווית כתבה נכון. רצוי אפילו לקנות שרפרף קטן ולשים את הרגליים עליו, כמו תינוק שעושה בסיר.... תנוחת הישיבה כמו ישיבה על סיר (תנוחת כריעה), היא תנוחה הרבה יותר נכונה, בה מופעלים שרירי רצפת האגן באופן נכון. לגבי העובדה שלא נראה לך שאת מתרוקנת גם אחרי חוקן- אולי תרימי טלפון למכון גסטרו בתל השומר (בהצלחה עם המתנה למענה אנושי
) ותבקשי שייתייעצו עם ד"ר בארגבל מה ניתן לעשות על מנת להתכונן נכון לבדיקה...... אני בזמנו התקשרתי להתייעץ על ביצוע של הבדיקה בסיום ווסת והמזכירה דווקא הייתה נחמדה והתייעצה עם הטכנאית שעובדת איתו...... בינתיים אני יכולה להמליץ לך להמנע ממזונות שיוצרים גזים, כמו כרוב, קטניות, כרובית, ברוקולי, תירס ומשקאות מוגזים. לגבי הדם בצואה- כשיש יציאות מרובות, וכל פעם מנגבים את האזור, בהחלט יכול להגרם שפשוף מקומי שיגרום לדקירות ודם בניגוב. יציאות מרובות גם יכולות לגרום לטחורים שיגרמו לאותו הדבר. גם קמפילובקטר שכתבת שגילו לך, יכול לגרום לצואה דמית. האם את מקבלת טיפול לקמפילובקטר? דם סמוי- תסלחי לי, קצת מצחיק שבדקו אצלך, היות והיה לך דם גלוי!! במקרה זה אין שום צורך או הגיון לדעתי לבדוק דם סמוי...... בשורה התחתונה- יש סיבות רבות ומצבים רבים ופשוטים שיגרמו לתופעות אותן את מתארת. לא הייתי ממהרת ונספחת עם מחשבות על דברים קשים....... יכול להיות אפילו מוקד אנדו' שיגרום לדימום רקטלי.... תמתיני לבדיקה אצל בארגבל, את יכולה לנסות להתייעץ איתו גם לגבי העצירות, דימום וכו' ולראות מה הוא אומר. אני מאחלת לך המון בהצלחה בבדיקה, ומאחלת לך שהעצירות תפטר או לפחות תוקל בקרוב..... בינתיים המון
ומצטערת שיצא לי ארוך.........

דסי31

New member
היי פזוש

תודה על התגובה הארוכה והמושקעת!!! כמו שכתבתי בתגובה השנייה יש שיפור, ואני בהחלט אתייעץ גם עם רופאת משפחה וגם עם בארגבל בחמישי. אני לא באמת נכנסת לסרטים על דברים אחרים שיכולים להיות, כמו שאמרתי האנדו הוא חשוד מיידי די טוב לכל הכאבים והתחלואות, סתם זה קצת הלחיץ לראות שהתסמינים ממש זהים ויש לי את כולם! לגבי הדם הסמוי - אני יכולה להגיד לך שבאופן מוזר ביותר שבדיקה אחת הראתה שיש דם סמוי ובדיקה שבוע אחכ הראתה שאין, למרות שעדיין אני ראיתי דם בניגוב לפעמים. אז אולי היתה טעות בבדיקה או משהו, זה באמת מוזר. לגבי הקמפילובקטור - האמת שהרופאת משפחה נתנה לי טיפול אנטיביוטי לזה אבל רק אם הבדיקה לא תצא תקינה שוב, אבל אני החלטתי בכל מקרה לא לקחת אותה עכשיו, גם כי כבר הרגשתי הרבה יותר טוב, גם כי לקחתי המון אנטיביוטיקה בזמן האחרון וגם כי קראתי שהחיידק הזה יכול לעבור לבד אם עוזבים אותו בשקט. אולי זה קצת טפשות אבל למדתי מאוד לסמוך על האינסטינקטים שלי בכל המצב הזה ולהקשיב לגוף שלי, ולא לעשות כל מה שאומרים לי. בכל מקרה אני אשאל את בארגבל על זה ונראה מה יגיד, נראה לי שעדיף לשאול את המומחה לגסטרו, מאשר לסמוך על דעה של רופאת משפחה שרק רואה חיידק ונלחצת ולא מודעת למצב הכללי. בכל מקרה ממש תודה ומקווה שגם לך יוקל בעניין הזה

דסי31

New member
תודה בנות

על העצות ועל האזהרה להתייעץ עם רופא. האמת היא שיש שיפור, וכבר היו לי שתיים או שלוש יציאות מאז (שאליהם התלווה בכל פעם סמס מתלהב לבעלי "יש יצא!"
), אבל עדיין יש כאבים ודם. יש לי מחר תור לרופאת משפחה ואני אשאל אותה הכל. דבר אחד לא ברור לי, למה אתן אומרות שיכול להיות שלשתות הרבה זה מעמיס על הכליות ויכול להזיק? מאז שיש לי את הבעיות בכליה כל הזמן אומרים לי לשתות המון, בעיקר כשאני על אנטיביוטיקה ועם בעיות בעיכול (שלשולים או עצירויות). לא שמעתי אף פעם על זה ששתייה מרובה יכולה להזיק, ובמיוחד כשיש לי עכשיו סטנט להקל על החסימה עד הניתוח (זה מין פלסטיק שמכניסים לצינור שבין הכליה לשלפוחית שאמור לדאוג שיש זרימה של השתן). דבר אחד שאמרו לי להקפיד זה לא להתאפק לשירותים, ואת זה אני מנסה לעשות למרות שזה ממש מקשה ביומיום, אני צריכה כל איזה חצי שעה ללכת... ועוד שאלה - אם העניינים האלה קשורים לאנדו, איך יכול להיות שדווקא תחת ההשפעה של הלוקרין המצב התדרדר לכדי חסימה וחיידק וכו? הזריקה לא אמורה לעצור את ההתדרדרות של האנדו? וזהבה - הכאבים ביד עברו לגמרי, זה היה יום אחד של כאב מוזר, לא חשבתי בכלל שזה יכול לקרות מהלוקרין. תודה!!

אני חושבת

שכשיש עצירות כמה ימים הבטן נפוחה והיו שילשולים לפני וחיידק בנוסף...לא מבינה למי ולמה את מחכה ....גשי לרופא שיבדוק ושישלול חסימה...לא רואה שום סיבה לחכות לבדיקה של ברגבל... וכן מה שאת תיארת בהחלט מוכר לי כאחת שהייתה לה חסימה מלאה. רק ללא החידק. תרגישי טוב ותגשי לבדיקה.....המלצות טובות לסתם עצירות אבל אצלך יש מוקד שיושב על המעי .... עדכני....

דסי31

New member
היי זק

האמת שאת קצת מלחיצה אותי, אמרו לי בבדיקת US שיש מוקד על המעי, אבל אף אחד עוד לא דיבר על חסימה... לאיזה רופא אני יכולה לגשת חוץ מבארגבל שישלול חסימה?... לפי מה שהבנתי הוא בערך ה"אלוהים" של הגסטרו, לא? בכל מקרה הבדיקה כבר ביום חמישי, אז לא יודעת למי אני יכולה ללכת לפני... נורא מוזר לי שכל ההתדרדרות הזו קורית דווקא בהשפעת הלוקרין, לפני כן ממש לא היו לי בעיות עם זה... אולי את יודעת לגבי זה יותר? כשאת היית (או אולי את נמצאת עכשיו) בדיכוי לא היתה הטבה בתסמינים האלה?

בוקר טוב דסי אשתדל לעשות קצת סדר

טוב עכשיו הדברים קצת יותר ברורים אז היו יציאות .....השאלה איזה - רכות, קשות, מעט או כרגיל? רופא משפחה יכול לבדוק לפי בטן רכה או קשה אם יש צורך ללכת למיון. אז אם היו יציאות רגילות כמו שרגילות לך....אפשר לחכות לבדיקה אצל ברגבל בנוסף לברר איתו אם עדיין נחוץ חוקן אחרי מה שעברת ולא לשכוח לעדכן אותו במצב הכליות ושיש לך סטנט. כליות וסטנט - גם לזה זכיתי.....אז בהחלט לשתות הרבה. לא להתאמץ כדי להוציא שתן ....גם אם לפעמים זה לוקח זמן לחכות בסבלנות ולתת לשתן לצאת...בהחלט לא להתאפק ....מנסיון הסטנט נותן להרגיש שיש לך תמיד צורך....ולפעמים השלפוחית מזעיקה על שתי טיפות....כאילו היא עמוסה ....ללכת ולשחרר.... כשלוקחים אנטיביוטיקה בהחלט צריך לשתות הרבה. כמה זמן את עם סטנט? למה דווקא עם לוקרין לא יודעת לענות לך אולי בגלל כל השינוי שעובר הגוף בעקבות הלוקרין....תצטרכי לשאול את הרופא המטפל אנדו שלך. טוב מקווה שסידרתי לך קצת את הבלגן....אם איש לך עוד שאלות אני כאן או במסר ..... תרגישי טוב ועדכני....

דסי31

New member
תודה באמת עשית לי קצת סדר ../images/Emo13.gif

היציאות הן בחלקן רכות אבל סה"כ די נורמליות, התדירות היא פעם ביומיים עכשיו כך שיש שיפור ונראה לי שזה די סביר. הייתי היום אצל הרופאת משפחה והיא לא התרגשה מהתיאור שלי ומזה שיש יציאה דמית, היא אומרת שזה בגלל החיידק ושאם עדיין יש לי אותו אני צריכה אנטיביוטיקה. אבל אני בכל מקרה אצל בארגבל מחר לבדיקה (אמא!!!!....), אז אני אברר הכל, ובוודאי שאעדכן אותו לגבי המצב בכליה. לגבי הסטנט - זה בדיוק התחושות שיש לי, הרגשה שכל הזמן צריך ללכת לשירותים, לפעמים השתן לא יוצא ישר וצריך לחכות או שיוצא ממש כמה טיפות (זה פחות קורה לי אם אני מקפידה לשתות הרבה, אבל ממש הרבה). הכניסו לי אותו לפני חודשיים ואמרו לי שיוציאו אחרי שלושה חודשים בערך, אבל אני מניחה שיוציאו אותו רק אחרי הניתוח כש"יפתחו" את החסימה. מקווה שהבדיקה מחר תעבור בשלום, בלי גילויי מוקדים וחסימות למיניהן, ובעיקר בלי שאלחץ ואתעלף כשאראה את המכשיר שהולכים להכניס לי
תודה על התשובה!

היי דסי

איך הייתה הבדיקה?מקווה שהכל עבר "חלק"
לגבי הסטנט זה לא בדיוק פלסטיק זו צינורית מאוד דקה וקטנה שמכניסים לאורטר היא מאוד גמישה יחסית ...אבל אנחנו מרגישות אותה כפלסטיק קשיח ולא נעים. סביר להניח שיוציאו לך את הסטנט אחרי פתיחת החסימה ויחכו עוד קצת לוודא שהמעבר תקין ...כמובן גם תלוי במה יעשו לך שם..... שתייה מרובה והוצאת שתן (לא טיפות) חוסכת צריבה וכאבים (שלא קשורים לדלקת אלא לסטנט) איך היציאות ? אני כאן

דסי31

New member
מעדכנת אחרי בארגבל

האמת שהיה ממש לא נורא, כמו שקראתי כאן סיפורים בפורום, הוא רופא מאוד נחמד ועדין שמסביר כל פעולה שהוא עושה ומשרה אווירה נוחה ונעימה, ויחסית לבדיקה מהסוג הזה, זאת בהחלט משימה לא קלה:) מ חנת התוצאות של הבדיקה הן לא מעודדות יותר מידי, וכמו שחששתי הוא רואה מוקדים במעיים וברקטום, וציסטה נוספת בשחלה השמאלית (על הימנית כבר ידענו...). ניסיתי לשאול ולהבין יותר לגבי הממצאים, אבל האמת שהוא לא היה יותר מידי אינפומטיבי, ומהדף עם התוצאה של הבדיקה לא הבנתי כלום... יש לי תור בשבוע הבא לאנדו בתור הכנה לניתוח, נראה מה יהיה גזר הדין הכללי. דווקא לפני הבדיקה הצלחתי להתרוקן פחות או יותר, קמתי בשש וחצי והשילוב של חוקן מים עם שתייה של יותר מליטר מים ואחרי זה קפה קר עשו את העבודה, אז בבדיקה היה בסדר. והוא אמר לי שהבעיה שיש לי בכליות זה לא אי ספיקת כליות אז יכלתי לעשות את החוקן עם החומר הרגיל בלי בעיה, סתם הדריכו אותי לא נכון (אז מה חדש?...). זהו. אבל מה זה משנה, אני שמחה שאני אחרי זה:)

זואילי

New member
טוב שאת אחרי ../images/Emo178.gif

נכון, בארגבל לא אינפורמטיבי. הוא ישר "שולח" לגינקולוג.. בשביל תשובות. בקיצור תכיני לך רשימת שאלות לפגישה במרפאה. דברי שם עם הרופא שוב על נושא הכנת המעיים (באם יהיה צורך בסופודקס לניתוח) - כדי לסגור את הפינה הזאת. אם יש מעורבות מעי ונגיד יחליטו לערב כירורג כללי - מציעה לך לתאם עמו פגישה (להראות לו כמובן את כל הבדיקות שעשית וגם כמובן לדבר על הכללל) כדי להכירו ולתשאל גם אותו. כנ"ל אם יערבו אורולוג. סופ"ש נעים!

דסי31

New member
היי זואילי

אני שמחה לשמוע שלא רק איתי בארגבל היה "קמצן" בתשובות, ושזאת לא היתה רק תחושה שלי... ואני מקווה שלשיינמן או סוריאנו יהיה באמת יותר אינפורמציה לתת לי. מה זאת אומרת הכנת מעיים ומה זה סופודקס לניתוח? מה עוד את מציעה לי לשאול אותם? האם אני אדע לפני מי הכירורג שיערבו בניתוח? ואיך אני יכולה סתם לתאם איתו פגישה? את האורולוג אני כבר מכירה כי הייתי מאושפזת באורולוגיה והוא היה מעורב בכל הסיפור שלי וההחלטות לגבי - זה ד"ר דותן והוא מקסים ונראה מאוד מקצועי. תודה, שתהיה שבת שקטה ושלווה!!!

זואילי

New member
הו, ממש לא רק תחושה שלך

נכון שכנראה בארגבל הוא רופא הגסטרו היחיד, בינתיים, שיודע לזהות מוקדים בבדיקות שלו, ומן הסתם עברו אצלו המוני אנדואיות, ונכון שסה"כ הוא נחמד ומומלץ (בתחומו לגבינו) כמעט ללא עוררין, אבל לא חסרות כאן בנות שגם הן לא הצליחו לחלוב ממנו תשובות. במיוחד אחרי אולט' תחת. אז אל תקחי את זה אישית. זה הטיפוס. בד"כ, אם משהו לא השתנה, (נתעדכן אצל המנותחת האחרונה שבטח תשתף כאן בהמשך) - בתה"ש לפני הניתוח מבקשים ניקוי מעיים. ואם הם לא החליפו את הסופודקס במשהו אחר ידידותי יותר למשתמשת - אז זה החומר המשלשל. לכן, זו בהחלט יכולה להיות שאלה שלך לרופא - האם יש צורך בניקוי מעיים. אם יגיד שכן, אז כאן המקום לדון בעניין הכליות כדי לוודא שאין בעייה עם החומר. חוץ מזה - את כמובן תראי את העתק תוצאת הבדיקה לרופא ותבקשי שיסביר לך מילה במילה. ואז לשאול.. האם זה יטופל ואיך יטופל. מה המשמעות של זה לפני ואחרי וכו'. ואם להסתפק בבדיקה הזאת או שצריך עוד בדיקות. אם יעלה הנושא של השתתפות כירורג כללי - אז לשאול אם ידוע מי זה. (ברוב המקרים זה ד"ר רוזין, וכבר נכתב עליו רבות, גם בדפים האחרונים פה). ואם יכניסו אותו לתמונה אז את לגמרי יכולה להגיד שהיית מעוניינת לפגוש אותו. אין בעייה לקבוע אליו, או שתיעזרי במזכירת האנדו או שלבד - יש לו ימי מרפאה דרך המח' הכירורגית במרפאות החוץ וגם במרפאה קרוב לאנדו (מרכז מירב). דרך אגב, הרבה פעמים, מלבד התיק שנפתח לי בכירורגית/אורולוגיה/גסטרו, גם הבאתי את התיק מהאנדו. דאגתי להביא אותו ולהחזיר כדי שלא ילך לאיבוד - אבל היה לי חשוב שהרופאים המעורבים יעברו עליו ועל כל סיכומי הפגישות שהיו לי. אז לסיכום - אני בטוחה שיש לך מליון שאלות. תעשי רשימה. אל תסתמכי על הזיכרון.. ואל תתביישי לשלוף רשימה. תדאגי לזה שמהפגישה הבאה את יוצאת עם כל המידע שאת צריכה. אם בבית פתאום יעלו עוד נושאים שנשכחו או משהו - זכותך המלאה לקבוע שוב תור. (אני לפני ניתוחים הייתי מגיעה המון לרופאים. גם כשהכל כבר היה סגור וחתום). לא לשכוח לעשות עותקים מכל בדיקה. זכותך המלאה, אם ידוע מי יהיו הרופאים הנוספים - לקבוע אליהם.

דסי31

New member
../images/Emo9.gif תודה זואילי

על התגובה המפורטת, את מקסימה כתמיד:) לוקחת הכל לתשומת ליבי ורושמת את הטיפים לקראת התור שלי במרפאה השבוע. תודה תודה תודה!

למעלה