עדיין מתקשה בחיבור

chairscreen

New member
עדיין מתקשה בחיבור

שלום, אני לומד לבד וניגש ב-13. הבעיה שעדיין אני לא מצליח לכתוב חיבור בחצי שעה. לוקח לי הרבה זמן לחשוב על נימוקים, ואז לכתוב את הפסקה, ולפתח אותה ל-7-8 שורות וכו'. בשאר הפרקים אני די בסדר, אז חבל שהחיבור יהרוס לי. למישהו יש טיפים/ המלצות? זה אפשרי בכלל להשתפר בזמן המועט שנשאר?

noam650

New member
תתרגל רק העלאת נימוקים

ובנוסף, תיצור תבנית של אספקטים שאתה תשתמש בהם בבחינה עצמה
(עדיף גם לתרגל אותם ספציפית)
למשל היבט מדיני חוקתי- אם זה פוגע בזכויות יסוד וכו'
היבט בריאותי, בטחוני, מוסרי, כלכלי-חברתי, וכו'.
בהצלחה :)

חדשה1993

New member
כשחסר נימוק טוב תמיד אני חושבת על כלכלי

תמיד יש שם משהו לכל נושא, בנוסף תלמד לחלק את הזמן נכון. כל עוד ב5-6 דק אתה מציג טענות ונימוקים טובים בטיוטה ובונה שלד לחיבור אתה לא טועה וכותב הכל מהר.

chairscreen

New member
אוקיי

מה לגבי הרחבת פסקה? אני בד"כ כותב משפט-שניים ונתקע :/

noam650

New member
איך הפסקה שלך בנויה?

אתה מתחיל עם טענה מרכזית של פיה הפסקה מתנהלת? ואז מסביר ונותן דוגמאות? ככה קשה להיתקע.

chairscreen

New member
לדוגמה

ניסיתי עכשיו לכתוב חיבור לפי המטלה הזאת:

"עלותה של התכנית האמריקאית לחקר החלל הינה מילארדי דולרים, הממונים מכספי משלמי המסים. בשנים האחרונות קמו מתנגדים רבים לתכנית, הטוענים כי סכום זה למעשה מבוזבז, שכן מאז תחילתה לא נעשה שימוש מעשי משמעותי במידע שהושג. במקום זאת, הם טוענים, יש להשקיע את הכסף הרבה בחינוך, בריאות ותחומים נוספים בהם ההשקעה תניב תוצאות נראות לעין בעתיד הקרוב.
תומכי התכנית טוענים מאידך, כי עלות כלכלית אינה המדד היחיד להערכת תועלתה של תכנית החלל, אשר מרחיבה את אופקי הידע האנושי ומייצרת עשרות אלפי מקומות תעסוקה לאזרחים.

בהתבסס על הנתונים המובאים לעיל, האם לדעתכם יש להמשיך ולהקצות משאבים רבים לחקר החלל? נמקו את דעתכם

הנימוקים שמצאתי הם-
בעד: 1. התכנית תורמת למדע 2. היא יוצרת מקומות עבודה
נגד: התכנית עולה הרבה כסף

התחלתי לכתוב את הפסקה השלישית (על זה שהיא יוצרת מקומות עבודה) ככה:

"שנית, תכנית החלל יוצרת מקומות עבודה רבים."
פה בערך אני נתקע. אמרתי את כל מה שצריך להגיד בערך במשפט הראשון. אז אני מנסה להרחיב בכל זאת:

"שנית, תכנית החלל יוצרת מקומות עבודה רבים. הפסקת המימון של התכנית תגרום לעשרות אלפי מפוטרים ומובטלים חדשים."
ושוב אני נתקע. כל מה שאני יכול להרחיב זה בעצם להגיד אותו דבר במילים אחרות שוב ושוב, ואת זה אני יודע שהם לא מעריכים. אז איך עושים את זה?

חדשה1993

New member
הרחבה

תחשוב על דוגמאות, נגיד בראש שלך למה אסור לכלוא אנשים על עונשים פשוטים -לא מוסרי, כלכלי אין מה לשאר אסירים שיותר ראויים לכך וכדוגמא תוסיף למשל-אדם אשר בילדותו נכלא למעגל פשע בעקבות הששפעה רעה לא מומלץ שיכניסו אותו לבית הסוהר מכיוון שזה לא נותן לו אופציה לשינוי, משאיר כתב ברזומה שלו וכד'. בראשך תחשוב על מצבי קיצון נגיד מה אם בכלל לא יהיה מאסרים וכך תהיה לך התחלה של מחשבה רק שכמובן בחיבור עצמו תמתן את הקיצוניות אבל זה מאפשר לחשוב ככה על רעיונות

למעלה