עדיין לא הבנתי למה

sronis

New member
על טעם ועל ריח...

אפשר להתווכח המון!!
וברצינות - יופי הוא בעיני המתבונן, כך גם התחושה בתוך הרכב. יכול להיות שהכל באמת פועל טוב מאוד ולטעמך, אבל זה לא אומר שזה הכי טוב. איזה עוד מכוניות בחנתם לפני שקניתם את האלנטרה? באיזה משפחתיות אחרות ישבת, אולי נהגת? (תן לי לנחש - לא לקחתם את האוטו לנסיעת מבחן לפני שקניתם...) לצערי (??) לא נסעתי נסיעה ארוכה באלנטרה. כן נסעתי באקסידנט וכן נסעתי בסונטה, שתיהן גרועות מבחינת נוחות, המושבים מאוד לא נוחים לטעמי, גם בסונטה היקרה יותר, אולי האלנטרה טובה יותר מבחינת נוחות, אין לי מושג. נסעת פעם נסיעה ארוכה בפז´ו 306, למשל? או ברנו מגאן? ההבדל עצום. קראתם מאמרים שלא היו נגדה? אולי מאמרים של הגה?
אני קראתי כמה מאמרים עליה גם כן. למיטב זכרוני במבחן גדול של מוסף הרכב ב"הארץ" שבו נבחנו איזה 15 מכוניות משפחתיות, היא זכתה במקום האחרון. רוני

shotgun

New member
דווקא כן לקחנו

אותה לנסיעת מבחן, אבל לא את האוטו של הסוכנות, אלא אלנטרה של השכנים.. והיינו גם בהונדה סיויק, אופל אסטרה ואני חושב שגם במיצובישי, אבל אני לא סגור על זה.. בכל אופן, ההונדה לא היתה רעה בכלל, וגם האופל לא, אבל גם האלנטרה בכלל לא! אפילו האלנטרה יותר גדולה ומרווחת מהאסטרה והסיויק...וכל מי שנהג על האלנטרה שלנו, ואני מדבר פה על נהגים ממוצעים, לא ראם סמואל (ככה קוראים לו לא?!) מאוד התרשמו ממנה.. אז מה הבעיה!? אני מאמין ויודע שפיז´ו מאוד נוחה לנסיעה... אבל מה כבר כל כך גרוע ולא נוח באלנטרה?!?! מה!? יש לה מושבים כמו של בי"ס? יש לה אחלה מושבים! וקיבלנו איתה מערכת של פיוניר מצוינת.. והגימור לא רע, המנוע חזק, הקלאצ´ עובד נהדר, המוט הילוכים רך, יציבה מאוד, בגשם בחנתי את הABS (נסעתי 90 בכביש רטוב ולחצתי ברקס מהר) והוא עבד יופי, אז מה כבר כל כך גרוע?!?! למה אתם ישר משמיצים רכב רק לפי המדינה בה הוא יוצר!? בסופו של דבר אף אחד כאן לא שומאכר..

sronis

New member
לא צריך להיות שומאכר...

אני לא משמיץ רכב לפי המדינה, פשוט ב-מ-ק-ר-ה כל המכוניות הקוריאניות שנהגתי בהן היו פשוט גרועות ביחס למתחרות שלהן. (ובכלל). האלנטרה יותר גדולה ומרווחת מהסיוויק? מהאסטרה, אולי. מהסיוויק?? אתה בטוח שישבת בסיוויק?? עם כל הכבוד, היא אחת מהמשפחתיות המרווחות ביותר שיש, האלנטרה אמנם גדולה ומרווחת (זה בעצם היתרון היחיד שלה, מלבד המחיר), אבל אני חותם לך שהסיוויק יותר. גם דודה שלי אומרת שכל מי שנסע באפלאוז שלה מאוד התרשם, אז מה? אני לא מכיר את המושבים של האלנטרה, אבל לאבא של חבר שלי יש אחת, אולי אני אבקש ממנו סיבוב... לסונטה ולאקסנט מושבים גרועים מאוד, וזה מניסיון. אני שמח שהקלאץ´, ה-ABS, ההגה ושאר המערכות עובדות מצוין. זה לא אומר שאי אפשר יותר טוב (וממתי זה שהכל עובד אומר שזה טוב?) אתה יכול להיות מרוצה לחלוטין מהאלנטרה שלך, כמו שדודה שלי מרוצה מהאפלאוז שלה, אבל זה לא אומר שהיא טובה ביחס למתחרות שלה!! רוני

© DrorZi

New member
תראה, זה עובד ככה :

על האלנטרה החדשה לא נסעתי. כל ההשמצות שלי כלפי יונדאי הם מהדגמים הקודמים. יש לי נסיון עם יונדאי אקסנט 99 מנוע 1500 אוטומט. האוטו רועש עד כדי שב 100 קמ"ש צריך מכשירי קשר כדי לדבר. אחרי נסיעה של שעתיים רצוף צריך אורטופד לגב. כל חלק פלסטיק בדש בורד מדבר עם שכן שלו על כל בור... וזה עוד לפני שהגענו לרמת הנהיגה באוטו ששם גם אין ליונדאי מה להציע : גיר שלוקח לו שנים להוריד הילוך ברקסים בלי שום תחושה שנועלים את עצמם בלי שום אזהרה מראש. ועוד ועוד... הא כן עוד משהו, הן לא אמינות במיוחד ובטח לא יותר מאירופאיות (הנסיון שלי מראה תיקו) אני מדבר על הדגמים הישנים ותמיד העלתי את זה כששאלו על יונדאי יד שניה. לגבי יד ראשונה חדשה היום אני חושב שהמחיר מופרז ואם היה נמוך ב 10% היה אולי קניה טובה. א-ב-ל המצב היום בו קונים קוראניות ועושים מהן רכב יפני (אמינות/איכות/שמירת ערך) הוא לא נכון ומופרז בעליל. אני גם מאמין שהקוראינים בכלל ויונדאי בפרט בדרך הנכונה אבל עדין הם מפגרים בתכנון. עיצוב, בוא נגיד שאין גנבי עיצוב גדולים יותר מהקוראנים...
דרור זי, ברור

hal9k

New member
לצערי, ההבדלים בין היצרנים היום

אינם גדולים. אין היום מכונית שאפשר להגיד שהיא ממש גרועה. ואפילו הקוריאנים כמעט ויישרו קו עם האחרים - ע"ע יונדאי סונטה/קיה מגנטיס (אם כי הם מפגרים מעט מאחור עדיין). זה ניכר, למשל, במבחני הרכב הנערכים בעיתונות. יש מכוניות מבריקות אבל אלה שלא הן סתם לא מלהיבות את הכותבים, זה לא שהן כאלה גרועות. אני אומר "לצערי" כי זה אומר שהמכוניות פחות ייחודיות. בכל זאת, הייתי שמח לקטול את הקוריאניות (יחד עם המאזדה לאנטיס), כי משהו בהן לא עושה לי את זה לעומת אירופאיות מקבילות...

למעלה