עגלות וסלקלים

nit12

New member
עגלות וסלקלים

היי בנות,
אני בשבוע 32+3 והתחלנו סופסוף לחפש עגלה וסלקל. ככל שאנחנו מחפשים יותר, אנחנו מבולבלים יותר... אשמח לעזרתכן!
אני נוהגת באוטו קטן מאוד אז אנחנו מוגבלים מבחינת העגלות שיכולים לקנות. חשבנו על מאמאס אנד פאפאס מדגם ארמדילו XT. חיפשנו המלצות באינטרנט ולא מצאנו כלום מהארץ... היתרונות מבחינתנו הן שהעגלה קלה, קטנה ונוחה לקיפול ביד אחת. החסרונות - האמבטיה נמוכה מאוד (שנינו גבוהים) ואי אפשר לחבר אליה סלקל (אפשר לרכוש מתאמים שמתאימים לחלק מהסלקלים וצריך כל פעם לנתק ולחבר את המתאמים אם רוצים לחבר את הסלקל). כמה שאלות:
1. מישהי מכירה את העגלה ויכולה לתת המלצה/דיס-המלצה לגביה?
2. כמה חשוב גובה האמבטיה? אמרו לנו שהיות ומשתמשים בה רק כמה חודשים, חבל לבחור עגלה לפי גובה האמבטיה.
3. כמה חשוב שהסלקל יתחבר לעגלה? הבנו שגם ככה אסור לתינוקת לשכב בסלקל מעל 40 דקות אז אני לא בטוחה כמה זה משנה...
4. מישהי מכירה עגלה אחרת שעונה על הצרכים שלנו ויכולה להתאים?
המון תודה מראש על העזרה!

Pixelss

New member
לא מכירה את העגלה

אבל לגבי סעיף 3 לדעתי ממש ממש ממש לא חשוב ואף מיותר.
גם ככה ההמלצה היא לא לשהות זמן ארוך בסלקל (עד 45 דקות ברצף).
לנו היה סלקל שמתחבר והשתמשנו בזה רק פעם אחת וגם אז לא באמת היה צורך כזה זה היה בעיקר מההתלהבות והרצון לעשות וי על השימוש בזה.
באופן כללי הייתי שוקלת לדלג על סלקל וללכת על כיסא בטיחות מגיל 0.
&nbsp
&nbsp

nit12

New member
סלקל

אמרו לנו שלא משחררים את הילד מבית החולים ללא סלקל, גם אם מותקן ברכב כסא בטיחות. זה לא המצב? אם לא, אנחנו מעדיפים כסא בטיחות

Pixelss

New member
אין דבר כזה

הילד שלך! אף אחד לא יכול להחליט לא לשחרר אותו...
ואם אתם גרים במרחק הליכה ואוצים לצעור עם עגלה או מנשא?
&nbsp

nit12

New member
אברר

אבדוק את העניין עם בית החולים. שמענו את זה מהמון מקורות וגם קראנו על זה בכמה מקומות. גם לנו נשמע מוזר וכסא בטיחות הרבה יותר הגיוני...
אמרת שאת לא מכירה את העגלה. את המכירה אולי עגלה אחרת שיכולה להתאים?
תודה!

mafe

New member
הייתי בדיעה שלך לגבי סלקל...

עד שנולד הבן השני שלי.
עכשיו אני ממש ממש ממש מתבאסת שאין לי סלקל נשלף באוטו. אני לוקחת את הגדול לגן בבוקר, ואני צריכה להוציא את הקטן מהאוטו ולהחזיר אותו 5 דקות אחר כך, ואותו דבר כשאני אוספת אחה"צ. ולפעמים התינוק ישן וממש כואב לי הלב להעיר אותו בשביל זה, אבל אין ברירה...

אמא בעמ

New member
עגלה וסלקל

נתחיל מהסוף - אפשר לשחרר תינוק גם עם עגלה. זה מה שאנחנו עשינו.
חיבור סלקל לעגלה - לא הכרחי, גם בגלל שלא בריא להשאיר את התינוק בסלקל וגם זה לא בהכרח יהיה שימושי. הסלקל שלי מתחבר לעגלה (פג פרגו בוק פלוס ספורטיבו) והשתמשתי בו מספר קטן של פעמים, כשהייתי צריכה לצאת ממש לרגע מהרכב לקנות משהו, למשל וגם אז, צריך לפרק את העגלה, לחבר את הסלקל לבסיס וכנ"ל כשחוזרים לרכב.... הרבה טרטור. יותר קל לדעתי להשתמש במנשא במקרים כאלה.
לגבי קיפול ביד אחת - נוחות הקיפול חשובה, אבל לאו דווקא ביד אחת... קשה לי לדמיין סיטואציה בה ביד אחת את תחזיקי את התינוק (בכל גיל) וביד שנייה תקפלי את העגלה ותצליחי להכניס אותה לבגאז'.
לגבי משקל העגלה - כאן אני בדעת מיעוט ולא חושבת שהמשקל כל כך משנה. אם יש לך מעלית בבנין את תשתמשי בה ולא תצטרכי לסחוב את העגלה. ואם אין - יהיה לך קשה בכל מקרה. זו רק דעתי.
האמבטיה - אכן נמצאת בשימוש מספר חודשים. הטיולון נמצא בשימוש מספר יותר רב של חודשים ולכן צריך לתת לו יותר תשומת לב, לדעתי. גובה האמבטיה אולי חשוב עבור אנשים גבוהים, אבל תבדקי שקל לך לראות את התינוק כשהוא בתוך האמבטיה גם כאשר את יושבת. לפעמים אם האבטיה מאוד גבוהה, זה קצת קשה.
ממעט העגלות שאני מכירה, הייתי ממליצה לך לבדוק את הג'ואי כרום, פג פרגו והבייבי ג'וגר הפופולארי (שאותו ספציפית אני פחות אהבתי)

nit12

New member
תודה רבה על התשובות!

זה שאפשר לשחרר את הילד רק עם עגלה עוזר לנו מאוד! לא ידעתי ואולי נשקול לרכוש כסא בטיחות במקום סלקל, שיחזיק מעמד ליותר זמן.
לגבי גובה האמבטיה, אנחנו גבוהים (שנינו 1.78) ולכן מתלבטת אם אמבטיה נמוכה מדי היא בעייתית.
לגבי העגלות, אמרו לי שבבייבי ג'וגר אי אפשר לשים את הטיוליון לשני הכיוונים, וזה נראה לי חשוב, לפחות להתחלה. הפרגו מדהימה ואני מתלבטת רק בגלל המחיר הגבוה. על הג'ואי אבדוק

אמא בעמ

New member
עגלות

אכן זה חסרון גדול לבייבי ג'וגר ואחת הסיבות שלא רצינו אותו. בנוסף, כשהתינוק שוכב בטיולון של הבייבי ג'וגר אין אפשרות להרים את הרגליים והוא שוכב עם רגליים מקופלות כמו בישיבה - זה מפריע כאשר הוא גדל ומתארך.
אכן הפג פרגו קצת יקרה, אבל היא כוללת במחיר גם את הסלקל. הג'ואי כרום מעולה ובחצי מחיר, רק ייצור סיני אם אני לא טועה (יכול להיות שכן) שלא היינו בטוחים כמה זמן יחזיק מעמד.

nit12

New member
פרגו

הפג פרגו עדיין לא ירדה מהאופציות שלנו. היא מאוד יקרה (הפרש של יותר מ 2,000 ש"ח מהשאר) וגדולה יותר מזו שרצינו אבל היא נראית לנו מדהימה. מתלבטים...

Pixelss

New member
במשך תקופה ארוכה אני קיפלתי ביד אחת ובשניה החזקתי את הילד

מהרגע שהוא למד להחזיק את הראש לבד ולא היה צריך תמיכה של היד השניה, ועד לשלב שלמד לעמוד יציב לבד, באופן קבוע הייתי מחזיקה אותו ביד אחת ובשניה מקפלת את העגלה וככה עולה שתי קומות.
זה היה אחד השיקולים העיקריים שלי בבחירת העגלה.

אמא בעמ

New member
קיפול עגלה ביד אחת

מורידה את הכובע בפנייך. גם אני גרה בקומה השנייה בלי מעלית. למרות שהפג פרגו שלי מתקפלת בקלות ביד אחת ואני נחשבת די ג'ברית וחזקה, רק המחשבה על תינוקת בת 7 חודשים ובמשקל 10 קילו ביד אחת (והיא מאוד חזקה ויכולה לעשות קפיצת ראש מהיד שלי לרצפה או לנגח אותי, אם אני לא מחזיקה אותה בשתי ידיים), עגלה של 12-13 קילו ביד שנייה ושני תיקים על הכתפיים גורמת לי לוותר. אני לרוב משאירה את העגלה בבגאז' ותמיד יורדת ועולה עם התינוקת בסלקל (וגם זה מאוד כבד....)

מצטרפת להמלצה על כסא בטיחות מגיל אפס

וגם אם חייב סלקל כדי לשחרר (אני יודעת שבסורוקה למשל כן היה חייב) זו לא סיבה לקנות, אפשר להשאיל ואם אין אז להתעקש. מה שכן, לא ייתנו לך להוציא אותו בידיים, אז כן להביא עגלה.
לגבי גובה העריסה - גם אנחנו גבוהים (בגובה שלכם בערך) ויש לנו עגלה עם עריסה שנחשבת נמוכה (בוגבו קמיליון) וזה ממש לא הפריע לנו.גם החלפתי חיתול בעגלה ולא היתה בעיה בכלל. מה שכן, את צריכה לשים לב שהידיות מתכווננות, שזה מה שבעיקר מפריע לגבוהים - שצריך לרכון כדי לדחוף את העגלה, וגם כפות הרגליים נתקלות בעגלה. הייתי מציעה לך לבדוק גם את הבוגבו בי שהיא קטנה יחסית.

nit12

New member
ידיות

הידיות בעגלה שראינו מתכווננות לגובה גבוה. אבדוק שוב שהרגליים באמת לא נתקלות בעגלה. לגבי הבוגבו, לצערי היא לא נכנסת לי בבגאז' של האוטו :(
דיברנו עם חברים ונוכל לקחת מהם סלקל לבית החולים אבל הם אמרו שכסא בטיחות גדול מדי לגיל לידה... מתלבטים

אושר מ

New member
כסאות מגיל 0 מותאמים לגיל הזה. יש להם מתאמי ניו בורן

אני מצרפת לך תמונה של פיצקי ביציאה מבית חולים ואחת מקצת אחרי.
בעיני ההוצאה על סק קל היא ממש מיותרת. יש לנו כל כך הרבה הוצאות אחרות.

nit12

New member
הכסא נראה ענק!

הםיצקי שלך טובע בתוכו. זה בטיחותי?

אושר מ

New member
הוא ממש לא טובע. נכון שבשבועיים הראשונים

שמתי לו טטרא ליד הראש כדי שלא ישמט אבל חוץ מזה ממש לא ענק. יש גם צוואריות כטלה מיוחדות כי הם לא מחזיקים את הראש בהתחלה.

וכן הכסא הזה ספציפית קיבל השנה את התוצאות הכי טובות במבחני הריסוק האמריקאיים

למעלה