עגיה רטובה

gady18

New member
עגיה רטובה

קניתי מכונה
http://www.sapore.co.il/Vibiemme_של_Domobar_מכונת_קפה_מקצועית.aspx
העוגיה יוצאת רטובה , שיניתי לטחוינה יותר דקה וקיבלתי קפה סמיך עם קרמה מעולה אבל עדיין העוגיה רטובה

השאלה הראשונה בהנחה שאתה לא משתמש בסטימר האם צריך לבצע מפל טמםרטורות ואו שחרור לחץ[
שאלה שניה האם הסיבה הפסקה לפני הזמן או זליגת מיים בלחץ נמוך בגלל שאני לא סוגר מספיק מהר את ידית
שאלה נוספת האם צריך למלא עד הסוף ולדחוס
בעיה נוספת הקפה יוצא קר מדי

משהו בתחביר השאלה מבולבל ולא ברור...

ננסה... אם הבנתי נכון...
עוגיה רטובה בראש E61 תתקבל בשתי אפשרויות: 1) קפה טחון דק מידי, 2) אין מספיק קפה בסלסלה...
בנוסף, ראש E61 אינו בהכרך מוציא עוגיה יבשה לחלוטין, העוגיה יכולה לצאת מעט רטובה אם כי לא בוצית, האם העוגיה יצואת לך בוצית?(מעט קפה/טחון דק מידי).
תשובה לשאלה ראשונה: כדאי תמיד לתת קולינג פלאש לפני חליטת הקפה.
שאלה שניה אינה ברורה לי אבל כנראה שהתשובה היא כן, יש להניע את הידית מסגור לפתוח ללא התמהמהות וגם לסגור ישר וללא התמהמהות.
שאלה שלישית, כמעט עד הסוף לאחר הדחיסה הקפה צריך להיות בקו ההיקפי של הסלסלה, מתחת תתקל בתופעת צ'אנלינג, עוגיה בוצית, קפה דלוח, מעל, לא יהיה ניתן להדק את הידית עד המגע עם האטם, תהיה נזילה מדפנות ידית החליטה.
קפה קר זה בגלל שאתה לא משאיר את ידית החליטה מחוברת למכונה, הידית צריכה להיות חמה, ידית קרה גורמת במפתיע לתהליכים הכימיים שנוצרים מהמגע עם המים החמים והלחץ,להפסק. התוצאה, קפה קר, קרמה לא ממוצת כיאה הסוכרים שבקפה לא מתמוססים כראוי ולכן הקפה חמוץ יותר. תן לידית החליטה להיות מחוברת למכונה ולהתחמם יחד איתה.

gady18

New member
בקשר לנושא

יש כאילו שלולית מיים מעל העוגיה
בקשר לידית האם להשאיר את הידית מלאה בקפה בתוך המכונה מספר דקות ואז להפעיל או להשאיר ריקה להוציא לטחון קפה ולהחזיר
בקשר לקולינג פלאש אני בדרך כלל לא עושה קפוצינו
שאלה נוספת מה זה לאחר הדחיסה הקפה צריך להיות בקו ההיקפי של הסלסלה
באם צריך למלא לדחוס למלא מחדש ולדחוס עד שהקפה יגיע בדיוק למקום.
בכל אופן תודה על התשובות

Yehuda Badihi

New member
תתחדש.

לגבי העוגיה, האם אתה רואה שהברז התלת דרכי עובד כמו שצריך? ז"א פורק למגש את עודפי הנוזלים והלחץ בידית ברגע שאתה מפסיק את הזרימה? כמו כן, עם איזו מטחנה אתה עובד?
לא חשוב אם אתה משתמש בסטימר או לא, אני ממליץ תמיד להתמיד באותו תהליך הדלקת המכונה - פתיחת ברז הקיטור עד שיוצא ממנו הקיטור, סגירת ברז הקיטור והמתנה ללחץ וטמפרטורת עבודה, הזרמת מים מהראש, הכנת שוט כיור (שוט ראשון לליכוך הידית וחימום שלה, שוט ששופכים לכיור ולא שותים אותו).
כמות קפה בסלסלה אמורה להיות 7 גרם. תתחיל מזה ותנסה לראות אם קצת יותר או קצת פחות נותנים לך זרימה טובה יותר וככה תלמד את הכמות שהמכונה שלך אוהבת.
לא הבנתי את עניין זליגת המים/הפסקה לפי הזמן/סגירה מהירה של ידית. נסה לנסח מחדש.

gady18

New member
בקשר למטחנה זה גרפ וכוונו לי איפה שקניתי

את המכונה , בקשר למיים כאילו יש מיים עומדים בידית בקשר לקוליג פלש אני לא משתמש בקיטור
הבעיה שאין דקומנטציה בעברית מסודרת וגם לא באנגלית יתכן שצריך לטחון עבה ובדוק שעון הלחץ
בקשר פורק למגש אין לי מושג איך בודקים את זה .
בקשר להזרמת מיים מהראש מה הכוונה .
הבעיה שבטחינה דקה מקבלים קפה יותר סמיך
וכמו כן קראתי שלמי שלא עושה קפוצינו עדיף מכונה ללא ממיר חום
כמובן שדקומנטציה יותר טובה היתה עוזרת למשל איך בודקים לחץ עבודה וטמפרטורה והאם צריך לשטוף את המכונה
איך מפרקים את מיכל המיים איך שמים פילטר אבנית כווונים עדינים ועוד כמה דברים
בכל אופן ביום שישי אני אשאל בחנות , אם מישהו יודע על דקומנטציה למכונה הזאת בעברית ורצוי גם ברוסית
הייתי מודה על לינק

Yehuda Badihi

New member
ת'שמע, אתה חייב הדרכה. לגבי בדיקת הברז התלת כ

יווני (פורק למגש) ראה תמונה מצורפת.
אגב, סתם מתוך סקרנות, האם אמרו לך שהגרף היא גרמנית (כי היא לא)? האם הסבירו לך יתרונות וחסרונות של מטחנה עם שנתות לעומת כיוון רציף?

gady18

New member
ידוע שהגרף היא חברה גרמנית יצור סין

ידוע לי ההבדלים בין רציף לשנתות , ובסוף הסתדרתי פשוט הקפה היה נמוך
מדי הרמתי וקיבלתי אני מקווה עוגה די יבשה ( עדיין זה לא כמו באינטרנט
ששם ממלאים עד הסוף ודוחסים
כלומר כנראה שהשיטה כח הדחיסה חייב ברור ביום שישי בחנות )

בקשר ל פרטים טכניים לרוע המזל קשה למצא חוברת מתאימה כלומר
צריך לשאול ביום שישי בחנות אבל זה מכונה חדשה לא צריך להיות בעיה
בכל אופן תודה על התשובה.

Yehuda Badihi

New member

Yehuda Badihi

New member
הזרמת מים מהראש זה קוליג פלש. אין קשר לאם

אתה משתמש בקיטור או לא.
קפה סמיך זו לא בעיה. זה מה שאתה רוצה לקבל.
לא מבין למה אתה מזכיר כל הזמן את זה שאתה לא עושה קפוצ'ינו. המכונה הזאת יודעת לעשות הכל.
לגבי פילטר תשאל בחנות. אם אין אפשרות לפילטר אז תמלא מקנקן בריטה.

gady18

New member
בקשר לקפוצינו

היתרון והחיסרון של המכונה שאין לה מחליף חום לפי ההסברים אם אתה
משתמש בקיטור חובה להוריד את הטמפרטורה. בכל אופן אני אשאל בחנות
עדיין הקפה קר מדי אולי כך צריך להיות, מענין אם ניתן לקחת מדחום בשר
ולמדוד את טמפרטורת המיים שיוצאים מהראש ואו לכוון את הטרמוסטט
בכל אופן יש עוד דברים לא מובנים למשל איך משתמשים בשעון הלחץ
חבל שאין חוברות ברורת בנושא וצריך לשאול על כל דבר בחנות , נוסף לכל
לא כתוב איך לפרק אית מכל המיים עוד דבר לברר בחנות.
בקשר לפילטר יש פילטר שרף ב 20 שקל במקרה הכי גרוע אני אנסה לבנות
ברז מיים רכים או ערכת סינון מתחת לכיור הכנה כבר יש.

אברוצי

New member
אפרופו עוגיה רטובה

יש לי ג'אגיה קלאסיק (בת 10), לא מזמן החלטתי להעמיק את ידיעותיי בתחום הקפה והתחלתי בלהעביר את המכונה כיול ל-9 באר מדוייק (מידית החליטה בעזרת שעון לחץ שבניתי) עם ה-OPV, שידכתי לגאג'יה חברה יקרה בשם COMPAK K3 touch שגם היא עברה כיוון.
רכשתי פולי מאורו וניסיתי לעבוד לפי הספר - 7 גרם לסינגל ו-14 לדאבל (בעזרת משקל)..
יש לציין שעד היום עבדתי עם לחץ גבוה מהמכונה (12 באר בערך - ככה מכיילים את הקלאסיק במפעל - לצורך פודים) וכמות קפה שלא ממש נמדדה.. בטחינה (רחמנא ליצלן) על ידי להבים.

מה אני אגיד.. הקפה כבר לא מריר.. אבל יוצאת לי כל פעם עוגיה רטובה, שלא להגיד עם שכבת מים מעל.. יחד עם זאת לרוב השוט הוא מהיר מדיי..
ראיתי תגובות לגבי הסיבה לעוגיה הרטובה הנגרמת מכמות קטנה מדיי של קפה.. בנוסף מכל יוטיובי תחרויות הבריסטות, לא ראיתי מישהו שמקמץ לכדי 7 גרם או 14.. החבר'ה שם הולכים על 20 גרם טחון (ככל הנראה דאבל)

שאלתי היא.. לנוכח מהירות השוט ולחות העוגיה האם בוודאות יש להגדיל כמות קפה ולכמה?

תודה

למעלה