עבר עלינו קיץ מעניין

e-magine

New member
עבר עלינו קיץ מעניין

כאן בפורום, היו דיונים שנהניתי מהם וכנראה לא רק אני, אבל מה, ברגע שנסעתי לחו"ל, הפורום נכנס לתרדמה, ועד היום לא התעורר. זה כנרה מפני שחלק מהחברים השאירו את הפורומים מאחור, וכמו שדיברנו כאן, עברו לבלוגים, שהיא דרך אחרת לתקשורת. עוד הערה, עם שינוי אופי הפורום, לפחות נחסכו מאיתנו ההודעות הרבות שהיו בשנים הקודמות בקיץ, בסגנון: "אני מכור לאינטרנט, אנא עזרו לי להיגמל במהירות מירבית וללא סבל" או כדומה. מצד שני, מסביב יש פריחה, לפחות לכאורה. מעל 800 פורומים, רק כאן ב
. ונראה שעוד יבואו. לשם השעשוע, התחלתי לחשוב על נושאים שכנראה לא יהוו נושא לפורום, אני אעלה כאן כמה כאלה, ואני מזמין גם אתכם להעלות שמות של פורומים שלדעתכם אין לכם סיכוי שיפתחו. עוד הבהרה: אני לא מתכוון לשמות כמו: "פורום לאנשים שגובהם הוא 1.76 מטר, או פורום אנשים שנולדו בשביעי לנובמבר, כי זה ברור שנתונים סתמיים כאלה לא יגבשו קהילה עם תוכן ואם דבר כזה ירוץ, הוא ירוץ רק כבדיחה או מחאה. אני מתכוון לשאלות כמו מדוע יש פורום קפה ואין פורום תה, או מדוע יש פורום טלוויזיה (ועשרות פורומים על תכניות טלוויזיה) אבל אין פורום רדיו (ולא פורומים על תכניות רדיו). או מדוע יש פורום "שמנות ויפות" אבל אין פורום "שמנים ויפים"? מדוע יש פורום "עבודה מהבית" אבל אין פורום "אבטלה סמויה"? יאללה, תתפרעו!

אני מניח שאתה מתכוון רק לפ' בעברית

שכן יש סיכוי סביר שיש פורומים בשפות אחרות גם לשמנים ויפים וגם לתה. פשוט כאן בארצנו הקטנה ובייחוד בתפוז עדיין אין את כל הפורומים. בכל אופן, על כל התפרעות שלנו צריך לבדוק טוב שבאמת אין פורום כזה.

amiak

New member
יש לי המון...

למה קיימים פורומי תמיכה לאנשים בדיכאון ואין פורום לאנשים מאושרים? למה יש פורום מעריצי מייקל ג'קסון ולא פורום מעריצי אברהם פריד? למה קיים פורום תיכון/שמיניסטים ולא פורום יסודי? ווי, כמה פורומים לא קיימים בעולם. הדיונים פה היו די מעניינים, חבל שאין אותם בזמן האחרון... חסר לי.

e-magine

New member
גם לי עמיה

ובזמן האחרון, שוב יש לי הרהורי פרישה. מאד אהבתי את הדיונים כאן, אבל כנראה שאת האנשים שאהבו את הפורום הזה, אפשר לספור על יד אחת וגם זה בקושי. ואגב, אתמול לא היה
השרתים נפלו, אני מניח שחזרו לא מזמן, לא יודע איך הצלחת בכלל לרשום אתמול כאן.

amiak

New member
אימג'ין, לא יודעת אפילו איך להגיב..

פרישה? לא יודעת אם הפורום ימשיך להתקיים... ואגב, הצלחתי להגיב כי התחננתי למחשב שיתן לי להכנס לפורום...

כנראה המחשב אוהב אותך יותר

שלי לא חשב אפילו לעזור לי... אז איזה פורומים אף פעם לא יהיו?, בזמן האחרון בתפוז יש אופנה לפתוח פורום "חברתיים" לפורומים כך יש פורום ASP "חברתי" פורום אופנעים "חברתי", פורום "הארי פוטר חברתי" וכו', אני חושש שפורום אקטואליה חברתי, כבר לא יהיה לנו, וכנראה שגם פורום אנשים ואינטרנט חברתי לא יהיה בזמן הקרוב. עוד כמה שלא נראה באצנו בקרוב הם "פורום מעריצי עוסמה בן לאדן" "פורום חשבון דיפרציאלי", פורום התוכנית "מהיום למחר בהגשת דודו ויצטום", או אם כבר אני שם, "פורום עמונאל הלפרין", אבל כמו שאמר עמית מעלינו, איפשהו בווינסקונסין או סולט לייק סיטי מישהו בטח פתח כבר קבוצות דיון לכל הדברים האלה.

סרפד

New member
פורום ASP חברתי?!

מה זה ASP? כי אתה בטח לא מתכוון לשפת התכנות. זה יכול להיות משעשע - פורום Perl חברתי. פורום חשבון דיפרנציאלי חברתי. פורום סטטיסטיקה והסתברות לתלמידי מדעי החברה חברתי. למה לא. את פורום "מהיום למחר" אני דווקא יכולה לדמיין, אם כי לאו דווקא בהגשת דודו ויצטום - לדעתי יהיה בו קונצנזוס על עמנואל הלפרין, גם אם תמיד יגחכו על נימת ההתנשאות הפרנקופילית שלו ולעולם לא יצליחו לפענח את היחס שלו לשרי רז ולעובדה שתקעו את פינתה, באופן בלתי מפתיע, דווקא בתוכניתו. חוץ מזה, הוא ההוכחה החיה לכך שלא כל התקשורת שמאלנית ושלא כל הימנים טפשים ונבערים. הנה כבר נושאים לחמש הודעות. פורום מעריצי אוסמה בין לאדן, חוששתני, מתקיים בישראל מחוץ לאינטרנט. .

תאמיני או לא

פורום ASP חברתי נמצא ממש כאן, ואכן מדובר בשפת התכנות, לדעתי אגב פורום "מהיום למחר" יפרד במהרה ל"פורום מהיום למחר בהנחיית עמנואל הלפרין" (השולת!!!!!11) ו"פורום מהיום למחר בהנחיית דודו ויצטום" (המלך תודה ששאלתם). ואף מילה על שמאלנים ימנים ואוסמה בן לאדאן.

סרפד

New member
אני רואה שזה הולך להיות פורום יצרי

"מהיום למחר". נו, בודאי, שילוב של אקטואליה וספורט. ועוד יותר עכשיו, כשמצטרפים מגישים חדשות לבקרים. חייבים להציע את הפורום הזה לתפוז, כל הכבוד שחשבת עליו. פורום ASP חברתי - זה אפשרי, מסתבר. עוד דבר שיכול היה להוולד רק באינטרנט. .

בבקשה אל תפרוש

נכון שזה קצת משפיל שאתה מנהל פורום שאינו פעיל. אבל המתי מעט שמבקרים וכותבים זקוקים לפורום הזה. מחכים לנושאים חדשים שיצוצו. לא יודע מה יקרה לפורום אם תלך. תשמע, אם תמצא מישהו שיבטיח לחולל גדולות ונצורות בפורום אז זה סיפור אחר. בנפילת תפוז היו 2 דרגות. וזה נמשך יותר מיום אחד. בהתחלה תפוז בכלל לא עבד. אח"כ אפשר היה להיכנס אבל לא להגיב (חוץ מעמיה)

amiak

New member
מישהו שיבטיח לחולל גדולות ונצורות?

קשה להבטיח כשאין כל כך מי שיעזור לקיים. הפורום לא אמור להיות נטל על הכתפיים של אימג'ין, הפעילות של הפורום לא אמורה להיות באחריותו אלא באחריותנו. פורום אמור לרכז אנשים בעלי עניין משותף כלשהו - וכך בעצם הוא פועל וזורם. מה קרה פה? כבר אין עניין משותף? אין זמן? אין רצון? מה בעצם!?!??!? אוף.. מעצבן אותי.. כל יום אני נכנסת לפה, לא רוצה להציף ולכתוב סתם דברים חסרי טעם, אבל כואב לי לראות את הפורום בכזה עילפון. הפורום הזה כל כך עזר לי ועדיין כשיש פה דיונים החושים מתחדדים, יוצא ללמוד דברים חדשים וגם ההתבטאות המקוטעת שלי בכתב בפורום השתפרה קצת... אין לי אפילו סיום הולם.

עמיה זהו מעין מעגל סגור כזה....

בגלל שאנחנו כל כך מעטים קשה לשמור על דיונים חיים לאורך זמן אני למשל שכחתי להיכנס לפה משך כמה ימים למה? בגלל שכשאת נכנסת ואין דיון חדש את יוצאת וחוזר חלילה וככה מתרגלים שהפורום לא כל כך פעיל אז גם לא נכנסים הרבה וככה זה ממשיך הלאה הגוף הקבוע חייב להיות יותר גדול אחרת קשה להחזיק דיון רצוף לכל אחד מאתנו לא תמיד יש מה לכתוב כהודעה חדשה לפעמים יש לו רק מה להגיב להודעה קודמת ולפעמים גם אין לו מה להגיב באותו רגע לכן הגוף הבסיסי הקבוע צריך להיות יותר גדול אבל אין לנו אנשים

את צודקת. זה כדור שלג.

אני חושב שכתבתי את זה אפילו בחומר על הפורומים. פורום בעל כמות גדולה של כותבים איכותיים הולך ומגדיל את טווח המבקרים ואת הכותבים וממיילא ממשיך להגדיל. ואילו פורום שמספר הכותבים קטן עשוי ללכת ולהצטמצם. הפורום הזה מתנדנד כבר זמן רב על מספר כותבים מצומצם. אבל הכותבים נאמנים למדי והכתיבה מעניינת. עדיין אין זה מספיק. כדי למשוך מבקרים שחלקם יהפוך לכותבים חייבת להיות כאן דינמיקה של כתיבה יומיומית ובעלת תוכן איכותי. אפשר לשים את זה לעצמנו כמעין מטרה.

אני לא חושבת שזה משפיל, אני גם לא

חושבת שהפורום לא פעיל. מה שכן, זה פורום חשוב. האינטרנט פתח הרבה עולמות ולדעתי שינה גם את האנשים שבתוכו באופנים שונים, ודיונים על כך בהחלט במקום, כאשר זהו המקום. מישהו פעם אמר לי שמנהל פורום יהיה זה שיקבע את הקצב, שהוא יכול להעלות את הפורום. שהפורום בעצם תלוי בו. אני טענתי אחרת. שמנהל פורום בדרך כלל היה רק גולש לפני כן. הצבע הכחול חוץ מענייני הסדר לא משנה כהוא זה, והחברים הם אלה שעושים את הפורום. כיום, חודשים אח"כ, אני חושבת שבכלל מדובר בטווח שכל פורום זה שונה ברמת ההתערבות וצורת ההתערבות של המנהל. אני לא חושבת שעליך לפרוש. למרות המצב הקשה כרגע, עדיין ניתן לעשות דברים שונים בכדי להרחיב את תוכנו של הפורום הן מבחינת דיונים והן מבחינת משתתפים. רק צריך יותר לחשוב על זה. אולי למצוא נושא אחד יומי או שבועי שדן באחד מתחומי האינטרנט מול אנשים ולפתח אותו באותו שבוע. או באותו יום, מבחינת יצירת מאמרים, מציאת קישורים מעניינים, תובנות, דיונים. גם אם בהתחלה יהיה קשה, אני בטוחה בהצלחת הפורום. (ולא די בטוחה שהפורום במצבו כבר די מצליח במובנים מסויימים) אני.. נ.ב בתחום הזה לא יכולים להבטיח כלום. בראש ובראשונה צריך להיות אדם שבאמת מתעניין בתחום הזה ובאמת רוצה לראות אותו מתפתח כפורום כמנהל, וזהו אתה, אימג'ין. למרות הפקפוקים שלך בנושא, מנסיון עם פורום אחרים, פורום שנוהל באהבה והמנהל פרש או לא יכל לתפקד יותר, בדר"כ הורע מצבו. תחשוב בבקשה לפני צעדים כאלה.

אני בוודאי לא חושב שזה משפיל

ושזה תפקידו של מנהל הפורום לייצר כל הזמן תכנים. אבל מה לעשות וזו מין תחושה "באוויר" כזו של רוב העם שאינו מתיימר להתעמק טיפה במבנה הפורום. נכנסים לפורום, רואים מה קורה וקובעים מיידית את רמת הפורום. והרמה נקבעת בד"כ בצורה השטחית ביותר על פי תאריך ההודעה האחרונה וכמות ההודעות. אח"כ מתחילים לקרוא דף אחד או שנים אחורה. איני מדבר כמובן על האנשים שכותבים כאן כל הזמן. לא חושב שמי מאיתנו סבור שזה משפיל בצורה שהפורום מתקיים או שמנהל הפורום חייב לספק תכנים כל הזמן. הייתי שמח לו היו יותר תכנים ואני חושב שהזכות מוטלת על כל אחד מאיתנו - ולא רק בפורום הזה אלא בכל פורום שבו אנו משתתפים.

אני חושבת כמוך באשר למשפט האחרון

נחזור אליו. בקשר לתחילת דבריך. אני כנראה במצב של מיעוט לדבריך. אבל אני רואה הרבה פורומים (ואני שוטטתי רבות במהלך נדודיי), אבל אני אוהבת תוכן. אני אוהבת מילים. והרבה מילים בלי ממש משמעות ובלי משהו מעניין מתוכן בדרך כלל יהיה מה שידחה אותי לא משנה כמה מילים וכמה הודעות נכתבו במספר מועט של שעות. אני חושבת שהימעוט הזה לפעמים כן נכנס לפורום. ברור לי גם, ולכולנו בעצם, שהמיעוט הזה הוא פסיבי יותר. מצד שני, ידוע לנו גם שנכנסים אנשים שלא איכפת להם מהפורום במובן הזה שאיכפת להם מעצמם והשגת צרכיהם (כמו אלה שלא מתייחסים לכללים) השאלה מה עושים. וחוזרים מיידית למשפטך האחרון. אני רואה עצמי כחברת הפורום הזה. כן, בכתיבת הודעות אלה (וכתיבת הודעה במשוב) חזרתי מגמילה של כחודש. הכתיבה הזו, בכל אופן, לא נובעת מהרגל להגיב גם שאני לא בטוחה שאני רוצה, אלא היא נובעת מהעובדה שהפורום הזה בהחלט אחד החביבים עליי. מהעובדה שבדרך כלל אני כן נכנסת לקישורים שמובאים, למאמרים שנכתבים, וכמובן להודעות השונות. אני רואה עצמי כחברת פורום שמבחינת כתיבה היא לעיתים פסיבית ולפעמים בבת אחת פעילה מאוד. בהחלט בתור חברת פורום, למרות כתיבתי המועטה, אני חושבת שהזכות הזו היא בעצם שייכת גם לי. גם לך. וגם לכל החברים. השאלה הנשאלת היא איך. אני הצעתי דיונים שבועיים (כשכתבתי את זה, חשבתי על כך שכל חבר פורום שרוצה ליזום נושא, יעשה זאת, ולא התכוונתי שכל הנושאים יהיו מוצעים ע"י אימג'ין). בהחלט אפשר להתחיל וליצור עדכון שבועי. גם אם הוא בהתחלה יהיה קצר, בהחלט ייתכן שנגלה שהוא מתרחב, וגם הרוב שרוצה הרבה הודעות ביום אחד, יצטרף למסיבה.. הכל אפשרי בסה"כ :)

e-magine

New member
יקרים שלי

אני אגיד לכם מה אני חושב ומרגיש ונראה לאן זה לוקח אותנו הלאה. אם אני לא טועה, תקופה ארוכה העליתי כמעט כל יום דיון חדש. באיזשהו שלב, המקור יבש. כאשר גולש חדש מגיע, קורה הרבה שההודעה הראשונה היא חזקה, וההמשך לא כל כך ומעטים מאד ממשיכים לאורך זמן ממש ארוך. כל פורום מורכב משילוב של דמויות מרכזיות בפורום (המרכזיות נוצרת גם כפונקציה של הותק, גם של מידת הכתיבה, גם מהתכנים המובאים וגם מההתייחסות לזולת). המצב בפורום זה הוא שבפורום הזה שי מעט דמויות מרכזיות (אני אפילו לא מעיז לכתוב "כותבים קבועים" כי גם זה כמעט אין. ומצד שני, הכותבים החדשים הם כמעט תמיד גולשים ש"הלכו לאיבוד" בפרדס שכבר הפך לג'ונגל, ולא מוצאים את דרכם מרוב פורומים ושואלים שאלות לא לעניין ולאנשים שלא מתיעשים ומפציצים אותנו בפרסומות לווארז, לפירמידות ולעבודה מהבית. ברור שכל אלה שמשתתפים בדיון זה אוהבים את הפורום ורוצים שיהיו בו דיונים מעניינים, אבל הדיונים האלה הפכו לנדירים. קשה לי לכמת את חשיבותו של מנהל בפורום, אך אין ספק ומעולם לא היה ספק שלא צריך אישור שלי לפתוח כאן שום דיון ולא כדי לפתוח שרשור חדש ולא כדי ליצור כאן פינות שבועיות או כדומה. אני כמובן חושב שהפורום עדיין אקטואלי, כלומר, האינטרנט לא הפך לדבר נדוש כמו החשמל נניח, או הטלפון, ולכן אין היום פורום אנשים וחשמל או אנשים וטלפון. העניין הוא שלמרבה ההפתעה, הנושא כנראה לא מעניין הרבה אנשים ואכן לא רק שלא נמצא איש שיבטיח גדולות ונצורות, אלא שגם לא נמצא איש שיהיה מוכן לקחת את הניהול מתוך מחוייבות לנהל את הפורום ברמת הפעילות הקיימת. אלה העובדות. בעבר הצעתי וביקשתי שאם מישהו רוצה להעלות סקר, שישלח לי כדי שאעלה אותו. איש לא עשה את זה. הבאת קישורים דלה למדיי. על כתיבת מאמרים, אין מה לדבר בכלל. בסדר, אז יש אנשים שאוהבים לתקשר בפורומים ולאו דווקא לעסוק באופן עקטיבי בבניית תשתית התכנים שמסביב. אבל גם זה בקושי יש. באיזשהו מקום, יש לי תחושה שהפורום מתאבן. ואני לא מצליח לשנות את המצב הזה.

משהו שחשבתי עליו מזמן

ואולי הוא בכלל לא נכון ויכול להיות שניחמתי בדעתי והחלטתי בעבר שלא לכתוב אותו וכעת אני פועל ללא שיקול הדעת של העבר מאחר ואני פחות בפורומים. בכל אופן מה שאני חושב הוא שהנושא של הפורום הזה הוא קצת מעורפל. נכון שיש את דבר המנהל וכולנו יודעים פחות או יותר על מה מדבר הפורום אבל כשמנסים לפרוש את הנושאים של "מ" ו"עד" רואים בעצם שלא פשוט להגדיר. זו אחת הסיבות שלא קל בפורום הזה לפתוח נושאים ושיהיו גם מעניינים ומרתקים. אני חושב שרמזתי באחת ההודעות בעבר על אפשרות הרחבה מסויימת של התחומים שהפורום יכסה. אין לי מושג בעצם איזה תחומים הייתי רוצה לראות. הדמיון שלי יבש כרגע אבל אני גם לא מתכוון לעניין שדורש את יידוע המשתתפים כמו את יידוע המבקרים. כאשר מבקר חיצוני מגיע וכן טורח לקרוא את דבר המנהל או כאשר מגיע מבקר שעקב אחרי ביקורי הפורומים של משתתף מסויים ומגיע לכאן ומנסה להבין על מה הפורום, אני חושש שמהר מאד הוא מסיק מסקנות לא ברורות בכלל. ודרך אגב, מיעוט מבקרים ומיעוט הודעות אינו אופייני רק לפורום הזה אלא לפורומים אחרים. יש לדעתי יותר מדי פורומים ברשת. ואפילו בתפוז אפשר ללכת לאיבוד. אחד הדברים שעושים (בדרך כלל מנהלי פורומים אבל אני ממש לא רומז כלום כאן) הוא לבקר בפורומים אחרים ולהביא הודעות נבחרות מהפורום שלהם כדי להגדיל דיון ולהוסיף לו משתתפים. טוב. אני מרגיש שכתבתי הרבה ולא ממש הצלחתי לתרום משהו ממשי. שבת שלום

סרפד

New member
אני ממש מסכימה איתך

אם להתחיל מהסוף - באמת יש יותר מדי פורומים. זה מאד בלט לעיני כשחזרתי לרשת אחרי ניתוק ארוך - מספר הפורומים יצר רושם של עושר עצום (שרק הולך ומתעצם על בסיס יומיומי), בעוד שלמעשה הפורומים הדלדלו כי המשתתפים מפוזרים על יותר מדי פורומים ביותר מדי פורטלים ואתרים שונים. בסה"כ לישראל אוכלוסיה זעירה, עוד מעט לכל גולש יהיה פורום. בנוגע לערפול של נושא הפורום - גם אני העליתי את זה בעבר. מצד אחד, אולי נוח שהנושא פחות מוגדר, מצד שני אנשים לא מבינים על מה הפורום. ובימים של התפוצצות כזו של פורומים גם מידת תשומת הלב שאנשים משקיעים בבירור השאלה ע"י עיון בדפים קודמים, מאמרים וכו', קטנה והולכת. ויש גם את קשי התפיסה שגם העיון הזה לא מועיל להם ביותר - אני, למשל, עד היום לא הבנתי על מה הפורום
גם יש לי תחושה מכל מיני התבטאויות של כותבים שאנשים לפעמים מהססים אם לכתוב משהו או לא, מתלבטים אם זה מתאים או לא לנושא הפורום. אני יודעת שלי זה קורה. .

למעלה